Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

nick
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH - SUSPENZIJA

Post Postao/la nick » 27 apr 2011, 23:57

jubitubi je napisao/la:Pa dobro nick,i ti sad pricas gluposti,vecina ovih degenerika u savezu ne zna sta je ofsajd.Nema niko veze sa sportom i fudbalom.
ali skontaj mi se stidimo toga i kad su dosli ljudi tipa osima, duska (a nijedan nije bosnjak) svi su ih podrzali a ziku situacije kod vas...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 28 apr 2011, 00:00

Pa podrzali su ih iz RS, sta to znaci. Nema to veze nikakve.

Ali nemam snage ovde ista pisati, jer to je prelijevanje iz supljeg u prazno, danas sam sve obijasnio. Sve ce tako biti. Zivi bili pa vidjeli...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 28 apr 2011, 00:02

SrdjanBL je napisao/la:Pa podrzali su ih iz RS, sta to znaci. Nema to veze nikakve.

Ali nemam snage ovde ista pisati, jer to je prelijevanje iz supljeg u prazno, danas sam sve obijasnio. Sve ce tako biti. Zivi bili pa vidjeli...
jah ali nista bez Big Bossa...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 28 apr 2011, 00:05

drago mi je ako je ovo istina i ako ce ovako biti, ali ovo je jos jedan dokaz da se u pc'u sve ali bas sve mora pitati dodu, jbte, kao u sj.koreji
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

djuturum

Post Postao/la djuturum » 28 apr 2011, 00:05

E pa znas Mile je bivsi kosarkas predsjednik K.K.Igokea covjek koji je je dao vise za sport nego svi BH politicari zajedno.Ali vama niko nije kriv sto taj argument niste do sada htjeli iskoristiti.Imate srece sto vam je Svabo dosao i otvorio oci .A ko vam je kriv sto mediji u federaciji samo pisu ono sto njima odgovara pa to do sad niste znali.Provjeri slobodno ovo sto ti kazem.Ili gurajte vi po svome pa cemo vidjeti gdje ce te zavrsiti...

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 28 apr 2011, 00:06

Jedan od njih lijepo napisa kako su oni apsolutno neprihvatljivi za mjesto predsjednika jer su bezlicni ili tako nesto. Jer,eto, Darko je adekvatniji od njih( :? )
Al eto,da se ni ja ne palim na misljenje jednog pojedinca. Nek se ovo samo rijesi,bilo kako bilo.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 28 apr 2011, 00:11

Goalgetter je napisao/la:slika

Isto kao da je Osim otišao u drugu državu da pregovara. nigdje državne zastave, još ova mapa iza njega. I ovaj da zeli dobro BiH ? :roll:

i meni to smjesno.. trebo mu je Osim donesti bosanski dres da obuce uz intervju da barem malo lici na nesto :lol:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 28 apr 2011, 00:12

djuturum je napisao/la:E pa znas Mile je bivsi kosarkas predsjednik K.K.Igokea covjek koji je je dao vise za sport nego svi BH politicari zajedno.Ali vama niko nije kriv sto taj argument niste do sada htjeli iskoristiti.Imate srece sto vam je Svabo dosao i otvorio oci .A ko vam je kriv sto mediji u federaciji samo pisu ono sto njima odgovara pa to do sad niste znali.Provjeri slobodno ovo sto ti kazem.Ili gurajte vi po svome pa cemo vidjeti gdje ce te zavrsiti...
tu je problem jbg...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 apr 2011, 00:27

I ovo je dobro da su se uopšte htjeli sastati osim i dodik, mrzim politiku, al......

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 28 apr 2011, 03:54

Hahaha, kako se Dodik igra s naivnim i dobrim Bošnjanima :) Ima da im ga sukne sve u šesnaest. Sad se pravi fini dečkić, ali kad dođe dan glasanja ovi iz RS-a će laganice odbiti usvajanje novog statuta i onda bye-bye repka, dolazi 5 godina suspenzije.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 apr 2011, 04:20

Chelsea_CBH je napisao/la:Hahaha, kako se Dodik igra s naivnim i dobrim Bošnjanima :) Ima da im ga sukne sve u šesnaest. Sad se pravi fini dečkić, ali kad dođe dan glasanja ovi iz RS-a će laganice odbiti usvajanje novog statuta i onda bye-bye repka, dolazi 5 godina suspenzije.
Koji ti kuvac onda glumis u ovoj prici.
Mojoriziran,mozda :roll:
P.S Posto vidim da si edukovan ko' hercegovacki kamen da ti pojasnim.
Niti je Bajevic,niti Ivica Bosnjanin kako ti rece.Uostalom ta rijec i ne postoji.
P.S II Naravno da ce odbiti i bez Dodika.To bi i tvoja mozdana celija mogla da zakljuci
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 28 apr 2011, 04:24

harishp je napisao/la:UEFA je vec rekla uzmi ili ostavi.
Sad opet se fakticki trazi mijenajnje stvari u statutu.
Sto naravno UEFI zbog svog renomea ne pada na pamet.
UEFA NAPOLJE!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 28 apr 2011, 06:58

calcio je napisao/la:
addebisi je napisao/la:"Pristat ćemo na jednog predsjednika ako se vrati sistem glasanja prije 2006. godine. To podrazumijeva tročetvrtinsku većinu i to da predstavnici jednog entiteta ne mogu biti preglasani. Ako se to promijeni FSRS će preporučiti delegatima da pristanu na usvajanje statuta", kazao je Kovačević.
Jel vam rekao ovo vas addebisi na onoj drugoj temi???
A Uefa i Fifa traže da se predsjednik bira prostom većinom, to jest 50% plus jedan glas?
Znači moglo bi na tome zapeti.
Ne kontam zašto FIFI & UEFI smeta tročetvrtinska većina?!
Možda se naši nikad ne bi dogovrili ko bi to treb'o...
Čelik Zenica 1945

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 28 apr 2011, 07:56

Uefa i Fifa su rekli uzmi il ostavi.

Predsjednik se bira prostom vecinom. Gospoda iz RSa zahtjeva 3/4. Dakle pristaju na jednog predsjednika i pristaju da nema rotiranja. Istina za izbor predsjednika bi trebala saglasnost sva 3 naroda, sto znaci da nema svrhe da se nesto rotira jer bi ga podrzali svi.
Na prvi pogled izgleda da bi izbor predsjednika bio veoma tezak i naporan, medjutim mislim da ima dosta ljudi koji bi mogli obnasati tu funkciju.

Pozitivan primjer je da je nas Izvrsni Odbor svaki put selektora izabrao jednoglasno!
Negativan primjer je HNS, gdje je izbor predsjednika bio vise nego smijesan i Markovic pobjedio Stimca za jedan glas.

Zakljucak, moglo bi biti tesko izabrati predsjednika kojeg ce podrzati 3/4 deelgata.

Sto se mene tice, samo nek se prihvati statut i da repka i klubovi mogu nastaviti u Evropi. Nesmijemo ni pomisljati sta bi se desilo da ne prihvatimo statut.

Bice ovdje jos obrta. Ne vjerujem da ce UEFA pristati na nove prijedloge iz RSa. Znam da je uzmi il ostavi, al sacekajmo da vidimo reakcije iz UEFE. Stavovi su se priblizili vise nego ikada i to je veliki napredak, nece valjda zapeti oko te procedura izbora predsjednika.Sto se mene tice bilo kako samo da nas ne izbace iz Evrope. Novi Statut nema alternative.

Po prvi put sam optimista.
Sto se tice spike oko Dodika. Meni svejedno. Ako je on taj koji se pita za sve ovo, onda nek se sa njim pregovara. To nije moj problem niti nas. Bitno je samo da nam lokaliziraju covjeka koji drze konce, pa sad ako je to Mile i u Sportu i Politici, i Kulturi itd meni je ok i sa njim cemo pregovarati.
Ove ostale mudonje su pregovarale i sastancile godinu dana i nista nisu uradili, ovi juce sjeli 2 sata i vecinu problema rijesili.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 apr 2011, 08:06

Pogrešan potez dragi Osime.
Pogresan potez je uopste mijesati politicare u sport, u fudbal.
To nije zato sto si otisao kod Dodika, nego sto postavljas temelje da to i ubuduce bude praksa!
Ako si otisao kod Dodika, onda molim izvoli otici i kod Covica, Izetbegovica, Lagumdzije, Ljubica, Bosica, Komsica...
Osime izabran si od UEFE i FIFE, da zastupas njihove i interese nogometnog saveza BiH, a ne da ubjedjujes politicare koji ne bi smjeli imati upliva u sport.
Nadam se da UEFA i FIFA nece popustiti na svojim zahtjevima!
Dosta je ucjena!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 apr 2011, 08:09

Edo_77 je napisao/la:Uefa i Fifa su rekli uzmi il ostavi.

Predsjednik se bira prostom vecinom. Gospoda iz RSa zahtjeva 3/4. Dakle pristaju na jednog predsjednika i pristaju da nema rotiranja. Istina za izbor predsjednika bi trebala saglasnost sva 3 naroda, sto znaci da nema svrhe da se nesto rotira jer bi ga podrzali svi.
Na prvi pogled izgleda da bi izbor predsjednika bio veoma tezak i naporan, medjutim mislim da ima dosta ljudi koji bi mogli obnasati tu funkciju.

Pozitivan primjer je da je nas Izvrsni Odbor svaki put selektora izabrao jednoglasno!
Negativan primjer je HNS, gdje je izbor predsjednika bio vise nego smijesan i Markovic pobjedio Stimca za jedan glas.

Zakljucak, moglo bi biti tesko izabrati predsjednika kojeg ce podrzati 3/4 deelgata.

Sto se mene tice, samo nek se prihvati statut i da repka i klubovi mogu nastaviti u Evropi. Nesmijemo ni pomisljati sta bi se desilo da ne prihvatimo statut.

Bice ovdje jos obrta. Ne vjerujem da ce UEFA pristati na nove prijedloge iz RSa. Znam da je uzmi il ostavi, al sacekajmo da vidimo reakcije iz UEFE. Sto se mene tice bilo kako samo da nas ne izbace iz Evrope. Novi Statuit nema alternative.
Predsjednik u nasem savezu je kako god okrenes(da se posluzim Bevandinom cuvenoj uzrecici)majoriziran :lol:
Problem glasanja ne lezi u izabiru predsjednika,vec selektora u mladjim selekcijama.
Zbog tih stvari smo dozivjeli da jedan Luxemburg po prvi put u istoriji pobijedi nekoga na strani.To jest nas.
Bit ce tu jos zavrzlama u vezi klubova i drugih stvari.
u prevodu tesko ce kada doci do bilo kakvog dogovora.Ako bude ovo sto hoce iz RS.
Fazon je da oni ovo samo traze,nebili isprovocirali UEFU,koja ce ih vjerovatno odbiti.A ovima sjesti ko kec na desetku.
Sa pricom eto nisu nam dali ni minimum zelja a ko biva pristali smo na jednog predsjednika.(sto je ocit dokaz da uopste i nisu citali pravilnik statuta do sad)Providno ko' najlon jer love u mutnom.
@Probisvjet ti ocito ne vidis da je UEFA i FIFA fakticki vise politicki opredjeljeno nego sportski.Iako im uzrecica drugacija,licemjeri do boga.
Uostalom da su na to gledali,nebi dozvolili da se pregovara ni sa podpredsjednikom FSRS koji je 100% umjesan u politiku i sam od sebe politicar.Kosarac.A godinama je i bivsi predsjednik FSBIH bio pokojni Jelic.dobro se znala njegova funkcija u RS.Tada je FIFA i UEFA sutila ko' zalivena.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 28 apr 2011, 08:22

harishp je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la:Uefa i Fifa su rekli uzmi il ostavi.

Bice ovdje jos obrta. Ne vjerujem da ce UEFA pristati na nove prijedloge iz RSa. Znam da je uzmi il ostavi, al sacekajmo da vidimo reakcije iz UEFE. Sto se mene tice bilo kako samo da nas ne izbace iz Evrope. Novi Statuit nema alternative.
Predsjednik u nasem savezu je kako god okrenes(da se posluzim Bevandinom cuvenoj uzrecici)majoriziran :lol:
Problem glasanja ne lezi u izabiru predsjednika,vec selektora u mladjim selekcijama.
Zbog tih stvari smo dozivjeli da jedan Luxemburg po prvi put u istoriji pobijedi nekoga na strani.To jest nas.
Bit ce tu jos zavrzlama u vezi klubova i drugih stvari.
u prevodu tesko ce kada doci do bilo kakvog dogovora.Ako bude ovo sto hoce iz RS.
Fazon je da oni ovo samo traze,nebili isprovocirali UEFU,koja ce ih vjerovatno odbiti.A ovima sjesti ko kec na desetku.
Sa pricom eto nisu nam dali ni minimum zelja a ko biva pristali smo na jednog predsjednika.(sto je ocit dokaz da uopste i nisu citali pravilnik statuta do sad)Providno ko' najlon jer love u mutnom.
Selektori mladjih selekcija su se rotirali. Istina nikad nismo imali ni igrace ni selektore.

Nemozes nikako izbjeci da ne bude tesko i da su svi zadovoljni. Moraju se zadovoljiti sve strane. Od tuda i tezina dogovora. To je nasa suluda istina. Budimo zadovoljni ako se statut usvoji.
Ja mislim da su stavovi previse blizu i da ce odci do dogovora.

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 28 apr 2011, 09:05

Ako sada ne dodje do dogovora nece nikad.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 28 apr 2011, 09:29

Na kraju ce se naci na sredini, bice 2/3 vecina. Cisto sumnjam da ce FIFA pristati na 3/4 jer bi time sama sebi skocila u stomak.

Kao sto sam X puta do sada rekao, prica o 1 predsjedniku je paravan, problemi su u drugim stvarima. FIFA zeli da omoguci funkcionalnost saveza, a to se kosi donekle sa mehanizmima sticenja nacionalnih interesa. I ova prica "3/4 vecina" i nije nista drugo, no mogucnost "veta" jednog naroda, dakle isti klinac, drugo pakovanje. Dakle, ja polazim od toga da FIFA nece bas na ovaj modifikovani prijedlog pristati, te da ce se, kao sto gore napisah, principom kompromisa naci na sredini, dakle 2/3 vecina.

Prostom vecinom bi sigurno ponekad i doslo de facto do preglasavanja, no sigurno je da se ne bi na donosenje odluka cekalo po god-dvije. No ukoliko FIFA odluci da nam se smiluje i de facto pojede ono sto je izasrala, onda ce pristati i na 3/4 vecinu. Time se ne bi rijesila srz problema kada je u pitanju funkcionalnost saveza, no FIFA u ocima javnosti opet ne bi ispala kreten, jer bi oni sve to fino prezentirali kao da su postigli cilj - ukidanje troclanog predsjednistva.

Dakle, sad je samo stvar principa. Da li ce FIFA insistirati na zacrtanom planu ili ce odustat od istog. Promjena od 3 predsjednika na jednog je nista drugo do face-lifting, a dzaba ti sminkati i 100 puta ako je iznutra sve truhlo i oronulo

PS. I da se razumijemo, statut sigurno ne tematise samo ovu pricu oko predsjednika, vec vjerovatno i sistem donosenja ostalih odluka, te mislim da je FIFA i za ostale odluke predvidjela prostu vecinu. Tu, po meni, lezi problem...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 28 apr 2011, 09:55

Pa oni samo traze vise od 3/4 sto se tice predsjednika ne ostalih odluka. Toliko razumijem iz ovih izjava poslije sastanka. Istina je da treba velika vecina kad se radi o ozbiljnim odlukama, kao promjena statuta il izbor predsjednika, al za ostale odluke je potrebna prosta vecina.

Ja mislim da ce ispasti 2/3, sto bi za RSovce bila dobra stvar, jer koliko primjetih ne traze 3/4, vec vise od 3/4 ,dakle 46 delegata. Ukoliko bude vise od 2/3 to je 41 deelagat za odluku. Srba je tu 20, dakle opet bez njih nebi moglo i mislim da ce pristati.

Statut nema alternative, pitanje je samo sta ce UEFA reci na ovo. Nadam se da ce imati razumjevanja.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 42 gosta.