Sumnjam da će Ljajić biti na klupi, teško vidim scenarij da se to desi.H8Z7 je napisao/la: ↑15 jan 2026, 13:52Pretpostavljam da će ovo biti prvih 11 na proljećeGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑15 jan 2026, 13:34Pa meni je jasno to sve, ali ne moramo valjda ući u drugi dio sezone bez normalnog krila i sa 0 ofanzivaca kvalitetnih?
Turkeš je odron do sad bio, čisto sumnjam da će se išta tu promjeniti, Renan je kao vremenska prognoza, nikad ne znaš na čemu si sa njim, a Mlinarić je solidan igrač, ali isto tako igrač koji je isporučio 6 G/A kroz polusezonu, što sumnjam da je dovoljno da bude zvijezda ekipe( što će se od njega očekivati ako niko drugi ne dođe u napad ).
Pri tome ne kukam niti mislim da je ovo kraj prelaznog roka, ali ako nam je ovo što imamo prvih 11 za iduću polusezonu, strah me da će biti ubrzo "Mario odlazi" sa tribina, daj Bože da griješim.
Izgubio si najbitnijeg ofanzivca, plus si u rotaciji izgubio Jovića, Turdu, hajde Paskalev većinski nije ni igrao.
Ne znam, možda ja previše dramim, ali bez najmanje 2 kvalitetna igrača, ne znam čemu se imamo nadati.
Banić
Ristovski Gojković Mujkić
Beganović Cimirot Elezi Ignatkov Kuprešak
Mlinarić Renan
Opcije sa klupe za odbranu Bralić, Maroodza, Dizdarević
Vezni red Ljajić, Krdžalić, Telalović, Mamas, Đorđević
Napad Turkeš, Kyeremeh, Gelson
Mario je rekao da imamo neke probleme, koje ne znam, vjerovatno nešto manji budžet dok su tanki ulazni transferi. Što kažeš desni bek, krilo su pod moranjem, ako se nema previše novca prosudbe bi bile odlične. Ne znam koliko igra Topić u Dinamu, njega bih baš volio makar na pola godine, bolje i ovo nego panic buy. Mlinarić je vjerovatno zamjena za Guliashvila, njegova loša forma je plod igranja na više pozicija, više uloga. Malo strpljenja i imamo gol mašinu. Evo Kolumbijac se spominje za stopera, sa njim je i zadnja linija popunjena. Vezni red ok, napad bi valjao napadač ako se pronađe zanimljiva opcija, ono što je pod moranje i prioritet roka jeste RB. Od Beganovića teško da možemo boljeg pronaći, možemo ali oni sumnjam da žele u našu ligu, pronaći prikladnu zamjenu i mirni smo u zadnjoj liniji.
Vezni red sasvim ok. Cimirot Elezi Ignatkov za prvih 11 odlični. Zamjena u vidu Ljajić, Telalovića, Mamasa, Đorđevića te Krdžalić kad se oporavi mogu iznijeti nastavak prvenstva.
Napad tu nisam baš optimističan. Nadam se Mlinariću u napadu, ostali su mi sa velikim upitnikom. Turkeš od kojeg očekujem barem 7 golova do kraja sezone, Renan koji je odličan kad je ozbiljan, nadam se da su oni ispadi prošlost, te Gelson za kojeg ne znam kako hoda. Kyeremeh je tu, ali znamo da nema konstantu.
Naš problem je što smo navikli na Vrančiće, Penerande, Ikande i slične. Meni sve ovo miriše na copy-paste Jakirovića iz Zrinjskog.
Ma vezni red je okej, odbrana eto hajde uz tog Kolumbijca popunjena, bar kad je riječ o štoperskim pozicijama, imamo objektivno gledajući manjak bekova i moramo dovesti konkurenciju Beganoviću, a ne bi škodio ni lijevi bek, pa čak i taj Bočkaj ako bi se spremio bi mogao lijepo konkurisati za prvih 11.
Ni ja nisam optimističan za napad i smatram da će nam to biti najveći problem.
Bevis bi nam legao ko budali šamar, a uz njega Posavac, Bočkaj i recimo Jakupović što igra u Americi bi bili bomba. Naravno, prva trojica za iduću polusezonu, a Jakupovića navikavati na našu državu i ligu, pa da i tu imamo odličnog igrača iduću sezonu.

.png)