Ma buraz samo ukucao Minnesota shooting , taj video izbaci i to je to . Vijesti su svuda smeće , 90% teška propaganda zato sam i prestao čitati portale ... Ovdje što vi napišete , to znam . Vjeruj ljepota , puno mirniji .soko je napisao/la: ↑08 jan 2026, 13:52Drug, izbjegavaj taj fox news. Vijesti u americi su smece a taj fox news je daleko najgori sti ima.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- VensanKasel
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Minnesota nije samostalna drzava, u trenutku kad su Arkanovci bili na teritoriji BiH. Bosna i Hercegovina je bila nezavisna, medjunarodno priznata drzava. Poredjenje ti je nigdje veze i nemas vise potrebe povlaciti tu nebuloznu paralelu. Neka sluzba Yugoslavije je imala pravo da djeluje 1975e na prostorima svih bivsih republika. Kao sto ima pravo ICE u SAD.ArtemisFowl je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:01Jesu bili u službi Miloševićevog režima u Jugoslaviji. Al evo pošto su oni bili paravojska, bio je SDB, bila je JNA u Hrvatskoj i Sloveniji. Nije ni ovo služba Minssote.
- Shategabri
- Kontakt:
USA nikad nije ni bila demokratija, samo što su sad i oficijelno skinuli rukavice, pa eto ko ibret vidi šta rade.
Koševo Zapad
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Nije bila međunarodno priznata država tad, niti je bila samostalna država. Priznanja su se desila kasnije. Kao što nisu bile ni Slovenija, Hrvatska kad su im na prag došli čuvari zakona.alemsa je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:12Minnesota nije samostalna drzava, u trenutku kad su Arkanovci bili na teritoriji BiH. Bosna i Hercegovina je bila nezavisna, medjunarodno priznata drzava. Poredjenje ti je nigdje veze i nemas vise potrebe povlaciti tu nebuloznu paralelu. Neka sluzba Yugoslavije je imala pravo da djeluje 1975e na prostorima svih bivsih republika. Kao sto ima pravo ICE u SAD.ArtemisFowl je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:01Jesu bili u službi Miloševićevog režima u Jugoslaviji. Al evo pošto su oni bili paravojska, bio je SDB, bila je JNA u Hrvatskoj i Sloveniji. Nije ni ovo služba Minssote.
Minesota sada ima isti status kao što su imale savezne republike Jugoslavije tada.
Mogu uzeti i druge bliske primjere država koje su se okrenule protiv svog stanovništva, možda ti otvori oči al sumnjam.
I da, ni u jednom trenutku neka služba Jugoslavije nije smjela raditi to što je radila. Ni 1975. ni 1991. Zato se i jeste raspala. Kao što će i USA.
Pa mislim, vlast je tamo zenu proglasila TERORISTOM. Ne mozes to posmatrati odvojeno od “argumenata” koje iznosi alem i pojedini, ideoloski slicni katolibani na ovoj temi.
Kad ti agent ICE-a kaže zaustavi vozilo pokaži dokumente(eventualno i da izađeš) ti zaustaviš vozilo pokažeš dokumente tj samo pratiš naredbe vrlo je jednostavno.Ono što nikako ne trebaš raditi je odbiti naredbe i ono najgore krenuti vozilom na agenta što se može vidjeti na videu.U Americi je generalno nizak prag tolerancije kod policije i drugih službi a i ne čudi s obzirom da imaju najveću stopu smrtnosti službenih osoba na dužnosti u svijetu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Jbt sad skontam da za vrijeme svih ovih protesta po Srbiji, niko nije upucan. Ispast će Vučić med i mlijeko za Trumpa.
Prvog aprila 1992, BiH je bila nezavisna medjunarodno priznata drzava. Zato su ti jedinice JNA morale "napustiti" BiH. U Dobrovoljackoj, u Tuzli itd. Znamo svi da su ostavili oruzje Srbima i presvukli uniforme, ali nisu mogli vise zvanicno biti u sastavu Yugoslavije na teritoriji BiH. Ali da ne ulazimo previse u nasu tematiku jer to nije tema nase emisije, poredjenje ti nije na mjestu ama bas nikako. ICE je drzavna sluzba kao FBI ili SIPA u Bosni. Sipa ima pravo djelovati i u RS i u Federaciji koliko sam upoznat.ArtemisFowl je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:22Nije bila međunarodno priznata država tad, niti je bila samostalna država. Priznanja su se desila kasnije. Kao što nisu bile ni Slovenija, Hrvatska kad su im na prag došli čuvari zakona.alemsa je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:12Minnesota nije samostalna drzava, u trenutku kad su Arkanovci bili na teritoriji BiH. Bosna i Hercegovina je bila nezavisna, medjunarodno priznata drzava. Poredjenje ti je nigdje veze i nemas vise potrebe povlaciti tu nebuloznu paralelu. Neka sluzba Yugoslavije je imala pravo da djeluje 1975e na prostorima svih bivsih republika. Kao sto ima pravo ICE u SAD.ArtemisFowl je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:01
Jesu bili u službi Miloševićevog režima u Jugoslaviji. Al evo pošto su oni bili paravojska, bio je SDB, bila je JNA u Hrvatskoj i Sloveniji. Nije ni ovo služba Minssote.
Minesota sada ima isti status kao što su imale savezne republike Jugoslavije tada.
Mogu uzeti i druge bliske primjere država koje su se okrenule protiv svog stanovništva, možda ti otvori oči al sumnjam.![]()
I da, ni u jednom trenutku neka služba Jugoslavije nije smjela raditi to što je radila. Ni 1975. ni 1991. Zato se i jeste raspala. Kao što će i USA.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Šta će mi smetati, smeće i jedno i drugo. Doslovno možeš staviti znak jednakosti između njih.VensanKasel je napisao/la: Ma čuo sam ja za FOX samo pojma nemam kako rade , ukucao video Minnesota shooting i njega prvo izbaci ... Od Amerikanaca sam čuo za CNN i FOX , slabo baš to pratim . Morao guglati šta je MAGA kad se ovdje počelo pisati , sad guglao šta je ICE ...
A smeće od kliksa ću vječno pljuvati , koliko god to nekima smetalo .
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Izvor ne mijenja sta je na videu/snimkuBundesliga je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:41Šta će mi smetati, smeće i jedno i drugo. Doslovno možeš staviti znak jednakosti između njih.VensanKasel je napisao/la: Ma čuo sam ja za FOX samo pojma nemam kako rade , ukucao video Minnesota shooting i njega prvo izbaci ... Od Amerikanaca sam čuo za CNN i FOX , slabo baš to pratim . Morao guglati šta je MAGA kad se ovdje počelo pisati , sad guglao šta je ICE ...
-
Bundesliga
- Kontakt:
A šta je na videu? Doslovno govore u videu da ne vide ništa od auta koje ih blokiraalemsa je napisao/la: Izvor ne mijenja sta je na videu/snimku
Btw FOX je Trumpov medij, šire konstantnu propagandu i brane ga. Žalio se na CNN, a FOX je bukvalno njegov.
Kakve su ovo psihopate i šljam u ovom ICE. Nije ovo jedini ispad, već par mjeseci iskaču snimci gdje oni nešto upadaju, pozivaju neke ljude na razgovor jer neko šeta ulicom pa čak i otimaju djecu sa ulica jer su latinosi ili crnci.
Ali ajd glavni problem USA su migracije i 'ilegalni' a ne bilioneri. Ljudi su postali čista oligarhija u zadnjih par godina...
Ali ajd glavni problem USA su migracije i 'ilegalni' a ne bilioneri. Ljudi su postali čista oligarhija u zadnjih par godina...
- VensanKasel
- Kontakt:
A kakav je CNN sada , sjećam se da su bili šampioni propagande , je li se išta promjenilo ?Bundesliga je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:41Šta će mi smetati, smeće i jedno i drugo. Doslovno možeš staviti znak jednakosti između njih.VensanKasel je napisao/la: Ma čuo sam ja za FOX samo pojma nemam kako rade , ukucao video Minnesota shooting i njega prvo izbaci ... Od Amerikanaca sam čuo za CNN i FOX , slabo baš to pratim . Morao guglati šta je MAGA kad se ovdje počelo pisati , sad guglao šta je ICE ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
-
Bundesliga
- Kontakt:
Ma isto, oni su plavi, ovi su crveni i to ti je. Samo naspram FOX-a su mala maca. MeidasTouch na YouTubeu ih jede i jedne i druge. Strašno popularan medij i dosta zanimljiviji od FOX-a i CNN-a.VensanKasel je napisao/la: ↑08 jan 2026, 15:09A kakav je CNN sada , sjećam se da su bili šampioni propagande , je li se išta promjenilo ?
-
samoposmatram
- Kontakt:
Ne znam ko je veci bolesnik ti ili arkan.alemsa je napisao/la: ↑08 jan 2026, 13:44A ko je rekao da to opravdavam i da se slazem s tim? Dapace smatram da u dosta navrata koriste prekomjernu silu. Ti odes u Saudijsky Arabiju i ukrades nesto, ljudi ti ruku odsjeku, ti se zalis. Americka policija hoce ubiti kralju, i u dosta navrata su trigger happy. Moras biti retardiran da im das i zrno promila povoda da te roknu (jer hoce u to ne sumnjaj), kao sto moras biti retard da krades po Saudijskoj Arabiji. Samo sto izgleda vi ne kontate moju sustinu/srz poente.
A za to drugo, ko si ti da odredjujes ko ima nesto pravo ili ne, nek me @admin odrstrani ako hoce, ovo je javni forum i imam pravo da pisem sta hocu dok je u sgladu sa operatorima istog, komd se ne svidja ima listu gnjavatora.
@ArtemisFowl
Uozbilji se jebte, neozbiljno skroz, nisu ti Arakonvci bili sluzba Bosne i Hercegovine. Svasta jebte
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Bosna i Hercegovina nije bila međunarodno priznata država 1. aprila 1992. Ali to nije ni bitno za ovu temu.alemsa je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:33Prvog aprila 1992, BiH je bila nezavisna medjunarodno priznata drzava. Zato su ti jedinice JNA morale "napustiti" BiH. U Dobrovoljackoj, u Tuzli itd. Znamo svi da su ostavili oruzje Srbima i presvukli uniforme, ali nisu mogli vise zvanicno biti u sastavu Yugoslavije na teritoriji BiH. Ali da ne ulazimo previse u nasu tematiku jer to nije tema nase emisije, poredjenje ti nije na mjestu ama bas nikako. ICE je drzavna sluzba kao FBI ili SIPA u Bosni. Sipa ima pravo djelovati i u RS i u Federaciji koliko sam upoznat.ArtemisFowl je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:22Nije bila međunarodno priznata država tad, niti je bila samostalna država. Priznanja su se desila kasnije. Kao što nisu bile ni Slovenija, Hrvatska kad su im na prag došli čuvari zakona.alemsa je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:12
Minnesota nije samostalna drzava, u trenutku kad su Arkanovci bili na teritoriji BiH. Bosna i Hercegovina je bila nezavisna, medjunarodno priznata drzava. Poredjenje ti je nigdje veze i nemas vise potrebe povlaciti tu nebuloznu paralelu. Neka sluzba Yugoslavije je imala pravo da djeluje 1975e na prostorima svih bivsih republika. Kao sto ima pravo ICE u SAD.
Mogu uzeti i druge bliske primjere država koje su se okrenule protiv svog stanovništva, možda ti otvori oči al sumnjam.![]()
Ono što je tvoj point jeste da je ova žena sama kriva zato što nije slušala naredbe ljudi u poziciji moći. Uporedio sam to sa Arkanovcima jer su se i tada zločini pravdali identičnim argumentima kojim ti pravdaš ovo ubistvo. Isto se te ljude proglašavlo teroristima, kao danas u Americi.
Ovaj agent nije ničim bio životno ugrožen, niti je ubio osobu koja je nekog ugrožvala ili bila gonjena pred zakonom. Bezobrazno je žrtvu kriviti i za šta.
Jeste bila, u novembru smo pokrenuli nezavisnost, i to je otislo na razmatranje ili kako vec ide proces, u aprilu zvanicno postali medjunarodno priznata samostalna drzava. Jebte ja te moram uciti historiji sopstvene drzave.ArtemisFowl je napisao/la: ↑08 jan 2026, 15:20
Bosna i Hercegovina nije bila međunarodno priznata država 1. aprila 1992. Ali to nije ni bitno za ovu temu.
Ono što je tvoj point jeste da je ova žena sama kriva zato što nije slušala naredbe ljudi u poziciji moći. Uporedio sam to sa Arkanovcima jer su se i tada zločini pravdali identičnim argumentima kojim ti pravdaš ovo ubistvo. Isto se te ljude proglašavlo teroristima, kao danas u Americi.
Ovaj agent nije ničim bio životno ugrožen, niti je ubio osobu koja je nekog ugrožvala ili bila gonjena pred zakonom. Bezobrazno je žrtvu kriviti i za šta.
A zanemario si totalno poredjenje SIPE i ICE-a koje je advekatno.
Poenta je da im nedas povod i da radis sta ti kazu, kad odbijas naredbe u dosta navrata eskarila i desi se stvari koje se nisu trebale desiti.
- Shategabri
- Kontakt:
Problem drotova bilo gdje, pa tako i kod nas, čim on obuče neku specijalnu uniformu, zamišlja se nekom vrstom boga koji može šta hoće.thulkazal je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:55Kakve su ovo psihopate i šljam u ovom ICE. Nije ovo jedini ispad, već par mjeseci iskaču snimci gdje oni nešto upadaju, pozivaju neke ljude na razgovor jer neko šeta ulicom pa čak i otimaju djecu sa ulica jer su latinosi ili crnci.
Još ako je kakav inspektorčić ko onaj što udari curu neki dan Poršeom, ne možeš s takvima više ni pričati.
Mogu tek zamisliti te američke specijalce ICE, FBI, DEA, CIA i ostale pm, kakvih tu psiha sve ima.
Koševo Zapad
Arkan napravio pokolj na Bajram, dan prije nego je BiH međunarodno priznata.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
-
Bundesliga
- Kontakt:
Naravno da nije adekvatno, već je smiješno. ICE bi se trebao baviti migracijama i carinama, to im je djelatnost. Kakve oni veze imaju sa SIPOM koja je državna agencija za istrage i zaštitu. ICE bi mogao porediti sa graničnom policijom, nikako SIPOM jer veze jedna s drugom nemaju.alemsa je napisao/la: A zanemario si totalno poredjenje SIPE i ICE-a koje je advekatno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.