Ko zna mozda vam i upali ovaj Propkop jer je bas brz , ko god je imao brzinu odskako je u nasoj ligi cak i **** Kulasin koji nigdje drugo ne moze igrat, skoro svaki stoper je spor a svi uglavnom dizelase naprijed dovode .NoDi80 je napisao/la: ↑16 jan 2026, 21:38Imamo dosta igraca vec nemoguce je za 15 dana (otkad je usao investitor) da rasicistimo sve, da dovedemo igracine i da napravimo iskorak
To je nemoguce i tek na kraju sezone ocekujem neke vece promjene. nakon detaljne analize svega od trenera, igraca do rukovodstva
Imamo dosta igraca trenutno na pripremama otprilike tu su
Krpic, Konings, Jaganjac, Rakic, Garcia, Korora
Cvetanoski, Vinicus,Pejic, Ibraheem, Freeman, Sabic, Dedovic,Zenicanin, Dzebo, Babaluk, Milosevic,Erick, Gojak, Omerbasic, Mhand, Dragovic, Garcevic, Simoni, Kolic, Trouppe, Odinaka, Alic, Zahirovic, Obradov, Karamarko, Sukilovic, Seedorf, Osmanovic, Semdin, Kelmendi, Muftic, Abdulahovic, Cosic
Ima jos nekih juniora koji su tu, plus povrijedjeni Sosic i Foco znaci preko 40 igraca od kojih prvo moramo iskristalisati tim, a tek onda poceti dovoditi neke igrace
Evo Garcia, Ibraheem, Freeman, Garcevic, Dragovic, Zahirovic niko od njih jos nije zvanicni odigrao utakmicu, a mozda neki od njih budu neka rijesenja
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Hajduk Zvijezda Partizan pa FKSPact1921 je napisao/la: ↑16 jan 2026, 22:02A zar nije FK sarajevo bilo prvi klub koji je uopce doveo klupskog psihologa u Jugoslaviji . Zeljo ga nikad nije ni imao . A ovi ostali su tek nekad prije rata i to kako ko neki jesu neki nisu .f16 je napisao/la: ↑16 jan 2026, 21:52Pa tvoj komentar je suvišan, čuj nije bio zločinac kad je bio u Sarajevu, logično. Ja ne znam da neko kako uči i istražuje postaje ratni zločinac, valjda se tako rađaš.Morpheus je napisao/la: ↑16 jan 2026, 20:52
Stidite se svi do jednog. Treba vam svima osim banova isključiti internet za sva vremena.
I pojedincima iz vaših redova zbog ovog monstruma i pojedincima iz naših redova zbog istih bljuvotina.
Najgore mi je kad na običnu zajebanciju, npr. pobjeda u derbiju, odgovarate sa ratnim zločincima.
Stidite se.
Sa svime ostalim se slažem u potpunosti.
hajduk živi vječno
- maroonGiant
- Kontakt:
Zavrsio je i srednju medicinsku, kao i fakultet u Sarajevu. Sramota za te ustanove, jelde? Odoh druga koji je zavrsio tu skolu, malo prozivati, i podjebavati..f16 je napisao/la: ↑16 jan 2026, 22:33Hajduk Zvijezda Partizan pa FKS
Sarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑16 jan 2026, 13:29**** cemo vam mamu maminu 04.04., a pogotovo tom kvazi muslimanu koji pokaziva **** juznoj tribini a nakon toga pada na sedzdu ne ide to. **** sandzačka

Blizu ste cilja, samo pedaljajte..

kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi..
Gospodin Modrić Luka. Jedan od najboljih ako ne i najbolji igrač s ovih prostora a i ljudima po onom što se može zaključiti putem main stream medija. Staložen i veliki humanitarac. Nemoj samo napisati da će i on u Međugorje za kraj karijere da se vrati. Pa gdje bi nam kraj bio, liga i bila popularnija od očajnih kučanica.
U Sarajevu, Vogosci, Ilijasu, Visokom, Brezi i drugim sredinama vazda je čaršija i domicilno stanovništvo navijalo za FK Sarajevo a ruralni dijelovi za manji sarajevski klub. U večini slučajeva je to tako i danas dan, s tim što su se devedesetih desile velike migracije a i u postratnom razdoblju, pa se može reći da je dosta ruralaca naselilo urbane sredine i naravno navijajući za Željezničar ostali su pri istoj strasti. U suštini je nebitno ko za koga navija, bitnija je činjenica kad navijač Želje, fočak ili ustikolinac napiše kako j*b* sandžaklijama sandžačku majku i sl. na forumu, eh.. to je pravi problem. Jer se dovodi njegova inteligencija u pitanje i samim tim završava svaka pomisao na poštovanje među rajom. Da napišem konkretno, ne znam šta ima nekog fočaka remetiti sandžaklija ili bilo ko drugi..svi smo mi ljudi pa neka navija ko za koga hoče. Fkt mi nekogično.
Potpisujem svaku napisanu riječ. I nadovezat ću samo još, da je ogroman uticaj imala smjena generacija, posebice u Sarajevu jer su ove viralne furke zavladale opasno i besmisleno. Suštinski je vazda bilo koškanja i podbadanja posebice pred derbije. Ali iskreno ne sječam se od 1997 do 2005 da je bio ijedan jedini sukob među rajom, a znalo nas je doći trečina sjevera i više od pola istoka ispod čire na Grbavici, kao i vas jug i trečina zapada na Koševu, nikad niko nikog nije uvrijedio a kamoli da su se spremale sačekuše, da se marisalo i bolo po gradu. Ovo sve je odavno postalo presmješno, pojedinci lošim furkama huškaju raju, rođake, braću (i to ima ako si upučen) jedne na druge, dok se ti pojedinci privatno sigurno druže i profitiraju id mase i grupa. Nema više tkzv. Sarajevske zdrave furke na žalost, nakve su nove besmislene tiktok zajebancije nastupile a velika večina ovih omladinaca su jajare da se ne lažemo kad su sami, tj. samostalno ne smiju ništa. Nego kad se čoporativno akcija, onda se mošnje nabubre i umisli se u momentu da je srce. Znao sam u vakat do 2005. s rajom, Manijacima i to okorjelim skupa na derbi ići i pred stadionom svak na svoju stranu a poslije derbija u kafanu opet svi skupa i osvane se uz zajebanciju pa ko kome šukne, sad ne smiju istom trasom kući kročiti i hajd mi objasni gdje je to normalno. Navijaj ba za koga hočeš, bio to Željo, Sarajevo, Sloboda, Čelik, Velež, Jedinstvo, Travnik, nebitno..daj da bude sve u udravoj normali. Kod nas na stdionima nema 10% porodica, ne smiju ljudi djecu povest da gledaju omiljeni klub iz predostrožnosti, pa nam tako državom dominiraju tv navijači raznih čelzija, araenala, bajerna, reala, barsona i inih. Smiješno.BarbareZeljin je napisao/la: ↑16 jan 2026, 20:08@noke995 moram ti dobronamjerno nesto reci. Buraz to nesto pp,broj telefona i slicno... samo cu ti reci ne mafijaj buraz..cudan je vakat,svaka picka moze biti online mangup,a isto tako i najmanji mis moze povaliti lava.
Rasprave su vam generalno na nivou djece od 10 gpdina.
Danas je potpuno izgubilo smisao,prozivati jedni druge za neke stvari iz proslosti,starosjedioci,dosljaci, a najsmijesnije od svega kad jedni drugim pocnete pisati kakvi su vam mozgovi i kakvi smo generalno.
Tolika kolicina papaka obitava u gradu Sarajevu, tolika kolicina ove narko elite, ljudskog olosa,nadrkanih i nadobudnih majmuna.
Svi smo neka sila,a nismo u stanju snijeg ispred zgrade ocistiti,ali Gospodara mi dizete u vazduh sve sto ne leti,pliva,roni..avione ne morate oni vec lete od straha od vas.
Potpuno se izgubio smisao i sistem vrijednosti,da je toliko besmisleno da jedni drugim bilo sta objasnjavate.
Evo necu navesti primjer Hordi,nego cu dati primjer Manijaka.
Ovo sam pisao 100 puta.
Slucajno sam upao u korteo navijaca pred tekmu sa Standardom.
Ja koji sam kratkog fitilja,i isto bi ovako za uvrede slao brojeve prije i zvao ...covjek sam.koji se osipa na papke , sam ostao sokiran kolicinom papaka u korteu. Toga poslije rata nije bilo ni 10 posto.
Da li ti mislis da je kod vas situacija nesto bolja.
Ovdije nema normalne komunikacije godinama.
Evo ima par ljudi,koje ja godinama nisam vidio da normalno vode raspravu sa nekim iz suprotnog tabora. Buraz to nije normalno. To po svim zakonima matematike,fizike,logike nije normalno.
Evo sad cu navesti primjer Djipketa. Frajer malouman. Jel normalno da frajer od 5000 postova,4700 je o Zelji i svaki je negativan. Pa morao si sa nekim makar jednom normalno replicirati.
Eno kod nas onaj Hulahopka isti ****,samo sto ne pegla vas.
@duska danima smara,kopa informacije pokusava unijeti neki nemir,zato sto velika vecina ljudi nema nikakve informacije.
A sve se to desava 20 dana nakon sto je najavio odlazak vaseg Mirvica..i sad ni rijeci o tome.
Nema zdrave zajebancije i podjebavanja,osim sa par ljhdi. Evo npr @Vanja i jos par momaka cesto zajebavaju neke navijace Zelje. Da li mislis da im to normalni navijaci Zelje zamijeraju. Ne jer iako su manjina sa njima se moze pricati.
Druze ja sam sa svojim kumom prije 15 godina on pitar ja manijak,sa.salom Zelje prosao sa njim pored istoka ispod sjevera i otisao na zapad. Sjedili jedan do drugog.
Prosao pored 5 hiljada ljudi. Jedan komentar je bio sa sjevera,buraz dovedi ga gore. Da li mislia da me neko napao,gadjao,psovao....
NE!
A ti bi trazio brojeve. Evo dacu ti ja broj svoj. I sta ce biti,popusicu ga ili ja ili ti. Zavisi kako se posreci ili tebi ili meni.Ko je veci,ko se bolje marise,ko ce doci sa rajaom a ko ce biti sam.
Ne treba vam to.
**** vas Karadzic,Batko,prozivate Haseta,Osima....
Imate li imalo postovanja. Svi u familiji imatenekog,ili brata,druga,komsiju koji navija za suprotni klub,dohavizajte se.
Hajde ti meni reci posteno,a vjeruj mi da ima slucajeva da se raspravljas sa osobama koje intelektualno nisu bas ciste,sa osobama koji su zadrti,plitki...sta ces ti njemu objasniti. Ne govorim sad o @KONTRI.
Puno kvalitetnih ljudi je prestalo da piae jer im ovo vrijedja inteligenciju i gube vrijeme aa budalama.
-
BarbareZeljin
- Kontakt:
Evo postujem da kao malo hoces i da si korektan ali bi dobro da ga guras na svoj mlin. Ali da bi te covjek shvatio iole ozbiljno. Napises u Sarajevu,Vogosci,Ilijasu,Brezi i Visokom domicilno stanovnistvo navijalo za Sarajevo a u ruralni dijelovi za Zelju.goGlobal je napisao/la: ↑17 jan 2026, 00:26U Sarajevu, Vogosci, Ilijasu, Visokom, Brezi i drugim sredinama vazda je čaršija i domicilno stanovništvo navijalo za FK Sarajevo a ruralni dijelovi za manji sarajevski klub. U večini slučajeva je to tako i danas dan, s tim što su se devedesetih desile velike migracije a i u postratnom razdoblju, pa se može reći da je dosta ruralaca naselilo urbane sredine i naravno navijajući za Željezničar ostali su pri istoj strasti. U suštini je nebitno ko za koga navija, bitnija je činjenica kad navijač Želje, fočak ili ustikolinac napiše kako j*b* sandžaklijama sandžačku majku i sl. na forumu, eh.. to je pravi problem. Jer se dovodi njegova inteligencija u pitanje i samim tim završava svaka pomisao na poštovanje među rajom. Da napišem konkretno, ne znam šta ima nekog fočaka remetiti sandžaklija ili bilo ko drugi..svi smo mi ljudi pa neka navija ko za koga hoče. Fkt mi nekogično.
Hajde molim te mi objasni sta su Vogosca,Ilijas i Breza,pa i Visoko donekle.
Objasni mi sta je carsija a sta ruralni dijelovi. Koja je to carsija u Vogosci,Ilijasu i Brezi,a koji su to ruralni dijelovi ovih opstina.
Ja od kada znam za sebe,za ove opstine se smatralo da kompletne pripadaju ruralnim dijelovima oko grada Sarajeva. Prije rata ove prve dvije bile prigradske opstine,a sada su dio kantona Sarajevo.
Jesi svjestan sta si napisao.
Ali cuj ti molim te kad navijac Zelje ,Focak ili Ustikolinac....ali bi malo da nam budes fin i moralan.
Ne zajebaji molim te.
Mogu da na ovu temu do sutra kontriram,ali budi malo objektivan i korektan.
Mislim da se to godinama vraca okupljanja porodica, pa nije bilo nekih belaja direktno na stadionu zadnjih godina, cak je grupa organizovala porodicno druzenje na jugu prije par godina, kad su porodice masovno dolazile. Ja licno sve vise vidjam porodice na stadionu.goGlobal je napisao/la: ↑17 jan 2026, 00:48Potpisujem svaku napisanu riječ. I nadovezat ću samo još, da je ogroman uticaj imala smjena generacija, posebice u Sarajevu jer su ove viralne furke zavladale opasno i besmisleno. Suštinski je vazda bilo koškanja i podbadanja posebice pred derbije. Ali iskreno ne sječam se od 1997 do 2005 da je bio ijedan jedini sukob među rajom, a znalo nas je doći trečina sjevera i više od pola istoka ispod čire na Grbavici, kao i vas jug i trečina zapada na Koševu, nikad niko nikog nije uvrijedio a kamoli da su se spremale sačekuše, da se marisalo i bolo po gradu. Ovo sve je odavno postalo presmješno, pojedinci lošim furkama huškaju raju, rođake, braću (i to ima ako si upučen) jedne na druge, dok se ti pojedinci privatno sigurno druže i profitiraju id mase i grupa. Nema više tkzv. Sarajevske zdrave furke na žalost, nakve su nove besmislene tiktok zajebancije nastupile a velika večina ovih omladinaca su jajare da se ne lažemo kad su sami, tj. samostalno ne smiju ništa. Nego kad se čoporativno akcija, onda se mošnje nabubre i umisli se u momentu da je srce. Znao sam u vakat do 2005. s rajom, Manijacima i to okorjelim skupa na derbi ići i pred stadionom svak na svoju stranu a poslije derbija u kafanu opet svi skupa i osvane se uz zajebanciju pa ko kome šukne, sad ne smiju istom trasom kući kročiti i hajd mi objasni gdje je to normalno. Navijaj ba za koga hočeš, bio to Željo, Sarajevo, Sloboda, Čelik, Velež, Jedinstvo, Travnik, nebitno..daj da bude sve u udravoj normali. Kod nas na stdionima nema 10% porodica, ne smiju ljudi djecu povest da gledaju omiljeni klub iz predostrožnosti, pa nam tako državom dominiraju tv navijači raznih čelzija, araenala, bajerna, reala, barsona i inih. Smiješno.BarbareZeljin je napisao/la: ↑16 jan 2026, 20:08@noke995 moram ti dobronamjerno nesto reci. Buraz to nesto pp,broj telefona i slicno... samo cu ti reci ne mafijaj buraz..cudan je vakat,svaka picka moze biti online mangup,a isto tako i najmanji mis moze povaliti lava.
Rasprave su vam generalno na nivou djece od 10 gpdina.
Danas je potpuno izgubilo smisao,prozivati jedni druge za neke stvari iz proslosti,starosjedioci,dosljaci, a najsmijesnije od svega kad jedni drugim pocnete pisati kakvi su vam mozgovi i kakvi smo generalno.
Tolika kolicina papaka obitava u gradu Sarajevu, tolika kolicina ove narko elite, ljudskog olosa,nadrkanih i nadobudnih majmuna.
Svi smo neka sila,a nismo u stanju snijeg ispred zgrade ocistiti,ali Gospodara mi dizete u vazduh sve sto ne leti,pliva,roni..avione ne morate oni vec lete od straha od vas.
Potpuno se izgubio smisao i sistem vrijednosti,da je toliko besmisleno da jedni drugim bilo sta objasnjavate.
Evo necu navesti primjer Hordi,nego cu dati primjer Manijaka.
Ovo sam pisao 100 puta.
Slucajno sam upao u korteo navijaca pred tekmu sa Standardom.
Ja koji sam kratkog fitilja,i isto bi ovako za uvrede slao brojeve prije i zvao ...covjek sam.koji se osipa na papke , sam ostao sokiran kolicinom papaka u korteu. Toga poslije rata nije bilo ni 10 posto.
Da li ti mislis da je kod vas situacija nesto bolja.
Ovdije nema normalne komunikacije godinama.
Evo ima par ljudi,koje ja godinama nisam vidio da normalno vode raspravu sa nekim iz suprotnog tabora. Buraz to nije normalno. To po svim zakonima matematike,fizike,logike nije normalno.
Evo sad cu navesti primjer Djipketa. Frajer malouman. Jel normalno da frajer od 5000 postova,4700 je o Zelji i svaki je negativan. Pa morao si sa nekim makar jednom normalno replicirati.
Eno kod nas onaj Hulahopka isti ****,samo sto ne pegla vas.
@duska danima smara,kopa informacije pokusava unijeti neki nemir,zato sto velika vecina ljudi nema nikakve informacije.
A sve se to desava 20 dana nakon sto je najavio odlazak vaseg Mirvica..i sad ni rijeci o tome.
Nema zdrave zajebancije i podjebavanja,osim sa par ljhdi. Evo npr @Vanja i jos par momaka cesto zajebavaju neke navijace Zelje. Da li mislis da im to normalni navijaci Zelje zamijeraju. Ne jer iako su manjina sa njima se moze pricati.
Druze ja sam sa svojim kumom prije 15 godina on pitar ja manijak,sa.salom Zelje prosao sa njim pored istoka ispod sjevera i otisao na zapad. Sjedili jedan do drugog.
Prosao pored 5 hiljada ljudi. Jedan komentar je bio sa sjevera,buraz dovedi ga gore. Da li mislia da me neko napao,gadjao,psovao....
NE!
A ti bi trazio brojeve. Evo dacu ti ja broj svoj. I sta ce biti,popusicu ga ili ja ili ti. Zavisi kako se posreci ili tebi ili meni.Ko je veci,ko se bolje marise,ko ce doci sa rajaom a ko ce biti sam.
Ne treba vam to.
**** vas Karadzic,Batko,prozivate Haseta,Osima....
Imate li imalo postovanja. Svi u familiji imatenekog,ili brata,druga,komsiju koji navija za suprotni klub,dohavizajte se.
Hajde ti meni reci posteno,a vjeruj mi da ima slucajeva da se raspravljas sa osobama koje intelektualno nisu bas ciste,sa osobama koji su zadrti,plitki...sta ces ti njemu objasniti. Ne govorim sad o @KONTRI.
Puno kvalitetnih ljudi je prestalo da piae jer im ovo vrijedja inteligenciju i gube vrijeme aa budalama.
Fk Željezničar.
Nisi shvatio srž mog posta. Nije uopšte bitno odakle je ko i za koga navija. Ono što mi vrijeđa inteligenciju je da neko ko za sebe tvrdi da je sarajlija (što je upitno) vrijeđa momke sa Sandžaka koji vole Želju ili Sarajevo i navijaju za pomenute klubove. Danas nam smeta sandžaklija, fočak, brčak, ovaj ili onaj, sutra će nam smetati rođeni brat jer navija za suprotni tabor, kao da je sramota navijati za drugi klub, to je ono na šta sam se referirao.BarbareZeljin je napisao/la: ↑17 jan 2026, 00:51Evo postujem da kao malo hoces i da si korektan ali bi dobro da ga guras na svoj mlin. Ali da bi te covjek shvatio iole ozbiljno. Napises u Sarajevu,Vogosci,Ilijasu,Brezi i Visokom domicilno stanovnistvo navijalo za Sarajevo a u ruralni dijelovi za Zelju.goGlobal je napisao/la: ↑17 jan 2026, 00:26U Sarajevu, Vogosci, Ilijasu, Visokom, Brezi i drugim sredinama vazda je čaršija i domicilno stanovništvo navijalo za FK Sarajevo a ruralni dijelovi za manji sarajevski klub. U večini slučajeva je to tako i danas dan, s tim što su se devedesetih desile velike migracije a i u postratnom razdoblju, pa se može reći da je dosta ruralaca naselilo urbane sredine i naravno navijajući za Željezničar ostali su pri istoj strasti. U suštini je nebitno ko za koga navija, bitnija je činjenica kad navijač Želje, fočak ili ustikolinac napiše kako j*b* sandžaklijama sandžačku majku i sl. na forumu, eh.. to je pravi problem. Jer se dovodi njegova inteligencija u pitanje i samim tim završava svaka pomisao na poštovanje među rajom. Da napišem konkretno, ne znam šta ima nekog fočaka remetiti sandžaklija ili bilo ko drugi..svi smo mi ljudi pa neka navija ko za koga hoče. Fkt mi nekogično.
Hajde molim te mi objasni sta su Vogosca,Ilijas i Breza,pa i Visoko donekle.
Objasni mi sta je carsija a sta ruralni dijelovi. Koja je to carsija u Vogosci,Ilijasu i Brezi,a koji su to ruralni dijelovi ovih opstina.
Ja od kada znam za sebe,za ove opstine se smatralo da kompletne pripadaju ruralnim dijelovima oko grada Sarajeva. Prije rata ove prve dvije bile prigradske opstine,a sada su dio kantona Sarajevo.
Jesi svjestan sta si napisao.
Ali cuj ti molim te kad navijac Zelje ,Focak ili Ustikolinac....ali bi malo da nam budes fin i moralan.
Ne zajebaji molim te.
Mogu da na ovu temu do sutra kontriram,ali budi malo objektivan i korektan.
A po pitanju ruralnih sredina gore navedenih su činjenice neosporive, ako te taj podatak baš zanima, objelodanit će se sam iako je nebitno odakle je ko ali je kako sam napisao. Pitaj raju iz pomenutih sredina i uvjerit češ se.
Opet me jebbu
Budite slozni djeco.
Budite slozni djeco.
POKAZIVA.
STAROSJEDIOCI.
STAROSJEDIOCI.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- DoSmrtiOdani87
- Kontakt:
Evo starosjediocaSarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑16 jan 2026, 13:29**** cemo vam mamu maminu 04.04., a pogotovo tom kvazi muslimanu koji pokaziva **** juznoj tribini a nakon toga pada na sedzdu ne ide to. **** sandzačka
Starosjedioca al iz IBDoSmrtiOdani87 je napisao/la: ↑17 jan 2026, 08:09Evo starosjediocaSarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑16 jan 2026, 13:29**** cemo vam mamu maminu 04.04., a pogotovo tom kvazi muslimanu koji pokaziva **** juznoj tribini a nakon toga pada na sedzdu ne ide to. **** sandzačka![]()
- KONTRASVIH
- Kontakt:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
- imekorisnicko
- Kontakt:
Prvo,u Bosni svi imaju ruralno porijeklo, nekom je otac sa sela,a nekom prapradedo, ali Bosna je kroz historiju do 2 svjetskog rata bila ruralna zemlja.goGlobal je napisao/la: ↑17 jan 2026, 00:26U Sarajevu, Vogosci, Ilijasu, Visokom, Brezi i drugim sredinama vazda je čaršija i domicilno stanovništvo navijalo za FK Sarajevo a ruralni dijelovi za manji sarajevski klub. U večini slučajeva je to tako i danas dan, s tim što su se devedesetih desile velike migracije a i u postratnom razdoblju, pa se može reći da je dosta ruralaca naselilo urbane sredine i naravno navijajući za Željezničar ostali su pri istoj strasti. U suštini je nebitno ko za koga navija, bitnija je činjenica kad navijač Želje, fočak ili ustikolinac napiše kako j*b* sandžaklijama sandžačku majku i sl. na forumu, eh.. to je pravi problem. Jer se dovodi njegova inteligencija u pitanje i samim tim završava svaka pomisao na poštovanje među rajom. Da napišem konkretno, ne znam šta ima nekog fočaka remetiti sandžaklija ili bilo ko drugi..svi smo mi ljudi pa neka navija ko za koga hoče. Fkt mi nekogično.
Drugo,ovi sto su duze generacija u gradovima znaju biti veci papci od ljudi iz ruralnih sredina.
Trece, navijanje za Želju i Sarajevo nikada nije određivalo to da li si iz grada ili sa sela. U Sarajevu kljucnu ulogu je odigrala blizina stadiona (sa mnogo izuzetaka),a u manjim mjestima vrlo cesto to da li je u proslosti neki njihov lokalac zaigrao u jednom od ova dva kluba.
Cetvrto, tvoj uzorak je jako mali. U Visokom zaista više raje iz urbanog dijela navija za Sarajevo,ali da li je to tako u Maglaju,Konjicu,Kiseljaku?
Generalno je ovo sve dosadna priča i sa jedne i sa druge strane. Imam dojam da pojedine frakcije u oba tabora ne mogu da podnesu da su i Željo i Sarajevo nadrasli lokalni nivo. Uz Velež to su jedini takvi klubovi u BiH.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
goGlobal je napisao/la: ↑17 jan 2026, 00:26U Sarajevu, Vogosci, Ilijasu, Visokom, Brezi i drugim sredinama vazda je čaršija i domicilno stanovništvo navijalo za FK Sarajevo a ruralni dijelovi za manji sarajevski klub. U večini slučajeva je to tako i danas dan, s tim što su se devedesetih desile velike migracije a i u postratnom razdoblju, pa se može reći da je dosta ruralaca naselilo urbane sredine i naravno navijajući za Željezničar ostali su pri istoj strasti. U suštini je nebitno ko za koga navija, bitnija je činjenica kad navijač Želje, fočak ili ustikolinac napiše kako j*b* sandžaklijama sandžačku majku i sl. na forumu, eh.. to je pravi problem. Jer se dovodi njegova inteligencija u pitanje i samim tim završava svaka pomisao na poštovanje među rajom. Da napišem konkretno, ne znam šta ima nekog fočaka remetiti sandžaklija ili bilo ko drugi..svi smo mi ljudi pa neka navija ko za koga hoče. Fkt mi nekogično.
Apsolutno netacno, i ne samo da je netacno nego je realnost potpuno kontra toga. Najgori su oni koji lazu sami sebe, kao ova dvaslucaja, samo da bi ispali “vece Sarajlije”. Nemam ja problem s tim kompleksom, Sidran ga je davno najbolje opisao, al imam problem s lazima. Prestanite prodavat pricu da ste vi nesto gradski, a drugi klub kako kazes ruralni po navijacima, jer vam historija govori suprotno. Od osnivanja pa kroz citavu historiju do danas, kod vas su u klubu ljudi sa strane, dosljaci, najvece legende, najveci treneri, pa ako hoces i najpoznatiji navijaci, vecinom ljudi koji nemaju veze s gradom Sarajevom. Kod nas je grad od osnivanja do danas srz svega. Od osnivaca, igraca, trenera, navijaca.
Ne mogu da presutim ove lazi i na njih cu uvijek odgovarati cinjenicama, jer vas deset to ne moze ispinovati koliko god se trudili, nema te lazi koja moze postati istina kad s druge strane stoje argumenti. Ni zato sto vas znam hejbet koji ovako lazu, a vikendom idu na selo. Znam i to da vam je vodja jedno vrijeme morao lagat odakle je, da se ne ofira da je s nekog brda. Dakle, ne pricam bezveze i ne lupam napamet, niti bih ikad lagao da nekoga spustim a drugog uzdizem, sve sto pisem su cinjenice.
Izvinjavam se raji koja ovo mora citati svaka dva mjeseca, njima to valjda po skripti dodje na red, a evo i na ovom forumu od deset vas sedam nije iz Sarajeva.
Kod nas je grad prirodan slijed, ne moramo nista naglasavati na silu kao vi, jednostavno ne ide.
70>30
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Bas se ja pitam gdje li je pasce s durmitora, nesto ga nema a prica se o glavnoj temi odakle je koKONTRASVIH je napisao/la: ↑17 jan 2026, 10:28goGlobal je napisao/la: ↑17 jan 2026, 00:26U Sarajevu, Vogosci, Ilijasu, Visokom, Brezi i drugim sredinama vazda je čaršija i domicilno stanovništvo navijalo za FK Sarajevo a ruralni dijelovi za manji sarajevski klub. U večini slučajeva je to tako i danas dan, s tim što su se devedesetih desile velike migracije a i u postratnom razdoblju, pa se može reći da je dosta ruralaca naselilo urbane sredine i naravno navijajući za Željezničar ostali su pri istoj strasti. U suštini je nebitno ko za koga navija, bitnija je činjenica kad navijač Želje, fočak ili ustikolinac napiše kako j*b* sandžaklijama sandžačku majku i sl. na forumu, eh.. to je pravi problem. Jer se dovodi njegova inteligencija u pitanje i samim tim završava svaka pomisao na poštovanje među rajom. Da napišem konkretno, ne znam šta ima nekog fočaka remetiti sandžaklija ili bilo ko drugi..svi smo mi ljudi pa neka navija ko za koga hoče. Fkt mi nekogično.
Apsolutno netacno, i ne samo da je netacno nego je realnost potpuno kontra toga. Najgori su oni koji lazu sami sebe, kao ova dvaslucaja, samo da bi ispali “vece Sarajlije”. Nemam ja problem s tim kompleksom, Sidran ga je davno najbolje opisao, al imam problem s lazima. Prestanite prodavat pricu da ste vi nesto gradski, a drugi klub kako kazes ruralni po navijacima, jer vam historija govori suprotno. Od osnivanja pa kroz citavu historiju do danas, kod vas su u klubu ljudi sa strane, dosljaci, najvece legende, najveci treneri, pa ako hoces i najpoznatiji navijaci, vecinom ljudi koji nemaju veze s gradom Sarajevom. Kod nas je grad od osnivanja do danas srz svega. Od osnivaca, igraca, trenera, navijaca.
Ne mogu da presutim ove lazi i na njih cu uvijek odgovarati cinjenicama, jer vas deset to ne moze ispinovati koliko god se trudili, nema te lazi koja moze postati istina kad s druge strane stoje argumenti. Ni zato sto vas znam hejbet koji ovako lazu, a vikendom idu na selo. Znam i to da vam je vodja jedno vrijeme morao lagat odakle je, da se ne ofira da je s nekog brda. Dakle, ne pricam bezveze i ne lupam napamet, niti bih ikad lagao da nekoga spustim a drugog uzdizem, sve sto pisem su cinjenice.
Izvinjavam se raji koja ovo mora citati svaka dva mjeseca, njima to valjda po skripti dodje na red, a evo i na ovom forumu od deset vas sedam nije iz Sarajeva.
Kod nas je grad prirodan slijed, ne moramo nista naglasavati na silu kao vi, jednostavno ne ide.
70>30![]()
- KONTRASVIH
- Kontakt:
-
jurisicduska
- Kontakt:
Čim vidis da pricaju o svemu osim o fudbalu nešto je debelo po zlu krenulo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.