Ne znaju obični ljudi ni za kredit ni za porez sto će vam doći ni za sta od tog. Obični ljudi misle da je Tuna super radio i ostavio klub u debelom plusu. Naravno da nije. Znas ti i još 4 čovjeka ovdje sta se ustvari desava. I koliko vam je ovo bila slamka spasa i pod kakvim ste uslovima dali klub.Tempero je napisao/la: ↑15 jan 2026, 09:36Pa to je to sto mu ja kazem, nacuje neke info i onda se pravi pametan, a nije tacno. Kada nesto nije dobro u statutu, nemas se sta zaliti, nego dobijes sta tacno trebas ispraviti i kraj price.imekorisnicko je napisao/la: ↑15 jan 2026, 08:33Ti očito imaš nekih info,ali u ovom slučaju miješaš dvije stvari. To o čemu ti pričaš nema nikakve veze sa statutom.jurisicduska je napisao/la: ↑15 jan 2026, 08:30
Nije me niko pogrešno informisao. Naprotiv ja vas informisem.
To ti je u biti model.
Mirvic ulaze u sportske operacije dakle sve vezano za sport, prvi tim , kamp, a naplaćuje se od komercijalnih stvari. Karte, sponzori, transferi. Sto je sasvim ok. Ali nemamo mi zakon koji to dozvoljava. Ukratko svaki oblik profita investitora nije dozvoljen. Može vam posudit pare pa mu vi vratiti. Sve drugo ne može. Udruženja smiju ostvarivat profit ali taj profit se ne dijeli.
Spominje kredit za novembarske plate, kao da ne znamo mi. Al pogledaj duska ko ima isplacenu platu za decembar, pa onda vidi ko je platio doprinose, a ko nije. A kako su nasi platili to sada, a kako pricamo s igracima, kako?? Tako da ne brini se ti puno. Ali sto duska kaze, gurnuli vam vijest za Dzeku, a tamo hiljadu problema hahaha
To da li pričate s igracima ili ne pričate ne zavisi od investitora nešto puno. Pricali ste i kad ste bili pred kolapsom. Ne vidim tu neke igrače s kojim vi ne bi pricali i bez investitora. Ako cemo uzet Nalica on je prošle godine isto mogao doći. Bez investitora. Tako da nije se tu nešto mega promijenilo.
Ne brinem se ja. Nemam zbog cega. Kod nas samo pozitivne stvari ovih dana.
Ispade ja hajcam. Reko sam bice to ok, prilagodit će se nema problema. Ali sad trenutno ne stoje stvari dobro ni finansijski ni nikako drugacije. Sta ako se ne riješi imate li plan B ?
Još glede tog kredita hoćemo i Kozarica spomenuti ili cemo se sad pravit da je to kredit samo obični ništa drugo.
Kad ti ministarstvo kantona odbije statut žališ se federalnom minustarstvu koje razmatra da li su ovi po zakonu uradili. S obzirom da vas je i federalno odbilo upisat onda to znaci da ste se zalili.