samo bi nam još to go.vno trebalo …daleka mu kuća
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Evo dio intervijua Bojana Nastića za Fokus iz 01.04.2018.
"...Bojan Nastić će uskoro promijeniti sportsko državljanstvo i zaigrati pod zastavom Bosne i Hercegovine. Fudbaler Genka raduje se dolasku među Zmajeve, od kojih očekivano jednog posebno cijeni.
– To je Edin Džeko. Potvrdio je da je klasa igrajući za najveće evropske klubove, kazao je Nastić za Fokus
Upitali smo ga prati li Premijer ligu i preferira li neki od bh. klubova.
– Iskreno, slabije pratim. Pogledam samo rezultate nakon svakog kola. Od ranije mi je broj jedan Željo. Dok sam igrao u Vlasenici, maštao sam da dođem na Grbavicu i zaigram za taj klub. Možda je to nekom čudno, ali je stvarno tako, dodao je Nastić..."
Još jednom, dobrodošao Bojane, želja ti se ispunila.
"...Bojan Nastić će uskoro promijeniti sportsko državljanstvo i zaigrati pod zastavom Bosne i Hercegovine. Fudbaler Genka raduje se dolasku među Zmajeve, od kojih očekivano jednog posebno cijeni.
– To je Edin Džeko. Potvrdio je da je klasa igrajući za najveće evropske klubove, kazao je Nastić za Fokus
Upitali smo ga prati li Premijer ligu i preferira li neki od bh. klubova.
– Iskreno, slabije pratim. Pogledam samo rezultate nakon svakog kola. Od ranije mi je broj jedan Željo. Dok sam igrao u Vlasenici, maštao sam da dođem na Grbavicu i zaigram za taj klub. Možda je to nekom čudno, ali je stvarno tako, dodao je Nastić..."
Još jednom, dobrodošao Bojane, želja ti se ispunila.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
Bum.Protjerame Remzina kahva.Nije me bilo doso novi Manijak u fameliji.Vracam se na velika vrata.
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Covjek koji je tri puta izabran u idealnih 11 austrijskog prvenstva
Osvojio jedne sezone titulu najboljeg igraca austrijskog prvenstva
Bio najbolji asistent austrijske lige u sezoni 16/17
Bio kapiten u polufinalu Evropske lige protiv Marseja
Zabio gol protiv Borusije na Westfalenu i izbacili ih u cetvrtfinalu Evropske Lige
Zabio prvi historijski gol za Kosovo u kvalifikacijama
Osvojio 6.titula i 5.kupova u Austriji
Osvojio kup i superkup Italije sa Lacijom
Dugogodisnji kapiten Salzburga i reprezentacije Kosova
Realno..ovo je strasno.
Parafiraj Valone 🩵
Osvojio jedne sezone titulu najboljeg igraca austrijskog prvenstva
Bio najbolji asistent austrijske lige u sezoni 16/17
Bio kapiten u polufinalu Evropske lige protiv Marseja
Zabio gol protiv Borusije na Westfalenu i izbacili ih u cetvrtfinalu Evropske Lige
Zabio prvi historijski gol za Kosovo u kvalifikacijama
Osvojio 6.titula i 5.kupova u Austriji
Osvojio kup i superkup Italije sa Lacijom
Dugogodisnji kapiten Salzburga i reprezentacije Kosova
Realno..ovo je strasno.
Parafiraj Valone 🩵
-
LoveFootball1987
- Kontakt:
Još napadač i zadjni vezni, pa nek popucaju čirevi!
-
GavranBeli
Mensur Mujdza pred potpisom jos jedan bivsi reprezentativac. Idemo Mensure
Da jesam, i opet bih. Isto tako sam i Denisa a i Slavišu ću. Trener da bi napravio rezultat potrebno mu je vrijeme, podrška i dosta sreće. Adžem ništa od toga nije imao, velikim dijelom i svojom krivicom. Nadam se drukčijem ishodu sa Slavišom a vrlo vjerovatno je da će tako i biti. Vidjet ćemo.Orvel je napisao/la: ↑19 jan 2026, 18:44Koliko se sjecam ti si Adzema zivotom branio ovdje analizirajuci njegove taktike.Levin je napisao/la: ↑19 jan 2026, 17:13Da, da. Obavezno povratak na stari režim. Kakav je ovo naćin uopšte?! Slaviša je trebao bar po jednom do sad kod Lane i Mime da gostuje. Kako sad da mi znamo je li on pravi trener za Želju. I ove insajderske utanjile pravo, da ne kažem da smo trebali bar pola ekipe otjerati i bar jedan minibus igrača dovesti do početka priprema. Ovako samo dva imena. Sramota.avalPacidoroP je napisao/la: ↑19 jan 2026, 16:49
Sva su nam zadovoljstva i dječije radosti oduzeli.
Ja bih da se vratimo na stari režim![]()
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
LoveFootball1987
- Kontakt:
Ti si puko, Mujdza u penziji ima 10 godina.GavranBeli je napisao/la: ↑20 jan 2026, 09:13Mensur Mujdza pred potpisom jos jedan bivsi reprezentativac. Idemo Mensure
- dubioza144
- Kontakt:
Garcevic u Stupcanici
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Jedno je braniti nekog na osnovu neceg, a jedno je praviti se slijep. Tako si i za Obradova pisao da je dobar, da ima dobar sut i slicno, govorio meni dw ocito nisam nikad pogledao utakmice i slicno. Na kraju ispade kurko od igraca, moras ga vuci na pripreme jer je pod ugovorom. Nije on jedini, ali se dobro sjecam da smo se oko njega nesto raspravljali.Levin je napisao/la: ↑20 jan 2026, 09:31Da jesam, i opet bih. Isto tako sam i Denisa a i Slavišu ću. Trener da bi napravio rezultat potrebno mu je vrijeme, podrška i dosta sreće. Adžem ništa od toga nije imao, velikim dijelom i svojom krivicom. Nadam se drukčijem ishodu sa Slavišom a vrlo vjerovatno je da će tako i biti. Vidjet ćemo.Orvel je napisao/la: ↑19 jan 2026, 18:44Koliko se sjecam ti si Adzema zivotom branio ovdje analizirajuci njegove taktike.Levin je napisao/la: ↑19 jan 2026, 17:13
Da, da. Obavezno povratak na stari režim. Kakav je ovo naćin uopšte?! Slaviša je trebao bar po jednom do sad kod Lane i Mime da gostuje. Kako sad da mi znamo je li on pravi trener za Želju. I ove insajderske utanjile pravo, da ne kažem da smo trebali bar pola ekipe otjerati i bar jedan minibus igrača dovesti do početka priprema. Ovako samo dva imena. Sramota.
-
Nekadasiigrostarsno
- Kontakt:
Danasnje ocekivanje...
Pazaru je ovo 3 tekma vec su uhvatili neki ritam 3 tekme u 7-8 dana.
Kvalitetna su ekipa i mislim da igraju dobar napadački fudbal... Vrlo Moguće da danas i ne prodjemo slavno al nadam se da ćemo i mi vidjeti bar 20% onoga sto Slavisa zeli i silno očekujem da vidim prvih 11. Nevjerojatno koliko je ova zima donijela mnogo toga mnogo tog nekog iscekivanja pozitivnog da jednostavno vise ne Mogu docekat. Volio bih odma obje akvizicije vidjeti u sastavu da vidimo ko su sta su te da možemo dalje reagovat u dovodjenju. Nek je momcima sretno,bez povreda i da nam krene ova nova era hairl
Pazaru je ovo 3 tekma vec su uhvatili neki ritam 3 tekme u 7-8 dana.
Kvalitetna su ekipa i mislim da igraju dobar napadački fudbal... Vrlo Moguće da danas i ne prodjemo slavno al nadam se da ćemo i mi vidjeti bar 20% onoga sto Slavisa zeli i silno očekujem da vidim prvih 11. Nevjerojatno koliko je ova zima donijela mnogo toga mnogo tog nekog iscekivanja pozitivnog da jednostavno vise ne Mogu docekat. Volio bih odma obje akvizicije vidjeti u sastavu da vidimo ko su sta su te da možemo dalje reagovat u dovodjenju. Nek je momcima sretno,bez povreda i da nam krene ova nova era hairl
Stojim iza svega što sam napisao. Ne sjećam se tačno šta sam rekao za Obradova a neda mi se sad vraćati ali kad smo već kod njega da i kažem šta mislim o njemu. Sigurno jedan od najboljih bekova Federalne lige prije nego je došao kod nas i uvijek ću pozdraviti potpis igrača iz Federalne lige ili lige manjeg entiteta. Željo je uvijek dovodio igrače iz nižih rangova i često su se ti igrači pokazali kao vrlo korisni ali eto sad smo postali kao neka gospoda pa nam je to ispod časti.MrkiMedo je napisao/la: ↑20 jan 2026, 11:29Jedno je braniti nekog na osnovu neceg, a jedno je praviti se slijep. Tako si i za Obradova pisao da je dobar, da ima dobar sut i slicno, govorio meni dw ocito nisam nikad pogledao utakmice i slicno. Na kraju ispade kurko od igraca, moras ga vuci na pripreme jer je pod ugovorom. Nije on jedini, ali se dobro sjecam da smo se oko njega nesto raspravljali.Levin je napisao/la: ↑20 jan 2026, 09:31Da jesam, i opet bih. Isto tako sam i Denisa a i Slavišu ću. Trener da bi napravio rezultat potrebno mu je vrijeme, podrška i dosta sreće. Adžem ništa od toga nije imao, velikim dijelom i svojom krivicom. Nadam se drukčijem ishodu sa Slavišom a vrlo vjerovatno je da će tako i biti. Vidjet ćemo.
Nego ti meni reci na osnovu čega si ti zaključio da je Obradov "kurko od igrača"? Na osnovu odigrane 94 minute u 4 utakmice? Bravo majstore, treba te za skauta postaviti ali pod hitno.
Koliko je meni poznato (a nek me bolje upućeni demantuju) Obradov ima mizernu platu za premijerligaški standard tako da ne vidim da bi raskid ugovora nešto mnogo koštao. Također, uvijek se može poslati na posudbu. Tranzicija iz Federalne lige u Premijer ligu nije lagana i potrebno je vrijeme za adaptaciju. Je li Obradov otišao u Tursku samo zbog toga što je na platnom spisku ne znam ali ćemo brzo saznati. Uostalom dečko ima još 6 mjeseci ugovora i ako Slaviša ne bude zadovoljan to je lako riješiti kao i sa većinom igrača a koliko sam ja upoznat nije baš da je potpuno nezadovoljan trenutnim igračkim kadrom. Nemojte se zavaravati, nisu kod nas plate toliko sjajne. Bar ne do sada.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Majko draga čovjek o.Obrwdovu **** prica na mljem su badze uzele pare.Svasta
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Evo ja bih volio da mi neko nabroji 5 igrača koje smo doveli iz druge lige, a da su bili okej igrači. Ne mora top, već okej.
To su one otrcane prijeratne fraze kada je bilo kvaliteta, skautinga haman pa i nije bilo i Željo je bio ime.
Sada nema kvaliteta u PL, a kamo li u nižim ligama. Pravi igrači se već kupe prije nego što napune 18 jer je skauting bolji i lakši. (Kod drugih ekipa. Mi smo još u osamdesetim što se toga tiče.)
Jednom smo doveli Višću iz Banovića i na njemu napravili poslijeratni mit, isto kao što smo "napravili" par igrača koji su poslije njihovom krivicom napravili karijere i od toga smo isto napravili mit o nekoj školi fudbala.
To su one otrcane prijeratne fraze kada je bilo kvaliteta, skautinga haman pa i nije bilo i Željo je bio ime.
Sada nema kvaliteta u PL, a kamo li u nižim ligama. Pravi igrači se već kupe prije nego što napune 18 jer je skauting bolji i lakši. (Kod drugih ekipa. Mi smo još u osamdesetim što se toga tiče.)
Jednom smo doveli Višću iz Banovića i na njemu napravili poslijeratni mit, isto kao što smo "napravili" par igrača koji su poslije njihovom krivicom napravili karijere i od toga smo isto napravili mit o nekoj školi fudbala.
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
Samo 3 boda danas nista drugo ne dolazi u obzir 
- imekorisnicko
- Kontakt:
Željina škola fudbala nije mit. Željo je izbacivao najbolje igrače tamo negdje do 2015 godine.drzgemboadislic je napisao/la: ↑20 jan 2026, 12:34Evo ja bih volio da mi neko nabroji 5 igrača koje smo doveli iz druge lige, a da su bili okej igrači. Ne mora top, već okej.
Nermin Zolotić,Armin Hodžić,Haris Hajradinović,Riad Bajić,Amir Hadžiahmetović,Amer Gojak
Ovo su igrači koji su manje-više u isto vrijeme bili u našoj školi. Uz njih tu su bili i neki drugi kao što su
Kerim Memija,Damir Sadiković,Haris Hajdarević,Haris Ovčina,Nedim Mekić...
To nije mit i to samo pokazuje koliko je ta ista škola propala.
Trenutno korisnika/ca: Anpa, Argentina, Arma00, CCMuHa87, Cwirek, ELDIABLO20, Hilmo123, Hrasno15, ibz, lexluthor, LoveFootball1987, Paromlinac, Railwayman30, Riziko, tiagofaria25, ultra1987 i 143 gosta.