FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- WeekendOffender
- Kontakt:
-
tiagofaria25
- Kontakt:
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ne bih se slozio..Riquelme1921 je napisao/la: ↑28 dec 2025, 15:29To se desilo isključivo zato što su dali rani gol na Grbavici te dali sve od sebe da bunkerom pokušaju sačuvati gol. Znali su i oni da će primiti 5 komada samo zbog one publike i hajca svaki početak sezone na Grbavici. Pa Bašić je izbacio Dinamo Minsk i zamalo Neftchi sa Biberom, Kosorićem, Drinom, Drljom i Haračićem u prvoj postavi.avalPacidoroP je napisao/la: ↑28 dec 2025, 13:39Ne znam šta bih rekao za Slavišu..
Ima stvarno bogatu karijeru i iskustvo, a opet sa druge strane Adžem ga pojeo sa igračima koji 8.tekmi zaredom u prvenstvu ne mogu pobjediti..
Jedino sa cinjenicom da je pocetak sezone,prvi mec,pa niko nije u formi optimalnoj. Ali nismo ni mi bili.
Realan ishod je trebao biti 5-1 za nas.
I u revanšu smo sami sebe pobjedili crnim rupama,koje su se ponavljale i tokom prvenstva..
U one dvije utakmice mi se činilo da igra previše defanzivan fudbal, to je ono što me ne raduje.. naravno govorim o dvije utakmice,iskreno ne znam kako je vodio druge ekipe.
Ali kazem da ima ozbiljno iskustvo, itekako ima..
Vidjet cemo, na kraju krajeva, nije jos zvanicno.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
I nadam se nekom intervju nakon nove godine,koji ce biti duzi sa Saninom.. da vidimo gdje i kakvi su planovi,kratkorocni i dugorocni.
Pa objektivno da je Slaviša sjedio na našoj klupi a Ado na Koprovoj, mi bi otišli lagano s pet, šest razlike. Za klasu smo bolja ekipa, ali smo ispali jer nismo imali ozbiljnog trenera.avalPacidoroP je napisao/la: ↑28 dec 2025, 21:00Ne bih se slozio..Riquelme1921 je napisao/la: ↑28 dec 2025, 15:29To se desilo isključivo zato što su dali rani gol na Grbavici te dali sve od sebe da bunkerom pokušaju sačuvati gol. Znali su i oni da će primiti 5 komada samo zbog one publike i hajca svaki početak sezone na Grbavici. Pa Bašić je izbacio Dinamo Minsk i zamalo Neftchi sa Biberom, Kosorićem, Drinom, Drljom i Haračićem u prvoj postavi.avalPacidoroP je napisao/la: ↑28 dec 2025, 13:39Ne znam šta bih rekao za Slavišu..
Ima stvarno bogatu karijeru i iskustvo, a opet sa druge strane Adžem ga pojeo sa igračima koji 8.tekmi zaredom u prvenstvu ne mogu pobjediti..
Jedino sa cinjenicom da je pocetak sezone,prvi mec,pa niko nije u formi optimalnoj. Ali nismo ni mi bili.
I u revanšu smo sami sebe pobjedili crnim rupama,koje su se ponavljale i tokom prvenstva..
U one dvije utakmice mi se činilo da igra previše defanzivan fudbal, to je ono što me ne raduje.. naravno govorim o dvije utakmice,iskreno ne znam kako je vodio druge ekipe.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Pa ne znam bas da mi imamo igrace kvalitete kao sto su Matondo,Longonda,Manseri pa i braća Jurić te Iličić.. po meni su oni kvalitetniji tim,koji je u tom trenutku bio lošije vođen,ali ipak prošao dalje.Laudrup je napisao/la: ↑28 dec 2025, 21:09Pa objektivno da je Slaviša sjedio na našoj klupi a Ado na Koprovoj, mi bi otišli lagano s pet, šest razlike. Za klasu smo bolja ekipa, ali smo ispali jer nismo imali ozbiljnog trenera.avalPacidoroP je napisao/la: ↑28 dec 2025, 21:00Ne bih se slozio..Riquelme1921 je napisao/la: ↑28 dec 2025, 15:29
To se desilo isključivo zato što su dali rani gol na Grbavici te dali sve od sebe da bunkerom pokušaju sačuvati gol. Znali su i oni da će primiti 5 komada samo zbog one publike i hajca svaki početak sezone na Grbavici. Pa Bašić je izbacio Dinamo Minsk i zamalo Neftchi sa Biberom, Kosorićem, Drinom, Drljom i Haračićem u prvoj postavi.
Slazem se s tobom.avalPacidoroP je napisao/la: ↑28 dec 2025, 21:12Pa ne znam bas da mi imamo igrace kvalitete kao sto su Matondo,Longonda,Manseri pa i braća Jurić te Iličić.. po meni su oni kvalitetniji tim,koji je u tom trenutku bio lošije vođen,ali ipak prošao dalje.Laudrup je napisao/la: ↑28 dec 2025, 21:09Pa objektivno da je Slaviša sjedio na našoj klupi a Ado na Koprovoj, mi bi otišli lagano s pet, šest razlike. Za klasu smo bolja ekipa, ali smo ispali jer nismo imali ozbiljnog trenera.avalPacidoroP je napisao/la: ↑28 dec 2025, 21:00
Ne bih se slozio..
Mislim da se zanosimo. Koper je od naa kvalitetniji tacno onoliko koliko nas je u dvomecu i pobjedio. Svoju kvalitetu su pokazali u 10 minuta sa golovima, odnosno mi svoju nekvalitetu.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- WeekendOffender
- Kontakt:
Da vidim tog trenera koji ce od Pejica, Koningsa, Rakica, Jaganjca, Odinake, napravit igrace
Curva Sud
Prema nekim procjenama vrijednost AFN kompanije je procijenjena na 750 miliona USD, a net worth Sanina Mirvića na 200 miliona USD.
- AhmedNurudin
- Kontakt:

Igrač na kojeg svakako treba obratiti pažnju. Na njegovoj poziciji imamo Odinaku kojem ugovor ističe na ljeto a i puno oscilira. Imamo i Trouppea za kojeg mislim da se svi slažemo nije pokazao ništa od onog što smo očekivali. Pogotovo ako se bude išlo u raskid sa Trouppeom. Radonju ovi rumours-i na transfermarketu šalju u goricu. Ne znam kakv mu izazov može biti odlazak u borbu za opstanak u hnl ako bi mi pokazali interes za njega.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
- Lokomotifa
- Kontakt:
Korektno je ovo saopštenje Mirvića, baš onako kako treba za početak. Ne obećava neke velike stvari dok formalno ne uđe u klub, ali ponudio je nama navijačima ono što već dugo nismo imali - nadu i vjeru u bolju budućnost.
Sad nam treba zajedništvo i masovna podrška, pustite se mahalaštine.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
- BiHSportman
- Kontakt:
Zar nije formalno ušao? Kako misliš formalno.Lokomotifa je napisao/la: ↑28 dec 2025, 21:54Korektno je ovo saopštenje Mirvića, baš onako kako treba za početak. Ne obećava neke velike stvari dok formalno ne uđe u klub, ali ponudio je nama navijačima ono što već dugo nismo imali - nadu i vjeru u bolju budućnost.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Nije potpisan ugovor, nije imenovao svoje ljude u upravljačke strukture. To će se završiti, bez brige, samo treba vrijeme da se obave te procedure.BiHSportman je napisao/la: ↑28 dec 2025, 22:23Zar nije formalno ušao? Kako misliš formalno.Lokomotifa je napisao/la: ↑28 dec 2025, 21:54Korektno je ovo saopštenje Mirvića, baš onako kako treba za početak. Ne obećava neke velike stvari dok formalno ne uđe u klub, ali ponudio je nama navijačima ono što već dugo nismo imali - nadu i vjeru u bolju budućnost.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Potpisan je ugovor, ostalo ce ubrzo.Lokomotifa je napisao/la: ↑28 dec 2025, 22:34Nije potpisan ugovor, nije imenovao svoje ljude u upravljačke strukture. To će se završiti, bez brige, samo treba vrijeme da se obave te procedure.BiHSportman je napisao/la: ↑28 dec 2025, 22:23Zar nije formalno ušao? Kako misliš formalno.Lokomotifa je napisao/la: ↑28 dec 2025, 21:54Korektno je ovo saopštenje Mirvića, baš onako kako treba za početak. Ne obećava neke velike stvari dok formalno ne uđe u klub, ali ponudio je nama navijačima ono što već dugo nismo imali - nadu i vjeru u bolju budućnost.
Fk Željezničar.
Sutra je zvanicni potpis s obzirom da je Skupatina bila u petak u 20h, a navedeno izglasano i kasnije. Sutra se predaje sve i nadleznim ministarstvima. Upis i procedura bi trebala trajati cca 2 mjeseca, ali ulazak je svakako odmah, a zvanicno i zakonski kada se to sve odobri.Pablo11 je napisao/la: ↑28 dec 2025, 22:48Potpisan je ugovor, ostalo ce ubrzo.Lokomotifa je napisao/la: ↑28 dec 2025, 22:34Nije potpisan ugovor, nije imenovao svoje ljude u upravljačke strukture. To će se završiti, bez brige, samo treba vrijeme da se obave te procedure.
Prvak NR BiH: 1946
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Moze funkcionisati sve dok to ne bude zakonski?Argentina je napisao/la: ↑28 dec 2025, 23:23Sutra je zvanicni potpis s obzirom da je Skupatina bila u petak u 20h, a navedeno izglasano i kasnije. Sutra se predaje sve i nadleznim ministarstvima. Upis i procedura bi trebala trajati cca 2 mjeseca, ali ulazak je svakako odmah, a zvanicno i zakonski kada se to sve odobri.Pablo11 je napisao/la: ↑28 dec 2025, 22:48Potpisan je ugovor, ostalo ce ubrzo.Lokomotifa je napisao/la: ↑28 dec 2025, 22:34
Nije potpisan ugovor, nije imenovao svoje ljude u upravljačke strukture. To će se završiti, bez brige, samo treba vrijeme da se obave te procedure.
Naravno.zeljovolimte je napisao/la: ↑28 dec 2025, 23:42Moze funkcionisati sve dok to ne bude zakonski?Argentina je napisao/la: ↑28 dec 2025, 23:23Sutra je zvanicni potpis s obzirom da je Skupatina bila u petak u 20h, a navedeno izglasano i kasnije. Sutra se predaje sve i nadleznim ministarstvima. Upis i procedura bi trebala trajati cca 2 mjeseca, ali ulazak je svakako odmah, a zvanicno i zakonski kada se to sve odobri.
Fk Željezničar.
-
tiagofaria25
- Kontakt:
Mislim da se od Odinake mogao napraviti igrac, mozda jos uvijek moze, znao je odigrati fantasticno, a onda narednu katastrofalno. Znaci ima to, ali ocigledno se digne umisli da je igrac, krene izmisljati, na kraju krajeva bolji je igrac koji ce 38 utakmica odigrati solidno nego onaj koji ce 13 odlicno 25 katastrofalno. Ovaj momak koliko znam odlican fudbaler, mislim da je igrac”nas igrac”, iako na transfermarktu pise da je u DZG poceo. Treba probati, ali ako nam je neko iz HNL konkurencija, tesko. Osim ako se iznosi plata odmah ne povecaju drasticno ulaskom Mirvica, ali ne vjerujem.AhmedNurudin je napisao/la: ↑28 dec 2025, 21:30
Igrač na kojeg svakako treba obratiti pažnju. Na njegovoj poziciji imamo Odinaku kojem ugovor ističe na ljeto a i puno oscilira. Imamo i Trouppea za kojeg mislim da se svi slažemo nije pokazao ništa od onog što smo očekivali. Pogotovo ako se bude išlo u raskid sa Trouppeom. Radonju ovi rumours-i na transfermarketu šalju u goricu. Ne znam kakv mu izazov može biti odlazak u borbu za opstanak u hnl ako bi mi pokazali interes za njega.
Treba nam trenera brate koji znaju raditi s igracimatiagofaria25 je napisao/la: ↑29 dec 2025, 00:07Mislim da se od Odinake mogao napraviti igrac, mozda jos uvijek moze, znao je odigrati fantasticno, a onda narednu katastrofalno. Znaci ima to, ali ocigledno se digne umisli da je igrac, krene izmisljati, na kraju krajeva bolji je igrac koji ce 38 utakmica odigrati solidno nego onaj koji ce 13 odlicno 25 katastrofalno. Ovaj momak koliko znam odlican fudbaler, mislim da je igrac”nas igrac”, iako na transfermarktu pise da je u DZG poceo. Treba probati, ali ako nam je neko iz HNL konkurencija, tesko. Osim ako se iznosi plata odmah ne povecaju drasticno ulaskom Mirvica, ali ne vjerujem.AhmedNurudin je napisao/la: ↑28 dec 2025, 21:30
Mi ne znamo napraviti igraca nivo odinake, a kamoli da nadogradimo trenutne nedostatke
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
tiagofaria25
- Kontakt:
100%, bio sam protiv Admira, ali kada je sve bilo zavrseno ocekivao sam da ce on bar to moci, ima njih koji nisu na nivou Želje, ali su mogli/mogu biti. Odinaka, Šabić pa i Jaganjac koji je sa loptom solidan, nije prespor, ali na završnici se moralo raditi s njim.NoDi80 je napisao/la: ↑29 dec 2025, 00:12Treba nam trenera brate koji znaju raditi s igracimatiagofaria25 je napisao/la: ↑29 dec 2025, 00:07Mislim da se od Odinake mogao napraviti igrac, mozda jos uvijek moze, znao je odigrati fantasticno, a onda narednu katastrofalno. Znaci ima to, ali ocigledno se digne umisli da je igrac, krene izmisljati, na kraju krajeva bolji je igrac koji ce 38 utakmica odigrati solidno nego onaj koji ce 13 odlicno 25 katastrofalno. Ovaj momak koliko znam odlican fudbaler, mislim da je igrac”nas igrac”, iako na transfermarktu pise da je u DZG poceo. Treba probati, ali ako nam je neko iz HNL konkurencija, tesko. Osim ako se iznosi plata odmah ne povecaju drasticno ulaskom Mirvica, ali ne vjerujem.AhmedNurudin je napisao/la: ↑28 dec 2025, 21:30
Mi ne znamo napraviti igraca nivo odinake, a kamoli da nadogradimo trenutne nedostatke
Ali eto mi umjesto da pojedince dignemo, spustimo igrače koji su u prvim utakmicama izgledali odlično na to da budu osrednji ili loši. Erick, Alić… I na M’Handu se vidi da zna lopte, ali nikako da to doðe do izražaja, pa mi jednog Miloševića koji bi trebao biti igračina za našu ligu ne znamo iskoristiti.