FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
40
12%
Drugi
31
10%
Treći
95
30%
Četvrti
71
22%
Peti
26
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
22
7%

Ukupno glasova: 321

mnon46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mnon46 » 15 jan 2026, 13:54

H8Z7 je napisao/la:
15 jan 2026, 13:52
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
15 jan 2026, 13:34
H8Z7 je napisao/la:
15 jan 2026, 13:16
Jest li vi čitali intervju Cvitanovića? Ako jeste jasno vam je šta se traži, ako niste evo vam dio pa vam valjda bude jasno
Pa meni je jasno to sve, ali ne moramo valjda ući u drugi dio sezone bez normalnog krila i sa 0 ofanzivaca kvalitetnih?
Turkeš je odron do sad bio, čisto sumnjam da će se išta tu promjeniti, Renan je kao vremenska prognoza, nikad ne znaš na čemu si sa njim, a Mlinarić je solidan igrač, ali isto tako igrač koji je isporučio 6 G/A kroz polusezonu, što sumnjam da je dovoljno da bude zvijezda ekipe( što će se od njega očekivati ako niko drugi ne dođe u napad ).
Pri tome ne kukam niti mislim da je ovo kraj prelaznog roka, ali ako nam je ovo što imamo prvih 11 za iduću polusezonu, strah me da će biti ubrzo "Mario odlazi" sa tribina, daj Bože da griješim.
Izgubio si najbitnijeg ofanzivca, plus si u rotaciji izgubio Jovića, Turdu, hajde Paskalev većinski nije ni igrao.
Ne znam, možda ja previše dramim, ali bez najmanje 2 kvalitetna igrača, ne znam čemu se imamo nadati.
Pretpostavljam da će ovo biti prvih 11 na proljeće
Banić
Ristovski Gojković Mujkić
Beganović Cimirot Elezi Ignatkov Kuprešak
Mlinarić Renan

Opcije sa klupe za odbranu Bralić, Maroodza, Dizdarević
Vezni red Ljajić, Krdžalić, Telalović, Mamas, Đorđević
Napad Turkeš, Kyeremeh, Gelson

Mario je rekao da imamo neke probleme, koje ne znam, vjerovatno nešto manji budžet dok su tanki ulazni transferi. Što kažeš desni bek, krilo su pod moranjem, ako se nema previše novca prosudbe bi bile odlične. Ne znam koliko igra Topić u Dinamu, njega bih baš volio makar na pola godine, bolje i ovo nego panic buy. Mlinarić je vjerovatno zamjena za Guliashvila, njegova loša forma je plod igranja na više pozicija, više uloga. Malo strpljenja i imamo gol mašinu. Evo Kolumbijac se spominje za stopera, sa njim je i zadnja linija popunjena. Vezni red ok, napad bi valjao napadač ako se pronađe zanimljiva opcija, ono što je pod moranje i prioritet roka jeste RB. Od Beganovića teško da možemo boljeg pronaći, možemo ali oni sumnjam da žele u našu ligu, pronaći prikladnu zamjenu i mirni smo u zadnjoj liniji.

Vezni red sasvim ok. Cimirot Elezi Ignatkov za prvih 11 odlični. Zamjena u vidu Ljajić, Telalovića, Mamasa, Đorđevića te Krdžalić kad se oporavi mogu iznijeti nastavak prvenstva.

Napad tu nisam baš optimističan. Nadam se Mlinariću u napadu, ostali su mi sa velikim upitnikom. Turkeš od kojeg očekujem barem 7 golova do kraja sezone, Renan koji je odličan kad je ozbiljan, nadam se da su oni ispadi prošlost, te Gelson za kojeg ne znam kako hoda. Kyeremeh je tu, ali znamo da nema konstantu.

Naš problem je što smo navikli na Vrančiće, Penerande, Ikande i slične. Meni sve ovo miriše na copy-paste Jakirovića iz Zrinjskog.
Što se mene tiče ovo je beton, treba nam taj Posinković recimo, Began ne može sam iznijeti.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 15 jan 2026, 14:00

Ne znam kako vi zamišljate ili očekujete da Ljajić bude na klupi.

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 15 jan 2026, 14:04

Lucas je napisao/la:
15 jan 2026, 13:50
KarloIvandic je napisao/la:
15 jan 2026, 13:45
Bajroni je napisao/la:
15 jan 2026, 13:13

Stadion odrzzava vlasnik. Opstina Centar
pa glasajte za komunjaru opet :bih: :bih:

Guli veceras od prve minute.

Kako je zivot nepredvidiv u svega nekoliko sedmica od pasnjaka do utakmice sa Barsom
Podsjeti me na ljeto 2005, kada smo Edina Pehlića prodali u Kaunas. Bili na pripremama u Ilijašu, za par dana igrao protiv Liverpoola na Anfieldu.
sjecam se i to je igrao u prvih 11 i nekoliko puta je okrenuo Neila Warnocka . Izasao nekad oko 60-te minute .

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 15 jan 2026, 14:05

H8Z7 je napisao/la:
H8Z7 je napisao/la:
15 jan 2026, 13:16
Jest li vi čitali intervju Cvitanovića? Ako jeste jasno vam je šta se traži, ako niste evo vam dio pa vam valjda bude jasno
Pa meni je jasno to sve, ali ne moramo valjda ući u drugi dio sezone bez normalnog krila i sa 0 ofanzivaca kvalitetnih?
Turkeš je odron do sad bio, čisto sumnjam da će se išta tu promjeniti, Renan je kao vremenska prognoza, nikad ne znaš na čemu si sa njim, a Mlinarić je solidan igrač, ali isto tako igrač koji je isporučio 6 G/A kroz polusezonu, što sumnjam da je dovoljno da bude zvijezda ekipe( što će se od njega očekivati ako niko drugi ne dođe u napad ).
Pri tome ne kukam niti mislim da je ovo kraj prelaznog roka, ali ako nam je ovo što imamo prvih 11 za iduću polusezonu, strah me da će biti ubrzo "Mario odlazi" sa tribina, daj Bože da griješim.
Izgubio si najbitnijeg ofanzivca, plus si u rotaciji izgubio Jovića, Turdu, hajde Paskalev većinski nije ni igrao.
Ne znam, možda ja previše dramim, ali bez najmanje 2 kvalitetna igrača, ne znam čemu se imamo nadati.
Banić
Mlinarić Renan

Mario je rekao da imamo neke probleme, koje ne znam, vjerovatno nešto manji budžet dok su tanki ulazni transferi. Što kažeš desni bek, krilo su pod moranjem, ako se nema previše novca prosudbe bi bile odlične. Ne znam koliko igra Topić u Dinamu, njega bih baš volio makar na pola godine, bolje i ovo nego panic buy. Mlinarić je vjerovatno zamjena za Guliashvila, njegova loša forma je plod igranja na više pozicija, više uloga. Malo strpljenja i imamo gol mašinu. Evo Kolumbijac se spominje za stopera, sa njim je i zadnja linija popunjena. Vezni red ok, napad bi valjao napadač ako se pronađe zanimljiva opcija, ono što je pod moranje i prioritet roka jeste RB. Od Beganovića teško da možemo boljeg pronaći, možemo ali oni sumnjam da žele u našu ligu, pronaći prikladnu zamjenu i mirni smo u zadnjoj liniji.

Vezni red sasvim ok. Cimirot Elezi Ignatkov za prvih 11 odlični. Zamjena u vidu Ljajić, Telalovića, Mamasa, Đorđevića te Krdžalić kad se oporavi mogu iznijeti nastavak prvenstva.

Napad tu nisam baš optimističan. Nadam se Mlinariću u napadu, ostali su mi sa velikim upitnikom. Turkeš od kojeg očekujem barem 7 golova do kraja sezone, Renan koji je odličan kad je ozbiljan, nadam se da su oni ispadi prošlost, te Gelson za kojeg ne znam kako hoda. Kyeremeh je tu, ali znamo da nema konstantu.

Naš problem je što smo navikli na Vrančiće, Penerande, Ikande i slične. Meni sve ovo miriše na copy-paste Jakirovića iz Zrinjskog.
Sumnjam da će Ljajić biti na klupi, teško vidim scenarij da se to desi.
Ma vezni red je okej, odbrana eto hajde uz tog Kolumbijca popunjena, bar kad je riječ o štoperskim pozicijama, imamo objektivno gledajući manjak bekova i moramo dovesti konkurenciju Beganoviću, a ne bi škodio ni lijevi bek, pa čak i taj Bočkaj ako bi se spremio bi mogao lijepo konkurisati za prvih 11.
Ni ja nisam optimističan za napad i smatram da će nam to biti najveći problem.
Bevis bi nam legao ko budali šamar, a uz njega Posavac, Bočkaj i recimo Jakupović što igra u Americi bi bili bomba. Naravno, prva trojica za iduću polusezonu, a Jakupovića navikavati na našu državu i ligu, pa da i tu imamo odličnog igrača iduću sezonu.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 15 jan 2026, 14:12

Falcao posjeduje i pasoš Italije tako da ne popunjava kvotu stranaca u ekipi.
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 15 jan 2026, 14:16

15 jan 2026, 14:05
H8Z7 je napisao/la:

Banić
Mlinarić Renan

Sumnjam da će Ljajić biti na klupi, teško vidim scenarij da se to desi.
Ma vezni red je okej, odbrana eto hajde uz tog Kolumbijca popunjena, bar kad je riječ o štoperskim pozicijama, imamo objektivno gledajući manjak bekova i moramo dovesti konkurenciju Beganoviću, a ne bi škodio ni lijevi bek, pa čak i taj Bočkaj ako bi se spremio bi mogao lijepo konkurisati za prvih 11.
Ni ja nisam optimističan za napad i smatram da će nam to biti najveći problem.
Bevis bi nam legao ko budali šamar, a uz njega Posavac, Bočkaj i recimo Jakupović što igra u Americi bi bili bomba. Naravno, prva trojica za iduću polusezonu, a Jakupovića navikavati na našu državu i ligu, pa da i tu imamo odličnog igrača iduću sezonu.
Ma dobro vezni sa Ljajićem nije loš, sami govorim da smo fino popunjeni. Ista nam je želja za bekove, drugih nemamo. Ristovski desnog ne može, Mujkić lijevog ne može. Bukvalno oba beka igraju bez zamjene. Nisam baš za tog iz ŠB, više bih volio Posinkovića ali eto. Jakupović, momak je odličan igrač, njegovo dovođenje bilo bi perfekcija, nevjerovatno potencijal. Bevis ne znam od kud on da se spominje, daleko od toga da je loš, nego skup.

@mnon ma čim nema bombi panika zavlada, da se spominje neki propali igrači ili oni na zalasku karijere vidio bi bombi i najava.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 15 jan 2026, 14:17

KarloIvandic je napisao/la:
15 jan 2026, 13:45
Bajroni je napisao/la:
15 jan 2026, 13:13
DoktorXabaras je napisao/la:
15 jan 2026, 11:24
Nisu mogli očistiti snjeg :evil: gdje su grijači :?: :?:
Kad ćemo sad igrati :?: na proljeće, kad bude bruku utakmica, kup, prvenstvo :!:
Fuj :!: :!: uprava napolje :!: :!:
Stadion odrzzava vlasnik. Opstina Centar
pa glasajte za komunjaru opet :bih: :bih:

Guli veceras od prve minute.

Kako je zivot nepredvidiv u svega nekoliko sedmica od pasnjaka do utakmice sa Barsom
Botino

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 15 jan 2026, 14:48

Volio bih da Guliashvilija krene u Španiji, da bolje prođe nego što smo zamislili i da u narednom periodu naši igrači krenu prioritetno ka tim zemljama. Dosta više transfera u Tursku gdje fudbaleri ne naprave nikakav napredak. Turska da išta valja, poslije 400+ godina pod njima ova država BiH bi ličila na nešto, a ne bila ovakvo ruglo kakvo danas i jeste.

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 15 jan 2026, 15:18

Mozda bi ovaj Rog mogo dat ruke

UltraNorth
Kontakt:

Post Postao/la UltraNorth » 15 jan 2026, 16:14

Sve nam zavisi u kojoj formaciji cemo igrati . Ako cemo igrati 352 krila nam ne trebaju za tu formaciju. Ako cemo igrati 4231 onda nam fali lijevo krilo . Desno imas Kyeremeha , Elezi je na derbiju i u Mostaru igrao desno + Gelson . Po meni treba jak lijevi bek koji je dobar u fazi napada i lijevo krilo u slucaju formacije 4231 i zamjena za Beganovica. Sto se tice napada Renan ima 6 mj ugovor i nek se dokaze da bi novi dobio plus Mlinaric koji je dokazao da zna zabijati u Velezu , a i kod nas nije los , vjerujem da ce jos bolji biti u drugom dijelu . Sigurno da ako iskoci neki bas dobar igrac i da nije preskup da cemo ga uzeti .
Zadnja izmjena: UltraNorth, dana/u 15 jan 2026, 16:15, ukupno mijenjano 1 put.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 15 jan 2026, 16:14

Zašto Ristovski ne može igrati beka sa 4 nazad, ko zna možda i nećemo igrati sa tri stopera.
Možda u 4-5-1 gdje je Adem izlazio kao drugi napadač pa išlo kao 4-4-2.
Mislim da smo tako bili na derbiju i u Mostaru

...............................Banić

Ristovski....... Gojković.... Marudža..... Mujkić

.........Cimirot...........................Ignjatkov

Elezi........................Ljajić........................Mlinarić

.................................Renan

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 15 jan 2026, 16:21

15 jan 2026, 16:14
Zašto Ristovski ne može igrati beka sa 4 nazad, ko zna možda i nećemo igrati sa tri stopera.

Jedina gora kombinacija krila od ove, za mojih toliko decenija pracenja kluba, datira iz 2012, kada je ublehaš Dragan Jovic na krila stavljao Matka i Krpića.

UltraNorth
Kontakt:

Post Postao/la UltraNorth » 15 jan 2026, 16:23

Po meni Mlinaric ne moze igrati krilo . I tu bih doveo Bevisa i ekipa bi nam top bila .

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 15 jan 2026, 16:25

Velika je steta sto se mlinaric ne koristi na poziciji njegovoj

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 15 jan 2026, 16:25

UltraNorth je napisao/la:
15 jan 2026, 16:23

Po meni Mlinaric ne moze igrati krilo . I tu bih doveo Bevisa i ekipa bi nam top bila .
Ma ima i Kupresak moze i on to odigrat, al opet mora krilo bit ubitacno

Herson

Post Postao/la Herson » 15 jan 2026, 16:26

Koje je onda svrha igrati ovu formaciju ako ćeš improvizirati na ključnim pozicijama?
Gelson će vjerovatno imati određenu minutažu, ali opet fali kvalitetan krlini igrač koji će nadomjestiti Gulija.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 15 jan 2026, 16:32

Samo sam napisao da je ova četvorka Adem, Elezi, Cimirot, Ignjatkov igrala posljednje dvije utakmice plus Guli koji je popunjavao tu lijevu stranu. Pošto njega sad nema a niko nije došao onda mi se Mlinarić nameće kao jedino riješenje. Ko zna možda tu bude Keremeh ili Gelson. Vidjet ćemo, ovo je samo moja neka predikcija kako po trenutnom možemo izgledati.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 15 jan 2026, 16:34

Kaze brat jutros ne treba nam niko i napravi formaciju gdje su mu 8ica i 9ka/10ka krila :D Mlinarica smo ionako ugasili ne trebamo i Elezija
Ovo me podsjetilo na period prije 5-6 godina kad nismo imali koga pa igrao Kapic desno Bagaric lijevo
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 15 jan 2026, 16:45

NajvecaRadosti je napisao/la:
15 jan 2026, 16:34
Kaze brat jutros ne treba nam niko i napravi formaciju gdje su ti 8ica i 9ka/10ka krila :D Mlinarica smo ionako ugasili ne trebamo i Elezija
Ovo me podsjetilo na period prije 5-6 godina kad nismo imali koga pa igrao Kapic desno Bagaric lijevo
Pa dobro sveznalice, pošto pratiš sve što se napiše i znaš ko je bot i sendvičar, evo ti skontaj iz trenutnog šta se može izvući.
Možda sam pogrešno nacrtao ali evo opet ponavljam zadnje dvije smo igrali u 4-4-2 gdje je Adem bio kao drugi napadač Elezi igrao desno a Guli ljevo i u čemu je bio problem? Pobjedili dva najteža protivnika.
PS nemoj samo gledati pregled pogledaj nekad cijelu utakmicu, pogledaj kako ekipa stoji u defanzivnoj fazi i vidi raspored.
Može se igrati bez krila, kako ih kod Zekića nije bilo, kako smo sa dvije visoke osmice od kojih jedna bila Keremh rasturili Krajovu.
Dajte ba više to krila, desetke bitno je pronaći dobitnu kombinaciju koja donosi rezultat.
Da naravno ne treba nam niko, imamo sve pozicije top, širina, zamjena to trebaju biti omladinci a ne neke zvjezdice koji smo se Bogu hvala riješili.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 15 jan 2026, 16:53

Ne napadaj čovjeka bezze ja sam ti rekao da si sendvičar zdrav i živ bio.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, Fouzi1, nedimmmm1337 i 46 gostiju.