Postao/la Strosmajer » 04 jan 2026, 08:54
Neobaziruci se na anamo one koji pišu na ovoj temi i na ogorčene zaposlenike, još uvijek ne mogu da vidim da imamo neki problem.
Tanov odlazak je dobra stvar. Ne u smislu da je dobro ostati bez milionera u vlasničkoj strukturi, već u smislu da on do danas nije uradio ništa i iza sebe ne ostavlja ništa posebno. U 10 godina rada, ostavio nam je desetak kontejnera na butmiru i potpuno ludilo u administraciji kluba koji je vodio možda 5 minuta mjesečno iz Malezije.
Zato s te strane, hvala mu na svemu, na novcu koji je investirao, ali ja ovaj period s njim vidim kao uludo potrošeno vrijeme. Dobro, nismo se ugasili, ali nismo ništa ni napravili.
Izuzev jedne, titule koje su osvojene, osvojene su kad je on napustio klub i prodao ga vijetnamcima. I tad se i vidjelo jedino da su neko novci ušli u klub, ovo sve ostalo je bilo na nivou humanitarne, eto da preživiš ali ništa vise od toga.
S druge strane, ta prica da je poklonio klub moze proci samo kod naivnih bosnja. Niko nista u ovom svijetu ne poklanja. Obavezao se na investicije koje nije ispunio i otišao iz projekta jer ga vise nije mogao ili zelio placati.
Ako sam kaze da je ulozio 7 miliona, a ništa mu se nije vratilo, FK Sarajevo je očigledno i dalje u fazi da troši novac, a ne da ga zaradjuje. Kafanu koja radi sa gubitkom ne prodaješ, nego je ‘pokloniš’ nekom ko je umjesto tebe spreman preuzeti plaćanje zakupa i ostale troškove i nešto pokusati da napravi.
Mirvic ako nije s njim skupa napustio klub, to znaci da je spreman u njega ububati još svog novca, ne vidim kako bi to drugačije moglo biti. Pogotovo sada kad mu je buraz u Želji, on sad ne moze sebi dopustiti da ostane a ne investira ništa i to je jasno svima, pogotovo plavim botovima ovdje na temi.
Kako će to sad biti sa Mirvicem samim, ko zna, vidjecemo tek.
Ja se prvo nadam da on ima dovoljno novca da to izgura. Nekako sam uvjeren, pogotovo sa burazom na Grbavici, da on za razliku od Tana sada sigurno ima želje da radi. Drugo ključno pitanje je da li je ista do sad naucio. Neke poteze tipa Mamica je povikao tako da mi se cini da je malo naucio. Opet i taj Mamić, danas ga kujemo u zvijezde, sutra moze biti najgori, nikad ne znaš.
Na kraju, hvala i Tanu i Vijetnamcu i Mirvicu i svakom ko marku ubaci u klub. Za sad, ne vidim nikakav razlog za negativu. Možda će ga biti, ali kukaću kad vidim neki stvarni problem.