FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 24 apr 2011, 20:00

effe_sa je napisao/la:ja sam tymu prije mnogo branio, velicao ga, htio da vise igra, a on sto vise igra vise nekako pokazuje da bas i nije neki igrac za bayern......inace i contento mi je loš, ne moze on pokrit tu poziciju beka (bar u bayernu ne) ....on pruzi jednu dobru partiju, al onda u nekoliko drugih ispadne los, kada vodi loptu imas osjecaj da se polomit, a nazad je cesto dezorijentisan
Hmm, dobro si opisao Contenta, svaka čast.
Pa i tetku Timu (Bejzinu rodicu). :D

Probaj sad vidjeti šta je Mario pružao kad je bio u nemilosti trenera i kako je on izgledao.
Tymo, čas klupa, čas (maltene) tribine, pa onda igra. Gdje? Tamo gdje su rupe i gdje neće ili nema boljeg rješenja.
Oscilacije su neminovnost.
Conto se tek vratio, pa ga minhenski biseri već proglašavaju flopom (ili auslaufmodelom) kao i Brena.
Misliš li da je pod takvim okolnostima lako pružati dobre (i očekivane) partije?
Inače, dobro si ga opisao u zadnjem meču. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 26 apr 2011, 00:30

effe_sa je napisao/la:inace i contento mi je loš, ne moze on pokrit tu poziciju beka (bar u bayernu ne) ....on pruzi jednu dobru partiju, al onda u nekoliko drugih ispadne los, kada vodi loptu imas osjecaj da se polomit, a nazad je cesto dezorijentisan
Jest vala. Nekad odigra tako dobro da se cini da novi bek nije ni potreban. Ali onda vec u sljedecoj utakmici pokaze da ipak nije to to.
Jaci je od Pranje u defanzivi, a dosta losiji u ofanzivi. Eh da imamo jednog igraca koji bi bio kombinacija njih dvojice, ne bi se brinuli za tu poziciju. Al' da su babi mu-da... :mrgreen:

Manchester, tacnije Ferguson demantovao da su zainteresovani za Noju. Dakle, sad je sve na upravi koja ce, vjerujem, uraditi dobar posao.

Inace, Lahm je prodao svoju kobilu koju je kupio 2007. Skont'o haman da to nije sport za njega. Prodana je u Bremen (a gdje ce drugo). :D
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 26 apr 2011, 16:08

Nastavlja li se Bayernovo prokletstvo?

Tri se puta dosada finalna utakmica Kupa prvaka ili Lige prvaka igrala u Münchenu. U sve se tri navrata Bayern nije uspio ni plasirati u natjecanje, a kamoli u finale. Ista sudbina ponovno prijeti bavarskom divu...

Finale Lige prvaka 2012. godine igrat će se, naime, na Allianz Areni u Münchenu, a tri kola prije kraja Bundeslige Bayern je izvan pozicija koje vode u najjače europsko klupsko natjecanje. Hannover trenutno drži treće mjesto, posljednje koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Ima 57 bodova, odnosno bod više od Bayerna koji jer na četvrtom mjestu.

"Osjećaj je užasan. Više ne držimo sudbinu u vlastitim rukama." , požalio se mladi napadač Thomas Müller.

Hoće li se Bayernovo prokletstvo nastaviti i u 21. stoljeću? Prvi se put finale na Olimpijskom stadionu u Münchenu igralo 1979. godine, Nottingham je pobijedio Malmö s 1-0. Sezonu ranije je Bayern u njemačkom prvenstvu završio tek na 12. mjestu i nastup u Kupu prvaka je ostao samo san.

Identična se situacija ponovila 1993. godine kada je Bokšićev Marseille u Münchenu svladao Milan s 1-0, a sezonu ranije je Bayern završio Bundesligu na desetom mjestu.

U sezoni 1996/97 München je i treći put bio domaćin finala, a slavio je njemački klub, ali ne Bayern, već Borussia Dortmund koja je s 3-1 svladala Juventus. Bayern je, pak, igrao u Kupu UEFA-e jer je sezonu ranije bio drugi u prvenstvu, a tada je još samo prvo mjesto vodilo u Ligu prvaka.

preuzeto sa http://srcezabayern.com/
Thomas Müller - Fußballgott

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 26 apr 2011, 21:36

I onda neki kazu da ne treba dovest Neuera :D Pa kako covjek brani to je ljepota za oci :D
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 26 apr 2011, 22:24

HuX je napisao/la:I onda neki kazu da ne treba dovest Neuera :D Pa kako covjek brani to je ljepota za oci :D
zbilja covjek dominira
VOLIM BAYERN

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 27 apr 2011, 14:29

Moj idealan kadar je uvijek bio mali kadar no samo ako on ima glavu i rep, jer nije dovoljno samo da bude mali. Taj kadar se sastoji od 16 igrača koji su ajmo reč svi kandidati za prvih 11+ 2 back up-a na određenim pozicijama+2klinca na određenim pozicijama te jedan kvalitetan golman i njegova zamjena.

U teoriji taj bi kadar izgledao ovako:

šest kvalitetnih obrambenih igrača koji bi se podjelili na slijedeći način.

DL
DR
DC
DC
DR/L
DC

što znači maš 3 kvalitetna beka, s tim da jedan može igrati na obje strane. Kad to imaš onda ako ti jedan bek ispadne, nebitno koji ti imaš pričuvu koja uletava i "kvaliteta" ekipe ti ne pada. U našem nekom slučaju bilo bi to: Conentrao - DL, Lahm - DR/L, VDW - DR. ovo je samo primjer imajte to na umu.

Onda imaš tri kvalitetna štopera koji su podjednake kvalitete, tako da kad jedan nemre igrati imaš odličnu zamejnu na klupi, a i ako hoćeš, možeš rotirati. Recimo kod nas bi to bili Howedes, Boateng, Badstuber - to sam napiso tak tek toliko da razumijete o ćem se radi. Nemojte sad srat da Badstuber ne valja jer to je sad nebitno, mogo sam napisati Mertesacker.

Onda prelazimo na vezu:

Pošto mi igramo sa 2 zadnja vezna, to nalaže da bi mi za te pozicije trebali imati tri vrhunska igrača. Na taj način koji god od njih da nemože igrati neće se previše osjetiti, te opet možeš rotirati. Primjera radi to bi bili Schweini, Luis Gustavo i Vidal.

Onda prelazimo na naše ofenzivne vezne + krila. Pošto su to 3 pozicije za to ti treba 5 igrača koji mogu igrati u prvih 11.

AML
AMC
AMR
AMRL
AMRLC

5 igrača su ti za te pozicije čist dosta ako su baš raspoređeni na ovaj način. Kod nas to bi bili Ribery i Robben kao prva krila, Hazard kao zamjena za krila te on može valjda igrati i polušpicu, Kroos kao zamjena za AMC-a, te Muller kao igrač koji pokriva te pozicije. Sad možda tu Kroos Smudi, ali pošto ga imamo napiso sam ga tak da znate u ćem se radi. U prevodu on ima ulogu zamjene Mullera...

Kaj se tiće napada trebaju ti dvije špice. Neko tipa Gomez, kao prva špica, te kvalitetna zamjena, što sigurno u ovom trenutku nisu niti, Klose niti Olić. Sad ko bi to bio točno ne znam. Naravno to nije igrač tipa Tevez il neki 25+ milja igrač nego neko ko stvarno vrijedi 10-15 miljona eura, tipa Cisse iz Freiburga. Uglavnom da može Gomeza bezbolno zamijeniti.

Sada imaš tih 16 igrača od njih 6 obrambenih, 3 zadnja vezna, 5 prednjih veznih te 2 špice= 16. Sada ti preostaje da dvije pozicije pokriješ sa "iskusnijim" igračima, te dva talenta. Pošto je pametnije imati iskusne igrače u obrambenom djelu ekipe dodaš jednog štopera tipa Buyten našoj obrambenoj liniji kao četvrtog štopera. Pošto imaš "samo" 3 beka koji su jako dobri i dosta je mala šansa da neko tamo previše igra kao 4. bek, za tu poziciju uzmeš nekog talenta tipa Contento. On da se i buni nikoga to previše neće dirati. Sada imaš obranu - GRANITNU ja bi rekao, koja se sastoji od 8 igrača te je svaka pozicija duplo pokrivena.

Onda prelaziš na svoje zadnje vezne, di imaš 3 igrača koji se bore za prvu ekipu. Znači 4. zadnji vezni je igrač koji igra samo u slučaju nužde, a pošto je to dosta osjetljiva pozicija, trebo bi imati iskusnijeg igrača. E sad u našem slučaju to bi bio Ottl, ne Tymo jer on kao 4. zadnji vezni radi probleme u ekipi, ako me razumijete. Ne mora tu nužno čak niti biti Ottl, ali vam sa Ottlom oću reč, koju kvalitetu bi taj igrač morao posjedovati, te mu ta uloga ne bi trebala smetati. Recimo igrač kao Trasch u tom slučaju nikako ne dolazi u obzir. Sad imaš 4 zadnja vezna i opet si duplo pokriven.

Sada prelazimo na naše isturene igrače. Preostao vam je samo još jedan igrač da popuni kadar. Pošto su ovih prvih 5 ŠPEK i pošto te pozicije nisu rizične ideš se osloniti na talenta koji se još nije afirmirao, ali u slučaju nužde more pokriti sve te pozicije. Imajte na umu da taj igrač možda skupi 10 tekmi tokom sezone i to kao igrač koji ulazi sa klupe. To bi bio neki igrač tipa onaj Son iz HSV-a...

Špice imaš dvije + Mullera u ekipi...

Eto to vam je mali kadar. Kak vam se sad čini? :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 apr 2011, 15:29

Nakon što sam sinoć vidio nove bravure Neuer-a sad ga još više želim vidjeti na golu Bayerna fantastičan golman što je izjavio i sam Alex Ferguson..
1974---1975---1976---2001---2013---2020

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 27 apr 2011, 17:10

Bayern not prepared to pay high sum for Neuer
Bayern Munich president Uli Hoeness: We will not pay an astronomical sum for Manuel Neuer
"We want Manuel," Hoeness told TZ daily.

"When there's a desire, we can find a solution but Schalke management must now not come up with an astronomical sum."

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 27 apr 2011, 17:11

trebevic je napisao/la:Bayern not prepared to pay high sum for Neuer
Bayern Munich president Uli Hoeness: We will not pay an astronomical sum for Manuel Neuer
"We want Manuel," Hoeness told TZ daily.

"When there's a desire, we can find a solution but Schalke management must now not come up with an astronomical sum."
oni bi badava dobra golmana e nema istresi 20milijunceka
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 apr 2011, 18:20

Rosas7 je napisao/la:
Pa i dace 20 milja, samo sto je Heldt nakon sinocnje tekme povecao cijenu na 25. :roll:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 apr 2011, 18:46

Je li istina da nakon isteka ugovora sa Schalkeom postajete Zvezdi braca po sponzoru? :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 27 apr 2011, 18:51

Devil je napisao/la:Je li istina da nakon isteka ugovora sa Schalkeom postajete Zvezdi braca po sponzoru? :?
Gasprom u Bayernu??

nema od tog nista
Thomas Müller - Fußballgott

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 27 apr 2011, 20:30

Omerbavarac je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:
Pa i dace 20 milja, samo sto je Heldt nakon sinocnje tekme povecao cijenu na 25. :roll:
svaka im cast ako hoce
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 27 apr 2011, 20:37

Omerbavarac je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:
Zna Howrse Held kako se to radi. :D

Klare

Post Postao/la Klare » 27 apr 2011, 23:13

Da se izvinem svim poštovaocima ovog kluba, kada sam govorio da priželjkujem Pepea da zakrpi rupu na stoperskoj poziciji. Slično nešto ne znam jesam li ikada vidio :evil:Greška je što ovom monstrumu doživotno nije zabranjeno koračanje, trčkaranje zelenim terenima :evil:
[youtube][/youtube]

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 28 apr 2011, 22:43

kako bi bilo dobro dovesti ovoga HULKA u nase redove
VOLIM BAYERN

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 apr 2011, 00:48

Bastian popizdio na presici :lol: i izjavio sljedeće: "Jeder hört in der Kabine auf das, was ich sage".
Prije toga Robben se žalio kako Bayern nema lidera ili vođu na terenu i da fali neko kao što je bio njegov zemljak van Bommel.
Da li je traka dodijeljena pogrešnom čovjeku? I mora li ona toliko značiti? Ne bih rek'o (ne to da je Lahm loš kapiten, nego treba li Švajniju traka da bi na terenu djelovao kao pravi vođa).
Arjen se ponovo zalaže za prava pojačanja (u prvih elf) koja se neophodna po njegovom mišljenju (2 ili 3).
Iličević i Reus su zamišljeni samo kao dobre zamjene.

Negdje je objavljeno da Junajted nudi 27 milja za Neuera. :? I sve to dok dok Manuelova djevojka sa budućom svekrvom traga po Minćenu gdje bi se mogla skrasiti u budućem/zajedničkom životu, koji im slijedi od predstojećeg ljeta.
Protiv Schalke-a očekujem golijadu, pa makar Manu bio jednako dobar kao protiv ManU-a. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Ronaldo CR7
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo CR7 » 29 apr 2011, 10:11

Stvarno neznam gdje bih više volio vidjeti Manuel N.u redovima Bayerna ili Man.unt.Jer Bayern mi je veoma drag klub,ali u Manchesteru bi se razvio u pravu zvijezdu.Sta vi mislite?A čitao sam juče da man.unt.želi Julia Cezara.

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 29 apr 2011, 10:52

Ronaldo CR7 je napisao/la:Stvarno neznam gdje bih više volio vidjeti Manuel N.u redovima Bayerna ili Man.unt.Jer Bayern mi je veoma drag klub,ali u Manchesteru bi se razvio u pravu zvijezdu.Sta vi mislite?A čitao sam juče da man.unt.želi Julia Cezara.
ma sta ce nam u manchesteru,taj covjek je imao puno kikseva kroz sezonu,sada tek dobru utakmicu obranio,neka nama davida de gee,nek on dodje

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 apr 2011, 11:18

Rosas7 je napisao/la: ma sta ce nam u manchesteru,taj covjek je imao puno kikseva kroz sezonu,sada tek dobru utakmicu obranio,neka nama davida de gee,nek on dodje
Vidis, odlicno razmisljas. Cak mozda i bolje od SAF-a. :P
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []