Postao/la Lokomotifa » 10 dec 2025, 17:24
Treba početi gurati Gojaka ili Kororu već sada, pa da imaš stabilnog U-21 igrača narednih 3-4 godine, i onda se ne moraš zayebavati svake godine sa tim i izmišljati nekakve kombinacije.
To se zove dugoročno razmišljanje za dobrobit kluba.
Mi guramo kao U-21 igrača Jaganjca koji je drag momak, fin dečko, voli Želju, ali on uopšte nije naš igrač. On je posuđeni igrač Istre. Znači mi njemu dajemo mjesto U-21 igrača i forsiramo ga cijelu sezonu da bi on napredovao i vratio se u Istru kao bolji i kompletniji igrač. Znači fakat nonsens, pa dijete bi bolje i pametnije odluke donosilo.
Naš najveći problem nije nedostatak kvalitete, jer mi imamo kvalitetnih igrača. Naš najveći problem je neznanje, površnost i lopovluk ljudi koji se pitaju.
Što se tiče Muftića, isto tako drag momak, ali fudbal je neumoljiv, primio si toliko i toliko golova u svoju stranu, pogrešno si procijenio let lopte, nisi se dobro postavio i kad ne ide treba tražiti drugo rješenje. Abdulahović mora dobiti šansu pa da vidimo. Sve je to zdrava konkurencija.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."