Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
DoktorXabaras
-
Kontakt:
Postao/la DoktorXabaras » 17 jan 2026, 14:11
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 jan 2026, 13:57
DoktorXabaras je napisao/la: ↑17 jan 2026, 13:53
Dva beka, desna, Beganović i Ristovski
Dva beka, lijeva, Mujkić i Kuprešak.
Pitari...
treba nam desni bek
Pa onda nam je i šef stručnog štaba je lud, jer je rekao javno u Q&A da mu treba desni bek.
Ah, ti pitari…
Hajd pogledaj još jednom majke ti.
treba nam konkurencija Beganoviću na toj poziciji nije rekao da mu treba zamjena.
Napisao sam više jer smo se toliko raskukali kao da u sezonu ulazimo bez te pozicije.
-
Herson
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 jan 2026, 13:37
Herson je napisao/la: ↑17 jan 2026, 13:15
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 jan 2026, 12:40
Slažem se ja, ali u ovom trenutku, jedno su želje, a drugo je realnost.
Evo očigledno da mi tog beka koji iduće sezone treba biti bolji od Beganovića nemamo, a neko će nam da pojača konkurenciju apsolutno trebati.
Po pitanju mladih igrača apsolutno dobar rok, po pitanju svega drugog sad za sad tanko.
A s obzirom da sutra idemo u Antaliju, ne mogu nikako biti zadovoljan sa urađenim poslom.
Možda i ja pretjerujem, vidjet ćemo.
Iz zadnje linije ti otišao Turda, koji je imao minimalnu minutažu, a došao Gojković. Znači, jači si nego u prvoj polusezoni.
Iz veznog reda ti nije otišao niko, a došao je Telalović. Imaš veću širinu nego u prvoj polusezoni.
Od ofanzivaca otišao Guli, a došli Gelson i Turkeš. Tu si slabiji u odnosu na prvu polusezonu i treba ti kvalitetno krilo da nadomjesti Gulija.
Uz krilo treba ti i desni bek, po mogućnosti bolji od Beganovića.
Sve ostale pozicije su adekvatno popunjene i ne znam kakva vi uopšte pojačanja priželjkujete. Uz to imaš Mehmedovića, Dracu i druge juniore koji će tražiti svoje minute i prostor za afirmaciju.
Pa nama je rotacija u odbrani dosta manja, realno.
Gojković je tu, okej, a otišli Jović, Paskalev i Turda,
Iz ofanzive pored Gulija je otišao i Butić, a Turkešov “mandat” u našem dresu bolje da ne spominjem, imao je dva dobra meča, svaki ostali je bio odron, daj Bože da on bude dobar.
Gelsona ne mogu komentarisati, bilo bi glupo da pravim zaključke na osnovu jednog snimka koji sam gledao njegov meč.
Uglavnom, ima posla za Zorana, u ovom trenutku ne vidim da smo išta jači nego prošlu polusezonu, što ne znači da se to ne može promjeniti do kraja roka.
Ne stoji baš ta priča da ti je rotacija manja. Paskalev u zadnjih 10 utakmica nema ni jedne jedine minute, Turda nekih 150 minuta, a Jović dvadesetak minuta. Znači, sva trojica zajedno nemaju 180 minuta fudbala od dolaska Cvitanovića. Nema smisla držati u rosteru afirmisane i nimalo jeftine igrače da bi ti ulazili po 10 minuta u svakoj petoj utakmici. To nije održiv sistem. Te minute možeš pružiti nekom talentovanom dečku iz akademije ili ovom novom mladom štoperu što je najavljen. Krilo svakako da se mora dovesti pod hitno, kao i desni bek, ali ostale pozicije su adekvatno popunjene.
-
GospodinIzSarajeva
-
Kontakt:
Postao/la GospodinIzSarajeva » 17 jan 2026, 15:06
DoktorXabaras je napisao/la: ↑17 jan 2026, 14:11
DoktorXabaras je napisao/la: ↑17 jan 2026, 13:53
Dva beka, desna, Beganović i Ristovski
Dva beka, lijeva, Mujkić i Kuprešak.
Pitari...
treba nam desni bek
Pa onda nam je i šef stručnog štaba je lud, jer je rekao javno u Q&A da mu treba desni bek.
Ah, ti pitari…
treba nam konkurencija Beganoviću na toj poziciji nije rekao da mu treba zamjena.
Napisao sam više jer smo se toliko raskukali kao da u sezonu ulazimo bez te pozicije.
Evo očigledno da mi tog beka koji iduće sezone treba biti bolji od Beganovića nemamo, a neko će nam da pojača konkurenciju apsolutno trebati
Ne znam šta sam ja drugačije rekao

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
hazarder
-
Kontakt:
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 jan 2026, 15:06
Ah, ti pitari…
Evo očigledno da mi tog beka koji iduće sezone treba biti bolji od Beganovića nemamo, a neko će nam da pojača konkurenciju apsolutno trebati
Džaba krečiš brate, Mujkić i Ristovski po bekovima, Elezi i Mlinarić po krilima, pametnom dosta!
-
UltraNorth
-
Kontakt:
Postao/la UltraNorth » 17 jan 2026, 15:08
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 jan 2026, 13:30
UltraNorth je napisao/la: ↑17 jan 2026, 13:07
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 jan 2026, 12:40
Slažem se ja, ali u ovom trenutku, jedno su želje, a drugo je realnost.
Evo očigledno da mi tog beka koji iduće sezone treba biti bolji od Beganovića nemamo, a neko će nam da pojača konkurenciju apsolutno trebati.
Po pitanju mladih igrača apsolutno dobar rok, po pitanju svega drugog sad za sad tanko.
A s obzirom da sutra idemo u Antaliju, ne mogu nikako biti zadovoljan sa urađenim poslom.
Možda i ja pretjerujem, vidjet ćemo.
Hebo te tito narodu ne mozes ugoditi. Kad dovodimo kazu svake godine ista prica 20 odlazaka 20 dolazaka , kad ne dovodimo tanko je ovo . Ako nam nece odmah dici kvalitet i razinu igre draze mi je da niko onda ne dodje . Dosta je gomilanja . Ako nikoga ne dovedemo dati sansu omladincu nekom i tjt .
Pa nije niko tražio 20 dolazaka, smiješna priča.
A odlazaka i jeste puno bilo, iako sam ih i ja prvi podržao, možda bi napravio izuzetak i ostavio Jovića, ali ne možeš ostaviti igrača koji nije zadovoljan, nema svrhe.
Isto tako se slažem da bolje niko nego svako, što ne mijenja činjenicu da nama trebaju 3 kvalitetna igrača, a to su desni bek, i dva ofanzivca. Čak ne bi škodilo imati ni lijevog beka još jednog, ali eto recimo da Mujkić i Maroodza mogu pokriti kad Kuprešak ne igra.
Po meni bih doveo lijevog beka samo i krilo . Medjutim sumnjam da ce dovoditi lijevog beka jer imas Mujkica i Kupresaka , a Mujkic mislim da ce se sljedeci prodati . Tako da tu nece dovoditi jer sto bi uskracivali momku minute na kojem planiraju zaraditi . Ako cemo igrati 4231 samo lijevo krilo umjesto Gulise .
-
DoktorXabaras
-
Kontakt:
Postao/la DoktorXabaras » 17 jan 2026, 15:27
Ah, ti pitari…
Bek kao konkurencija a ne bek samo da bi se doveo kao što je bio slučaj sa Unušićem. Ako ga nema onda ne treba ni dovoditi može se i sa ovim izgurati sezona gdje bi na ljeto kad je veći izbor mogao pronaći kvalitetno riješenje. Ne samo za ovu poziciju beka nego i za sve ostale. Treba dati šansu i ovom Gelsonu pa čak i Renanu a zatim tražiti riješenja prema naprijed.
Vidjet ćemo kako ćemo igrati na pripremama tu će nam se dosta toga reći gdje škripi i šta fali.
-
nedimmmm1337
-
Kontakt:
Postao/la nedimmmm1337 » 17 jan 2026, 15:29
A mozda je plan i od tog Gelsona novog Gulija napraviti ...
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
-
adoado
-
Kontakt:
misstianopenaldo je napisao/la: ↑17 jan 2026, 15:50
Baca li vama Gelson na Obafemi Martinsa?

Baca majke mi samo ovaj naš ima duplo veću glavu
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...
-
PeppermintSA
-
Kontakt:
Postao/la PeppermintSA » 17 jan 2026, 16:27
nedimmmm1337 je napisao/la: ↑17 jan 2026, 15:29
A mozda je plan i od tog Gelsona novog Gulija napraviti ...
To je to
-
adoado
-
Kontakt:
jurisicduska je napisao/la: ↑17 jan 2026, 16:42
Gelson brzi od mog psa, koji je brz
Od tog Nejmala do Embapeaa koji je fraHer znači bHži od mog psa
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...
-
GospodinIzSarajeva
-
Kontakt:
Postao/la GospodinIzSarajeva » 17 jan 2026, 17:39
DoktorXabaras je napisao/la: ↑17 jan 2026, 15:27
Bek kao konkurencija a ne bek samo da bi se doveo kao što je bio slučaj sa Unušićem. Ako ga nema onda ne treba ni dovoditi može se i sa ovim izgurati sezona gdje bi na ljeto kad je veći izbor mogao pronaći kvalitetno riješenje. Ne samo za ovu poziciju beka nego i za sve ostale. Treba dati šansu i ovom Gelsonu pa čak i Renanu a zatim tražiti riješenja prema naprijed.
Vidjet ćemo kako ćemo igrati na pripremama tu će nam se dosta toga reći gdje škripi i šta fali.
Ma nema potrebe da žurimo sa desnim bekom, pa ni lijevim( Bočkaj se spominje ? ), ali volio bi pod hitno bar jednog ofanzivca vidjeti, jer u Turkeša nikako ne polažem nade, a vala i Renan ovisi jel se uozbiljio ili su mu i dalje Sloga i Walter u glavi.
Ma da eto, bit će desni bek jako brzo, pa ćemo diskutovati o tome jel kvalitetan ili ne

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
benko21
-
Kontakt:
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 jan 2026, 17:39
DoktorXabaras je napisao/la: ↑17 jan 2026, 15:27
Ma nema potrebe da žurimo sa desnim bekom, pa ni lijevim( Bočkaj se spominje ? ), ali volio bi pod hitno bar jednog ofanzivca vidjeti, jer u Turkeša nikako ne polažem nade, a vala i Renan ovisi jel se uozbiljio ili su mu i dalje Sloga i Walter u glavi.
Ma da eto, bit će desni bek jako brzo, pa ćemo diskutovati o tome jel kvalitetan ili ne
Luka Hujber

Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
-
MSOZ101
-
Kontakt:
Luka Hujber je muzika za moje uši
-
NazorUso
-
Kontakt:
Vjerujem da je Luka ok alternativa.
Vise bi volio da je Posavac, ali ocito Siroki trazi previse.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
-
hazarder
-
Kontakt:
NazorUso je napisao/la: ↑17 jan 2026, 17:52
Vjerujem da je Luka ok alternativa.
Vise bi volio da je Posavac, ali ocito Siroki trazi previse.
Iskreno sam se nadao da im nećemo feninga dat'. Nek' im Zrinjski odštetu plaća za Maicona ugasili se dabogda.
-
Turo
-
Kontakt:
Šta će nam rezervni igrač iz Danske? mislio sam da su ta užasna vremena prošla.
-
fks74
-
Kontakt:
Nije neka pljačka al eto, ko zna.
-
Rule_hz
-
Kontakt:
Turo je napisao/la: ↑17 jan 2026, 17:58
Šta će nam rezervni igrač iz Danske? mislio sam da su ta užasna vremena prošla.
Pa nemas u izlogu bekova nigdje mozda se ovaj poklopi kao rezerva, ceka se ljeto bit ce valjda bolji izbor eto rijesili se beka ostade jos krilo ako nista.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.