Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VensanKasel
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la VensanKasel » 08 jan 2026, 14:11

soko je napisao/la:
08 jan 2026, 13:52
VensanKasel je napisao/la:
08 jan 2026, 08:22
Kajzer10 je napisao/la:
08 jan 2026, 08:19
:urnebes:

Haj nadji citav video, bez ovog pametologa sto ga je smanjio na 0,25. Samo budaletina ovo moze opravdavati.

Je li ovo ? Sve čisto , šta vam je ?
Drug, izbjegavaj taj fox news. Vijesti u americi su smece a taj fox news je daleko najgori sti ima.
Ma buraz samo ukucao Minnesota shooting , taj video izbaci i to je to . Vijesti su svuda smeće , 90% teška propaganda zato sam i prestao čitati portale ... Ovdje što vi napišete , to znam . Vjeruj ljepota , puno mirniji . :thumbup:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 jan 2026, 14:12

ArtemisFowl je napisao/la:
08 jan 2026, 14:01
alemsa je napisao/la:
08 jan 2026, 13:44
@ArtemisFowl

Uozbilji se jebte, neozbiljno skroz, nisu ti Arakonvci bili sluzba Bosne i Hercegovine. Svasta jebte
Jesu bili u službi Miloševićevog režima u Jugoslaviji. Al evo pošto su oni bili paravojska, bio je SDB, bila je JNA u Hrvatskoj i Sloveniji. Nije ni ovo služba Minssote.
Minnesota nije samostalna drzava, u trenutku kad su Arkanovci bili na teritoriji BiH. Bosna i Hercegovina je bila nezavisna, medjunarodno priznata drzava. Poredjenje ti je nigdje veze i nemas vise potrebe povlaciti tu nebuloznu paralelu. Neka sluzba Yugoslavije je imala pravo da djeluje 1975e na prostorima svih bivsih republika. Kao sto ima pravo ICE u SAD.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 jan 2026, 14:13

Arvid je napisao/la:
08 jan 2026, 13:39
Ovo mi vise lici na demokratske vrijednosti Sjeverne Koreje nego SAD-a.

Jos malo ce se i zrak klasifikovati kao moguce oruzje protiv zvanicnih lica.

Dise u tvom pravcu —-> prospes mu mozak.
USA nikad nije ni bila demokratija, samo što su sad i oficijelno skinuli rukavice, pa eto ko ibret vidi šta rade.
Koševo Zapad

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 08 jan 2026, 14:22

alemsa je napisao/la:
08 jan 2026, 14:12
alemsa je napisao/la:
@ArtemisFowl

Uozbilji se jebte, neozbiljno skroz, nisu ti Arakonvci bili sluzba Bosne i Hercegovine. Svasta jebte
Jesu bili u službi Miloševićevog režima u Jugoslaviji. Al evo pošto su oni bili paravojska, bio je SDB, bila je JNA u Hrvatskoj i Sloveniji. Nije ni ovo služba Minssote.
Minnesota nije samostalna drzava, u trenutku kad su Arkanovci bili na teritoriji BiH. Bosna i Hercegovina je bila nezavisna, medjunarodno priznata drzava. Poredjenje ti je nigdje veze i nemas vise potrebe povlaciti tu nebuloznu paralelu. Neka sluzba Yugoslavije je imala pravo da djeluje 1975e na prostorima svih bivsih republika. Kao sto ima pravo ICE u SAD.
Nije bila međunarodno priznata država tad, niti je bila samostalna država. Priznanja su se desila kasnije. Kao što nisu bile ni Slovenija, Hrvatska kad su im na prag došli čuvari zakona.
Minesota sada ima isti status kao što su imale savezne republike Jugoslavije tada.

Mogu uzeti i druge bliske primjere država koje su se okrenule protiv svog stanovništva, možda ti otvori oči al sumnjam. :bih:

I da, ni u jednom trenutku neka služba Jugoslavije nije smjela raditi to što je radila. Ni 1975. ni 1991. Zato se i jeste raspala. Kao što će i USA.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 08 jan 2026, 14:22

Pa mislim, vlast je tamo zenu proglasila TERORISTOM. Ne mozes to posmatrati odvojeno od “argumenata” koje iznosi alem i pojedini, ideoloski slicni katolibani na ovoj temi.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 jan 2026, 14:23

Kad ti agent ICE-a kaže zaustavi vozilo pokaži dokumente(eventualno i da izađeš) ti zaustaviš vozilo pokažeš dokumente tj samo pratiš naredbe vrlo je jednostavno.Ono što nikako ne trebaš raditi je odbiti naredbe i ono najgore krenuti vozilom na agenta što se može vidjeti na videu.U Americi je generalno nizak prag tolerancije kod policije i drugih službi a i ne čudi s obzirom da imaju najveću stopu smrtnosti službenih osoba na dužnosti u svijetu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 08 jan 2026, 14:31

Jbt sad skontam da za vrijeme svih ovih protesta po Srbiji, niko nije upucan. Ispast će Vučić med i mlijeko za Trumpa.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 jan 2026, 14:33

08 jan 2026, 14:22
alemsa je napisao/la:

Nije bila međunarodno priznata država tad, niti je bila samostalna država. Priznanja su se desila kasnije. Kao što nisu bile ni Slovenija, Hrvatska kad su im na prag došli čuvari zakona.
Minesota sada ima isti status kao što su imale savezne republike Jugoslavije tada.

Mogu uzeti i druge bliske primjere država koje su se okrenule protiv svog stanovništva, možda ti otvori oči al sumnjam. :bih:

I da, ni u jednom trenutku neka služba Jugoslavije nije smjela raditi to što je radila. Ni 1975. ni 1991. Zato se i jeste raspala. Kao što će i USA.
Prvog aprila 1992, BiH je bila nezavisna medjunarodno priznata drzava. Zato su ti jedinice JNA morale "napustiti" BiH. U Dobrovoljackoj, u Tuzli itd. Znamo svi da su ostavili oruzje Srbima i presvukli uniforme, ali nisu mogli vise zvanicno biti u sastavu Yugoslavije na teritoriji BiH. Ali da ne ulazimo previse u nasu tematiku jer to nije tema nase emisije, poredjenje ti nije na mjestu ama bas nikako. ICE je drzavna sluzba kao FBI ili SIPA u Bosni. Sipa ima pravo djelovati i u RS i u Federaciji koliko sam upoznat.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 jan 2026, 14:41

VensanKasel je napisao/la: Ma čuo sam ja za FOX samo pojma nemam kako rade , ukucao video Minnesota shooting i njega prvo izbaci ... Od Amerikanaca sam čuo za CNN i FOX , slabo baš to pratim . Morao guglati šta je MAGA kad se ovdje počelo pisati , sad guglao šta je ICE ...

A smeće od kliksa ću vječno pljuvati , koliko god to nekima smetalo .
Šta će mi smetati, smeće i jedno i drugo. Doslovno možeš staviti znak jednakosti između njih.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 jan 2026, 14:43

Bundesliga je napisao/la:
08 jan 2026, 14:41
VensanKasel je napisao/la: Ma čuo sam ja za FOX samo pojma nemam kako rade , ukucao video Minnesota shooting i njega prvo izbaci ... Od Amerikanaca sam čuo za CNN i FOX , slabo baš to pratim . Morao guglati šta je MAGA kad se ovdje počelo pisati , sad guglao šta je ICE ...

Šta će mi smetati, smeće i jedno i drugo. Doslovno možeš staviti znak jednakosti između njih.
Izvor ne mijenja sta je na videu/snimku

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 jan 2026, 14:46

alemsa je napisao/la: Izvor ne mijenja sta je na videu/snimku
A šta je na videu? Doslovno govore u videu da ne vide ništa od auta koje ih blokira :rol:

Btw FOX je Trumpov medij, šire konstantnu propagandu i brane ga. Žalio se na CNN, a FOX je bukvalno njegov.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 08 jan 2026, 14:55

Kakve su ovo psihopate i šljam u ovom ICE. Nije ovo jedini ispad, već par mjeseci iskaču snimci gdje oni nešto upadaju, pozivaju neke ljude na razgovor jer neko šeta ulicom pa čak i otimaju djecu sa ulica jer su latinosi ili crnci.

Ali ajd glavni problem USA su migracije i 'ilegalni' a ne bilioneri. Ljudi su postali čista oligarhija u zadnjih par godina...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 08 jan 2026, 15:09

Bundesliga je napisao/la:
08 jan 2026, 14:41

A kakav je CNN sada , sjećam se da su bili šampioni propagande , je li se išta promjenilo ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 jan 2026, 15:17

VensanKasel je napisao/la:
08 jan 2026, 15:09
A kakav je CNN sada , sjećam se da su bili šampioni propagande , je li se išta promjenilo ?
Ma isto, oni su plavi, ovi su crveni i to ti je. Samo naspram FOX-a su mala maca. MeidasTouch na YouTubeu ih jede i jedne i druge. Strašno popularan medij i dosta zanimljiviji od FOX-a i CNN-a.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 jan 2026, 15:19

alemsa je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
08 jan 2026, 13:24
Sad pogledah video, ovo samo retardiran čovjek može braniti Bgm.
Ne znam šta tebi treba da ovdje braniš ove retardirane odluke.
Od sada samo @soko ima pravo da nam donosi informacije iz Amerike. Ti si previše bolestan i neškolovan.
A ko je rekao da to opravdavam i da se slazem s tim? Dapace smatram da u dosta navrata koriste prekomjernu silu. Ti odes u Saudijsky Arabiju i ukrades nesto, ljudi ti ruku odsjeku, ti se zalis. Americka policija hoce ubiti kralju, i u dosta navrata su trigger happy. Moras biti retardiran da im das i zrno promila povoda da te roknu (jer hoce u to ne sumnjaj), kao sto moras biti retard da krades po Saudijskoj Arabiji. Samo sto izgleda vi ne kontate moju sustinu/srz poente.

A za to drugo, ko si ti da odredjujes ko ima nesto pravo ili ne, nek me @admin odrstrani ako hoce, ovo je javni forum i imam pravo da pisem sta hocu dok je u sgladu sa operatorima istog, komd se ne svidja ima listu gnjavatora.

@ArtemisFowl

Ne znam ko je veci bolesnik ti ili arkan.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 08 jan 2026, 15:20

alemsa je napisao/la:
08 jan 2026, 14:33
08 jan 2026, 14:22
alemsa je napisao/la:

Prvog aprila 1992, BiH je bila nezavisna medjunarodno priznata drzava. Zato su ti jedinice JNA morale "napustiti" BiH. U Dobrovoljackoj, u Tuzli itd. Znamo svi da su ostavili oruzje Srbima i presvukli uniforme, ali nisu mogli vise zvanicno biti u sastavu Yugoslavije na teritoriji BiH. Ali da ne ulazimo previse u nasu tematiku jer to nije tema nase emisije, poredjenje ti nije na mjestu ama bas nikako. ICE je drzavna sluzba kao FBI ili SIPA u Bosni. Sipa ima pravo djelovati i u RS i u Federaciji koliko sam upoznat.
Bosna i Hercegovina nije bila međunarodno priznata država 1. aprila 1992. Ali to nije ni bitno za ovu temu.

Ono što je tvoj point jeste da je ova žena sama kriva zato što nije slušala naredbe ljudi u poziciji moći. Uporedio sam to sa Arkanovcima jer su se i tada zločini pravdali identičnim argumentima kojim ti pravdaš ovo ubistvo. Isto se te ljude proglašavlo teroristima, kao danas u Americi.

Ovaj agent nije ničim bio životno ugrožen, niti je ubio osobu koja je nekog ugrožvala ili bila gonjena pred zakonom. Bezobrazno je žrtvu kriviti i za šta.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 jan 2026, 15:31

08 jan 2026, 15:20

Bosna i Hercegovina nije bila međunarodno priznata država 1. aprila 1992. Ali to nije ni bitno za ovu temu.

Ono što je tvoj point jeste da je ova žena sama kriva zato što nije slušala naredbe ljudi u poziciji moći. Uporedio sam to sa Arkanovcima jer su se i tada zločini pravdali identičnim argumentima kojim ti pravdaš ovo ubistvo. Isto se te ljude proglašavlo teroristima, kao danas u Americi.

Ovaj agent nije ničim bio životno ugrožen, niti je ubio osobu koja je nekog ugrožvala ili bila gonjena pred zakonom. Bezobrazno je žrtvu kriviti i za šta.
Jeste bila, u novembru smo pokrenuli nezavisnost, i to je otislo na razmatranje ili kako vec ide proces, u aprilu zvanicno postali medjunarodno priznata samostalna drzava. Jebte ja te moram uciti historiji sopstvene drzave.

A zanemario si totalno poredjenje SIPE i ICE-a koje je advekatno.

Poenta je da im nedas povod i da radis sta ti kazu, kad odbijas naredbe u dosta navrata eskarila i desi se stvari koje se nisu trebale desiti.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 jan 2026, 15:39

thulkazal je napisao/la:
08 jan 2026, 14:55
Kakve su ovo psihopate i šljam u ovom ICE. Nije ovo jedini ispad, već par mjeseci iskaču snimci gdje oni nešto upadaju, pozivaju neke ljude na razgovor jer neko šeta ulicom pa čak i otimaju djecu sa ulica jer su latinosi ili crnci.

Ali ajd glavni problem USA su migracije i 'ilegalni' a ne bilioneri. Ljudi su postali čista oligarhija u zadnjih par godina...
Problem drotova bilo gdje, pa tako i kod nas, čim on obuče neku specijalnu uniformu, zamišlja se nekom vrstom boga koji može šta hoće.
Još ako je kakav inspektorčić ko onaj što udari curu neki dan Poršeom, ne možeš s takvima više ni pričati.

Mogu tek zamisliti te američke specijalce ICE, FBI, DEA, CIA i ostale pm, kakvih tu psiha sve ima.
Koševo Zapad

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 08 jan 2026, 15:41

Arkan napravio pokolj na Bajram, dan prije nego je BiH međunarodno priznata.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 jan 2026, 15:48

alemsa je napisao/la: A zanemario si totalno poredjenje SIPE i ICE-a koje je advekatno.
Naravno da nije adekvatno, već je smiješno. ICE bi se trebao baviti migracijama i carinama, to im je djelatnost. Kakve oni veze imaju sa SIPOM koja je državna agencija za istrage i zaštitu. ICE bi mogao porediti sa graničnom policijom, nikako SIPOM jer veze jedna s drugom nemaju.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 93 gosta.