Premijer liga BiH - aktuelno

svrakino1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la svrakino1921 » 18 jan 2026, 11:48

imekorisnicko je napisao/la:
18 jan 2026, 11:31
svrakino1921 je napisao/la:
18 jan 2026, 11:20
slika

GOLEM SI ŽELJO
Ovo i ako je istina nema nikakve logike.
Lijepo je da se dovode takva imena i uvijek je dobro dovesti dobre igrace ali ne vidim zasto jaka imena dovoditi na pozicije gdje si vec najjaci. Ovaj bi bio konkurencija Cvetanoskom,a pogotovo Milosevicu. Sa jedne strane bi imali super jaku konkrenciju na nekim pozicijama,a sa druge strane nemamo nijednog zadnjeg veznog niti prirodno desno krilo.

U ovom trenutku nema niko od nas sliku sta klub i trener zele,pa mozda bi sve to imalo nekog smisla,ali prosto dovođenje dobrih igrača bez plana i smisla se milion puta do sada pokazalo kao los potez.

Pojma ti nemaš
Sa Valonom mi dobijamo u ekipi Albansku krv - dobijamo lidera koji ce nas vodit u pobjede

Dobijamo na hrabrosti i oštrini na gostovanjima

Svi znaju da smo pichkasta ekipa - mi provedemo u Mostaru protiv Zrinje i na kraju izgubimo - malo se proderu na nas Nemanja i Slobodan Jakovljević i mi na kraju izgubimo 2:1

Sa Valonom se to ne bih dešavalo - njemu ne smiju

Pogledaj samo njegovo lice - ne smiješ ga gledati u oci

Zna Nijaz šta nama treba

Koji bolan Deni i Cvjeta - Makedonce malo - ovo nama treba

UtdBiH21
Kontakt:

Post Postao/la UtdBiH21 » 18 jan 2026, 11:49

Na stranu zajebancija Berisa je mozda i najbolji igrac koji bi dosao u ligu , mislim na formu u trenutku dolazka i vjerovatno se morala dati duplo veca plata nego sto je imao u Austriji jer nema ga sta privuci da dodje u nasu ligu osim para , ako dodje bio bi najplaceniji igrac u historiji lige sigurno .

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 18 jan 2026, 11:50

slika

GOLEM SI ŽELJO
Lijepo je da se dovode takva imena i uvijek je dobro dovesti dobre igrace ali ne vidim zasto jaka imena dovoditi na pozicije gdje si vec najjaci. Ovaj bi bio konkurencija Cvetanoskom,a pogotovo Milosevicu. Sa jedne strane bi imali super jaku konkrenciju na nekim pozicijama,a sa druge strane nemamo nijednog zadnjeg veznog niti prirodno desno krilo.

U ovom trenutku nema niko od nas sliku sta klub i trener zele,pa mozda bi sve to imalo nekog smisla,ali prosto dovođenje dobrih igrača bez plana i smisla se milion puta do sada pokazalo kao los potez.
Berisha je polivalentan igrač, baš kao i Nastić, i Prokop isto igra na dvije pozicije.
Kod nas bi Berisha vjerovatno bio centralni vezni, Prokop ofanzivni, ali pripreme će pokazat sve.
Apsolutno potreban igrač, kojeg ni sekunde ne treba dovodit u pitanje, možda ako želite Bibera ili Turanjanina kao bolju opciju. :rol:

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 18 jan 2026, 11:54

1921boy je napisao/la:
18 jan 2026, 11:47
18 jan 2026, 11:37
Ovo samo potvrđuje šta sam i napisao. Ne znam da li ti je to bio cilj ili da me nekako demantuješ?
Ja se nebi slozio u potpunosti iskreno.Bez ljutnje.Ofanzivnog veznjaka nemamo,imamo Gojaka koji tek treba da se pokaze,Sosica kojeg nema po godine jos i Denija koji vise igra centralnog veznog.Znaci dobili smo igraca na toj poziciji,reko bi deficitnoj.Slazem se da bi nam dobro doso zadnji vezni.Al ne vidim zasto bi dovodjenje Berise bilo promasaj.Evo i on je igro par utakmica na zadnjem veznom,moze odgovorit tom zadatku.Nadam se da je u dobrom fizickom stanju i da nema neki povreda veliki.U svakom slucaju ako dodje igro bi prije Radovca,Erika,Oulana.Stoji da bi nam bolje lego zadnji vezni al definitivno smatram da Berisino dovodjenje nije nepotrebno,ako dodje normalno.
Dovodjenje ovakvog igraca ne moze biti promasaj,ali mozes dobiti neizbalansiranu ekipu. Na ofanzivnog veznog smo doveli Prokopa i cekat cemo Sosica. Na centralnom veznom defakto imamo Denija,Erika i mozda Radovca. Taj mali Gojak se smatra najtalentovanijim od mladjih igraca,a on se predvidja na jednu od ove dvije pozicije. Treba imati na umu i da nemamo U21 rjesenje za iducu sezonu.

Sa druge strane nemamo destruktivnog veznjaka sto Berisa nije. Nemamo desno krilo i krpimo ga citavu polusezonu. Radije bi neko jako ime doveo na neku od ove dvije pozicije.

Da se razumijemo,i ja da imam priliku potpisati ovakvog igraca,vjerovatno ga ne bi propustio,a svakako mislim da je sve novinarska suplja ili preuvelicana vijest od neceg sto je mozda bilo neko raspitivanje ili kontakt.

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 18 jan 2026, 11:54

18 jan 2026, 11:48
slika

GOLEM SI ŽELJO

Pojma ti nemaš
Sa Valonom mi dobijamo u ekipi Albansku krv - dobijamo lidera koji ce nas vodit u pobjede

Dobijamo na hrabrosti i oštrini na gostovanjima

Svi znaju da smo pichkasta ekipa - mi provedemo u Mostaru protiv Zrinje i na kraju izgubimo - malo se proderu na nas Nemanja i Slobodan Jakovljević i mi na kraju izgubimo 2:1

Sa Valonom se to ne bih dešavalo - njemu ne smiju

Pogledaj samo njegovo lice - ne smiješ ga gledati u oci

Zna Nijaz šta nama treba

Koji bolan Deni i Cvjeta - Makedonce malo - ovo nama treba
Trofej za najbolju albansku krv im daj. Kakve nebuloze :urnebes:
I na kraju svijeta, tebe bodriti.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 18 jan 2026, 11:56

Combattente87 je napisao/la:
18 jan 2026, 10:43
Argentina je napisao/la:
18 jan 2026, 08:36
DoktorXabaras je napisao/la:
17 jan 2026, 21:59

Hoćeš da kažeš da ste u boljoj poziciji nego Velež u nastavku sezone.
Nismo u boljoj poziciji, to nisam ni spomenuo.
Ali misliti da se dobija bjesnilo kako kazes na spomenem Veleza je smijesno. Nebitni se za nas, tacnije ne dozivljavamo vas. Prije ste nam bili drag i simpatican klub kojeg smo respektovali, to vise niste svojom krivicom :kafa: Ali boli nekoga (i vas i nas) sto niste, uglavnom, nije da ste nam bitni. Eto tako.
Djeco fino se igrajte, samo ljubav :ljepota:
Stoji sve, a stoji i da je Borac nekad bio postovan i dobijao aplauze, a sad mu ni u BL ne pljescu :kafa:

A ne spominjem bratsko druzenje sa Hordama :rol:
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 jan 2026, 11:57

18 jan 2026, 11:54
1921boy je napisao/la:
18 jan 2026, 11:37
Ovo samo potvrđuje šta sam i napisao. Ne znam da li ti je to bio cilj ili da me nekako demantuješ?
Ja se nebi slozio u potpunosti iskreno.Bez ljutnje.Ofanzivnog veznjaka nemamo,imamo Gojaka koji tek treba da se pokaze,Sosica kojeg nema po godine jos i Denija koji vise igra centralnog veznog.Znaci dobili smo igraca na toj poziciji,reko bi deficitnoj.Slazem se da bi nam dobro doso zadnji vezni.Al ne vidim zasto bi dovodjenje Berise bilo promasaj.Evo i on je igro par utakmica na zadnjem veznom,moze odgovorit tom zadatku.Nadam se da je u dobrom fizickom stanju i da nema neki povreda veliki.U svakom slucaju ako dodje igro bi prije Radovca,Erika,Oulana.Stoji da bi nam bolje lego zadnji vezni al definitivno smatram da Berisino dovodjenje nije nepotrebno,ako dodje normalno.
Dovodjenje ovakvog igraca ne moze biti promasaj,ali mozes dobiti neizbalansiranu ekipu. Na ofanzivnog veznog smo doveli Prokopa i cekat cemo Sosica. Na centralnom veznom defakto imamo Denija,Erika i mozda Radovca. Taj mali Gojak se smatra najtalentovanijim od mladjih igraca,a on se predvidja na jednu od ove dvije pozicije. Treba imati na umu i da nemamo U21 rjesenje za iducu sezonu.

Sa druge strane nemamo destruktivnog veznjaka sto Berisa nije. Nemamo desno krilo i krpimo ga citavu polusezonu. Radije bi neko jako ime doveo na neku od ove dvije pozicije.

Da se razumijemo,i ja da imam priliku potpisati ovakvog igraca,vjerovatno ga ne bi propustio,a svakako mislim da je sve novinarska suplja ili preuvelicana vijest od neceg sto je mozda bilo neko raspitivanje ili kontakt.
Berishu bi na krilo stavili.
Fk Željezničar.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 18 jan 2026, 11:58

Pablo11 je napisao/la:
18 jan 2026, 11:57
18 jan 2026, 11:54
1921boy je napisao/la:

Berishu bi na krilo stavili.
Onda bi Cvetanakog klupirali ili bi ga stavili na desno krilo gdje je 30% losiji igrac.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 18 jan 2026, 12:12

Gazibegovic odusevio navijace zeljeznicara, objavio na instagramu story idemo brate :tokralju:

:urnebes:
1946-1987

Herson

Post Postao/la Herson » 18 jan 2026, 12:15

UtdBiH21 je napisao/la:
18 jan 2026, 11:49
Na stranu zajebancija Berisa je mozda i najbolji igrac koji bi dosao u ligu , mislim na formu u trenutku dolazka i vjerovatno se morala dati duplo veca plata nego sto je imao u Austriji jer nema ga sta privuci da dodje u nasu ligu osim para , ako dodje bio bi najplaceniji igrac u historiji lige sigurno .
Austrijska Bundesliga je neki srednji rang evropskog fudbala, ne treba praviti neki bauk od toga. Već je on igrao u Australiji, daleko od toga da dolazi ovdje u najboljim godinama i nekoj top formi. Kvalitetan igrač koji će vjerovatno dati ruke, ali da je neka top klasa igrača nije.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 18 jan 2026, 12:20

Herson je napisao/la:
18 jan 2026, 12:15
UtdBiH21 je napisao/la:
Austrijska Bundesliga je neki srednji rang evropskog fudbala, ne treba praviti neki bauk od toga. Već je on igrao u Australiji, daleko od toga da dolazi ovdje u najboljim godinama i nekoj top formi. Kvalitetan igrač koji će vjerovatno dati ruke, ali da je neka top klasa igrača nije.
Sad i ti pretjerujes. Ima u nasoj ligi sad dobrih igraca sa dobrim karijerama, ali ovaj bi bio glat u top 5,ako ne i u top 3.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 18 jan 2026, 12:20

Herson je napisao/la:
UtdBiH21 je napisao/la:
Zavisi šta smatraš pod ekstra klasu, za našu ligu jest ekstra klasa i u ovoj fazi karijere. Doduše nije ni došao još, tek su u pregovorima.
Neko ko je naučen na najveći mogući nivo fudbala, što kroz repku, što kroz lige i klubove gdje je bio kod nas je ključni igrač.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 18 jan 2026, 12:28

Beriša je u Austriji imao 500 000 eura godišnju platu, ako dođe ovdje morat će mu dati više. Valja opravdati toliku platu. 😁

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 18 jan 2026, 12:30

leo1946 je napisao/la:
18 jan 2026, 12:12
Gazibegovic odusevio navijace zeljeznicara, objavio na instagramu story idemo brate :tokralju:

:urnebes:
Kažem ja, niko ih ne može uzdignuti kao njihovi novinari.

Herson

Post Postao/la Herson » 18 jan 2026, 12:31

18 jan 2026, 12:20
Herson je napisao/la:
UtdBiH21 je napisao/la:
Sad i ti pretjerujes. Ima u nasoj ligi sad dobrih igraca sa dobrim karijerama, ali ovaj bi bio glat u top 5,ako ne i u top 3.
Svakako da je dobar igrač. Više sam govorio za njihovu ligu, da ne treba praviti neki bauk od tog nivoa fudbala jer to stvarno nije. Svaki od naših klubova ima kvalitetnih igrača koji bi se bez ikakvih problema snašli tamo. Naša je greška što mi te 30+ igrače gledamo kroz njihove klubove od prije 10 godina, a ne gledamo šta su oni danas. Tako su i Vrančić i brojni drugi ovdje bili obični prolaznici, apsolutno nikakve koristi klubovi nisu imali od njih. Najveće pojačanje u historiji lige bi bilo dovođenje ovog Bevisa iz Radničkog. Top statisitika, top forma, a dečko u najboljim godinama. A, ove 30+ godina zvijezde na zalasku karijere su uglavnom.samo zabava za širu narodnu masu. Poneki i da ruke, ali uglavnom loše prolazimo sa takvima.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 18 jan 2026, 12:44

Herson je napisao/la:
18 jan 2026, 12:31
18 jan 2026, 12:20
Herson je napisao/la:

Svakako da je dobar igrač. Više sam govorio za njihovu ligu, da ne treba praviti neki bauk od tog nivoa fudbala jer to stvarno nije. Svaki od naših klubova ima kvalitetnih igrača koji bi se bez ikakvih problema snašli tamo. Naša je greška što mi te 30+ igrače gledamo kroz njihove klubove od prije 10 godina, a ne gledamo šta su oni danas. Tako su i Vrančić i brojni drugi ovdje bili obični prolaznici, apsolutno nikakve koristi klubovi nisu imali od njih. Najveće pojačanje u historiji lige bi bilo dovođenje ovog Bevisa iz Radničkog. Top statisitika, top forma, a dečko u najboljim godinama. A, ove 30+ godina zvijezde na zalasku karijere su uglavnom.samo zabava za širu narodnu masu. Poneki i da ruke, ali uglavnom loše prolazimo sa takvima.
Nije to stvar lige,vec karijere i imena. Adem je dosao iz Novog Pazara pa je prva zvijezda lige i sve vise opravdava taj status.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 18 jan 2026, 12:49

Ova 2 transfera kona, solidni igraci ali mi ovo izgleda bez ikakvog plana dovodjenje
Trnokop igra isto sto i Milosevic (+ Sosic)
Nastic lijevi bek a imas Alica koji je sasvim solidan dok ti na drugoj strani krampa Trupe i Odinaka
Jos ovaj Berisa ako bude pa to je samoubistvo, strasan igrac ali i strasna plata. A imas Cvetanoskog na istoj poziciji dok desno krilo ne postoji

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 18 jan 2026, 12:52

slika

Bojan Nastić novi fudbaler Željezničara
Fudbalski klub Željezničar i Bojan Nastić (31) ozvaničili su saradnju potpisivanjem dvoipogodišnjeg ugovora. Bivši reprezentativac BiH na Grbavicu stiže iz redova poljskog kluba Wisla Plock.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 jan 2026, 12:53

bvsic je napisao/la:
18 jan 2026, 12:49
Ova 2 transfera kona, solidni igraci ali mi ovo izgleda bez ikakvog plana dovodjenje
Trnokop igra isto sto i Milosevic (+ Sosic)
Nastic lijevi bek a imas Alica koji je sasvim solidan dok ti na drugoj strani krampa Trupe i Odinaka
Jos ovaj Berisa ako bude pa to je samoubistvo, strasan igrac ali i strasna plata. A imas Cvetanoskog na istoj poziciji dok desno krilo ne postoji
Pa ako postoji opcija da se Berisha dovede, samo prebacis cvetu na drugu stranu, da se ne lazemo neces zbog Cvete propustiti igraca kao on.
Fk Željezničar.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 18 jan 2026, 12:55

slika

Jusufe plavi brate

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”