FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
66
19%
2. Borbu za Evropu
160
46%
3. Sredinu tabele
58
17%
4. Borbu za opstanak
62
18%

Ukupno glasova: 346

zeljovolimte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovolimte » 28 dec 2025, 23:42

Argentina je napisao/la:
28 dec 2025, 23:23
Pablo11 je napisao/la:
28 dec 2025, 22:48
Lokomotifa je napisao/la:
28 dec 2025, 22:34

Nije potpisan ugovor, nije imenovao svoje ljude u upravljačke strukture. To će se završiti, bez brige, samo treba vrijeme da se obave te procedure.
Potpisan je ugovor, ostalo ce ubrzo.
Sutra je zvanicni potpis s obzirom da je Skupatina bila u petak u 20h, a navedeno izglasano i kasnije. Sutra se predaje sve i nadleznim ministarstvima. Upis i procedura bi trebala trajati cca 2 mjeseca, ali ulazak je svakako odmah, a zvanicno i zakonski kada se to sve odobri.
Moze funkcionisati sve dok to ne bude zakonski?

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 29 dec 2025, 00:01

zeljovolimte je napisao/la:
28 dec 2025, 23:42
Argentina je napisao/la:
28 dec 2025, 23:23
Pablo11 je napisao/la:
28 dec 2025, 22:48

Potpisan je ugovor, ostalo ce ubrzo.
Sutra je zvanicni potpis s obzirom da je Skupatina bila u petak u 20h, a navedeno izglasano i kasnije. Sutra se predaje sve i nadleznim ministarstvima. Upis i procedura bi trebala trajati cca 2 mjeseca, ali ulazak je svakako odmah, a zvanicno i zakonski kada se to sve odobri.
Moze funkcionisati sve dok to ne bude zakonski?
Naravno.
Fk Željezničar.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 29 dec 2025, 00:07

AhmedNurudin je napisao/la:
28 dec 2025, 21:30
slika

Igrač na kojeg svakako treba obratiti pažnju. Na njegovoj poziciji imamo Odinaku kojem ugovor ističe na ljeto a i puno oscilira. Imamo i Trouppea za kojeg mislim da se svi slažemo nije pokazao ništa od onog što smo očekivali. Pogotovo ako se bude išlo u raskid sa Trouppeom. Radonju ovi rumours-i na transfermarketu šalju u goricu. Ne znam kakv mu izazov može biti odlazak u borbu za opstanak u hnl ako bi mi pokazali interes za njega.
Mislim da se od Odinake mogao napraviti igrac, mozda jos uvijek moze, znao je odigrati fantasticno, a onda narednu katastrofalno. Znaci ima to, ali ocigledno se digne umisli da je igrac, krene izmisljati, na kraju krajeva bolji je igrac koji ce 38 utakmica odigrati solidno nego onaj koji ce 13 odlicno 25 katastrofalno. Ovaj momak koliko znam odlican fudbaler, mislim da je igrac”nas igrac”, iako na transfermarktu pise da je u DZG poceo. Treba probati, ali ako nam je neko iz HNL konkurencija, tesko. Osim ako se iznosi plata odmah ne povecaju drasticno ulaskom Mirvica, ali ne vjerujem.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 dec 2025, 00:12

tiagofaria25 je napisao/la:
29 dec 2025, 00:07
slika

Igrač na kojeg svakako treba obratiti pažnju. Na njegovoj poziciji imamo Odinaku kojem ugovor ističe na ljeto a i puno oscilira. Imamo i Trouppea za kojeg mislim da se svi slažemo nije pokazao ništa od onog što smo očekivali. Pogotovo ako se bude išlo u raskid sa Trouppeom. Radonju ovi rumours-i na transfermarketu šalju u goricu. Ne znam kakv mu izazov može biti odlazak u borbu za opstanak u hnl ako bi mi pokazali interes za njega.
Mislim da se od Odinake mogao napraviti igrac, mozda jos uvijek moze, znao je odigrati fantasticno, a onda narednu katastrofalno. Znaci ima to, ali ocigledno se digne umisli da je igrac, krene izmisljati, na kraju krajeva bolji je igrac koji ce 38 utakmica odigrati solidno nego onaj koji ce 13 odlicno 25 katastrofalno. Ovaj momak koliko znam odlican fudbaler, mislim da je igrac”nas igrac”, iako na transfermarktu pise da je u DZG poceo. Treba probati, ali ako nam je neko iz HNL konkurencija, tesko. Osim ako se iznosi plata odmah ne povecaju drasticno ulaskom Mirvica, ali ne vjerujem.
Treba nam trenera brate koji znaju raditi s igracima
Mi ne znamo napraviti igraca nivo odinake, a kamoli da nadogradimo trenutne nedostatke
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 29 dec 2025, 00:17

NoDi80 je napisao/la:
29 dec 2025, 00:12
29 dec 2025, 00:07
slika

Treba nam trenera brate koji znaju raditi s igracima
Mi ne znamo napraviti igraca nivo odinake, a kamoli da nadogradimo trenutne nedostatke
100%, bio sam protiv Admira, ali kada je sve bilo zavrseno ocekivao sam da ce on bar to moci, ima njih koji nisu na nivou Želje, ali su mogli/mogu biti. Odinaka, Šabić pa i Jaganjac koji je sa loptom solidan, nije prespor, ali na završnici se moralo raditi s njim.

Ali eto mi umjesto da pojedince dignemo, spustimo igrače koji su u prvim utakmicama izgledali odlično na to da budu osrednji ili loši. Erick, Alić… I na M’Handu se vidi da zna lopte, ali nikako da to doðe do izražaja, pa mi jednog Miloševića koji bi trebao biti igračina za našu ligu ne znamo iskoristiti.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 dec 2025, 01:37

29 dec 2025, 00:17

100%, bio sam protiv Admira, ali kada je sve bilo zavrseno ocekivao sam da ce on bar to moci, ima njih koji nisu na nivou Želje, ali su mogli/mogu biti. Odinaka, Šabić pa i Jaganjac koji je sa loptom solidan, nije prespor, ali na završnici se moralo raditi s njim.

Ali eto mi umjesto da pojedince dignemo, spustimo igrače koji su u prvim utakmicama izgledali odlično na to da budu osrednji ili loši. Erick, Alić… I na M’Handu se vidi da zna lopte, ali nikako da to doðe do izražaja, pa mi jednog Miloševića koji bi trebao biti igračina za našu ligu ne znamo iskoristiti.
:thumbup:
Tako je izgleda da nama treba jako dobar psiholog

slika

Ne znam kakvi su planovi, ali uvijek samo bio za Radonju
Da dovedemo otpilike nesto poput Brajanac (25), Bojadzic (28) Radonja (24), Ervin Gigovic (22), Ajanovic (20), Hasic (22), Mehic (22)
Djezic (19) iz Rapida II bio povrijedjen i nije igrao, ali je talentovan i mozda ima neka sansa zbog tog odsustva
Uglavnom volio bih tako neke talentovane, neke koji su neki level
Ako dovodimo majstora volio bih nesto ovakvo da je igrac bio neki veliki bas ozbiljan level i da na bacamo pare na igrace +30 koji nisu neka magija
Pogledaj Koper nas Ilicic sam pobjedio u i od 4 zasluzan je za 3 gola Kopera
To nama treba magija nesto slicno ovom igracu

slika

Mozda je ovo prevelik zalogaj, ali ima dosta na svijetu igraca starijih
Pa valjda nas zapadne neki Dzeko, Nani, Hulk, Ben Arfa, Taarbat nesto sto ce uvijek biti pojam za nasu ligu i uz nekog mladjeg napadaca napraviti od dva igraca prevagu naprijed onda ne treba nam puno ni mijenjati ovo trenutno sto imamo
Hipotetiticki dva igraca povezana naprijed mogu i amatersku odbranu nositi, dok dobra odbrana ne moze nositi los napad
Jaganjac, Rakic nisu jos taj level da mogu bez nekog Sosica iza njih sve sami izmedju dva tri stopera
Mladi su oni i mogu biti dobri u buducnosti ukoliko se s njima bude radilo na zavrsnici i jos jace na fisickoj spremi
Ne kazem sad ni da nam je napad najgori, puno je tu faktora uticalo na ovaj potop
Osim sudijskog klanja i igranke, mi smo izgubili Sosica koji je ofanzivno 60% bitan za svakog igraca i bez njega ni drugi ne funkcionisu najbolje
On je jako mlad i realno najbolji je igrac koji zna zabiti, asistirati, predbilati, sacuvati loptu, izboriti faul i napraviti veliku razliku prenoseci pritisak i loptu na protivnicku polovini, cak i nasa odbrana bude bolja uz takve igrace
Kao sto kaze tiago treba nam prvo dobar psiholog i trener, a onda vidjet ko ce ostati, a ko otici
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 29 dec 2025, 06:25

Zna li iko jel ovaj Mirvic mladzi nas navijac.Jel Sarajevska raja ili ostalo.Prati li sport ili mu dodijalo vrtit sa mesom pa da loma proba uložiti u fudbal.Zeljo pao ko kec na desetku.Hoce li moc to sve pratit ili će bit samo pokušaj.Sta mu je prioritet.Rezultati Zelje,Licni interes tj zarada ili nesto treće.Puno pitanja znam ali Zeljo je u pitanju.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 29 dec 2025, 08:32

Alipasino je napisao/la:
29 dec 2025, 06:25
Zna li iko jel ovaj Mirvic mladzi nas navijac.Jel Sarajevska raja ili ostalo.Prati li sport ili mu dodijalo vrtit sa mesom pa da loma proba uložiti u fudbal.Zeljo pao ko kec na desetku.Hoce li moc to sve pratit ili će bit samo pokušaj.Sta mu je prioritet.Rezultati Zelje,Licni interes tj zarada ili nesto treće.Puno pitanja znam ali Zeljo je u pitanju.
Zarada je sigurno motiv, samo je pitanje jeli dovoljno strpljiv, jer zarada ne može doći odmah, za par godina kada se sve posloži, sve će biti mnogo jasnije kada se objavi ko su ljudi koje je on imenovao.

Bonton
Kontakt:

Post Postao/la Bonton » 29 dec 2025, 08:50

Pablo11 je napisao/la:
28 dec 2025, 14:35
avalPacidoroP je napisao/la:
28 dec 2025, 13:39
Ne znam šta bih rekao za Slavišu..
Ima stvarno bogatu karijeru i iskustvo, a opet sa druge strane Adžem ga pojeo sa igračima koji 8.tekmi zaredom u prvenstvu ne mogu pobjediti..
Svakom bi se isto dogodilo prva tekma sezone sa novim trenerom, grotlo Grbavice, zatim kad smo dosli u Koper oducio nas od fudbala. Mogli nam 5/6 zabiti..
Ružno je reći ali Koper se prepo jednostavno, nisu navikli igrati u onakvoj atmosferi, par pojedinaca tipa Iličić jest.

Kad su izašli na zagrijavanje i stadion zagrmio i nožem i lancem noge se nekima odsjekle.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 29 dec 2025, 09:51

Ako je istina za Stojanovica, ne bih sad da pricam o kvalitetu i znanju jer sogurno ga ima, ali mislim da to znanje nije upotrebljivo u nasoj ligi niti klubu. Jednostavno ovo je klub koji ima ogroman pritisak i medija i navijaca i saveza i drugih klubova, pogotovo sad kada se treba stabilizovati na svim poljima.

Viking je 7 zabio Koperu, a i koliko vidim zadnjih mnogo godina, svaki mandat mu je izjednacen skor pobjeda, remija i poraza. Igra Kopera u ovoj polusezoni nije bila neka divota koliko sam mogao upratiti. Sto se tice rada sa mladim igracima, ne znam kakav je.

U svakom slucaju ako je i zavrseno, zelim mu srecu i da radom opravda povjerenje i vrijeme koje ce sigurno dobiti od strane navijaca kao i njegovi prethodnici. Uostalom u zimskom periodu u trenutku u kojem se mi nalazimo, prektrernica gdje se jos nista ne zna, ne znam ni da li imamo pravo da pametujemo ko dolazi i zasto.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 29 dec 2025, 09:58

Sarajevo se nije usrećilo sa Mirvicima. Ostaje da vidimo sa Željom. Prvi potez pokazuje sličan trend, Stojanovic kao novi trener. Slavisa Stojanovic je karijeru izgradio ne na igračkoj pozadini i trenerskom umijeću već jakim udbasko-menadžerskim vezama.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 29 dec 2025, 10:12

Udbaši koji je u klub doveo Misimovic će sa Mirvicem samo dobiti drugu fasadu. Povratak Amara Osima sa punom kontrolom nad sportskim sektorom bi bio dokaz prave promjene a ne **** udbaš Stojanovic.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 29 dec 2025, 10:24

Orvel je napisao/la:
29 dec 2025, 09:51
Ako je istina za Stojanovica, ne bih sad da pricam o kvalitetu i znanju jer sogurno ga ima, ali mislim da to znanje nije upotrebljivo u nasoj ligi niti klubu. Jednostavno ovo je klub koji ima ogroman pritisak i medija i navijaca i saveza i drugih klubova, pogotovo sad kada se treba stabilizovati na svim poljima.

Viking je 7 zabio Koperu, a i koliko vidim zadnjih mnogo godina, svaki mandat mu je izjednacen skor pobjeda, remija i poraza. Igra Kopera u ovoj polusezoni nije bila neka divota koliko sam mogao upratiti. Sto se tice rada sa mladim igracima, ne znam kakav je.

U svakom slucaju ako je i zavrseno, zelim mu srecu i da radom opravda povjerenje i vrijeme koje ce sigurno dobiti od strane navijaca kao i njegovi prethodnici. Uostalom u zimskom periodu u trenutku u kojem se mi nalazimo, prektrernica gdje se jos nista ne zna, ne znam ni da li imamo pravo da pametujemo ko dolazi i zasto.
Kada je preuzeo Koper, klub je bio u jako lošem stanju i borbi za opstanak, onda je u brzom periodu zaredao 10+ pobjeda i odveo ih u Evropu i finale kupa.
Što se tiče atmosfere radio je u Zvezdi i nakon 7 godina šampionske suše donio im titulu.
Dakle, atmosfera, rad pod pritiskom, potrebna šok terapija nije problem sa njim.

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 29 dec 2025, 11:12

NoDi80 je napisao/la:
29 dec 2025, 01:37
29 dec 2025, 00:17

:thumbup:
Tako je izgleda da nama treba jako dobar psiholog

slika

Ne znam kakvi su planovi, ali uvijek samo bio za Radonju
Da dovedemo otpilike nesto poput Brajanac (25), Bojadzic (28) Radonja (24), Ervin Gigovic (22), Ajanovic (20), Hasic (22), Mehic (22)
Djezic (19) iz Rapida II bio povrijedjen i nije igrao, ali je talentovan i mozda ima neka sansa zbog tog odsustva
Uglavnom volio bih tako neke talentovane, neke koji su neki level
Ako dovodimo majstora volio bih nesto ovakvo da je igrac bio neki veliki bas ozbiljan level i da na bacamo pare na igrace +30 koji nisu neka magija
Pogledaj Koper nas Ilicic sam pobjedio u i od 4 zasluzan je za 3 gola Kopera
To nama treba magija nesto slicno ovom igracu

slika

Mozda je ovo prevelik zalogaj, ali ima dosta na svijetu igraca starijih
Pa valjda nas zapadne neki Dzeko, Nani, Hulk, Ben Arfa, Taarbat nesto sto ce uvijek biti pojam za nasu ligu i uz nekog mladjeg napadaca napraviti od dva igraca prevagu naprijed onda ne treba nam puno ni mijenjati ovo trenutno sto imamo
Hipotetiticki dva igraca povezana naprijed mogu i amatersku odbranu nositi, dok dobra odbrana ne moze nositi los napad
Jaganjac, Rakic nisu jos taj level da mogu bez nekog Sosica iza njih sve sami izmedju dva tri stopera
Mladi su oni i mogu biti dobri u buducnosti ukoliko se s njima bude radilo na zavrsnici i jos jace na fisickoj spremi
Ne kazem sad ni da nam je napad najgori, puno je tu faktora uticalo na ovaj potop
Osim sudijskog klanja i igranke, mi smo izgubili Sosica koji je ofanzivno 60% bitan za svakog igraca i bez njega ni drugi ne funkcionisu najbolje
On je jako mlad i realno najbolji je igrac koji zna zabiti, asistirati, predbilati, sacuvati loptu, izboriti faul i napraviti veliku razliku prenoseci pritisak i loptu na protivnicku polovini, cak i nasa odbrana bude bolja uz takve igrace
Kao sto kaze tiago treba nam prvo dobar psiholog i trener, a onda vidjet ko ce ostati, a ko otici
Hahahahaha
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 29 dec 2025, 11:20

Ali ljudi koji odma salju neke igrace, moguca pojacanja, linkove sa transfermarkta… Koji vam je k, isto djeca od 10 godina. Da se ne razocarate, nece biti nikakvih aman zaman pojacanja u ovom roku sto se tice igrackog kadra. Nasa najveca pojacanja bi bila pravi ljudi na pravom mjestu, pocevsi od sefa struke, sportskog direktora, upravnog odbora…

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 29 dec 2025, 11:23

lakilone je napisao/la:
29 dec 2025, 11:20
Ali ljudi koji odma salju neke igrace, moguca pojacanja, linkove sa transfermarkta… Koji vam je k, isto djeca od 10 godina. Da se ne razocarate, nece biti nikakvih aman zaman pojacanja u ovom roku sto se tice igrackog kadra. Nasa najveca pojacanja bi bila pravi ljudi na pravom mjestu, pocevsi od sefa struke, sportskog direktora, upravnog odbora…
Bas tako, citam i ne vjerujem, svi podivljali

Ako budu 2 pojacanja, ja ci biti presretan.. sad je najvaznije izabrati prave ljude

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 29 dec 2025, 11:26

I ja isto mislim da neće biti tektonskih promjena preko noći. Čak mislim da ovaj roster nije toliko loš, samo ga treba fino posložiti, uz jedno ili dva pojačanja u zimskom prelaznom roku.

Zato mislim da bi kombinacija Stanić+Stojanović bila pun pogodak jer bi konačno uveli red i profesionalizam.

U vrijeme Adžema to nismo imali, devastirao nam je atmosferu da će nam mjeseci trebati da se to ponovo posloži i ugasio je neke igrače da će nam mjeseci trebati da ih ponovo upalimo.

Zato polako, samo sabura, biće ovo OK.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 29 dec 2025, 11:46

Ali lupaju i ovi novinari. S-Csport kaze Mario Stanic i Hasan Salihamidzic kandidati za SDa-, a ovaj portal tvrdi Vedo Ibisevic jedan od kandidata.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 dec 2025, 11:48

gegenpressing je napisao/la:
28 dec 2025, 13:32
Slaviša trener a pregovara se sa tri baš baš jaka imena za poziciju SD/sportskog savjetnika.
Covjek vam reko.
Brko iz druge galaksije!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 29 dec 2025, 11:52

Za nas su to tektonski poreemecaji.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, trunks1946 i 55 gostiju.