SrdjanBL je napisao/la:Edo druze, nikad nisu zadovoljni jer su neki ljudi na ovom forumu smatrali da FIFA i UEFA sama rijesiti stvar tako sto ce ukinuti FSRS. Sada kada su vidjeli da to nije moguce, ja sam to davno rekao i jos neki ljudi ovde, onda im nista ne odgovara. Ma nije vrijedno trosenja tastature....

Pa to je poenta.
Mnogi su se radovali, kao evo sad ce nam sve proslavljene legende u savez ovo ono. Ja sam bio zadovoljan i postojecim sistemom, donekle, samo da se makne kompletna garnitura ljudi. Ok, jedan predsjednik, ako to hoce UEFA, evo pristaju sada svi. I sam znas koje ovlasti Predsjednik ima. On je u biti lobist u svijetu, ne donosi nikakve odluke vec s obzirom na svoj autoritet moze uticati na stvari.
Sta je realnost. Imamo 2 saveza entiteta i jedan zajednicki. MORAMO imati savez kojim ce biti zadovoljni svi, to jes da se nadjemo na sredini. Ne trebamo se previse bojati koliko treba za neke dogovore. Evo jel bitno koliko treba za novi statut, pa nije. Za njega ce glasati il SVI il samo Bosnjaci, dakle nebitno.
Zaboravljamo da je svaki selektor izabran JEDNOGLASNO.
Ovdje se radi o nekim velikim odlukama. DA neko ne bude zakinut budzetom, da se ne ugrozi vitalni nacionalni interes itd.
Sastanak sa Dodikom je pun pogodak. Dodik se osjeca kao neki velikan, bez mene nemoze nista, naravno da ce iskoristiti situaciju. Ako se sa Dodikom treba dogovarati oko svega onda je ok. Meni svejedno jel sjedi Mile, il Savo il Ljubisa, bitno je da se pregovara sa pravim pregovaracem, a ocigledno je da Mile ima uticaja na sve. Pa pogledaj kako je Kovacevic promjenio pricu za 180 stepeni za 24h.
Ne treba zaboraviti da je Osim i sigurno Ljubojevic istakao ono sto je dobro i bitno, i Mile je rekao, dobro, al samo jos da uvedemo ove tacke.
Na kraju ce Mile ispasti spasioc, i on je toga svjestan i nece propustiti ovu priliku.
Sto se tice mene niko sretniji ako se usvoji statut. Lopovi istjerani, repka i klubovi nastavljau, novi ljudi u savezu.