Premijer liga BiH - aktuelno

jurisicduska
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la jurisicduska » 14 jan 2026, 23:45

Tempero je napisao/la:
14 jan 2026, 23:36
jurisicduska je napisao/la:
14 jan 2026, 21:42
Ja vam fino govorim bice suza zagrljaja mahanja. Vi se sprdate s tim. Plasirali su vam Dzeku po popularnoj “kruha i igara”. Zao mi je.
Opet sveznalica gura skije hahahaha grunuli nam Dzeku, pa ti iz gluposti u glupost.
Znate vi dobro da sve sto sam rekao je istina.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 14 jan 2026, 23:48

14 jan 2026, 23:45

Ko nam je plasiro Dzeku nisam prati od pocetka, a mrsko mi se vracat i citat
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 14 jan 2026, 23:52

Tempero je napisao/la:
Ja vam fino govorim bice suza zagrljaja mahanja. Vi se sprdate s tim. Plasirali su vam Dzeku po popularnoj “kruha i igara”. Zao mi je.
Opet sveznalica gura skije hahahaha grunuli nam Dzeku, pa ti iz gluposti u glupost.
Mozes i meni objasniti? Evo fatamo se za glavu vec 15 dana, ruke me zabolise? Sta si nam to iznio da nije vec poznato? A da je neki bum?
Fk Željezničar.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 14 jan 2026, 23:54

Pablo11 je napisao/la:
14 jan 2026, 23:52
Tempero je napisao/la:

Mozes i meni objasniti? Evo fatamo se za glavu vec 15 dana, ruke me zabolise? Sta si nam to iznio da nije vec poznato? A da je neki bum?
Ništa. Samo se vi opustite.

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 15 jan 2026, 00:49

Tempero je napisao/la:
Pa samo meni nisi odgovorio na nekoliko stvari gdje sam te uhvatio da lazes i vise nije bilo tvoje replike.

Drugo, evo napisi sta tacno treba ispraviti u statutu kad se pravis sve(ne)znalica? Cuo da treba nesto i guraju skije ka ne mozete sad nikako hahaha

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 15 jan 2026, 01:05

Tempero je napisao/la:
15 jan 2026, 00:49
Tempero je napisao/la:

Pa samo meni nisi odgovorio na nekoliko stvari gdje sam te uhvatio da lazes i vise nije bilo tvoje replike.

Drugo, evo napisi sta tacno treba ispraviti u statutu kad se pravis sve(ne)znalica? Cuo da treba nesto i guraju skije ka ne mozete sad nikako hahaha
Vidjet ces kad neke stvari izadju na vidjelo,sto su pokusali gurati. Polako s vremenom. :tokralju:
Fk Željezničar.

HeavyBassBlues
Kontakt:

Post Postao/la HeavyBassBlues » 15 jan 2026, 06:58

Jutros mi na Kl**u iskoči da Zeljo trazi predsjednika kluba - m/ž.
Je l to fakat traze direktora preko Kl**-oglasa???

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 15 jan 2026, 07:37

HeavyBassBlues je napisao/la:
15 jan 2026, 06:58
Jutros mi na Kl**u iskoči da Zeljo trazi predsjednika kluba - m/ž.
Je l to fakat traze direktora preko Kl**-oglasa???
Prvo ne traži predsjednika nego direktora. Imaš Nijaza Brkovića kao predsjednika UO, a samim time i kluba. Drugo da je sreće uvijek bi se tako i biralo da ljudi apliciraju i samo tako će svi bar se nadam imati jednaku šansu da budu izabrani, a u tim okolnostima se uvijek izabere najbolji, odnosno bar bi trebalo biti tako. Direktor kluba je operativna funkcija i tu ne trebaš biti stručnjak za sport (fudbal), ne trebaš biti legenda, dovoljno je da si mudar, sposoban i organizovan da znaš kako delegirati zadatke i procese rada. Pravi profil su ekonomisti i pravnici i uglavnom se oni izaberu uvijek.

Ja se nadam da će ovo biti praksa i u budućnosti za sve funkcije osim sportskog direktora, pa čak ako treba i za UO, NO i Skupštinu.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 15 jan 2026, 07:45

Pablo11 je napisao/la:
15 jan 2026, 01:05
Tempero je napisao/la:

Vidjet ces kad neke stvari izadju na vidjelo,sto su pokusali gurati. Polako s vremenom. :tokralju:
Prvo nisi ti mene nista uhvatio nit ja lazem.

Drugo pao vam je statut na minustarstvu , i umjesto da se zapitate sto je pao, jer najcesce pada kad pogoduje investitoru, kad je prikriveno vlasnisvo, prikrivena firma, kad se udaljava od U.G. vi ovdje vrijeme sa mnom trosite.

Trece mi ne guramo nista. Nit imamo kakve veze s vasim procesima. Vi ste se zalili na nas statut valjda da napravite pritisak da vam ovo prodje u ovom obliku. Ali nece proci. Izmijenit cete. Nadalje da ti kažem nisam ja čuo. Ti si čuo. Ja sam to izmeđuostalog i Pablu i Argentini napisao i privatno a javno davano o tom pisao. Tako da nemoj …

I da obična raja ne zna ni to, ni da će vam dospjet još duga ga porez, ni za kredit koji ste digli da isplatite plate, ni dug prema radnoj zajednici, ni malverzacije sa tim istim kreditom… tako da pustite šuplju. Kao ništa novo, sve super. Nije bas sve super.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 15 jan 2026, 07:54

15 jan 2026, 07:45
Pablo11 je napisao/la:
15 jan 2026, 01:05
Tempero je napisao/la:

Prvo nisi ti mene nista uhvatio nit ja lazem.

Drugo pao vam je statut na minustarstvu , i umjesto da se zapitate sto je pao, jer najcesce pada kad pogoduje investitoru, kad je prikriveno vlasnisvo, prikrivena firma, kad se udaljava od U.G. vi ovdje vrijeme sa mnom trosite.

Trece mi ne guramo nista. Nit imamo kakve veze s vasim procesima. Vi ste se zalili na nas statut valjda da napravite pritisak da vam ovo prodje u ovom obliku. Ali nece proci. Izmijenit cete. Nadalje da ti kažem nisam ja čuo. Ti si čuo. Ja sam to izmeđuostalog i Pablu i Argentini napisao i privatno a javno davano o tom pisao. Tako da nemoj …

I da obična raja ne zna ni to, ni da će vam dospjet još duga ga porez, ni za kredit koji ste digli da isplatite plate, ni dug prema radnoj zajednici, ni malverzacije sa tim istim kreditom… tako da pustite šuplju. Kao ništa novo, sve super. Nije bas sve super.
Pa nije sve super, to su zatekli ima 15 dana. Ne vidim nikakve novine tu.. Gurate itekako, a polako jos malo pa ces vidjeti kakve su se price gurale.
Sto bi se zabrinuo za statut? Nista sto se nece rijesiti.
Fk Željezničar.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 15 jan 2026, 08:16

5000+ clanova, dobro jutro molerima i svim ostalim navijacima :ljepota:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 15 jan 2026, 08:18

A kad ti kantonalno ministarstvo odbije upisat statut u registar pa se žališ federalnom ministarstvu pa oni utvrde da su ovi legitimno odbili upisati , onda to nije proceduralna greška kako je vidim pokušavate predstavit , nego je suštinska.

Raspodjela dobiti u U.G. se ne može definisat na način na koji je vi želite definirati. Da Mirvic ulaze u sportske operacije a da komercijalnu zaradu kluba (karte, transferi i ostalo) prisvaja sebi. To ne može. To pogoduje “investitoru” . U.G. Je neprofitna organizacija i dobit se može samo koristiti za ciljeve kluba, koji su isto tako propisani statutom. Infrastruktura, sportski ciljevi (imovina, plate radne zajednice i tako dalje. ) i nije to bas “mala stvar”.

Ne kaže niko da vam je propao investitor ili bilo sta slično tome. Ali je jako neozbiljno sve formirat a onda ići na rješavanje statuta. Morat cete se vratiti sad na stari statut pa sve ispočetka. S nekim novim odredbama.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 15 jan 2026, 08:28, ukupno mijenjano 1 put.

Herson

Post Postao/la Herson » 15 jan 2026, 08:20

Zašto ovaj lik svaki post počinje i završava ovim smajlićima?
Postoji li neko zdravorazumsko objašnjenje za to?

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 15 jan 2026, 08:21

Pa ovaj nesretnik bukvalno nije spavao, romane pise 24/7, vrti iste price i istu opsesiju. I kako da im se ne smijemo i ne prozivamo opsjednuti 1946?

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 15 jan 2026, 08:22

'Oce li Sanin jos 1000 uclaniti, da to malo pogura ? Sporo to nesto...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 15 jan 2026, 08:24

KONTRASVIH je napisao/la:
15 jan 2026, 08:21
Pa ovaj nesretnik bukvalno nije spavao, romane pise 24/7, vrti iste price i istu opsesiju. I kako da im se ne smijemo i ne prozivamo opsjednuti 1946?
Fali ti nova riječ sto si naučio.

Nisam vam ja kriv da se na mene ljutite.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 15 jan 2026, 08:27

15 jan 2026, 08:18
A kad ti kantonalno ministarstvo odbije upisat statut u registar pa se žališ federalnom ministarstvu pa oni utvrde da su ovi legitimno odbili upisati , onda to nije proceduralna greška kako je vidim pokušavate predstavit , nego je suštinska.

Raspodjela dobiti u U.G. se ne može definisat na način na koji je vi želite definirati. Da Mirvic ulaze u sportske operacije a da komercijalnu zaradu klub (karte, transferi i ostalo) prisvaja sebi. To ne može. To pogoduje “investitoru” . U.G. Je neprofitna organizacija i dobit se može samo koristiti za ciljeve kluba, koji su isto tako propisani statutom. Infrastruktura, sportski ciljevi (imovina, plate radne zajednice i tako dalje. ) i nije to bas “mala stvar”.

Ne kaže niko da vam je propao investitor ili bilo sta slično tome. Ali je jako neozbiljno sve formirat a onda ići na rješavanje statuta. Morat cete se vratiti sad na stari statut pa sve ispočetka. S nekim novim odredbama.
Ne znam da li ima nekih problema za statutom,ali ovo te neko pogrešno informisao.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 15 jan 2026, 08:27

NazorUso je napisao/la:
15 jan 2026, 08:22
'Oce li Sanin jos 1000 uclaniti, da to malo pogura ? Sporo to nesto...
Kakva je situacija kod tebe? Kazu da je bila guzva prema Semizovcu kad si krenuo uclanjivati krave :rol:

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 15 jan 2026, 08:29

Evo ga i jutros, izgleda da je podigao žaluzine za 2 polja, opasno viri :D
MNON

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 15 jan 2026, 08:30

imekorisnicko je napisao/la:
15 jan 2026, 08:27
15 jan 2026, 08:18

Raspodjela dobiti u U.G. se ne može definisat na način na koji je vi želite definirati. Da Mirvic ulaze u sportske operacije a da komercijalnu zaradu klub (karte, transferi i ostalo) prisvaja sebi. To ne može. To pogoduje “investitoru” . U.G. Je neprofitna organizacija i dobit se može samo koristiti za ciljeve kluba, koji su isto tako propisani statutom. Infrastruktura, sportski ciljevi (imovina, plate radne zajednice i tako dalje. ) i nije to bas “mala stvar”.

Ne znam da li ima nekih problema za statutom,ali ovo te neko pogrešno informisao.
Nije me niko pogrešno informisao. Naprotiv ja vas informisem.
To ti je u biti model.
Mirvic ulaze u sportske operacije dakle sve vezano za sport, prvi tim , kamp, akademija (sta sve spada treneri igraci djeca) a naplaćuje se od komercijalnih stvari. Karte, sponzori, transferi. Sto je sasvim ok. Ali nemamo mi zakon koji to dozvoljava. Ukratko svaki oblik profita investitora nije dozvoljen. Može vam posudit pare pa mu vi vratiti. Sve drugo ne može. Udruženja smiju ostvarivat profit ali taj profit se ne dijeli.

A imate potpuno odvojen drugi dio gdje plate za administraciju i ostale se obezbjeđuju iz drugih izvora. I on nema ništa s tim, kao ni s dugovima kao ni s porezima koji su u reprogramu Itd Itd.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.