FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
34
12%
Drugi
28
9%
Treći
86
29%
Četvrti
70
24%
Peti
25
8%
Šesti
15
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
12
4%
Ispadamo iz lige
19
6%

Ukupno glasova: 295

jurisicduska
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la jurisicduska » 03 jan 2026, 22:45

NisamInSajder je napisao/la:
03 jan 2026, 22:43
Jao... Ako su vam Topić i taj Edo Isanović neke vodilje i ako su vam oni za nešto relevantni dobro se zapitajte... Prvo taj Topić koji svima pametuje kako i šta treba raditi, a ta spika je ona klasična koju možeš čuti ispred svake kafane. Nekada ima rečenice, ideje i zamisli koje možeš čuti samo od nekog ko ne razumije fudbal, što je fascinantno kada pogledaš njegovu karijeru. Eto, 15tak godina je već bez angažmana i sam kaže da je bilo razgovora sa klubovima, ali nikad ništa. Zar nije to da se zapitaš, do čega je, do koga je ?
Ma kakav Topic i Edo Isanovic dva debila koji ništa u zivotu nisu napravili. Oni su samo relevantni jedan drugom. Topic lik Ala Zeka Turkovic, a ovaj drugi nije ni na tom levelu jer nema ni igračko ime.

Pa negdje bi radili da valjaju. Neko bi primijetio toliku pamet.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 03 jan 2026, 22:45

jurisicduska je napisao/la:
03 jan 2026, 22:31
Pa marketingom ti se bavi lik iz Amerike koji nikakve dodirne tacke s nasim klubom nema. Kakav tacno marketing ocekujete, frajer prvi put fudbal gledao prosle godine, o klubu ne zna nista.

slika
E Boze sacuvaj. Mogu mu misliti plate a AI mu radi poso...

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 03 jan 2026, 22:50

rimljanin90 je napisao/la:
03 jan 2026, 22:45
jurisicduska je napisao/la:
03 jan 2026, 22:31
Pa marketingom ti se bavi lik iz Amerike koji nikakve dodirne tacke s nasim klubom nema. Kakav tacno marketing ocekujete, frajer prvi put fudbal gledao prosle godine, o klubu ne zna nista.

slika
E Boze sacuvaj. Mogu mu misliti plate a AI mu radi poso...
Ma radi mirvi u firmi onoj Co Protect i usput za nas https://www.josephpetersdesign.com/

Pogledaj ti njemu ovog dresa za 75 godina cigle nekakve stavio. Lik bolestan. Al ne talasaj.

I taj ti frajer donese odluku da nema karti na stadionu, da napravi majicu sa wok tavom na njoj, brendira, rebrendira, sve remote, ne znam da li je ikad došao u Sarajevo.

Dobro ikako imamo ista.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 03 jan 2026, 23:04

Al ja ne mogu da vjerujem da je onaj dizajn prosao, nevezano za greske u imenu i miksanje engleskog i bosanskog. Al bijeli duks, nabacane one slike onako, slova sa strane uspravno... pa yebo majku osnovac bi na likovnom bolje skontao. Ono mi i lici na neki americki fazon, recimo nesta sto bi nosila cheerlidersica za finale srednjoskolskog basketa.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 03 jan 2026, 23:09

Napapijri je napisao/la:
03 jan 2026, 20:06
Pitaristok je napisao/la:
03 jan 2026, 20:04
Priča se da će navodno princ raskinuti ugovor sa akademijom sad kad je tan izašao, i da mirvić je bio protiv ulaska princa i odvajanja akademije od ulaganja u klub, kao princ je htio ulagati u akademiju, bez kluba.
Evo ti duška kao insajder, imal tu istine?
Ja nisam insajder, a ni Duska, ali mogu potvrditi povratak Mamica u Hercegovinu, iako su ranije presli zivjeti u Sarajevo.
Znaci od Mirvah,Princ,Mamic,Tan ostajemo samo na Mirvicu.E golemo Boga mi(ako je istina)
Da vidim kako ce on to sam iznijeti i financijski i prakticno,posto se dokazao da odlicno barata svim segmentima
Sta li ce bit s nama
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 03 jan 2026, 23:11

Niko nije rekao da je Topic relevantan za bilo sta, prica se o tome da je qrva aylah jos tu !!! Tj. nikad nigdje nije ni isla.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 03 jan 2026, 23:14

Al zasto se pravimo da je to sad kao nova informacija? Zena sama potvrdila da je tu, nije se tad reagovalo sta je sad negativa neka oko toga
Dosla samo da premosti vakum :urnebes:
https://sportsport.ba/fudbal/sarajevo-a ... ila/507108

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 03 jan 2026, 23:25

bvsic je napisao/la:
03 jan 2026, 23:14
Al zasto se pravimo da je to sad kao nova informacija? Zena sama potvrdila da je tu, nije se tad reagovalo sta je sad negativa neka oko toga
Dosla samo da premosti vakum :urnebes:
https://sportsport.ba/fudbal/sarajevo-a ... ila/507108
Pa jeb.ote ova sve što je ikad rekla desilo se suprotno :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 03 jan 2026, 23:31

https://sportsport.ba/fudbal/fk-sarajev ... uka/513808

Sretno, Joviću. Šta čekaju Julardžija, Rockov, Paskalev i ostala kompanija? Razumijem da su vam plate ogromne, ali potpišite taj sporazumni raskid i idite negdje igrati.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 03 jan 2026, 23:33

NazorUso je napisao/la:
03 jan 2026, 23:11
Niko nije rekao da je Topic relevantan za bilo sta, prica se o tome da je qrva aylah jos tu !!! Tj. nikad nigdje nije ni isla.
Ono što me raduje kad je ona u pitanju je da joj je prilaz treningu zabranjen. :kafa:
Nikad poraz, samo lekcija.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 03 jan 2026, 23:36

Madafaka je napisao/la:
03 jan 2026, 23:31

Sretno, Joviću. Šta čekaju Julardžija, Rockov, Paskalev i ostala kompanija? Razumijem da su vam plate ogromne, ali potpišite taj sporazumni raskid i idite negdje igrati.
Nece
To su tipovi igraca kojima smo vrhunac karijere,koje poslije nas ceka federalna i koji ce radije sjediti na zapadu i uzimati platu nego raskinuti i borit se negdje drugo.Naravno ne kazem ja da treba svaki igrac da halali pare,ja razumijem da njima Sarajevo nista ne znaci i ja bi tako vjerovatno prema nekom klubu koji nije FKS ali malo postovanja barem prema sebi i klubu.

Jovic je veliki gospodin i takvima su kapije Koseva uvijek otvorene.Hvala mu i sretno.Uzeo je pehar i dao znacajn doprinos u polufinalu i finalu.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 03 jan 2026, 23:38, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 03 jan 2026, 23:37

tabba77 je napisao/la:
03 jan 2026, 23:33
NazorUso je napisao/la:
03 jan 2026, 23:11
Ono što me raduje kad je ona u pitanju je da joj je prilaz treningu zabranjen. :kafa:
Upadala je ko kabadahija u svlacionicu do nedavno. Nadam se, iskreno se nadam, da je zaista dolaskom Zorana to prekinuto.
Mada, znajuci njenu psihopatiju i dijagnozu, nece to dugo trajati bez konflikta.
- FKS -

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 03 jan 2026, 23:38

Madafaka je napisao/la:
03 jan 2026, 23:31

Sretno mu dalje, vise nego solidno je odradio svoj posao.
Steta one povrede na pripremama kad je bas ispao iz forme i od tad se nije ni vratio vise u top formu

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 04 jan 2026, 01:06

:njanjanja: Evo Sergio Ramos, James Rodriguez free agenti, samo govorim... :njanjanja:
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 04 jan 2026, 07:52

Treba dovesti Edina DzekA.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Herson

Post Postao/la Herson » 04 jan 2026, 08:21

U ovom prelaznom roku ne očekujem nijednog igrača starijeg od 24 godine. Statutom kluba ograničiti broj na 5. Tu su Cimirot, Ljajić, Ristovski i Banić. Dovoljan broj kvalitetnih, iskusnih igrača sa respektabilnim karijerama, koji imaju liderske sposobnosti i u stanju su povući mlade momke naprijed. Po broju minuta koje odrade mladi igrači nalazimo se pri samom dnu tabele, što nije dobro i nije pravi putokaz. To se mora mijenjati.

Strosmajer
Kontakt:

Post Postao/la Strosmajer » 04 jan 2026, 08:54

Neobaziruci se na anamo one koji pišu na ovoj temi i na ogorčene zaposlenike, još uvijek ne mogu da vidim da imamo neki problem.

Tanov odlazak je dobra stvar. Ne u smislu da je dobro ostati bez milionera u vlasničkoj strukturi, već u smislu da on do danas nije uradio ništa i iza sebe ne ostavlja ništa posebno. U 10 godina rada, ostavio nam je desetak kontejnera na butmiru i potpuno ludilo u administraciji kluba koji je vodio možda 5 minuta mjesečno iz Malezije.

Zato s te strane, hvala mu na svemu, na novcu koji je investirao, ali ja ovaj period s njim vidim kao uludo potrošeno vrijeme. Dobro, nismo se ugasili, ali nismo ništa ni napravili.

Izuzev jedne, titule koje su osvojene, osvojene su kad je on napustio klub i prodao ga vijetnamcima. I tad se i vidjelo jedino da su neko novci ušli u klub, ovo sve ostalo je bilo na nivou humanitarne, eto da preživiš ali ništa vise od toga.

S druge strane, ta prica da je poklonio klub moze proci samo kod naivnih bosnja. Niko nista u ovom svijetu ne poklanja. Obavezao se na investicije koje nije ispunio i otišao iz projekta jer ga vise nije mogao ili zelio placati.

Ako sam kaze da je ulozio 7 miliona, a ništa mu se nije vratilo, FK Sarajevo je očigledno i dalje u fazi da troši novac, a ne da ga zaradjuje. Kafanu koja radi sa gubitkom ne prodaješ, nego je ‘pokloniš’ nekom ko je umjesto tebe spreman preuzeti plaćanje zakupa i ostale troškove i nešto pokusati da napravi.

Mirvic ako nije s njim skupa napustio klub, to znaci da je spreman u njega ububati još svog novca, ne vidim kako bi to drugačije moglo biti. Pogotovo sada kad mu je buraz u Želji, on sad ne moze sebi dopustiti da ostane a ne investira ništa i to je jasno svima, pogotovo plavim botovima ovdje na temi.

Kako će to sad biti sa Mirvicem samim, ko zna, vidjecemo tek.

Ja se prvo nadam da on ima dovoljno novca da to izgura. Nekako sam uvjeren, pogotovo sa burazom na Grbavici, da on za razliku od Tana sada sigurno ima želje da radi. Drugo ključno pitanje je da li je ista do sad naucio. Neke poteze tipa Mamica je povikao tako da mi se cini da je malo naucio. Opet i taj Mamić, danas ga kujemo u zvijezde, sutra moze biti najgori, nikad ne znaš.

Na kraju, hvala i Tanu i Vijetnamcu i Mirvicu i svakom ko marku ubaci u klub. Za sad, ne vidim nikakav razlog za negativu. Možda će ga biti, ali kukaću kad vidim neki stvarni problem.

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 04 jan 2026, 09:08

Tan je spasio klub za razliku od ovoga pet godina je tu kakve imamo rezultate,jedan kup,cilj su rezultati a neki sminkeraj po klubu i neke nebitne stvari gdje se trose pare,nije on kapacitet za klub,drugi invenstitor da udje za godinu bi imali rezultat. :lol:

Strosmajer
Kontakt:

Post Postao/la Strosmajer » 04 jan 2026, 09:25

A seres vala i ti. Dvojica bili 50/50, jedan spasio drugi upropastio, kako to? I to onaj sto neće da daje pare spasio, a onaj sto ih i dalje daje nije spasio.

Očigledno je da ljudi ovdje slabo prate desavanja oko nasih vlasnika. Izgooglaj malo Tana. Od nove godine zetu je prepustio firmu, ima bojkot starbucksa u Maleziji zbog gaze - izgubio 100 miliona za godinu dana, građevina mu propada, u Vijetnamu mu projekti stoje već 15 godina (očigledno je to povezano i sa ulaskom, pa i izlaskom Vijetnamaca u klubu), u Cardiffa donji 200 miliona funti, ta loša decenija sigurno je i razlog sto se umiljava princu pa mu ke dao da se akademija zove po njemu a ne po tanu kao sto je bilo planirano (i to garant klib nije ništa oprihodio, tan dao svoje jaranu).

Neće Tan propasti i postati siromah, ima on za 50 života, ali je očigledno krenula neka restruktura poslovanja i u tome je s krajem 2025 završena investicija u FK Sarajevo, to očigledno nema nikakve veze ni sa ajlom, mirvicem ni vicom ni mamicem. Došao zet, prerovio papire i pogasio neku siću kojom se očigledno nije niko bavio. U tome i nas.

Nadji jednu Tanovu izjavu o Sarajevu da nije za bh medije neko preneseno saopstenje? Frajer nas nikad u 15 godina nije nigdje spomenuo, ni oko čega, čak ima prica oko Cardiffa gdje govori da ima još jedan klub u Belgiji (nas se nije sjetio).

To je realno, a sto mi volimo da mislimo da smo bitni i neki globalni faktor, to je nas problem.

Djulboni
Kontakt:

Post Postao/la Djulboni » 04 jan 2026, 09:27

Jutro bordo braći, da li ima neko info kad će amateri omogućiti obnovu članarina ?

:bih:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 28 gostiju.