to sto posto, moze biti i gori od vice. Samo mislim da se vico bahatio jer ima iza sebe dodika i ceferina, ovaj ima samo hdzrimljanin90 je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:30Ma kontam idalje nema sta da ga sprijecava da zakida sve osim zrinjskog.plisek je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:29nije mu u interesu da gura borca, zakida nas ili zelju. Racunaj da ce imati domacinsko sudjnje zrinja gdje god igra, a mi smi ostali sudjenje kao zadnjih 7/8 kola. Zna da ima i dovoljno dobru ekipu i finu razliku, eh sad haj znaj sta ce biti kad ih mi stignemo na proljece
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Gori ne moze biti nit hoce.Trenutnoj garnituri nije cilj fudbal nego izivljavanje nad B komponentom i izvlacenje para.Ako se desi ova promjena bit ce ti otp ovako,Zrinjski ce gurati ali ne u mjeri koliko Borac,Siroki ce uvijek izgurati na to 3./4.mjesto i Evropu,nas nece klati a i da probaju pobrinut ce se Maminjo za to.Sve u svemu dobili bi ono sto godinama trazimo,ligu gdje nema poklapanja i unaprijed bodova i sezonu gdje ne bi bili osteceni za 15-20 bodova.plisek je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:31to sto posto, moze biti i gori od vice. Samo mislim da se vico bahatio jer ima iza sebe dodika i ceferina, ovaj ima samo hdzrimljanin90 je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:30Ma kontam idalje nema sta da ga sprijecava da zakida sve osim zrinjskog.plisek je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:29
nije mu u interesu da gura borca, zakida nas ili zelju. Racunaj da ce imati domacinsko sudjnje zrinja gdje god igra, a mi smi ostali sudjenje kao zadnjih 7/8 kola. Zna da ima i dovoljno dobru ekipu i finu razliku, eh sad haj znaj sta ce biti kad ih mi stignemo na proljece
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
svaka ti je na mjestu osim za siroki. Od njih je h komponenta digla ruka, raskinuli su im sve sponzorske ugovore firmi sto hdz vodi, nemaju priliva od stranke ili drzave nikako, pred bankrotom su na zimu. Ne znam sto iskreno, tu info nemam, cudi me jer se sve te uje u hercegovini drze zajedno, mora da su se pokacili s nekim.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:37Gori ne moze biti nit hoce.Trenutnoj garnituri nije cilj fudbal nego izivljavanje nad B komponentom i izvlacenje para.Ako se desi ova promjena bit ce ti otp ovako,Zrinjski ce gurati ali ne u mjeri koliko Borac,Siroki ce uvijek izgurati na to 3./4.mjesto i Evropu,nas nece klati a i da probaju pobrinut ce se Maminjo za to.Sve u svemu dobili bi ono sto godinama trazimo,ligu gdje nema poklapanja i unaprijed bodova i sezonu gdje ne bi bili osteceni za 15-20 bodova.plisek je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:31to sto posto, moze biti i gori od vice. Samo mislim da se vico bahatio jer ima iza sebe dodika i ceferina, ovaj ima samo hdzrimljanin90 je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:30
Ma kontam idalje nema sta da ga sprijecava da zakida sve osim zrinjskog.
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
- teamnorth1989
- Kontakt:
sta je radio u nasoj ligi u ovih pet godina sudijske krađe, namještanje titula i još bezbroj stvari i dogurao do Uefe... nestvarno. Ne bi me cudilo da ga naslijedi brat nece oni lahko pustiti mjesto predsjednika saveza ako je ovo bude istina. Ne znam koliko je ova vijest za mustuluka, pokazati ce vrijeme svakako.plisek je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:19Mustuluk braco, vico dobio posao u UEFI i sigurno sad. Od proljeca napusta savez, pozicija ce biti otvorena al rezervisana je za h komponentu, citaj beus. Borac gubi sudije, nas nece klat vise, znaci ovo ce biti trka za Zrinjom do kraja, borac ce prokockat vecu razliku nego mi sa vinkom.
dosao je beus na red, racunaj da cemo njega sad mandat dva imati, mozda tamo oko 2033e bude B komponentateamnorth1989 je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:43sta je radio u nasoj ligi u ovih pet godina sudijske krađe, namještanje titula i još bezbroj stvari i dogurao do Uefe... nestvarno. Ne bi me cudilo da ga naslijedi brat nece oni lahko pustiti mjesto predsjednika saveza ako je ovo bude istina. Ne znam koliko je ova vijest za mustuluka, pokazati ce vrijeme svakako.plisek je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:19Mustuluk braco, vico dobio posao u UEFI i sigurno sad. Od proljeca napusta savez, pozicija ce biti otvorena al rezervisana je za h komponentu, citaj beus. Borac gubi sudije, nas nece klat vise, znaci ovo ce biti trka za Zrinjom do kraja, borac ce prokockat vecu razliku nego mi sa vinkom.
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
Moje je misljenje da smo mi doveli sto nam je trebalo, glede odnosa prema savezu, i da vise ne zavisimo od toga jel Vico, Beus, Nemanja Bilbija, i mislim da nije njihova dobra volja niti milosrđe ovo suđenje nama. I dalje se drugima šilji i smišlja, ali nas ne diraju i suđenje je egal. Mislim da ce tako i ostati, a da ce prva lakrdija odjeknuti u nesportskim medijima, sto me opet dovodi do zakljucka da je Vanja za sve u pravu i da se Mirvic polako udaljava, obzirom da smo otkad je dosao osteceni za milion bodova i dvije titule vjerovatno.
-
rimljanin90
- Kontakt:
Meni je zato suludo bilo mrziti mirvica, dobro nije mi sad nesto mi drag ali da je bilo pravedno sudjenje osvojili bi nesto s njim jos sigurnoOerde je napisao/la: ↑17 dec 2025, 10:48Moje je misljenje da smo mi doveli sto nam je trebalo, glede odnosa prema savezu, i da vise ne zavisimo od toga jel Vico, Beus, Nemanja Bilbija, i mislim da nije njihova dobra volja niti milosrđe ovo suđenje nama. I dalje se drugima šilji i smišlja, ali nas ne diraju i suđenje je egal. Mislim da ce tako i ostati, a da ce prva lakrdija odjeknuti u nesportskim medijima, sto me opet dovodi do zakljucka da je Vanja za sve u pravu i da se Mirvic polako udaljava, obzirom da smo otkad je dosao osteceni za milion bodova i dvije titule vjerovatno.
- belosevic23
- Kontakt:
najvise bih zalio ako Kuprešak ode, mlad, brz, tehnički dobar igrač, sigurno nije preskup..ali nešto mu nisu vjerovali ovaj kraj sezone, u prvom dijelu jedan od boljiih
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Nije problem ni ako Kuprešak ode ako će umjesto njega doći bolji i kvaliteniji igrač. Sjeti se da ne tako davno neko je odobravao i amonovao da nam zamjene za Renana bude Butić, za Begana-Unušić, Bubanju- Mamas, Soldu-Turda.. itd.belosevic23 je napisao/la: ↑17 dec 2025, 12:10najvise bih zalio ako Kuprešak ode, mlad, brz, tehnički dobar igrač, sigurno nije preskup..ali nešto mu nisu vjerovali ovaj kraj sezone, u prvom dijelu jedan od boljiih
Nadati se da Mamić neće dopustiti takve fule i da je ova zima posljednja čistka na ovaj način.
Prioritet svih prioriteta nama treba da bude zadržavanje većine ovih igrača koji su iznjeli posljednje dvije utakmice.
Dragulj FK Sarajevo može igrati za pet reprezentaija: Sergej Ignatkov donio odluku
Sergej Ignatkov je ove polusezone dobio šansu u Sarajevu i odigrao osam utakmica za prvu ekipu. Pokazao je odmah kvalitet, na sredini terena je odrađivao posao koji je trebao, stoga je odmah skrenuo pažnju na sebe. Gdje god bi Sarajevo igralo, na tribinama su se mogli vidjeti agenti i skauti s notesima.
Otac Ukrajinac, majka iz Trebinja, baba iz Rusije
Talentirani 18-godišnji fudbaler rođen je u Trebinju, a prošle godine se preselio iz Zrinjskog u Sarajevo. Uspješan je to projekt bordo kluba koji posljednjih godina u svoju nadaleko čuvenu Akademiju dovodi ponajbolje fudbalere iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a sve više se orijentiše i na region.
Ignatkov je interesantna priča. Majka Radenka je iz Trebinja, a svog muža, inače Ukrajinca, upoznala je u Mostaru. Oboje je su radnici u zdravstvu. Maksim Ignatkov je ugledni hirurg koji radi u bolnici u Mostaru. Maksim se morao odreći ukrajinskog državljanstva kako bi dobio bosanskohercegovačko. On je došao prije dvadesetak godina u BiH, gdje je rođen i Sergej.
Zašto Orlović ne računa na Ignatkova u U19 reprezentaciji BiH?
Majka Redenka je iz Trebinja, jedna baba joj je Makedonka. Otac Maksim je iz Ukrajine, jedna baba mu je Ruskinja. Znači, Sergej Ignatkov imao bi (teoretski) pravo igrati za četiri reprezentacije: Sjevernu Makedoniju, Rusiju, Ukrajinu i Bosnu i Hercegovinu. U međuvremenu se javila i Srbija, koja je vrlo zainteresovana da vidi mladog igrača pod svojim grbom.
Ovdje priča dobija neočekivani zaplet. Naime, Sergej Ignatkov je odigrao 15 utakmica za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine, U15, U16 i U17, ali je neočekivano zapostavljen u U19 reprezentaciji koju vodi mostarski trener Dubravko Orlović. Zbog čega je fudbaler – koji kvalitetom neupitno pripada ovoj selekciji – prekrižen, to valjda zna jedino selektor, inače kadar Zrinjskog. Krije li se tu možda i neka osvetoljubivost zbog činjenice da je Ignatkov napustio Mostar i došao u Sarajevo, samo se može nagađati.
Andriy Schevchenko legenda Milana javio se dragulju Sarajeva
Orlović ga nije stavio na spisak od 20 igrača za utakmice u okviru kvalifikacijskog turnira za Euro 2026. u Cataniji, na kome su osim domaćina Italije i naše reprezentacije, u grupi nalazili Poljska, te Moldavija.
Cijelu situaciju dobro su pratili iz Ignatkove druge domovine – Ukrajine, pa su se prije nekoliko dana, saznaju **** javili direktor ukrajinskog fudbalskog saveza Igor Dedešin, a onda i predsjednik, legendarni fudbaler Andrij Schevchenko.
FK Sarajevo priprema veći transfer od onoga Nidala Čelika u Lens
Razgovarali su otvoreno sa igračem, ali i njegovim roditeljima. Ponuđeno je da Sergej Ignatkov preskoči U19 reprezentaciju Ukrajine i odmah dobije poziv za U21 selekciju. Prema našim saznanjima, Ignatkov je prihvatio poziv i uskoro bi se trebala pokrenuti procedura promjene sportskog državljanstva. Već u martu, reprezentaciju Ukrajine do 21. godine očekuju utakmice.
Bila bi sigurno velika šteta ukoliko bi se ovaj dragulj tek tako preputio drugoj reprezentaciji, ukoliko ima kvalitet da igra za našu, a sigurno da ima. Ono što je Ignatkov pokazao u nekoliko utakmica za Sarajevo, svima je jasno da će vrlo brzo za njega biti velika jagma evropskih klubova.
Da li će iz Nogometnog saveza BiH neko reagirati, sada je do njih. Bila bi velika šteta kada bi zbog nečijeg nemara i osvetoljubivosti, Sergej Ignatkov bio izgubljen za našu reprezentaciju.
Sergej Ignatkov je ove polusezone dobio šansu u Sarajevu i odigrao osam utakmica za prvu ekipu. Pokazao je odmah kvalitet, na sredini terena je odrađivao posao koji je trebao, stoga je odmah skrenuo pažnju na sebe. Gdje god bi Sarajevo igralo, na tribinama su se mogli vidjeti agenti i skauti s notesima.
Otac Ukrajinac, majka iz Trebinja, baba iz Rusije
Talentirani 18-godišnji fudbaler rođen je u Trebinju, a prošle godine se preselio iz Zrinjskog u Sarajevo. Uspješan je to projekt bordo kluba koji posljednjih godina u svoju nadaleko čuvenu Akademiju dovodi ponajbolje fudbalere iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a sve više se orijentiše i na region.
Ignatkov je interesantna priča. Majka Radenka je iz Trebinja, a svog muža, inače Ukrajinca, upoznala je u Mostaru. Oboje je su radnici u zdravstvu. Maksim Ignatkov je ugledni hirurg koji radi u bolnici u Mostaru. Maksim se morao odreći ukrajinskog državljanstva kako bi dobio bosanskohercegovačko. On je došao prije dvadesetak godina u BiH, gdje je rođen i Sergej.
Zašto Orlović ne računa na Ignatkova u U19 reprezentaciji BiH?
Majka Redenka je iz Trebinja, jedna baba joj je Makedonka. Otac Maksim je iz Ukrajine, jedna baba mu je Ruskinja. Znači, Sergej Ignatkov imao bi (teoretski) pravo igrati za četiri reprezentacije: Sjevernu Makedoniju, Rusiju, Ukrajinu i Bosnu i Hercegovinu. U međuvremenu se javila i Srbija, koja je vrlo zainteresovana da vidi mladog igrača pod svojim grbom.
Ovdje priča dobija neočekivani zaplet. Naime, Sergej Ignatkov je odigrao 15 utakmica za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine, U15, U16 i U17, ali je neočekivano zapostavljen u U19 reprezentaciji koju vodi mostarski trener Dubravko Orlović. Zbog čega je fudbaler – koji kvalitetom neupitno pripada ovoj selekciji – prekrižen, to valjda zna jedino selektor, inače kadar Zrinjskog. Krije li se tu možda i neka osvetoljubivost zbog činjenice da je Ignatkov napustio Mostar i došao u Sarajevo, samo se može nagađati.
Andriy Schevchenko legenda Milana javio se dragulju Sarajeva
Orlović ga nije stavio na spisak od 20 igrača za utakmice u okviru kvalifikacijskog turnira za Euro 2026. u Cataniji, na kome su osim domaćina Italije i naše reprezentacije, u grupi nalazili Poljska, te Moldavija.
Cijelu situaciju dobro su pratili iz Ignatkove druge domovine – Ukrajine, pa su se prije nekoliko dana, saznaju **** javili direktor ukrajinskog fudbalskog saveza Igor Dedešin, a onda i predsjednik, legendarni fudbaler Andrij Schevchenko.
FK Sarajevo priprema veći transfer od onoga Nidala Čelika u Lens
Razgovarali su otvoreno sa igračem, ali i njegovim roditeljima. Ponuđeno je da Sergej Ignatkov preskoči U19 reprezentaciju Ukrajine i odmah dobije poziv za U21 selekciju. Prema našim saznanjima, Ignatkov je prihvatio poziv i uskoro bi se trebala pokrenuti procedura promjene sportskog državljanstva. Već u martu, reprezentaciju Ukrajine do 21. godine očekuju utakmice.
Bila bi sigurno velika šteta ukoliko bi se ovaj dragulj tek tako preputio drugoj reprezentaciji, ukoliko ima kvalitet da igra za našu, a sigurno da ima. Ono što je Ignatkov pokazao u nekoliko utakmica za Sarajevo, svima je jasno da će vrlo brzo za njega biti velika jagma evropskih klubova.
Da li će iz Nogometnog saveza BiH neko reagirati, sada je do njih. Bila bi velika šteta kada bi zbog nečijeg nemara i osvetoljubivosti, Sergej Ignatkov bio izgubljen za našu reprezentaciju.
Joj brate, ja ne mogu nikad prežaliti Jattu, on je bio naš ključni igrač i mislim da će puno Miljacke proteći dok ne budemo imali takvog irača. Sa kakvom je on samo lahkoćom igrao i nosio je cijeli tim
Cijena prilikom prodaje Ignatova bi bila veca, ako bi igrao za Ukrajinu. Što se mene tice, nemam nista protiv, ionako su kod nas mlađe selekcije samo paravan za razno razne menadžerske kriminalne malverzacije.
vala ja bi radije za manje para da ga prodamo al da bude kljucni vezni igrac nase repke za seljdecih 15 godina
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
-
KarloIvandic
- Kontakt:
jel Ignatovu Mamic menadjer
Ima da ga uvali za 6-7 mil
on ga je prekomandovo u prvi tim, garant ce ga on dinamu za 5 miliona datKarloIvandic je napisao/la: ↑17 dec 2025, 13:21jel Ignatovu Mamic menadjerIma da ga uvali za 6-7 mil
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
Procitao sam da par igraca napusta dinamo ovu zimu i jedan od njih je ovaj Ronael Pierre-Gabirel. Ove polusezone se nije naigrao ali prosla mu je bila ekstra. Bilo bi lijepo ako Mamic moze tu sta da uradi da ga proba dovesti ali realno su nam sanse za to po meni vrlo male.. Igrao u Ligue 1, Bundesligi, La Ligi i u Ligi prvaka jos ima 27 godina a vrijedi po TM 3.5m eura i nesto ne vjerujem da bi dosao kod nas ali eto svasta moze biti.
-
Hordas1990
- Kontakt:
Sto bi mu lakse bilo s Ukrajinskim papirima?skoJaa je napisao/la: ↑17 dec 2025, 13:50Sa BH pasosem je u svakoj ligi stranac, mora biti duplo bolji od konkurencije da bi dobio priliku, ovako bi mu puno lakse bilo da se probije.
Prije će oni u EU nego mi u svakom slučaju.Hordas1990 je napisao/la: ↑17 dec 2025, 14:11Sto bi mu lakse bilo s Ukrajinskim papirima?
-
VolimoSarajevo
- Kontakt:
Ne ide Ismir nigdje,lupaju ljudi.

.png)