Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

galia95
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la galia95 » 17 jan 2026, 23:04

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 17 jan 2026, 23:05

milanist je napisao/la:
17 jan 2026, 22:44
Bravo Cagliari :clap:
Koji je ono njihov govorio da imaju najbolji napad?

Eno proklinju na temi i davida i opendu i malog od sergia. A onaj sto je iz lilea dosao onaj zagerhova ili kako vec pa taj nije se sastao sa loptom i on je u tih 6 najboljih.

Ooo sta sve neki nece pisati.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 17 jan 2026, 23:46

Nemojte se demoralisat pa izgubit od Napolija narednu, znam da je teško kad primiš gol iz jedinog šuta u okvir i izgubiš ali može biti i gore, mi smo od vas primili 4 gola iz 4 šuta u okvir i izgubili. Tako da dobro je to
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 18 jan 2026, 00:44

Jao, kako ce ovdje biti zabavno (noooot) kad se Juventus vrati na vrh, kako ce ovaj sjajni smisao za humor splasnuti i nastace opet godine dosade na ovom pdf :D

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 18 jan 2026, 08:26

Joj ti priče jbt. Evo već 6-a (šesta) sezona u kojoj Juve neće osvojiti scudetto. Malo li je.

Ja sam ih očekivao u borbi do kraja ali Lecce i Cagliari su presudili. Kad pogledaš kolike pare troše ovo je bruka i sramota.

Juve 6 godina bez scudetta,koliko se to puta desilo u historiji?

Lijepih 6 godina btw :mrgreen:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 18 jan 2026, 08:59

Biscione je napisao/la:
17 jan 2026, 23:46
Nemojte se demoralisat pa izgubit od Napolija narednu, znam da je teško kad primiš gol iz jedinog šuta u okvir i izgubiš ali može biti i gore, mi smo od vas primili 4 gola iz 4 šuta u okvir i izgubili. Tako da dobro je to
Samo sto je razlika da ste vi nasa redovna musterija Pa nekad se ”teze”pobjedi.
Ali pobjeda ko pobjeda . Bitno je da imas sigurni 4/6 bodova protiv zmijica u sezoni
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 18 jan 2026, 09:51

dinoo je napisao/la:
18 jan 2026, 00:44
Jao, kako ce ovdje biti zabavno (noooot) kad se Juventus vrati na vrh, kako ce ovaj sjajni smisao za humor splasnuti i nastace opet godine dosade na ovom pdf :D
Jbg stari evo vec 6-ta sezona kako necete ni prismrditi tituli, a nije bas da ste u nekoj financijskoj krizi bili, bacali su se mnogi milioni na pojacanja.

Dominirali ste u onoj eri kad milan i inter nisu imali za kifle pa su i jedni i drugi dovodili neke antitalente koje kasnije niko iz kluba nije mogao otjerati. Sad cekajte da opet kriza pocne drmati ova dva kluba plus Napoli.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 18 jan 2026, 11:04

nisu osvojili od 89te do 2008 da nije farsopoli bio nikad ne bi dosili do nje prica mi za neke kifle :D :clap:
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 18 jan 2026, 11:06

ronaldo99 je napisao/la:
17 jan 2026, 23:05
milanist je napisao/la:

Eno proklinju na temi i davida i opendu i malog od sergia. A onaj sto je iz lilea dosao onaj zagerhova ili kako vec pa taj nije se sastao sa loptom i on je u tih 6 najboljih.

Jel' to i ti ides i citas po "tudjim" temama :D turit ce te na listu sa vec par forumasa, ali mislim da si vec na njoj.
Valjda skonta juveidiotisimo da se provalio, ali jok, on ce opet da krivi nas i kako nemamo kapaciteta da skontamo sta je htio da kaze. :mrgreen:
A Zgharavica im je fantazija, rame uz rame recimo sa Salahom :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 18 jan 2026, 11:41

Andrej je napisao/la:
18 jan 2026, 11:04
nisu osvojili od 89te do 2008 da nije farsopoli bio nikad ne bi dosili do nje prica mi za neke kifle :D :clap:
Milan je itekako osvajao u tom periodu, ne znam o cemu pricas?

A ti vrlo dobro vidis za koji sam period napisao, tada niti mi ni oni nisu bili relevantni. A vi niste ni u kakvoj finacijskoj krize, cak sto vise placate najvise i dajete najvece plate, ali evo nema vas nigdje 6-ta sezona.

Cak niste bili niti jednu godinu konkurentni. Ali dobro vratice se Juve nekad , valjda.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 18 jan 2026, 11:43

milanist je napisao/la:
18 jan 2026, 11:06
ronaldo99 je napisao/la:
17 jan 2026, 23:05
milanist je napisao/la:

Jel' to i ti ides i citas po "tudjim" temama :D turit ce te na listu sa vec par forumasa, ali mislim da si vec na njoj.
Valjda skonta juveidiotisimo da se provalio, ali jok, on ce opet da krivi nas i kako nemamo kapaciteta da skontamo sta je htio da kaze. :mrgreen:
A Zgharavica im je fantazija, rame uz rame recimo sa Salahom :mrgreen:
Nije zabranjeno citati, pogotovo na temi ekipe koja ima najbolji napad ikad sto je neka ekipa imala.

Samo sam zaboravio koji forumas pa da tebe pitam, ti imas svu arhivu, zlu netrebalo :)

Salah je mala maca za ovoga :)

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 18 jan 2026, 13:01

ronaldo99 je napisao/la:
18 jan 2026, 11:41
Andrej je napisao/la:

A ti vrlo dobro vidis za koji sam period napisao, tada niti mi ni oni nisu bili relevantni. A vi niste ni u kakvoj finacijskoj krize, cak sto vise placate najvise i dajete najvece plate, ali evo nema vas nigdje 6-ta sezona.

Cak niste bili niti jednu godinu konkurentni. Ali dobro vratice se Juve nekad , valjda.
Misli na Inter, koji nije titule osvojio od 89-08.
A naravno da trošimo najviše i dajemo najveće plate ipak smo najveći klub.,
Ja kad sam pisao ovdje da uvijek imamo najviše pare od svih klubova u Italiji par vas me je napalo da to nije tačno.
Druga je stvar što većinom fulamio sa tim "pojačanjima" :mrgreen:
Zamisli da nas nema u Italiji promet po Merkatu u Seriji A bio bi manji nego u našoj ligi :mrgreen:

Ali nismo barem Inter uz svu dominaciju nikakav pull nemaju da dovedu igrača, odbija ih nakav anonimus is Hajduka neće u taj mali smiješni klub :mrgreen:
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 18 jan 2026, 13:05

BocaJuniors1905 je napisao/la:
18 jan 2026, 13:01
ronaldo99 je napisao/la:
18 jan 2026, 11:41
Andrej je napisao/la:

Misli na Inter, koji nije titule osvojio od 89-08.
A naravno da trošimo najviše i dajemo najveće plate ipak smo najveći klub.,
Ja kad sam pisao ovdje da uvijek imamo najviše pare od svih klubova u Italiji par vas me je napalo da to nije tačno.
Druga je stvar što većinom fulamio sa tim "pojačanjima" :mrgreen:
Zamisli da nas nema u Italiji promet po Merkatu u Seriji A bio bi manji nego u našoj ligi :mrgreen:

Ali nismo barem Inter uz svu dominaciju nikakav pull nemaju da dovedu igrača, odbija ih nakav anonimus is Hajduka neće u taj mali smiješni klub :mrgreen:
Ma jasno je svima da imate najvise para, samo jos onaj ludjak iz Napolija moze priblizno vama dati plate i pljuniti novac za transfer.

Problem je sto onaj tvoj kolega sa foruma rece da vi imate 6 najboljih napadaca u europi i jbg naravno da ce biti predmet sprdnje ovdje. Zamisli ti kazes za ovog sa kosova da je jedan od najboljih u europi.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 18 jan 2026, 13:13

Ne branim nikoga, svako se sam može braniti od "optužbi" možda je taj dan brat Juventino malo popio :mrgreen:
Edon je majstor ali za malog fudbala kao Zajko Zeba, previše je fizički sitan pa ga svi otresu kao slinu u duelu.
Čiko je dosta bolja verzija i nadavo se golova ovo što je u Juventusu ali njega J*** iste fizikalije kao Edon pa tome i učestale povrede. Igra tri sedmice, pa pauzira tri i sve tako.

Ovi igrači David, Openda i ostala buranije mogu u Juventusu biti samo jedni od igrača na rosteru nikako pojačanja.
MANIJACI JUG 1987

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 18 jan 2026, 13:24

Pa kako majstore taj Inter ima bolju ekipu od tvog Juventusa? Šta je onda Juventus?

I kakve sve to što si napisao ima veze što evo već 6(šest) godina Juve neće osvojiti scudetto?
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 18 jan 2026, 13:27

I ovako bez para za transfere smo najbolje što ima Italija, šta bi bilo tek da počnemo ulagat. Ne bi bila zanimljiva liga :mrgreen:

p.s. taj mali iz Hajduka se boji da neće imat minutažu pa hoće u neki slabiji klub, možda bi prihvatio vašu ponudu :mrgreen:
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 18 jan 2026, 14:00

Pa juventus je ugazio u balegu do clanaka, pa dok je krenuo izaci, ugazi i drugom nogom i onda padne na ledja u balegu, i dok je htio ustati, okrene se i facom uleti u balegu i to sve pred citavim razredom.

Eto otprilike stanja i statusa srece u koje se juventus doveo od korone ovamo.
Ali to nije nista novo niti je novo to da su se milan, inter, roma...prodali smrdljivim kinezima i ostaloj kapitalistickoj bagri.
Nista od toga nije novo receno.

Jedina je razlika to sto kad juventusu ne ide, svi se dignu ili da lazno moralisu ili da javno se ismijavaju, dok recimo kad je inter po 30 bodova zaostajao nekako je bas bilo dosadno na ovoj temi. Ali ni to nije nista novo.

Sad ce opet neko reci pa normalno da vas prcamo, i to jeste normalno i zasluzeno.

Ja vjerujem kad bayern izgubi titulu u onoj ligi svojoj to je nacionalni praznik za ostalih 15 klubova.

Helem, uzivajte u kineskim dresovima i marotinom radu, intet ima prvih 11 koji vrijede i tu nema dileme.

A milanovim navijacima mogu reci da mi ih je pomalo i zao sto su se malo zacesljali sa par pobjeda koje ni sami nisu ocekivali, prizemljenje ce biti tvrdo, kad max pokaze sve svoje adute za prosipanjs bodova :D

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 18 jan 2026, 14:28

dinoo je napisao/la:
18 jan 2026, 14:00
dok recimo kad je inter po 30 bodova zaostajao nekako je bas bilo dosadno na ovoj temi. Ali ni to nije nista novo.
Srećom za nas što je tad i Milan zaostajao po 30 bodova jer onu su najgori u prcanju. Za razliku od nas koji prcamo samo kad smo dobri oni prcaju i kad su loši. Vidio si da su bili najglasniji na temi na kraju prošle sezone iako su imali plasman kakav su imali.
dinoo je napisao/la:
18 jan 2026, 14:00
A milanovim navijacima mogu reci da mi ih je pomalo i zao sto su se malo zacesljali sa par pobjeda koje ni sami nisu ocekivali, prizemljenje ce biti tvrdo, kad max pokaze sve svoje adute za prosipanjs bodova :D
Tamo po njihovim FB fan stranicama ismijaju Fabregasa "nek nosi kući igru i posjed a Allegri nosi 3 boda nama". Na to samo mogu reć dabogda im Allegri što duže ostao na klupi kad su tako zadovoljni s njim :mrgreen:

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 18 jan 2026, 14:33

Biscione je napisao/la:
18 jan 2026, 13:27
I ovako bez para za transfere smo najbolje što ima Italija, šta bi bilo tek da počnemo ulagat. Ne bi bila zanimljiva liga :mrgreen:

p.s. taj mali iz Hajduka se boji da neće imat minutažu pa hoće u neki slabiji klub, možda bi prihvatio vašu ponudu :mrgreen:
Složićeš se da je ovo vaš najuspješniji period još od Murinja, a znamo i tada na koji ste način došli do upjeha.
Jbg, samo klubu kao Inter može se desiti da sa najjačom ekipom ne osvoji trofej prošle godine :mrgreen:
Ali domnirate u Seriji A, dominirate u Evropi i kao takvi odbija vas anonimus iz Hajduka.
I ovakvi kada ste najsupješniji i najbolji ne možete uložiti koliko mi možmo uložiti, ni približno, ali ne zajebavam se, niste ni blizu.

Drugi je par opanaka što smo mi retardirani pa uložimo u igrače koji se pokažu kao totalni promašaj :urnebes:
Nema kluba u galaksiji koji fula kao mi sa igračima :urnebes:
S druge strane, vašu upravu treba pohvaliti kako rijetko fuli sa pojačanjem i skoro svakog igrača kojeg ste doveli doprinosi trenutačnom uspjehu Intera.
Možda je fula ovaj iz Merseja što ste doveli.
MANIJACI JUG 1987

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 18 jan 2026, 14:40

ronaldo99 je napisao/la:
18 jan 2026, 09:51
dinoo je napisao/la:
18 jan 2026, 00:44
Jbg stari evo vec 6-ta sezona kako necete ni prismrditi tituli, a nije bas da ste u nekoj financijskoj krizi bili, bacali su se mnogi milioni na pojacanja.

Dominirali ste u onoj eri kad milan i inter nisu imali za kifle pa su i jedni i drugi dovodili neke antitalente koje kasnije niko iz kluba nije mogao otjerati. Sad cekajte da opet kriza pocne drmati ova dva kluba plus Napoli.
Ja bih na ovo tvoje još samo dodao. Mi smo se vratili iz Serije B i počeli praviti stadion. Zamisli tu troškova, a moraš igrati na svim frontovima :mrgreen: To tek vas i Inter očekuje kada krenete uskoro praviti stadion. Ne znam kako niste imali za kifle osvojili ste zadnju titulu prije one naše dominacije od devet titula zaredom uz više nego solidnu ekipu na čelu sa Alegrijem.

Ja bih prije rekao da se malo priča o tome kako je Juventus koji je pravio stadion uspio sklepati ekipu koja će dominrati narednih devet godina i to u Italiji mrtvoj od koje Turska sad ima minimum 20 boljih stadiona.
MANIJACI JUG 1987

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], muxa i 3 gosta.