FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- NisamInSajder
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Kakvo punjenje samopozdanjem. Da se završila utakmica sa Rudarom iz Prijedora, na ovih 29 bodova bi imao 32. Šteta što je i Husref bio ono malo utakmica trener, imao bi sigurno koji bod više.
Drugo poluvrijeme, umjesto da nastavimo napadati i tražiti gol, mi smo se previše povukli, obit će nam se to nekad o glavu, moglo je i večeras. Pogotovo, što su onda naši još češće greške pravili Banićevo krivo dodavanje, a ranije si imao dvije situacije na čist pas prema naprijed, ali igrači su radije birali pas nazad. Ista i situacija kod penala, nije bio, ali očajna odluka Ignatkova da ide onako na igrača, sreća pa ga nije dirao. Shane isto u jednoj situaciji se vraća sa lotpom nazad preko 10 metara u nekoj želji da izvuče zrinjski i onda dopušta Zrinjskom da prave pritisak na njemu, pa zakomplikuje i pravi faul u opasnoj zoni. To se ne smije dešavati. Sami sebe ubijamo. Imaš čiste pasove naprijed ti ih ne šalješ. Za branjenje, velika pohvala, svi kao jedan, borba, želja.
Banić standardan, samo što ga ne treba uvaljivati u onakve situacije, nije to taj kvalitet golmana da mirno i kvalitetno odabere najbolji pas. Shane, veliki prospect, fizički dominantan, lijeva noga, hrabar, sve ono što u Europskom tržištu fali. Turda, vrlo dobar, nekoliko solidnih intervencija, borba na nivou, skok igri vrlo dobar, komplikuje bespotrebno. Ristovski, bolji je kad ima ulogu treceg stopera, nikakvu razliku nije radio u napadu. Mujkić standardan. Cimirot, skoro pa bez greške. Ignatkov, pa mislim da osim onog prenosa lopte kod gola, ostala slična dodavanja je fulao sva ili kratka ili duga i neprecizna lopta. Drugo poluvrijeme je on bio taj koji se spuštao po loptu i nije mogao doći do nje. Imamo u njemu fin potencijal, ali ovo guranje neće nikome dobro donijeti. Ista stvar je i sa Đokanovićem bila. Prije svega za budućnost, nama Gojko mora biti taj igrač koji će kupiti lopte i dalje raditi prenos. Guliashvili, ponovo najkonkretniji, u drugom poluvrremenu jedini igrač koji je želio da se nešto prema naprijed uradi. Ljajić, bljesak, u polju nismo imali ništa od njega, ali jedan momenat donio prevagu, mislim pitanje je koliko bi fudbalera iz naše lige uradilo večeras što je on. Renan, osim gola ništa, spasio je dole dvije situacije u odbrani i veliko hvala. Ali, njegovo ponašanje 0, gestikulacije i želja koju ne pokazuje i sva ona priča kad je izašao, dokaz je da mora ići. Elezi, ponovo vrlo dobra rola, pomagao je dosta u prenosu lopte u prvom poluvremenu. Butić velika 0. Mali Daris, gurnut u vatru, izgorio je na terenu.
U januaru, nikakvi veliki rezovi, ono što je jasno treba nam pojačanje na poziciji špica, ovo sad što imamo, nema kontinuiteta, a ni njihovo govor tijela nije optimističan.
Drugo poluvrijeme, umjesto da nastavimo napadati i tražiti gol, mi smo se previše povukli, obit će nam se to nekad o glavu, moglo je i večeras. Pogotovo, što su onda naši još češće greške pravili Banićevo krivo dodavanje, a ranije si imao dvije situacije na čist pas prema naprijed, ali igrači su radije birali pas nazad. Ista i situacija kod penala, nije bio, ali očajna odluka Ignatkova da ide onako na igrača, sreća pa ga nije dirao. Shane isto u jednoj situaciji se vraća sa lotpom nazad preko 10 metara u nekoj želji da izvuče zrinjski i onda dopušta Zrinjskom da prave pritisak na njemu, pa zakomplikuje i pravi faul u opasnoj zoni. To se ne smije dešavati. Sami sebe ubijamo. Imaš čiste pasove naprijed ti ih ne šalješ. Za branjenje, velika pohvala, svi kao jedan, borba, želja.
Banić standardan, samo što ga ne treba uvaljivati u onakve situacije, nije to taj kvalitet golmana da mirno i kvalitetno odabere najbolji pas. Shane, veliki prospect, fizički dominantan, lijeva noga, hrabar, sve ono što u Europskom tržištu fali. Turda, vrlo dobar, nekoliko solidnih intervencija, borba na nivou, skok igri vrlo dobar, komplikuje bespotrebno. Ristovski, bolji je kad ima ulogu treceg stopera, nikakvu razliku nije radio u napadu. Mujkić standardan. Cimirot, skoro pa bez greške. Ignatkov, pa mislim da osim onog prenosa lopte kod gola, ostala slična dodavanja je fulao sva ili kratka ili duga i neprecizna lopta. Drugo poluvrijeme je on bio taj koji se spuštao po loptu i nije mogao doći do nje. Imamo u njemu fin potencijal, ali ovo guranje neće nikome dobro donijeti. Ista stvar je i sa Đokanovićem bila. Prije svega za budućnost, nama Gojko mora biti taj igrač koji će kupiti lopte i dalje raditi prenos. Guliashvili, ponovo najkonkretniji, u drugom poluvrremenu jedini igrač koji je želio da se nešto prema naprijed uradi. Ljajić, bljesak, u polju nismo imali ništa od njega, ali jedan momenat donio prevagu, mislim pitanje je koliko bi fudbalera iz naše lige uradilo večeras što je on. Renan, osim gola ništa, spasio je dole dvije situacije u odbrani i veliko hvala. Ali, njegovo ponašanje 0, gestikulacije i želja koju ne pokazuje i sva ona priča kad je izašao, dokaz je da mora ići. Elezi, ponovo vrlo dobra rola, pomagao je dosta u prenosu lopte u prvom poluvremenu. Butić velika 0. Mali Daris, gurnut u vatru, izgorio je na terenu.
U januaru, nikakvi veliki rezovi, ono što je jasno treba nam pojačanje na poziciji špica, ovo sad što imamo, nema kontinuiteta, a ni njihovo govor tijela nije optimističan.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
1 top napadac i desni bek da nam Bega ne mora pluca izbaciti svaku utakmicu kao wing backjunioR je napisao/la: ↑14 dec 2025, 21:08Šta tek slijediumrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑14 dec 2025, 20:17Očekujem jedan od najzanimljivijih prelaznih rokova![]()
![]()
![]()
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Zekicu ako si otisao jer Ljajic i Guli moraju igrati, neka si 
Raja ako neko ima snimljenu tekmu nek' šibne link ovdje ili u inbox! Hvala vam!
A papak s juga uvijek plakat' će jer je bordo Saraj'vo!
Potpuno legalni snimak tekme
https://webtvstream.bhtelecom.ba/rec/as ... 121730.mp4
Video se može gledati odmah na linku ali i skinuti
-
Samozdravlje
- Kontakt:
DoktorXabaras je napisao/la: ↑14 dec 2025, 21:01Dizdarević, Marudža, Ignjatkov, Mujkić, to je ono što se traži.
Mamicev potpis, sigurno ne bi bili tu u derbijima da ne vrijede.
Adem , Cimirot , Ristovski i naravno Gojkovic ce pomoci da budu dobro dobri igraci ovi momci. Bitno je ne boje se.
Cimirot ce biti top na proljece, aBd. Akademac
Baniceva najjaca strana igra nogom, danas neprepoznatljiv u tom segmentu.
Nije dobro, ali konacno podnosljio sudjenje. Valjda Slovenac doprinjeo tome.
Naravno da ne gotivim Borac, ali ovi Kamenjari su odvratno dno dna. Zato , zds
je zavrsio 2:0.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Jedino mi je Turda živce kidao, čeka frajer do zadnje sekunde ne zna šta da uradi, pa onda uvali Ristu ili Maroodzu i ovi se moraju čupati.
I na kraju svijeta, tebe bodriti.
-
UltraNorth
- Kontakt:
Eh kako igrati u drugoj polusezoni ? 4231 ili 352 ? Samo ove sto su slabu minutazu imali njima se zahvaliti . Dovesti 2 pojacanja i dosta .
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Sad kad uzmeš sve u obzir, nije to Cvitanović uopšte loše odradio otkad je preuzeo tim.
Bilo je loših partija, ali Boga mi i odličnih.
Rudar je sigurno najlošiji, i ne mogu nikako prežaliti da nismo 3 boda uzeli, sve smo u svojim “rukama” imali, i dalje me proganja promašaj Mujkića.
Široki je bio blijed, ali opet se trebalo pobjediti jer je Elezi nemoguće promašio.
Velež nije ni smrdio ni mirisao, isto važi i za meč protiv Sloge kad je Mujkić za pobjedu zabio.
Kup nemam šta komentarisati, nisam ni gledao, ali više-manje rutinski.
Meč protiv Posušja solidan.
A u kategoriju odličnih mečeva bi svrstao meč protiv Borca, kona, a i ovaj večerašnji( iako je realno gledajući lošiji meč nego ova dva prije nabrojana ).
Brutalno je da smo od Marijevog dolaska primili svega 5 golova, pri tome protiv Zrinjskog, Borca, kona i Veleža samo 1.
Sve u svemu, mislim da je ovih 11 mečeva bilo iznad očekivanja svih, pa i samog Cvitanovića.
Teško je reći da sam bio za njegov ostanak, ali realno gledajući ne znam da će iko razmišljat o promjeni trenera nakon što je razbio kone i još na to sve pobjedio Zrinjski pod bb nakon ne znam ni ja koliko vremena. U ligi mislim da ih nismo pobjedili na njihovom terenu od 2020. kad je bilo 2:3, pokojni Žižović vodio Zrinjski, kod nas bio Vinko.
Rudar je sigurno najlošiji, i ne mogu nikako prežaliti da nismo 3 boda uzeli, sve smo u svojim “rukama” imali, i dalje me proganja promašaj Mujkića.
Široki je bio blijed, ali opet se trebalo pobjediti jer je Elezi nemoguće promašio.
Velež nije ni smrdio ni mirisao, isto važi i za meč protiv Sloge kad je Mujkić za pobjedu zabio.
A u kategoriju odličnih mečeva bi svrstao meč protiv Borca, kona, a i ovaj večerašnji( iako je realno gledajući lošiji meč nego ova dva prije nabrojana ).
Brutalno je da smo od Marijevog dolaska primili svega 5 golova, pri tome protiv Zrinjskog, Borca, kona i Veleža samo 1.
Sve u svemu, mislim da je ovih 11 mečeva bilo iznad očekivanja svih, pa i samog Cvitanovića.
Teško je reći da sam bio za njegov ostanak, ali realno gledajući ne znam da će iko razmišljat o promjeni trenera nakon što je razbio kone i još na to sve pobjedio Zrinjski pod bb nakon ne znam ni ja koliko vremena. U ligi mislim da ih nismo pobjedili na njihovom terenu od 2020. kad je bilo 2:3, pokojni Žižović vodio Zrinjski, kod nas bio Vinko.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
realno sa Mariom igramo obje formacije, sto je jako dobro jer imas vise opcija tokom utakmice.UltraNorth je napisao/la: ↑14 dec 2025, 22:24Eh kako igrati u drugoj polusezoni ? 4231 ili 352 ? Samo ove sto su slabu minutazu imali njima se zahvaliti . Dovesti 2 pojacanja i dosta .
vidjet cemo po izlsznim i ulaznom transferima u kojem smjeru ce se ici sa formacijom.
ali ovo mi je odlicno da sa 2 promjene mozes igrsti 3 sistema
353, 4231,433
Kakav je Adem profesionalac, ova izjava za ss poslije tekme, pitaju ga za asist on spominje ekipu i tri boda. Da je neki papak iz mitomanije ovo uradio trazio bi nagradu za potez kola. 
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
ova ekipa je dobro selektrina, ali dozivjela je taj mentslni pad poslije rumuna, Radnika i odlaska ZZ.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑14 dec 2025, 22:28Sad kad uzmeš sve u obzir, nije to Cvitanović uopšte loše odradio otkad je preuzeo tim.
Husref je probao na svoj nacin to malo razdrmati ali se vdijelo d aje to bas fula bila i da je ekipa jos dublje propala.
Cvitanovic je tu vkerovatno uz pomoc Mimica povrstio malo ekipu, podigao svijest nekim igracima i pocelo se pobkedjivati, odbrana je malo kliknula i evo na krsju idemo ipak pozitivnog razmisljanja na pauzu.
Ali da ovde ima jos dosta posla pokazao nam je Rudar i Siroki gdje nismo mentslno znali te utakmice odograti tj zavrsiti
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Ova je top, samo, ako nam dozvoleSHZ82 je napisao/la: ↑14 dec 2025, 22:31realno sa Mariom igramo obje formacije, sto je jako dobro jer imas vise opcija tokom utakmice.UltraNorth je napisao/la: ↑14 dec 2025, 22:24Eh kako igrati u drugoj polusezoni ? 4231 ili 352 ? Samo ove sto su slabu minutazu imali njima se zahvaliti . Dovesti 2 pojacanja i dosta .
vidjet cemo po izlsznim i ulaznom transferima u kojem smjeru ce se ici sa formacijom.
ali ovo mi je odlicno da sa 2 promjene mozes igrsti 3 sistema
353, 4231,433
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Pod Mirzom, cini mi se ne pod Vinkom...GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑14 dec 2025, 22:28Sad kad uzmeš sve u obzir, nije to Cvitanović uopšte loše odradio otkad je preuzeo tim.
evo od trojica komsija koji su 50+ slusam price da je Livaja zavrsen posaoNajvecaRadosti je napisao/la: ↑14 dec 2025, 21:421 top napadac i desni bek da nam Bega ne mora pluca izbaciti svaku utakmicu kao wing backjunioR je napisao/la: ↑14 dec 2025, 21:08Šta tek slijediumrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑14 dec 2025, 20:17Očekujem jedan od najzanimljivijih prelaznih rokova![]()
![]()
![]()
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
Mario je ispunio vise od ocekivanja i nas samih navijaca sa tim da u trenutku kada nas je preuzeo nije situacija bila nimalo lagana gdje smo bili u bod od zone za ispadanje sa najvise primljenih golova. Meni je zao i isreno krivo bilo bas kad nas je Zekic napustio da sam sav potonuo i nisam se nadao nicemu ove sezone. Ali kako to biva u fudbalu a i u zivotu, kada nas je se nicemu ne nadas bas tada se dese najbolje stvari. Dovoljno je reci to otkako nas je preuzeo da je izgubio samo jednu utakmicu, sa tim da ni tu utakmicu nismo realno trebali izgubiti ali stvar okolnosti je bila takva. Sto je ocigledno je to da zna vrlo dobro pripremiti i nahajcat ekipu za derbi utakmice, i vec na samom predstavljanju je pokazo zelju za radom i nekih zajednistvom sto nam je u sustini i falilo. Sada par mjeseci poslije je pokazao da zna da vodi ekipu i da odlicno priprema utakmice, mozda nije neki takticki genije ali ima jako dobrih stvari koje je uradio, jer nije ni za jednog trenera lako preuzet neku ekipu u toku sezone pogotovo ekipu koja je vec u toku sezone peomjenila 2 trenera. On je unio zivost i zajednistvo koje je falilo. I da nije izgubio samo jednu utakmicu misljenja sam da mu je prerano suditi kakav je dok ekipa ne prodje pripreme sa njim i dok to sve ne bude po nekom njegovom ukusu. Sto se mene tice ovo do sada je izvukao maksimalno.
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Ma nema sanse teor. to ali bit ce jak napadac u to sam siguran.Nesto kao Benko.Livaja i Petkovic nisu realni.plisek je napisao/la: ↑14 dec 2025, 22:38evo od trojica komsija koji su 50+ slusam price da je Livaja zavrsen posaoNajvecaRadosti je napisao/la: ↑14 dec 2025, 21:421 top napadac i desni bek da nam Bega ne mora pluca izbaciti svaku utakmicu kao wing backhaj mi sto se ovdje hajcamo i najavljujemo, pocela i mahala pricat. Ovo nam je trebalo, dizanje psihicki, pripreme, par igraca na zimu i TRIPLETA
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
ma sto posto, nego mi sega sta stara mahala pricaNajvecaRadosti je napisao/la: ↑14 dec 2025, 22:43Ma nema sanse teor. to ali bit ce jak napadac u to sam siguran.Nesto kao Benko.Livaja i Petkovic nisu realni.plisek je napisao/la: ↑14 dec 2025, 22:38evo od trojica komsija koji su 50+ slusam price da je Livaja zavrsen posaoNajvecaRadosti je napisao/la: ↑14 dec 2025, 21:42
1 top napadac i desni bek da nam Bega ne mora pluca izbaciti svaku utakmicu kao wing backhaj mi sto se ovdje hajcamo i najavljujemo, pocela i mahala pricat. Ovo nam je trebalo, dizanje psihicki, pripreme, par igraca na zimu i TRIPLETA
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
Mario Citanović! Bravo!
Igračima svaka čast za ovo danas!!!
Igračima svaka čast za ovo danas!!!
E valja cekat proljece…. gledat u zid dva mjeseca dok ne pocne
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
Trenutno korisnika/ca: 10.Skoro, Bing [Bot], jurisicduska, PapakIzSa, ronaldo99, SilaMoc1946, soe, VanDijk i 46 gostiju.