Premijer liga BiH - aktuelno

Pablo11
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Pablo11 » 23 dec 2025, 23:32

Riziko je napisao/la:
23 dec 2025, 23:25
Na temi Želje se podjelili u dva tabora.
Jel moguće da neko daje pare za baljezganje na forumu?
Najzanimljivije ti je kod nas pred neko desavanje, uvijek se upale dvije strane i guraju svoje. Jedni na jednom, drugi na drugom forumu. :kafa:
Fk Željezničar.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 23 dec 2025, 23:51

Poslusao sam Stimcev intervju, ni sam ne znam zasto. Onog trenutka kad je pricao da su Zeljo i Sarajevo taoci navijaca i u nastavku recenice rekao da je to isto kao sa Hajdukom i Dinamom, to je ono sto i on zna, ali ne kaze glasno (kroz ovu izjavu je to 'rekao'), da su to 2 najvaznija i najveca kluba u BiH, kao ova dva u Hrvatskoj.

Vrhunski i manipulatorski dize prasinu sa provociranjem, vidjet cemo se ko ce se sve upecati, tipujem na Velez.

Jedino sto je dobro, sto je glup pa izjavljuje sve, pa tu malo potkaci i Borac sa sudjenjem.

Dobar komad umisljenog primitivca.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 24 dec 2025, 07:40

Argentina je napisao/la:
23 dec 2025, 22:59
jurisicduska je napisao/la:
23 dec 2025, 22:56
Ja ti kažem kako jest. Ti provjeri pa se opet javi.

Čovjek je za dug od 20.000 dobio pravo da lijepi vas grb na artikle koje sam proizvodi. I prodaje ih. Dobio je pravo da koristi vas brend u komercijalne svrhe. Dobio je mogućnost da angazuje igrače da promovisu njegove artikle.

Vidis li da ti klub organizuje dodjelu paketića a da i on organizuje svoju. To ti najbolje govori kakav odnos tu vlada.

Mi imamo jednu dodjelu , ispred kluba. Jer imamo klupske fan shopove.
Ovo sto si za vas napisao, fkt me ne interesuje. Ne pratim vas. Mozda ti zvuci cudno jer ti Zelju bas pratis, ali me bas boli neka atvar za vas i ostale klubove.

Ti znas sve, pa vjeruj u sta god hoces i ko kome duguje i ko je kome sta dao i sta se desava. Udji i ti u pricu kad si toliko upucen :rol:
Od pet recenica gdje ti objasni covjek sve, ti se uhvatio za zadnju :rol:

Kao vi mene ne interesujete.

Al se bezveze brukas :tokralju:

Zar ne vidis da je Duska glavni baja grada, da sve zna. A ti ko naivna sobarica zelis da pobijes cinjenice.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 24 dec 2025, 08:24

Bumbaclat je napisao/la:
23 dec 2025, 22:53
"Možda je bilo neugodno malo na Koševu i na Veležovom stadionu. To je jedan od razloga zašto nemam nikakvu empatiju prema tim klubovima. To su klubovi koji su taoci svojih navijača, nazovimo ih 'navijačima', i koji neće izaći iz okvira malih klubova iako su nekada veliki bili", poručuje trener Zrinjskog.
Stimac je smece, ali ovo je tacno.
Trener Zrinjskog nekome govori da je mali klub :tokralju: :tokralju:

Da nemaju rezultate koje imaju, GOŠK bi imao više navijača na stadionu.

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 24 dec 2025, 08:35

Ne mogu a da se ne odam utisku, što je ujedno i jako čudno, kada Zrinjski odigra neku lošu utakmicu, npr izgubi od Posušja ili odigra remi sa Veležom, iz Sarajevska oba tabora stižu salve hvalospjeva kako je Zrinjski preozbiljan klub, kako su godinama dominantni, itd, a čim postignu neki značajan rezultat, tipa sad u evropi i nakon pobjede nad nama, odmah se otvaraju istorijsko nacionalističke knjige i kreće bombardovanje sa istoka....Dobro, imaju i ova dvojica, trojica, trigera iz tabora sa zapada, koji vole da podbadaju, ali svakako, zanimljivo :)
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

HercegovinaCali
Kontakt:

Post Postao/la HercegovinaCali » 24 dec 2025, 09:01

Noke995 je napisao/la:
23 dec 2025, 19:54
HercegovinaCali je napisao/la:
23 dec 2025, 19:46
Noke995 je napisao/la:
23 dec 2025, 19:33

A šta ti misliš na kojoj utakmici bi se skupilo više navijača.
Zvezda-Zrinjski ili Zvezda-Sarajevo?
Dinamo-Zrinjski ili Dinamo-Željezničar?

Doduše bio sam sad na Dinamo-Betis, momak na ulazu koji radi na kontroli karata Hercegovac, također redar koji nas je rasporedio na naša mjesta Hercegovac, tu bi guravo bilo iskreno.
Zar stvarno misliš da navijače Hajduka boli neka stvar hoće li igrati sa Zrinjskim ili Sarajevom? Pa ljudi dođe 20k + protiv Varaždina,ljudi idu zbog svog kluba.
Ista stvar s Dinamom/Zvezdom,ljudi igraju godišnje 5-6 puta s vrhunskim klubovima iz liga petica,misliš da im znače išta Sarajevo ili Zrinjski?
Druga je stvar što bi se vjerojatno naložile navijačke grupe zbog nacionalizma pa bi se ujutro uz kavu hvalile kako su nekom glavu razbili palicama jer je druge nacionalnosti.
Ne mislim nego sam ubijeđen.

Još nešto, ne znam da li su vam to rekli u Hercegovini pa evo da vam dam jednu info a možete je i Štimcu prenijeti, da bi se on **** i hodao slobodno i baljezgao kojekakve gluposti, olajavao muslimane i slično.
U domovinskom ratu u Hrvatskoj Bošnjaci(muslimani) su dali najveći broj žrtava u postotcima, pa tako ispred džamije u Zagrebu imate ogroman spomenik u čast tih ljudi, otiđite slobodno i pogledajte.
I kakve veze ima tko je za koga ratovao prije 30 godina s pokušajem usporedbe Sarajeva s Dinamom,Zvezdom,Hajdukom,Partizanom?
Znam ja za tu informaciju jako dobro,potrudi se saznati pod kakvim obilježjima tj za koju postrojbu su se isti borili :)

HercegovinaCali
Kontakt:

Post Postao/la HercegovinaCali » 24 dec 2025, 09:09

Combattente87 je napisao/la:
24 dec 2025, 08:35
Ne mogu a da se ne odam utisku, što je ujedno i jako čudno, kada Zrinjski odigra neku lošu utakmicu, npr izgubi od Posušja ili odigra remi sa Veležom, iz Sarajevska oba tabora stižu salve hvalospjeva kako je Zrinjski preozbiljan klub, kako su godinama dominantni, itd, a čim postignu neki značajan rezultat, tipa sad u evropi i nakon pobjede nad nama, odmah se otvaraju istorijsko nacionalističke knjige i kreće bombardovanje sa istoka....Dobro, imaju i ova dvojica, trojica, trigera iz tabora sa zapada, koji vole da podbadaju, ali svakako, zanimljivo :)
Normalno kada im je uspjeh uzeti bod/bodove Zrinjskom/Borcu, ono što je tim klubovima običan dan u uredu,oni veličaju.
Dovoljno je pogledati da su ismijavali kvalitet konferencijske lige i osporavali pobjedu Zrinjskog protiv Lincolna (5:0),pričali kako je to amaterska ekipa. A pogledaš ostale utakmice Lincolna,ljudi imaju pobjede protiv Lecha,Sigme Olomouc,remi s Rijekom, izbacili armenski Noah u kvalifikacijama za EL koji je u ligaškom dijelu KLe remizirao s U. Craioviom (izbacili Sarajevo ukupnim rezultatom 5:2).

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 24 dec 2025, 09:17

Po meni Bošnjak nikad ali nikad ne smije staviti Zrinjski ili Borac ispred Veleža, Želje, Sarajeva,Čelika, Slobode..a da ne pričam da se priključiš u nekim raspravama, ne može mi to nikakav rivalitet opravdat. Inače malo nam je 10 genocida.
Također u tome svemu prednjače naše komšije nažalost i to isti forumaši, a drugi se ne ograđuju od njih pa ih s pravom svrstavam u isti koš.

Rane su još uvijek svježe, trebat će vremena da zacijele, pa u svoj toj nemoći priklanjaju se bilo kome ko pljune na Sarajevo.
Bolje Zrinjski nego cigani, to je njihova filozofija kluba.

Dobro jutro komšije 🥰
slika
MNON

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 24 dec 2025, 09:24

Zato što mi nemamo klubove koji će nam se skanjati, zato što mi nemamo 36+ zagarntivanih bodova kroz sezonu, zato što nemamo sudije koje će nam svojim direktnim odlukama donositi titule, zato što nemamo rukovodioce u savezu koji će sve to odobravati ili najblaže rečeno okretati glavu pa ooet i pored svega tog pogledate međusobne omjere između tih klubova i vidite koliko ste jaki. Ovo govorim i za Sarajevo i za Žrljezničar.
Naravno da se odmah ne upalite ovo važi za ovaj period gdje je sistem takmičenja takav i gdje vi šamarate ove europske velikane.
Ranije periode neću ni spominjati jer vam bude malo teško a nivo takmičenja koje su igrali FKS I FKŽ i pored svega gore navedenog teško da ćete ikad dosegnuti.

LondonBlues
Kontakt:

Post Postao/la LondonBlues » 24 dec 2025, 09:31

Svima koji slave želim sretan i blagoslovljen Badnji dan. Neka vam donese mir u srcu, toplinu u dom i radost u obitelj.
Ponosna moja je zemlja Hercegovina,
hrvatska gruda nam sveta već tisuć’ ljeta,
Ne dam te nikom’ majko, Hercegovino,
Neretvu, sunce i smokve, kamen i vino.

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 24 dec 2025, 09:40

Noke995 je napisao/la:
24 dec 2025, 09:17
Po meni Bošnjak nikad ali nikad ne smije staviti Zrinjski ili Borac ispred Veleža, Želje, Sarajeva,Čelika, Slobode..a da ne pričam da se priključiš u nekim raspravama, ne može mi to nikakav rivalitet opravdat. Inače malo nam je 10 genocida.
Također u tome svemu prednjače naše komšije nažalost i to isti forumaši, a drugi se ne ograđuju od njih pa ih s pravom svrstavam u isti koš.

Rane su još uvijek svježe, trebat će vremena da zacijele, pa u svoj toj nemoći priklanjaju se bilo kome ko pljune na Sarajevo.

Dobro jutro komšije 🥰
slika
Olaksao si svima s ovom objavom. Smeta ti nacionalni predznak navedenih klubova i tu je sva problematika. Poceo si o bosnjacima, genocidu i sta ti ja znam. Dakle nikakav sportski uspjeh te ne zanima nego ides u skroz drugom smjeru, jer bi bosnjaci samo zato jer su bosnjaci morali svima bit na prvom mjestu.
Svaka dalja diskusija s tobom o "sportu u BiH" je gubljenje vremena. Zivio :bih:

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 24 dec 2025, 09:41

HercegovinaCali je napisao/la:
24 dec 2025, 09:09
Normalno kada im je uspjeh uzeti bod/bodove Zrinjskom/Borcu, ono što je tim klubovima običan dan u uredu,oni veličaju.
Dovoljno je pogledati da su ismijavali kvalitet konferencijske lige i osporavali pobjedu Zrinjskog protiv Lincolna (5:0),pričali kako je to amaterska ekipa. A pogledaš ostale utakmice Lincolna,ljudi imaju pobjede protiv Lecha,Sigme Olomouc,remi s Rijekom, izbacili armenski Noah u kvalifikacijama za EL koji je u ligaškom dijelu KLe remizirao s U. Craioviom (izbacili Sarajevo ukupnim rezultatom 5:2).
Cherry picking final boss

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 24 dec 2025, 09:42

LondonBlues je napisao/la:
24 dec 2025, 09:31
Svima koji slave želim sretan i blagoslovljen Badnji dan. Neka vam donese mir u srcu, toplinu u dom i radost u obitelj.
Takodjer i od mene

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 24 dec 2025, 09:50

tutankamon1905 je napisao/la:
24 dec 2025, 09:40
Noke995 je napisao/la:

Dobro jutro komšije 🥰
slika
Olaksao si svima s ovom objavom. Smeta ti nacionalni predznak navedenih klubova i tu je sva problematika. Poceo si o bosnjacima, genocidu i sta ti ja znam. Dakle nikakav sportski uspjeh te ne zanima nego ides u skroz drugom smjeru, jer bi bosnjaci samo zato jer su bosnjaci morali svima bit na prvom mjestu.
Svaka dalja diskusija s tobom o "sportu u BiH" je gubljenje vremena. Zivio :bih:
Ne smeta meni nacionalni predznak, smeta mi klicanje osuđenim ratnim zločincima godinama unazad(nisam ih ja osudio nego međunarodni sud).
Smetaju mi oni koji su rušili moju državu, moje gradove, klali moj narod itd..
Smetaju mi oni koji zvižde dok se izvodi himna moje države a uredno žive u njoj i na račun nje.

Takvi mi nikad neće biti ispred ljudi koji vole Bosni i Hercegovinu.
Što, jel treba da je obratno pa da bi ti mogao sa mnom o sportu pričati?

Boli me neka stvar šta ćeš ti i takvi ko ti mislit, nemam potrebu da se dodvoravam ikome.
MNON

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 24 dec 2025, 10:24

Bosanski katolici umislili da su veci hrvati od hrvatskih katolika.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 24 dec 2025, 10:25

Svaki komentar ovdje je ogledalo bošnjačko-hrvatskih odnosa.

Malo se volimo, pa se ne volimo, malo se svađamo, pa se grlimo i tako u krug.

Ja poštujem i čestitam Zrinjskom na sportskim uspjesima. U većini slučajeva su to sve pošteno ostvarili. To svakako ne mijenja činjenicu da je Štimac smrad.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 24 dec 2025, 10:28

Dominira u FBiH

Kanton Sarajevo uplatio više javnih prihoda nego što su Tuzlanski i Zeničko-dobojski skupa: Zašto je to tako?

Kanton Sarajevo uplatio je uplatio 2.949.332.404 KM javnih prihoda

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) nedavno je objavila podatke o uplati javnih prihoda u periodu od januara do novembra 2025. godine. Prema tim podacima, porezni obveznici uplatili su 7,9 milijardi KM javnih prihoda.

Iz Porezne uprave Federacije BiH dodali su da je povećana uplata javnih prihoda u odnosu na isti period prošle godine za 748,5 miliona KM, odnosno 10,37 posto.

Objavljena je i lista kantona u Federaciji BiH kao i iznos uplaćenih javnih prihoda, a evidentno je da Kanton Sarajevo ubjedljivo dominira na listi.

Iz priloženih podataka može se vidjeti da je prvi na listi Kanton Sarajevo koji je uplatio 2.949.332.404 KM, zatim Tuzlanski kanton 1.355.744.121 KM, Zeničko-dobojski 1.020.812.375 KM, te Hercegovačko-neretvanski 886.861.787 KM.

Slijedi Srednjobosanski kanton sa 607.303.855 KM, Unsko-sanski sa 479.972.222 KM, Zapadnohercegovački sa 337.178.143 KM, Kanton 10 sa 154.326.310 KM, te Bosansko-podrinjski kanton koji je uplatio 91.528.250 KM.

Uplate javnih prihoda po kantonima
Uplate javnih prihoda po kantonima
Posljednji na listi je Posavski kanton koji je uplatio 83.322.628 KM.

Najznačajniji rast ostvaren je kod doprinosa, koji su za period januar-novembar ove godine iznosili 5.529.806.298 KM. Ukupni prihodi od direktnih poreza i doprinosa iznose 7.155.241.419 KM.

Evidentno je da Kanton Sarajevo prednjači na listi što čini gotovo 37 posto ukupnih prihoda Federacije BiH, dok slijede Tuzlanski kanton i Zeničko-dobojski kanton.

slika

GOLEM SI KANTONU SARAJEVO

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 24 dec 2025, 10:30

Noke995 je napisao/la:
24 dec 2025, 09:50
tutankamon1905 je napisao/la:
24 dec 2025, 09:40
Noke995 je napisao/la:

Dobro jutro komšije 🥰
slika
Ne smeta meni nacionalni predznak, smeta mi klicanje osuđenim ratnim zločincima godinama unazad(nisam ih ja osudio nego međunarodni sud).
Smetaju mi oni koji su rušili moju državu, moje gradove, klali moj narod itd..
Smetaju mi oni koji zvižde dok se izvodi himna moje države a uredno žive u njoj i na račun nje.

Takvi mi nikad neće biti ispred ljudi koji vole Bosni i Hercegovinu.
Što, jel treba da je obratno pa da bi ti mogao sa mnom o sportu pričati?

Boli me neka stvar šta ćeš ti i takvi ko ti mislit, nemam potrebu da se dodvoravam ikome.
Klub je klub, a ne nacionalni klub. Pa Velez su osnovali Srbi, pa su bili koministi, pa su sad nesto izmedju, ko zna sta nosi buducnost. To.je najveca greska pokusaja etikete za neki klub.

Borac su oanovali komunisti, sad je kriminalno&cetnicka organizacija. Da ne nabrajam sve klubove, ali mnogi su promjenili 4-5 drzava i nacija koji su dominantno navijali, a uvijek su ostali sportaki klubovi.

Malo te nacionalizam valja. Iz posta imam osjecaj da si jedan od onih koji govore: "Ne idi u RS, ne trosi pare tamo, ko ih ****, neka lose zivi, a kad pricaju da se odvoje, reci ces ne moze, to je BiH" :rol:

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 24 dec 2025, 10:32

DoktorXabaras je napisao/la:
24 dec 2025, 09:24
Zato što mi nemamo klubove koji će nam se skanjati, zato što mi nemamo 36+ zagarntivanih bodova kroz sezonu, zato što nemamo sudije koje će nam svojim direktnim odlukama donositi titule, zato što nemamo rukovodioce u savezu koji će sve to odobravati ili najblaže rečeno okretati glavu pa ooet i pored svega tog pogledate međusobne omjere između tih klubova i vidite koliko ste jaki. Ovo govorim i za Sarajevo i za Žrljezničar.
Naravno da se odmah ne upalite ovo važi za ovaj period gdje je sistem takmičenja takav i gdje vi šamarate ove europske velikane.
Ranije periode neću ni spominjati jer vam bude malo teško a nivo takmičenja koje su igrali FKS I FKŽ i pored svega gore navedenog teško da ćete ikad dosegnuti.
Zato sto su Zeljo i Sarajevo sportski klubovi, a ne kriminalne prcije. Nije nicija do zore gorila, polako.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 24 dec 2025, 10:34

Jet2Holiday je napisao/la:
24 dec 2025, 07:40
Argentina je napisao/la:
23 dec 2025, 22:59
jurisicduska je napisao/la:
23 dec 2025, 22:56
Ja ti kažem kako jest. Ti provjeri pa se opet javi.

Čovjek je za dug od 20.000 dobio pravo da lijepi vas grb na artikle koje sam proizvodi. I prodaje ih. Dobio je pravo da koristi vas brend u komercijalne svrhe. Dobio je mogućnost da angazuje igrače da promovisu njegove artikle.

Vidis li da ti klub organizuje dodjelu paketića a da i on organizuje svoju. To ti najbolje govori kakav odnos tu vlada.

Mi imamo jednu dodjelu , ispred kluba. Jer imamo klupske fan shopove.
Ovo sto si za vas napisao, fkt me ne interesuje. Ne pratim vas. Mozda ti zvuci cudno jer ti Zelju bas pratis, ali me bas boli neka atvar za vas i ostale klubove.

Ti znas sve, pa vjeruj u sta god hoces i ko kome duguje i ko je kome sta dao i sta se desava. Udji i ti u pricu kad si toliko upucen :rol:
Od pet recenica gdje ti objasni covjek sve, ti se uhvatio za zadnju :rol:

Kao vi mene ne interesujete.

Al se bezveze brukas :tokralju:

Zar ne vidis da je Duska glavni baja grada, da sve zna. A ti ko naivna sobarica zelis da pobijes cinjenice.
Mozda sam dio Kluba ili Saveza ili mi.neko blizak dio toga, pa znam vise od drugih, nikad se ne zna :kafa: Samo nemam potrebu sve demantovati i slicno. Ponekad se ovako ukljucim da kazem ko lupa gluposti.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, LoveFootball1987, Samba71 i 20 gostiju.