FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
65
20%
2. Borbu za Evropu
152
46%
3. Sredinu tabele
57
17%
4. Borbu za opstanak
54
16%

Ukupno glasova: 328

gegenpressing
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la gegenpressing » 10 dec 2025, 20:05

tiagofaria25 je napisao/la:
10 dec 2025, 19:58
gegenpressing je napisao/la:
10 dec 2025, 17:57
Pablo11 je napisao/la:
10 dec 2025, 17:48
Karamarko moze na klupu, a Sedorfa niko ne spominje. Covjek koji je najkonsantniji u zadnjoj liniji, mora pogrijesiti kad su svi ostali losi, Alica gotivim od prvog dana ali da ne zna sutnuti desnom nogom ni dodati prvom do sebe je fascinantno. Uostalom odmah da znate Karamarko ce poceti utakmicu i jedan je od ‘pošteđenih’ u Bosmalu. Vjerovatno i iduci kapiten.
Od koga pošteđeni
Kako je moguce da sveupuceni i sveznajuci ne zna!?
Ne mogu stići,puno radim.
Mene interesuje sutrašnji dan!Izvini,bgt,nisam te prepoznao.
Brohra ribo se...

Ideneide
Kontakt:

Post Postao/la Ideneide » 10 dec 2025, 20:16

mamonelafo je napisao/la:
10 dec 2025, 15:05
Gospon jedan i gospon dva. Sminkice. Kamen gori val se pjeni....
slika
E ovdje vidimo sve potrebno. Ovo je fabula svega što se desilo i što se dešava.
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 10 dec 2025, 20:20

10 dec 2025, 20:00
Levin je napisao/la:
10 dec 2025, 19:52
Gdje su Suljo i Radovac? Jesu li slavili smjenu trenera?

Pitam za druga... :kafa:
Prvi jeste,nadam se da je već spakovao stvari.
Nek je njemu sretno...
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 10 dec 2025, 20:42

Takodjer sam misljenja da je karamarko obicna katastrofa, kada ima loptu isto kao da ima bombu u nogama, dodat ne zna samo duge loopte, trazi napadaca,izgubi milion lopti, mi moramo malo imati dodavanja u odbrani da izvucemo protivnika na. Asu polovicu, pogledat zrinjski kako stoperi diktiraju tempo, zato dobro stoje i u evropi, u Barceloni najveci broj pasova imaju stoperi, treba biti strpljiv i cuvati loptu, ko vise voli loptu i pobjedjuje na kraju zbog toga se igra, u nas Karamarko svaku ledjima okrenut izbija u aut, niko n3 smije vratiti mufticu pas jer je i ovaj nesiguran, veoma lose sve postavljeno i neuigrano, novi trener ce morati puno raditi, puno toga amaterskog u samoj igri ima da sam naprosto nenormalno iznenadjen kako nema nijedan strucnjak u klubu da to moze analizirati i neko ko to moze ispraviti. Poz svim ẒŽeljovcima uz nadu da dolaze bolji dani, red rad disciplina

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 10 dec 2025, 21:19

10 dec 2025, 20:05
tiagofaria25 je napisao/la:
10 dec 2025, 19:58
10 dec 2025, 17:57

Od koga pošteđeni
Kako je moguce da sveupuceni i sveznajuci ne zna!?
Ne mogu stići,puno radim.
Mene interesuje sutrašnji dan!Izvini,bgt,nisam te prepoznao.
valja cekat jutro il predvece zavisi koja vremenska zona👀👀👀
nek crknu dusmani, najjaci smo

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 10 dec 2025, 21:28

Sta pisete u siframa,fino lijepo kazete da sutra u toku dana treba da stigne ponuda od Mirvica. :kafa:
Brko iz druge galaksije!

Zulfo9
Kontakt:

Post Postao/la Zulfo9 » 10 dec 2025, 21:42

Je.bo majku samo kod nas neke ponude, otvaranje koverti, ko da daje nekom kamatu.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 10 dec 2025, 21:44

1921boy je napisao/la:
10 dec 2025, 21:28
Sta pisete u siframa,fino lijepo kazete da sutra u toku dana treba da stigne ponuda od Mirvica. :kafa:
a nakaci se odma hulahopkica, njemu samo kad je ocito tad se javi

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 10 dec 2025, 22:23

Virtu4l je napisao/la:
10 dec 2025, 16:47
Ne znam zašto se toliko kritikuje Troupee, on nam je najmanji problem.
Zato što je lešina.
Spor, nazad loš iako mu je to kao najveca referenca, gore ne postoji.
Galic onako limitiran je za njega lično Cafu.
Doveli smo goreg igraca i od Gale i od Odinake.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 10 dec 2025, 22:31

1921boy je napisao/la:
10 dec 2025, 21:28
Ne cinis klubu dobro sto takve stvari plasiras. Svako ko siri i daje informacije u javnost, a imamo potpisan sporazum o tajnosti, cini lose klubu.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 10 dec 2025, 22:41

Argentina je napisao/la:
10 dec 2025, 22:31
Ne cinis klubu dobro sto takve stvari plasiras. Svako ko siri i daje informacije u javnost, a imamo potpisan sporazum o tajnosti, cini lose klubu.
Okani me se druze.
Brko iz druge galaksije!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 10 dec 2025, 23:01

Kad ce savez nama sredjivat teren kad su vec svima fino bi bilo da i nama
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 10 dec 2025, 23:04

1921boy je napisao/la:
10 dec 2025, 22:41
Argentina je napisao/la:
10 dec 2025, 22:31
Okani me se druze.
Govorim ti sta je realnost. To vrijedi za svakoga ako dobije informaciju ili je ukljucen mozda i na izvoru. Mahalanje koje ne donosi nista osim stete klubu treba prestati cim prije.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 10 dec 2025, 23:33

AhmedNurudin je napisao/la:
10 dec 2025, 12:37
Ne znam iskreno pred nama je ali pao mi je malo u očima kada je bio u Hajduku. Tada su on Tudor i onaj treći mislim Kepčija da se prezivao došli isto na dugogodišnji projekt pa se sve raspalo. A složit ćeš se da smo nekim mentalnim sklopom najsličniji Hajduku nažalost. Pitanje je koliko će izdržati i ovdje.
Stanic je prije svega veliki Zeljovac.Impresivna karijera,Benfika,Parma,Klub Briz,Celzi,poceo u Zelji.Covjek sa takvom karijerom ima kontakte svud po svijetu,sta je jako bitno za poso sportskog direktora.9 godina skaut Klub Briza,10 mijeseci savjetnik uprave Hajduka i nepuni 20 mijeseci pomocnik u strucnom stabu Sahtara iz Donjecka.Na taj poso u Hajduku se ja nebi puno osvrto.Hajduk je zacaran klub.Slicnosti ima,al smo daleko jedni od drugi.Oni su men ko Junajted.Ukleti.Kod nji igrac nemoze meda,ode u drugi klub pokida.Jednostavno previse toksicna atmosfera.Nema se scim pofalit tamo al nebi se osvrto na tu pricu.Daleko je Hajduk od nas.Jedino sto nas veze su navijaci,obadvije ekipe imaju navijace koji vole klub vise od svega,druga poveznica je da titule nismo vidli po 10 15 godina.Hajduka vodi ulica.Nesto sto bi se kod nas trebalo promijenit kad Sanin udje.Ja se Marija sjecam ko nekog ko je redovno bio na tribinama Grbavice.Pomago je oko neki igraca u proslosti,sjecam se da su novine pisale kako on pregovara sa Dinamom da puste Zakarica ko slobodnog igraca da dodje kod nas,Sandija Krizmana je on doveo,bilo je jos neki igraca.Nebi imo nista protiv.Tako ime privuci u klub govori samo da je rijec o ozbiljnom i ambicioznom projektu.Drago mi je sto tokom svi ovi godina nije izgubio identitet.

Mario Stanić: Raja zna da za Želju navijaš prirodno, a da je Sarajevo politički klub
Mario Stanić: Dinamovac ili Hajdukovac? Ja sam Željovac
Brko iz druge galaksije!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 10 dec 2025, 23:35

Argentina je napisao/la:
10 dec 2025, 23:04
Govorim ti sta je realnost. To vrijedi za svakoga ako dobije informaciju ili je ukljucen mozda i na izvoru. Mahalanje koje ne donosi nista osim stete klubu treba prestati cim prije.
Jos jednom,kani me se.Imam pravo da pisem sta hocu.Sta mislis otkle sve ovo cujem?Iz kluba,oni su ti koji pricaju naokolo,oni mahalaju i od njiha sve krece.
Brko iz druge galaksije!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 dec 2025, 23:42

StrikeWarzone je napisao/la:
10 dec 2025, 22:23
Virtu4l je napisao/la:
10 dec 2025, 16:47
Ne znam zašto se toliko kritikuje Troupee, on nam je najmanji problem.
Zato što je lešina.
Spor, nazad loš iako mu je to kao najveca referenca, gore ne postoji.
Galic onako limitiran je za njega lično Cafu.
Doveli smo goreg igraca i od Gale i od Odinake.
Galic je odron od igraca. Nema potrebe za takvom pricom i pljuvanjem Troupea. Sto rece Virto, on je zadnji problem ovog tima.

Ali mi izgleda imamo neku potrebu da najvece krivce nalazimo u igracima. Danas Truope, sutra Alic, prekosutra Lagumdzija i tako ukrug. Jako losa navika :thumbdown:

Prvo skupstinu pocistiti, onda upravu, zatim strucni stab, pa tek onda pricati o igracima. To je redosljed stvari.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 11 dec 2025, 00:11

Možda su ovi igrači dobri (ne mislim svi) samo nisu iskorišteni. Npr Deni, zavaljen na krilu, ovaj Marokanac znal iko šta igra? Jel odinaka bek u 442 ili je desni vezni u 352?? Cvetanoski 10 puta bolji na lijevoj strani (to misli 80 % navijača), zadnjih 5 desno krilo. Da li je Alić bek za formacije 442 ili 352? Sa li je Osmanović kalibar za nas? Jel Rakić špic za 16-ke, a Jaganjac za upada iz drugog plana? Ko je konings, šta igra? Da li ćemo saznati, ne znam. Znam da Adžem nije ništa napravio, u nekim momentima imaš sreće, u nekim nemaš, neke su ekipe bile u rasulu kad smo dobijali utakmice, kad su se dozvale uništile su nas (Velež, sarajevo). I nejasni su mi likovi koji spominju Osima, Misimovića.. to moraju biti završene priče. A najinteresantniji su ovi što Ćorića na sva usta hvale. Treba nam sistem, treba nam trener koji će izvlačiti maximum iz igrača, pa će onda nam možda pokazati i sedorf i Lagumdžija, a pogotovo Muftić Boljević, Eric, Karamarko da su puno bolji igrači nego što trenutno pokazuju. Da Trouppe nije bezveze igrao za klubove za koje je igrao... A za taj scenario nam treba trener koji će raditi, trener golmana koji će raditi, kondicioni koji će raditi,analitičar.. sve je to jako teško bez ozbiljne love koju mi nemamo, zato treba preuzeti ogroman rizik i pustiti investitora da on upravlja i određuje sve. Koji neće dovesti za trenere tik-tokere, ublehaše i neznalice.
U subotu na Grbavicu uzet tri boda, jer ako ne daj Bože izgubimo od radnika i sloge, biće grčevita borba za opstanak.VTŽ

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 11 dec 2025, 00:41

bablaz1 je napisao/la:
11 dec 2025, 00:11
Možda su ovi igrači dobri (ne mislim svi) samo nisu iskorišteni. Npr Deni, zavaljen na krilu, ovaj Marokanac znal iko šta igra? Jel odinaka bek u 442 ili je desni vezni u 352?? Cvetanoski 10 puta bolji na lijevoj strani (to misli 80 % navijača), zadnjih 5 desno krilo. Da li je Alić bek za formacije 442 ili 352? Sa li je Osmanović kalibar za nas? Jel Rakić špic za 16-ke, a Jaganjac za upada iz drugog plana? Ko je konings, šta igra? Da li ćemo saznati, ne znam. Znam da Adžem nije ništa napravio, u nekim momentima imaš sreće, u nekim nemaš, neke su ekipe bile u rasulu kad smo dobijali utakmice, kad su se dozvale uništile su nas (Velež, sarajevo). I nejasni su mi likovi koji spominju Osima, Misimovića.. to moraju biti završene priče. A najinteresantniji su ovi što Ćorića na sva usta hvale. Treba nam sistem, treba nam trener koji će izvlačiti maximum iz igrača, pa će onda nam možda pokazati i sedorf i Lagumdžija, a pogotovo Muftić Boljević, Eric, Karamarko da su puno bolji igrači nego što trenutno pokazuju. Da Trouppe nije bezveze igrao za klubove za koje je igrao... A za taj scenario nam treba trener koji će raditi, trener golmana koji će raditi, kondicioni koji će raditi,analitičar.. sve je to jako teško bez ozbiljne love koju mi nemamo, zato treba preuzeti ogroman rizik i pustiti investitora da on upravlja i određuje sve. Koji neće dovesti za trenere tik-tokere, ublehaše i neznalice.
U subotu na Grbavicu uzet tri boda, jer ako ne daj Bože izgubimo od radnika i sloge, biće grčevita borba za opstanak.VTŽ
Znas sta je najgore eto danas kad skontas ti si doveo 3 spica i nakon 16 kola oni su zabili 2 gola kad se sve sabere. Pa vise je zabio Armin Hodzic (mladji) kad je dosao 2021/22 raspadamo se ko klub mulalic postaje trener dolaze ljude eto iz ljubavi i poneki mladi igrac pa nam tad dodje Cocalic , galic , stilic se vratio i nemamo spica hajde na mjesto spica stavi zadnjeg veznog ionako igramo ultradefanzivni fudbal . I ti znaci dovedes jednog fudbalera koji prije Zeljeznicara nije imao nesto posebnu karijeru mladi igrac prebacis ga u neprirodnu poziciju gdje se ne igra oko tebe nego se igra defanziva i ti u 13 utakmica zabijes 3 gola. A brate dovedes 3 igraca koji citav zivot treniraju da budu spicevi da zabijaju golove jos sad ove sezone je dosta ofanzivniji fudbal i nakon 16 utakmica oni imaju 2 gola .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 11 dec 2025, 02:00

Pact1921 je napisao/la:
11 dec 2025, 00:41
bablaz1 je napisao/la:
Znas sta je najgore eto danas kad skontas ti si doveo 3 spica i nakon 16 kola oni su zabili 2 gola kad se sve sabere. Pa vise je zabio Armin Hodzic (mladji) kad je dosao 2021/22 raspadamo se ko klub mulalic postaje trener dolaze ljude eto iz ljubavi i poneki mladi igrac pa nam tad dodje Cocalic , galic , stilic se vratio i nemamo spica hajde na mjesto spica stavi zadnjeg veznog ionako igramo ultradefanzivni fudbal . I ti znaci dovedes jednog fudbalera koji prije Zeljeznicara nije imao nesto posebnu karijeru mladi igrac prebacis ga u neprirodnu poziciju gdje se ne igra oko tebe nego se igra defanziva i ti u 13 utakmica zabijes 3 gola. A brate dovedes 3 igraca koji citav zivot treniraju da budu spicevi da zabijaju golove jos sad ove sezone je dosta ofanzivniji fudbal i nakon 16 utakmica oni imaju 2 gola .
Vratite nam Alexa Vucenovica haahahahha ili Adeshina Fatai

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 11 dec 2025, 02:51

bablaz1 je napisao/la:
Istog sam misljenja, da mi uopste nemamo los kadar kako se predstavlja. Samo su lose selektirani, nemoguce da je ova ekipa u rangu kad su igrali biber,turanjanin i slicni.
Fk Željezničar.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: delinjo, JuzniVjetar1979 i 41 gost.