FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
67
19%
2. Borbu za Evropu
168
47%
3. Sredinu tabele
58
16%
4. Borbu za opstanak
62
17%

Ukupno glasova: 355

Bumbaclat
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bumbaclat » 16 jan 2026, 11:10

AhmedNurudin je napisao/la:
16 jan 2026, 10:44
Bumbaclat je napisao/la:
16 jan 2026, 10:34
bosnas_ je napisao/la:
16 jan 2026, 10:26
Mislim Dzeko je bukvalno jednom nogom u penziji, i realno osim marketinga Zelji i ne bi donio nesto specijalno.. hvala, doviđenja!
Ako moze uzeti jos negdje koju paru neka uzme, mada sumnjam da u 40 godini to vise moze.. a realno dolazak u nasu ligu mu ne treba.
Izvini molim te, sta se ti zahvaljujes koji qrac i u cije ime?

slika

U Sarajevo nece doc sigurno nikad jer nista nema s vasim karinaskim klubom. U Zeljeznicar ce doc jer je to njegov klub. Ne mora doci kao igrac da bi bio dio kluba, a vi dovedite Memu Haljevca ako hocete boli nas kar'na.

Mrs odavde.
Pusti bordo klošare nek se pojedu. Njima je najveća legenda sa internacionalnom karijerom duljević. Igrač od kojeg su pokušali napraviti marketinški trik zbog prezimena, izvjesni Tino-Sven im je nakon odlaska rekao da im je sve amaterski u i oko "kluba" pa su mu j..... mater. :urnebes:
Kujani obični.
Normalno. Najvece legende kluba im Haris Duljevic i Dzemo Berberovic i ono nesto prica.

Valjda zaboravio obrisat postove na njihovoj temi degen ili je usao u pogresan username.

Cuj on se kao zahvaljuje nesto. Kaze ne hvala Dzeko, ne trebas nam :urnebes: :bow:

Kakvi bolidi iskompleksirani

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 16 jan 2026, 11:11

Pact1921 je napisao/la:
16 jan 2026, 01:34
Orvel je napisao/la:
16 jan 2026, 00:49
Godine loseg poslovanja i decenija i kusur bez trofeja ti ucine da kao klub nisi zanimljiv nekome ko ima druge opcije. Pogotovo ako su te opcije iz nase lige gdje dva kluba boga mi igraju europu na proljece.

E sad treba sve to posloziti. Zato ovaj proces ne moze biti kratkorocan niti se nesto veliko moze promijeniti u ovoj polusezoni. Klub treba tek da ozdravi kako bismo bili konkuretni i da nas i drugi tako vide, a ne samo u ocima nasih neobjektivnih navijaca. Imamo sad investitora, ali vecinu igraca to ne zanima dok ne vidi konkretno kako ce se situacija odvijati.

Kako god, mi trebamo ostati uz klub i dopronijeti clanstvom, dolaskom na stadion i ostalim stvarima koje mozemo uraditi da unaprijedimo klub kroz narednih nekoliko godina da bismo se doveli u situaciju da na punoj zaokruzenoj Grbavici gledamo europu na proljece.
Ali mi nikad nismo bili klub koji je dovodio najzvucnija pojacanja. Nama su igraci uvijek dolazili ko iz naftalina . Evo 2009/10 . Najbolji ti je igrac bio bekric dosao iz Gradine , imao si na golu sehica produkt OP, Svraka , Colic , kerla , Mulalic , Stanic , Cocalic svi bili djeca kluba. Imao si Besliju koji se vratio u klub , to je sezona gdje ti je najzvucnije pojacanje a da nije beslija je zapravo bio Jadranko Bogicevic , 2010/11 najvece pojacanje je bio Zeba i Jamak koji su iz naseg OP i nyema iz Kanadske lige. Strogo gledano sve te sezone nase sampionske najveca su pojacanja bila povratak igraca iz naseg OP i najzvucnije ime koje je doslo a da nije prije toga igralo za nas je Eldin Adilovic . Kad je Visca dosao kod nas bio je niko i nista iz banovica objektivno gledano . Onda kasnije sezone evo 2016/17 bod od titule. Pojacanja su bila nigdje veze bio je naravno Miroslav Stevanovic koji je spasavao karijeru kod nas , bio je Lendric koji je i prije Zelje zabijao golove. Ostatak niko nesto nije bio zvucno ime. Sezona nakon najzvucniji su bili Sasa Kajkut , Vojo Ubiparip i Stojan Vranjes. Naravno bio je Hajp za Modica koje je dosao na posudbu iz AC Milana ali nije znao igrati lopte , Graovac koji je meni bio najdrazi iz te sezone je isto dosao na posudbu na mala vrata niko nije nesto prevec cuo za njega. To nesto zvucna imena ovo ono to su pitarski fazoni . Oni su pravili takozvane galaktikose sa Koseva prije 25 godina pa smo mi opet osvajali titule . Nije vazno da li je zvucno ime ili nije vazno je da nama donosi bodove.
Imao si i period Alispahica, Stilica, Cocalica, Zeca itd itd. Ali tad je u klubu bio Amar Osim i na osnovu svog imena je mogao te ljude dovesti. Danas sigurno nece neko doci zbog Stojanovica (ne umanjujem mu znanje).

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 jan 2026, 11:14

bosnas_ je napisao/la:
16 jan 2026, 10:26
Mislim Dzeko je bukvalno jednom nogom u penziji, i realno osim marketinga Zelji i ne bi donio nesto specijalno.. hvala, doviđenja!
Ako moze uzeti jos negdje koju paru neka uzme, mada sumnjam da u 40 godini to vise moze.. a realno dolazak u nasu ligu mu ne treba.
Razguli sa teme pitarski uhljupe.
Tamo kod njih pa suplje prosipaj.

Kad smo kod dolazaka kako nije iz ponizenja Ademu keru doci a Edinu jeste.

Ovaj papčič Ligata je najveca Dzekina greska.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 16 jan 2026, 11:20

Jel istina što ovaj Duško govori za statut?
1921!

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 16 jan 2026, 11:22

Orvel je napisao/la:
16 jan 2026, 11:11
Pact1921 je napisao/la:
Orvel je napisao/la:
Godine loseg poslovanja i decenija i kusur bez trofeja ti ucine da kao klub nisi zanimljiv nekome ko ima druge opcije. Pogotovo ako su te opcije iz nase lige gdje dva kluba boga mi igraju europu na proljece.

E sad treba sve to posloziti. Zato ovaj proces ne moze biti kratkorocan niti se nesto veliko moze promijeniti u ovoj polusezoni. Klub treba tek da ozdravi kako bismo bili konkuretni i da nas i drugi tako vide, a ne samo u ocima nasih neobjektivnih navijaca. Imamo sad investitora, ali vecinu igraca to ne zanima dok ne vidi konkretno kako ce se situacija odvijati.

Kako god, mi trebamo ostati uz klub i dopronijeti clanstvom, dolaskom na stadion i ostalim stvarima koje mozemo uraditi da unaprijedimo klub kroz narednih nekoliko godina da bismo se doveli u situaciju da na punoj zaokruzenoj Grbavici gledamo europu na proljece.
Ali mi nikad nismo bili klub koji je dovodio najzvucnija pojacanja. Nama su igraci uvijek dolazili ko iz naftalina . Evo 2009/10 . Najbolji ti je igrac bio bekric dosao iz Gradine , imao si na golu sehica produkt OP, Svraka , Colic , kerla , Mulalic , Stanic , Cocalic svi bili djeca kluba. Imao si Besliju koji se vratio u klub , to je sezona gdje ti je najzvucnije pojacanje a da nije beslija je zapravo bio Jadranko Bogicevic , 2010/11 najvece pojacanje je bio Zeba i Jamak koji su iz naseg OP i nyema iz Kanadske lige. Strogo gledano sve te sezone nase sampionske najveca su pojacanja bila povratak igraca iz naseg OP i najzvucnije ime koje je doslo a da nije prije toga igralo za nas je Eldin Adilovic . Kad je Visca dosao kod nas bio je niko i nista iz banovica objektivno gledano . Onda kasnije sezone evo 2016/17 bod od titule. Pojacanja su bila nigdje veze bio je naravno Miroslav Stevanovic koji je spasavao karijeru kod nas , bio je Lendric koji je i prije Zelje zabijao golove. Ostatak niko nesto nije bio zvucno ime. Sezona nakon najzvucniji su bili Sasa Kajkut , Vojo Ubiparip i Stojan Vranjes. Naravno bio je Hajp za Modica koje je dosao na posudbu iz AC Milana ali nije znao igrati lopte , Graovac koji je meni bio najdrazi iz te sezone je isto dosao na posudbu na mala vrata niko nije nesto prevec cuo za njega. To nesto zvucna imena ovo ono to su pitarski fazoni . Oni su pravili takozvane galaktikose sa Koseva prije 25 godina pa smo mi opet osvajali titule . Nije vazno da li je zvucno ime ili nije vazno je da nama donosi bodove.
Imao si i period Alispahica, Stilica, Cocalica, Zeca itd itd. Ali tad je u klubu bio Amar Osim i na osnovu svog imena je mogao te ljude dovesti. Danas sigurno nece neko doci zbog Stojanovica (ne umanjujem mu znanje).
Grijesis, Boga mi. Nema to puno veze sa imenom i renomeom. Mozda je nekad tako bilo, ali danas niko ne gleda te stvari. Igracu ako klub B ponudi 500 eura vise nego klub A, on ce otici u klub B. Ima izuzetaka, ali to je rijetkost. To se samo supljira da se ulize navijacima. Kad dodje igrac i kaze imao sam unosnije ponude treba mu samar opalit... nije imao, da je imao prihvatio bi ih.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 16 jan 2026, 11:24

Orvel je napisao/la:
Pact1921 je napisao/la:
Orvel je napisao/la:

Nas su dodatno bespotrebno mediji i razne "legende" svojim izjavama zakopavali. Od nas je u zadnjih 6 godina napravljena medijska slika da smo "Klub slučaj" što je čista laž. Jeste bilo teških perioda ali su hvala Bogu prošli. Prizivali su nam razni mediji sudbinu Rangersa, čelika, kk bosne... i sve je to ostavilo utisak na javnost. Naš porezni dug je bio CCA 3 godine glavna tema, a nekome ispliva porezni dug duplo veći od našeg pa eto ništa. Premijer ligu su bez problema igrali klubovi sa većim dugovanjima od nas, a evo ove sezone jedan klub već slavi ulazak u Premijer ligu a imaju najveća dugovanja u državi još uvijek. Ako kod nas plate zakasne malo ide medijska hajka, a eto prošle sezone kasne plate po "organizovanijim" klubovima, ove sezone kolaps u ekipi koja je zaradila 7 miliona od Evrope, a da ne spominjem još jedan slučaj gdje se kvartalno nešto isplaćuje i obračunava....Sve ovo gore pobrojano nije problem uvijek smo mi na tapetu i moralo je ostaviti negativan uticaj na igrače/menadžere i napraviti ružnu sliku o nama kao da nam igrači igraju za 300 stoje. Oni imaju strah, jer od toga žive.
Zadnja izmjena: AhmedNurudin, dana/u 16 jan 2026, 11:26, ukupno mijenjano 1 put.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 16 jan 2026, 11:26

Lekqqq1921 je napisao/la:
16 jan 2026, 10:12
A ja ne kontam kada ce biti moguće ako ne sad, ove godine puni 40. Pa neće igrat 50. Godina
Dzeku su trazili Genoa i Cagliari, i ti se cudis sto on pored takvih ponuda ne dodje igrati volonterski u nasoj kukuruz ligi...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 16 jan 2026, 11:29

Ne mora nikad Džeko doći da igra, ali nek smo se maknuli sa mrtve tačke i natpisa da nas pojačava npr Brazilac koji je zabio tri gola u Neretvancu i to na treningu.

Sad se kuha ozbiljnije...

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 16 jan 2026, 11:53

Lekqqq1921 je napisao/la:
16 jan 2026, 10:12
16 jan 2026, 10:03
slika

Bilo kakav način saradnje je dobrodošao. Šta je "PREDJEDNK", joj Ligata...
A ja ne kontam kada ce biti moguće ako ne sad, ove godine puni 40. Pa neće igrat 50. Godina
Dzekina plata je preko 2M eura u Fiorentini. To je 70% naseg doaadasnjeg budzeta. Realnost je da nece nikad doci.

Moze sa 40 igrayi ligu petice u kojoj kad sastabis najboljeg igraca nase lige od svih igraca dobijes losijeg. Daj Boze da bude dio kliba u drugom obliku.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 16 jan 2026, 12:05

16 jan 2026, 11:24
Orvel je napisao/la:
Pact1921 je napisao/la:

Nas su dodatno bespotrebno mediji i razne "legende" svojim izjavama zakopavali. Od nas je u zadnjih 6 godina napravljena medijska slika da smo "Klub slučaj" što je čista laž. Jeste bilo teških perioda ali su hvala Bogu prošli. Prizivali su nam razni mediji sudbinu Rangersa, čelika, kk bosne... i sve je to ostavilo utisak na javnost. Naš porezni dug je bio CCA 3 godine glavna tema, a nekome ispliva porezni dug duplo veći od našeg pa eto ništa. Premijer ligu su bez problema igrali klubovi sa većim dugovanjima od nas, a evo ove sezone jedan klub već slavi ulazak u Premijer ligu a imaju najveća dugovanja u državi još uvijek. Ako kod nas plate zakasne malo ide medijska hajka, a eto prošle sezone kasne plate po "organizovanijim" klubovima, ove sezone kolaps u ekipi koja je zaradila 7 miliona od Evrope, a da ne spominjem još jedan slučaj gdje se kvartalno nešto isplaćuje i obračunava....Sve ovo gore pobrojano nije problem uvijek smo mi na tapetu i moralo je ostaviti negativan uticaj na igrače/menadžere i napraviti ružnu sliku o nama kao da nam igrači igraju za 300 stoje. Oni imaju strah, jer od toga žive.
Zato su spin majstori ovi sa druge strane. Navijaci pokrenuli hajc za Dzeku, svako pametan zna da su sanse 5% i to jer se nadamo. Za nalica se pricalo kao da smo ga zavrsili, a ne da smo tek trebali razgovarati. Do nas je, uzeli su ga cisto radi medija i novosti, ali to je nasa greska. Svakako da su razgovori sa Dzekom velika stvar za pocetak.
Fk Željezničar.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 16 jan 2026, 13:00

Ne citirajte hulaglupku ignore

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 16 jan 2026, 13:07

GavranBeli je napisao/la:
16 jan 2026, 13:00
Koji si ti levat da ne znas nadimak kako treba napisati kad te ljudi zajebavaju :urnebes:

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 16 jan 2026, 13:15

TefalTava je napisao/la:
16 jan 2026, 13:07
GavranBeli je napisao/la:
16 jan 2026, 13:00
Koji si ti levat da ne znas nadimak kako treba napisati kad te ljudi zajebavaju :urnebes:
Kakav levat ne zna ni nadimak :urnebes:

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 16 jan 2026, 14:15

Odbijam povjerovat da na jednoj od clanskih pise Joey Konnings :D

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 16 jan 2026, 14:37

drzgemboadislic je napisao/la:
16 jan 2026, 11:29
Ne mora nikad Džeko doći da igra, ali nek smo se maknuli sa mrtve tačke i natpisa da nas pojačava npr Brazilac koji je zabio tri gola u Neretvancu i to na treningu.

Sad se kuha ozbiljnije...
:clap:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 16 jan 2026, 14:51

Hocemol potpisat koga makar cajnoslu
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 16 jan 2026, 15:08

Ferroviere1987 je napisao/la:
16 jan 2026, 14:15
Odbijam povjerovat da na jednoj od clanskih pise Joey Konnings :D
Ne piše, piše Konings.
hajduk živi vječno

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 16 jan 2026, 15:28

dubioza144 je napisao/la:
16 jan 2026, 14:51
Hocemol potpisat koga makar cajnoslu
Samo prati zvanicnu, tako kazu

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 16 jan 2026, 16:16

Zapele insajderske u 2025. :beba:

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 16 jan 2026, 16:18

slika

Nije toliko relevantan, ali fino za vidjet. :opaopa:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, antibot, Hazre i 66 gostiju.