Herson je napisao/la: ↑18 dec 2025, 18:56Dobrodošao i sretno.avenija je napisao/la: ↑18 dec 2025, 18:51Svi zajedno <NoDi80 je napisao/la: ↑18 dec 2025, 18:39
Korora drugi najmladji debitant u historiji Zelje
Prvi je Foco koji je takodjer igrao na pocetku sezone, a igrace ponovo kad se oporavi
Foco debitovao sa 16 godina i dva mjeseca na derbiju koji smo uzeli 3:0
Foco pet utakmica ove sezone bez poraza, a nas najbolji igrac jos uvijek relativno mladi Sosic jako fali
Zeljo ima perspektivu samo kad se sve poslozi bice to dobro
Cekamo ovu mambu (23) godine ima ponikao u Lille zadnji vezni
Gojak, Korora, mamba, Foco, Sosic, Dragovic, Mujkic, Sabic, Ibraheem,Lagumdzija, Freeman,Omerbasic, Garcevic, Mhand, Odinaka…
Sve ce to doci na svoje kad druge stvari popravimo i kad investitor udje
![]()
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Mislim da možemo uzet dijete iz bilo kojeg kluba kad mi to hoćemo, jednostavno Sarajevo je brend.
Telalović će igrati sa Ljajićem, Ristovskim, Gojkovićem..može nam se.
Telalović će igrati sa Ljajićem, Ristovskim, Gojkovićem..može nam se.
MNON
+ Sto zna da ce ga Mamic prodati, kada dodje vakat, za duplo vecu cijenu, u tri puta ozbiljniji klub.
- FKS -
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Pa ko da je segunda odron transfer. U pitanju je klub koji je prvi na tabeli, ogromne šanse da uđu u la ligu, a onda vjerovao ili ne, će igrati ligu petice.Virtu4l je napisao/la: ↑08 jan 2026, 21:00GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jan 2026, 18:46Virto u konfuziji, ne zna da li da citira Cvitanovića u vezi smanjenog budžeta, ili će vratiti priču da je u pitanju nikad veći budžet, a lošiji tim![]()
Pa i ne baš. Virto u ekstazi, komšija se koprca i ne zna gdje "goni", problemi na sve strane. Guliašvili od liga petice lagano dođe do segunde, ako je tačno ovo što piše ss.ba. Na kraju ćete sa njim biti na nuli obzirom kolika mu je plata po novom ugovoru.
E sad, što se vi forcate i od gluposti pravite hajp, jbg, navikli smo.
Ja, kao što rekoh, uživam u ovom koprcanju.
Još taman ima pola godine da prođe period adaptacije, može i solidnu statistiku nabiti.
O ciframa ne bih, nije korektno da nešto lupam, a niko ne zna osim Zorana i još par ljudi šta su dogovorili.
Priznat ćeš da je ovo možda i najispravniji put kojim idemo otkad je MirvaH tu, a jedino šta nas može syebat je njegov ego. Ako bude pametan, ja garantujem da će Mamić odlične stvari napraviti. Živi bili, pa vidjeli.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jan 2026, 21:10Pa ko da je segunda odron transfer. U pitanju je klub koji je prvi na tabeli, ogromne šanse da uđu u la ligu, a onda vjerovao ili ne, će igrati ligu petice.
Još taman ima pola godine da prođe period adaptacije, može i solidnu statistiku nabiti.
O ciframa ne bih, nije korektno da nešto lupam, a niko ne zna osim Zorana i još par ljudi šta su dogovorili.
Priznat ćeš da je ovo možda i najispravniji put kojim idemo otkad je MirvaH tu, a jedino šta nas može syebat je njegov ego. Ako bude pametan, ja garantujem da će Mamić odlične stvari napraviti. Živi bili, pa vidjeli.
Ne, ovo je pogrešan put. Guliašvili se trebao prodati kad je bio na vrhuncu i najbolji igrač lige, ali neko se pravio pametan pa mu uduplao platu, produžio ugovor, sjećaš se onda kad ste svršavali. Nije ovo prva liga Holandije ili Belgije pa da tako zadržiš igrača i uzmeš duple pare na njemu, jer tamo igrač napreduje. U ovoj ligi postoji maksimum koji igrač može dosegnuti, a Guliašvili ga je dosegnuo, bolje od prošle sezone ne može jer je takva liga.
Te stvari nikad niko neće naučiti u ovoj ligi. Kad igrač pruža strašne partije - prodaj ga, jer ako je nešto sigurno, sigurno je da takve igre ne može pružati u kontinuitetu. Igrači su jednostavno takvi, kad postoji interes za njega on je glavom već na Allianz Areni ili Camp Nou, i samim tim je njegov motiv u našoj ligi na minimumu.
Guliašvili je primjer kako ne treba raditi, a nije da ih niste imali i ranije (čitaj: Duljević).
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Nismo se razumjeli Virto, govorim ti generalno otkad je Mamić tu da idemo u dobrom pravcu.Virtu4l je napisao/la: ↑08 jan 2026, 21:21GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jan 2026, 21:10Pa ko da je segunda odron transfer. U pitanju je klub koji je prvi na tabeli, ogromne šanse da uđu u la ligu, a onda vjerovao ili ne, će igrati ligu petice.
Ne, ovo je pogrešan put. Guliašvili se trebao prodati kad je bio na vrhuncu i najbolji igrač lige, ali neko se pravio pametan pa mu uduplao platu, produžio ugovor, sjećaš se onda kad ste svršavali. Nije ovo prva liga Holandije ili Belgije pa da tako zadržiš igrača i uzmeš duple pare na njemu, jer tamo igrač napreduje. U ovoj ligi postoji maksimum koji igrač može dosegnuti, a Guliašvili ga je dosegnuo, bolje od prošle sezone ne može jer je takva liga.
Te stvari nikad niko neće naučiti u ovoj ligi. Kad igrač pruža strašne partije - prodaj ga, jer ako je nešto sigurno, sigurno je da takve igre ne može pružati u kontinuitetu. Igrači su jednostavno takvi, kad postoji interes za njega on je glavom već na Allianz Areni ili Camp Nou, i samim tim je njegov motiv u našoj ligi na minimumu.
Guliašvili je primjer kako ne treba raditi, a nije da ih niste imali i ranije (čitaj: Duljević).
Gulija je trebalo nakon europe prodati, ali generalni haos u klubu je spriječio to, pa se momentum promašio.
A slažem se ja, on je već od ljeta bio u glavi negdje drugo, te Italija, te Francuska, to je tako sa svim igračima.
Ma da, proći ćemo mi i dalje dosta dobro, nećemo ispod milion ipo eura dobiti.
Shvatam ljutnju raje iz Zenice, ali nema tog roditelja koji ne bi uradio ovo što su uradili Telalovići. Dijete ima 17 godina, u Sarajevu će sigurno imati najbolje uslove za razvoj u državi, a vjerujem da su tu svašta nešta ispregovarali, između ostalog i seniorsku minutažu. Procenat i novac koji idu Čeliku su sasvim korektni, tako da su uradili odličan posao u kojem Sarajvo preuzima rizik.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Jel to opet navijaci kluba ciji je jedini izlazni transfer napravila agencija koja je dovela arapa i prodala komentarisu najuspjesniji sportski kolektiv po tom pitanju u drzavi ?
Eto vi cete nam reci kako treba i kad treba.
Hoćemo ko vi Santosa za 0 prodat i aplaudirat ?
Guliasvili je presretan u Sarajevu i Sarajevo je njemu uslijed tih ponuda produžilo ugovor.
to mogu sanjat ostali klubovi koji bi sad kompletan roster prodali za pare koje cemo mi za njeg dobit.
Kad budemo pricali o strateškim partnerima vi se uključite a transfere molim vas nemojte komentarisat. Imali smo raspravu prije 10 godina tvrdio si da cete vi prodavat mi stagnirat. Vrijeme te ponizilo.
Guliasvili je presretan u Sarajevu i Sarajevo je njemu uslijed tih ponuda produžilo ugovor.
Kad budemo pricali o strateškim partnerima vi se uključite a transfere molim vas nemojte komentarisat. Imali smo raspravu prije 10 godina tvrdio si da cete vi prodavat mi stagnirat. Vrijeme te ponizilo.
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jan 2026, 21:26Nismo se razumjeli Virto, govorim ti generalno otkad je Mamić tu da idemo u dobrom pravcu.
Zaista ne znam koji je to pravac, ja vidim samo tabelu i to je jedino mjerilo ko gdje ide.
Mamići znaju posao, o tome je suvišno i pričati, ali ja još uvijek ne vidim neki njihov pečat i neko transfer ludilo, jer u tome su najbolji. Sarajevu trebaju rezultati, prvo mjesto na tabeli da bi se sve to diglo na viši nivo kakav su imali u Dinamu.
Sve ovo što se sad dešava je presipanje iz šupljeg u prazno.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Iskreno sumnjam da je Sarajevo prošlo ovdje ispod 5 miliona eura. Mamić je to jedva uspio ispregovarati. Čelik zna šta ima, oni su svjesni da taj mali vrijedi trenutno barem 15 miliona i da je budući osvajač zlatne lopte. Siguran sam da ga nisu pustili ispod 5 miliona eura, ipak je to klub sa tradicijom prodaje igrača. Čestitke naravno i Sarajevu na dobijanju prime Yaya Tourea po ovoj black friday cijeni. Uzeti igrača od velikog zeničkog niželigaša nije lahko, tamo je imao sve uslove, bolje neg kod vas. A i Zenica je ljepša nego naš grad, čist zrak, ima se šta posjetiti..
Grupa iznad svakog pojedinca.
Šta je gore, Santos ili Drina što ode poslije ugovora u Poljsku igrat ali oni imaju procenat od togajurisicduska je napisao/la: ↑08 jan 2026, 21:31Jel to opet navijaci kluba ciji je jedini izlazni transfer napravila agencija koja je dovela arapa i prodala komentarisu najuspjesniji sportski kolektiv po tom pitanju u drzavi ?
Guliasvili je presretan u Sarajevu i Sarajevo je njemu uslijed tih ponuda produžilo ugovor.to mogu sanjat ostali klubovi koji bi sad kompletan roster prodali za pare koje cemo mi za njeg dobit.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Proci će još mnogo vode Miljackom da mozemo uopste o tom razgovarati s njima. Ne kažem da se nece nekad desiti ali trenutno fkt savjete od navijaca kluba koji ne prodaje igrače ne bih slušao, malo je i degutantno. Mi svaki rok napravimo milionski transfer.mnon46 je napisao/la: ↑08 jan 2026, 21:36Šta je gore, Santos ili Drina što ode poslije ugovora u Poljsku igrat ali oni imaju procenat od togajurisicduska je napisao/la: ↑08 jan 2026, 21:31Jel to opet navijaci kluba ciji je jedini izlazni transfer napravila agencija koja je dovela arapa i prodala komentarisu najuspjesniji sportski kolektiv po tom pitanju u drzavi ?
Guliasvili je presretan u Sarajevu i Sarajevo je njemu uslijed tih ponuda produžilo ugovor.to mogu sanjat ostali klubovi koji bi sad kompletan roster prodali za pare koje cemo mi za njeg dobit.
Kad budemo pricali o strateškim partnerima vi se uključite a transfere molim vas nemojte komentarisat. Imali smo raspravu prije 10 godina tvrdio si da cete vi prodavat mi stagnirat. Vrijeme te ponizilo.![]()
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Čišćenje akademije, dovođenje adekvatnog kadra, plus što je uradio potez za koji bi mu ja spomenik digao, a to je taraba Ayli iz kampa.Virtu4l je napisao/la: ↑08 jan 2026, 21:35GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jan 2026, 21:26Nismo se razumjeli Virto, govorim ti generalno otkad je Mamić tu da idemo u dobrom pravcu.
Zaista ne znam koji je to pravac, ja vidim samo tabelu i to je jedino mjerilo ko gdje ide.
Mamići znaju posao, o tome je suvišno i pričati, ali ja još uvijek ne vidim neki njihov pečat i neko transfer ludilo, jer u tome su najbolji. Sarajevu trebaju rezultati, prvo mjesto na tabeli da bi se sve to diglo na viši nivo kakav su imali u Dinamu.
Sve ovo što se sad dešava je presipanje iz šupljeg u prazno.
Ne bih se složio da je transfer ludilo obilježilo Mamiće, možda kroz izlazne transfere, ako na to misliš, ma da smo mi to već solidnim dijelom imali i prije nego su došli.
Ali eto, živi bili pa vidjeli.
Pusti ti nas Virto da se "koprcamo"i kupujemo dječake od 17 god za 200.000 eura valjda se iskoprcamo, prati ti svoj klub u kome je sve med i mlijeko... 
Ništa strašno, mi nemamo moć kojom možemo zadržati igrača. Posebno ne recimo Santosa koji je eksplodirao u prvoj sezoni i nije bilo vremena da se reaguje, a sumnjam da bi se nešto desilo i da je bilo vremena.
Razumijem ja vas da ste opijeni transferima, ali klub nema ništa konkretno od toga, rezultati sve gori i gori iz sezone u sezonu, a taj novac samo malo olakša vlasniku da ne mora zavlačiti ruku u džep neko vrijeme.
Akademija postoji 10 godina, napravila je mnogo para, a klub nije uspio napraviti sistem da prvo dođu rezultati pa onda transferi i novci. Tako da kad danas podvučeš crtu... nula bodova.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Vidjet cemo hoćete li vi imati ista od tog. Valja glavnicu i 15% kamate vratit. Ne sumnjam da ces kačiti iznose transfera ako ih bude. I govorit velik si i slične gluposti.Virtu4l je napisao/la: ↑08 jan 2026, 21:43
Ništa strašno, mi nemamo moć kojom možemo zadržati igrača. Posebno ne recimo Santosa koji je eksplodirao u prvoj sezoni i nije bilo vremena da se reaguje, a sumnjam da bi se nešto desilo i da je bilo vremena.
Razumijem ja vas da ste opijeni transferima, ali klub nema ništa konkretno od toga, rezultati sve gori i gori iz sezone u sezonu, a taj novac samo malo olakša vlasniku da ne mora zavlačiti ruku u džep neko vrijeme.
Akademija postoji 10 godina, napravila je mnogo para, a klub nije uspio napraviti sistem da prvo dođu rezultati pa onda transferi i novci. Tako da kad danas podvučeš crtu... nula bodova.
Imamo 7 trofeja i 8 u najavi od tog. I najjaci igrački kadar u državi od tog. I najbolju akademiju od tog. Ubjedljivo najbolju.
Al drago mi je da si se vratio svom primarnom zanimanju. Presaltaj se na ovog drugog brata živ bio. Počele normalne forumske rasprave ljudi počeli pricat o fudbalu. I ti odlučio da to razjebes.
Nego jesul ponjeli koju novu krpu,ili su odlučili onako doći da su tu,ali kao da nisu…Balorda je napisao/la: ↑08 jan 2026, 15:21Ne znam, čekamo tifo experte Nodija i Tutankamona da nam objasne o čemu je riječ. Ne bih se miješao u tako delikatna pitanja.Threeplanetrees je napisao/la: ↑08 jan 2026, 15:19Ma moram ih malo![]()
Nego odakle onolika brojka Red Army u Medulinu zar nisu ugašeni? Još na vikendni četvrtak otišli treba im reći da se vrate
Klub od transfera ima novac i reputaciju, mi navijači nemamo. Mene iskreno ne interesuje hoćemo li nekog prodati za milion, dva, tri. Mene interesuju trofeji. Super su ti transferi, priliv novca, do neke mjere je klub samoodrživ tim transferima, ali primarno, trofeji.Virtu4l je napisao/la: ↑08 jan 2026, 21:43
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Zaista nisam upratio sva ta dešavanja oko akademije, manje čitam vašu temu.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jan 2026, 21:40Čišćenje akademije, dovođenje adekvatnog kadra, plus što je uradio potez za koji bi mu ja spomenik digao, a to je taraba Ayli iz kampa.
Ne bih se složio da je transfer ludilo obilježilo Mamiće, možda kroz izlazne transfere, ako na to misliš, ma da smo mi to već solidnim dijelom imali i prije nego su došli.
Ali eto, živi bili pa vidjeli.
Mamiće je obilježilo pametno i pravovremeno djelovanje, igrač prvo donese titulu Dinamu, igra Evropu, pa onda ide na tržište (uglavnom). To je taj sistem koji su oni uspostavili i koji je bio mašina za pravljenje para. Pogledaj koliko su utakmica za Dinamo odigrali Olmo, Mandžukić, Pjaca, Modrić, Šutalo, Baturina, itd, da ne nabrajam dalje - prije nego su Dinamu donijeli ogromne novce. Mislim da su samo Gvardiol i Lovren izuzeci, ali to su bili nestvarni talenti.
Mislim da to ne može u našoj ligi, nažalost, kod nas ga moraš prodati čim se digne prašina oko njega, osim ako ne uspostaviš dominaciju u ligi gdje će igrač uvijek biti na tom nekom zadovoljavajućem nivou.
Ne zavaravajte se oko izlaznih transfera, nije to ništa spektakularno obzirom na ulaganja.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sad ćemo ispratit Željezničar kako se to radi.
Sve će se posložit, akademija, transferi, prvi tim, trofeji, tereni..Nijaz je obećao.
Već iduće sezone trebali bi bit konkurent za bar jedan trofej, imat će novac i moć, mogu sad dovest koga hoće, pa da vidimo, teren je mjerilo.
Sve će se posložit, akademija, transferi, prvi tim, trofeji, tereni..Nijaz je obećao.
Već iduće sezone trebali bi bit konkurent za bar jedan trofej, imat će novac i moć, mogu sad dovest koga hoće, pa da vidimo, teren je mjerilo.
MNON