FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
72
19%
2. Borbu za Evropu
174
46%
3. Sredinu tabele
62
16%
4. Borbu za opstanak
72
19%

Ukupno glasova: 380

AhmedNurudin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AhmedNurudin » 20 jan 2026, 13:13

drzgemboadislic je napisao/la:
20 jan 2026, 12:34
Evo ja bih volio da mi neko nabroji 5 igrača koje smo doveli iz druge lige, a da su bili okej igrači. Ne mora top, već okej.

To su one otrcane prijeratne fraze kada je bilo kvaliteta, skautinga haman pa i nije bilo i Željo je bio ime.

Sada nema kvaliteta u PL, a kamo li u nižim ligama. Pravi igrači se već kupe prije nego što napune 18 jer je skauting bolji i lakši. (Kod drugih ekipa. Mi smo još u osamdesetim što se toga tiče.)

Jednom smo doveli Višću iz Banovića i na njemu napravili poslijeratni mit, isto kao što smo "napravili" par igrača koji su poslije njihovom krivicom napravili karijere i od toga smo isto napravili mit o nekoj školi fudbala.
Za dovođenje iz nižih liga se slažem. Od igrača koji imaju 24 godine kao Obradov i u karijeri su igrali samo nižerazredni fudbal je teško nešto očekivati. Višća jeste izuzetak, kojeg smo mi "pogodili" zahvaljujući struci u Klubu, Amar Osim ga je lično gledao u dresu mlade reprezentacije što je potvrdio u interviju za 1921tv. Memić je isto pokazatelj da ima sličnih igrača ali treba dobro skautirati u svom dvoristu a ne po holandskim drugim ligama...Samo mi nije jasna ova tvoja nebuloza na kraju. Kako se možeš deklarisati kao navijač Željezničara a reći da je naša škola fudbala mit. Zaključno sa sezonom 2017/2018 i Atelticom na Grbavici smo bili ubjedljivo najbolja sredina za mlade igrače, od tada smo krenuli stagnirati i nazadovati. Od tada su zahvaljujući cirkuskim rukovodstvima Kluba, kroz OP počeli šetati razni "stručnjaci" koji su nas doveli do toga da ne možemo izbaciti kvalitetnog igrača. I ono malo što ih je bilo smo pogubili, tipa Kulašin, Madžid koji je bez debija otišao, Hrelja koji je u Amarovom posljednjem mandatu došao pa je kod Ivkovića bio višak i za klupu...Isto tako tu je i period ogromne besparice i korone kada se borilo za opstanak Kluba, OP je bio zapostavljen. Bezobrazno je reći da je to mit, posebno zbog svih legendi koji su prošli kroz OP i igrački i trenerski. Svako u životu ima amplitude, i čovjek i klubovi, tako i naš OP, nadam se da ćemo prodisati dolaskom Sanina.
Zadnja izmjena: AhmedNurudin, dana/u 20 jan 2026, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 20 jan 2026, 13:20

Jel Berisha dolazi ? Ili se bomba i dalje? Qifsha tezeee

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 20 jan 2026, 13:29

Vidi se zasto je mirza otiso u tursku, koliko se ja sjecam nikad nismo imali ovoliko videa i reelsova to jest ovakav pr sa priprema, na svim platformama je klub aktivan tako da bravo za taj segment

Bonton
Kontakt:

Post Postao/la Bonton » 20 jan 2026, 13:55

Mislim da je Levin zadnja osoba na forumu čije se znanje može nipodaštavat.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 20 jan 2026, 13:56

LoveFootball1987 je napisao/la:
20 jan 2026, 09:39
GavranBeli je napisao/la:
20 jan 2026, 09:13
Mensur Mujdza pred potpisom jos jedan bivsi reprezentativac. Idemo Mensure
Ti si puko, Mujdza u penziji ima 10 godina.
Minimum minimuma 10 ljudi ukucalo na trasnfermarket odavde prculadije

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 jan 2026, 13:59

Mirsad Bešlija
Stigao iz NK Bosna Visoko u Januaru 2001. godine. Ako se dobro sjećam NK Bosna Visoko je sezonu 200/2001 igrala u Prvoj ligi FBiH i te sezone izborila plasman u viši rang.

Edin Višća
Stigao na ljeto 2009. godine iz FK Banovići. Tada su Banovići bili u Prvoj ligi Federacije BiH.

Samir Bekrić
Stigao na zimu 2007. godine iz OFK Gradina Srebrenik.

Jadranko Bogićević
Stigao na zimu 2011. godine iz Modriče Maksima. Mislim da je tad Modriča igrala u Prvoj ligi RS, baš sezonu prije ispala.

Dženan Haračić
Stigao na zimu 2021. godine iz GOŠK-a (Prva liga FBiH). Mnogo se neće složiti ali po meni korektno odradio svoj dio.

Sad, da ne bude zabune. Ja ne poredim Obradova sa ovim momcima niti branim Adžema što ga je doveo. Po meni bolja opcija je bio Deni Memišević nego on ako se tražio neko rezervu ali sad je već kasno za to. Nadam se da se Deni uspješno oporavlja.

Samo želim reći da itekako treba obratiti više pažnje na niže rangove jer možda baš tamo negdje se krije novi Bešlija ili Višća.

Usput, kad već tvrdite da su "Badže" uzele neke pare bilo bi dobro i da kažete koje pa da završimo tu priču jednom. KAžu Obradov kako je u Želji dva stana u Sarajevu kupio. Sve od plate. Heh
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 20 jan 2026, 14:00

AhmedNurudin je napisao/la:
20 jan 2026, 13:13
drzgemboadislic je napisao/la:
20 jan 2026, 12:34
Evo ja bih volio da mi neko nabroji 5 igrača koje smo doveli iz druge lige, a da su bili okej igrači. Ne mora top, već okej.

To su one otrcane prijeratne fraze kada je bilo kvaliteta, skautinga haman pa i nije bilo i Željo je bio ime.

Sada nema kvaliteta u PL, a kamo li u nižim ligama. Pravi igrači se već kupe prije nego što napune 18 jer je skauting bolji i lakši. (Kod drugih ekipa. Mi smo još u osamdesetim što se toga tiče.)

Jednom smo doveli Višću iz Banovića i na njemu napravili poslijeratni mit, isto kao što smo "napravili" par igrača koji su poslije njihovom krivicom napravili karijere i od toga smo isto napravili mit o nekoj školi fudbala.
Za dovođenje iz nižih liga se slažem. Od igrača koji imaju 24 godine kao Obradov i u karijeri su igrali samo nižerazredni fudbal je teško nešto očekivati. Višća jeste izuzetak, kojeg smo mi "pogodili" zahvaljujući struci u Klubu, Amar Osim ga je lično gledao u dresu mlade reprezentacije što je potvrdio u interviju za 1921tv. Memić je isto pokazatelj da ima sličnih igrača ali treba dobro skautirati u svom dvoristu a ne po holandskim drugim ligama...Samo mi nije jasna ova tvoja nebuloza na kraju. Kako se možeš deklarisati kao navijač Željezničara a reći da je naša škola fudbala mit. Zaključno sa sezonom 2017/2018 i Atelticom na Grbavici smo bili ubjedljivo najbolja sredina za mlade igrače, od tada smo krenuli stagnirati i nazadovati. Od tada su zahvaljujući cirkuskim rukovodstvima Kluba, kroz OP počeli šetati razni "stručnjaci" koji su nas doveli do toga da ne možemo izbaciti kvalitetnog igrača. I ono malo što ih je bilo smo pogubili, tipa Kulašin, Madžid koji je bez debija otišao, Hrelja koji je u Amarovom posljednjem mandatu došao pa je kod Ivkovića bio višak i za klupu...Isto tako tu je i period ogromne besparice i korone kada se borilo za opstanak Kluba, OP je bio zapostavljen. Bezobrazno je reći da je to mit, posebno zbog svih legendi koji su prošli kroz OP i igrački i trenerski. Svako u životu ima amplitude, i čovjek i klubovi, tako i naš OP, nadam se da ćemo prodisati dolaskom Sanina.
Pa sta te Cudi od hulaglupki koji se predstavljaju na temi kao navijaci Zelje, a škola fudbala im mit, Amar Osim gospoda familija pisu treba ga otjerat sto dalje od Grbavice I da ne nabrajam. Administracija kriva sto imaju pravo pisati uopce ovde. Od ovog hulaglupke preko Pablo hulaglupka do Tefal Hulaglupka. Banovat sve davno trebalo s teme.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 20 jan 2026, 14:10

Levin je napisao/la:
20 jan 2026, 13:59
Mirsad Bešlija
Stigao iz NK Bosna Visoko u Januaru 2001. godine. Ako se dobro sjećam NK Bosna Visoko je sezonu 200/2001 igrala u Prvoj ligi FBiH i te sezone izborila plasman u viši rang.

Edin Višća
Stigao na ljeto 2009. godine iz FK Banovići. Tada su Banovići bili u Prvoj ligi Federacije BiH.

Samir Bekrić

Jadranko Bogićević
Stigao na zimu 2011. godine iz Modriče Maksima. Mislim da je tad Modriča igrala u Prvoj ligi RS, baš sezonu prije ispala.

Dženan Haračić
Stigao na zimu 2021. godine iz GOŠK-a (Prva liga FBiH). Mnogo se neće složiti ali po meni korektno odradio svoj dio.

Sad, da ne bude zabune. Ja ne poredim Obradova sa ovim momcima niti branim Adžema što ga je doveo. Po meni bolja opcija je bio Deni Memišević nego on ako se tražio neko rezervu ali sad je već kasno za to. Nadam se da se Deni uspješno oporavlja.

Samo želim reći da itekako treba obratiti više pažnje na niže rangove jer možda baš tamo negdje se krije novi Bešlija ili Višća.

Usput, kad već tvrdite da su "Badže" uzele neke pare bilo bi dobro i da kažete koje pa da završimo tu priču jednom. KAžu Obradov kako je u Želji dva stana u Sarajevu kupio. Sve od plate. Heh
Obradov je skup da je džaba.
A plata minimum 1500, doprinosi na to, svaki mjesec stan i hrana...
Cca 3-4 milje te kosta mjesecno ×12 mjeseci = cca 35000, ofrlje.
Roncevic,Memisevic, Sutkovic
100.000 niz vodu baceno minimum, a znas da nemaju kvalitet ni za celika.
S druge strane, podrzavam transfer Ibraheema i Fremana, mozes puno dobiti a rizik nije ogroman.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 20 jan 2026, 14:12

StrikeWarzone je napisao/la:
20 jan 2026, 14:10
Levin je napisao/la:
20 jan 2026, 13:59
Mirsad Bešlija

Edin Višća

Samir Bekrić

Jadranko Bogićević

Dženan Haračić

Obradov je skup da je džaba.
A plata minimum 1500, doprinosi na to, svaki mjesec stan i hrana...
Cca 3-4 milje te kosta mjesecno ×12 mjeseci = cca 35000, ofrlje.
Roncevic,Memisevic, Sutkovic
100.000 niz vodu baceno minimum, a znas da nemaju kvalitet ni za celika.
S druge strane, podrzavam transfer Ibraheema i Fremana, mozes puno dobiti a rizik nije ogroman.
skup a plata 1500
pa vise radnica u Bingu zaradi ;)

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 20 jan 2026, 14:22

Sastav po meni smiješan😅

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 20 jan 2026, 14:24

sassari je napisao/la:
20 jan 2026, 14:22
Sastav po meni smiješan😅
I ja mislim, trebao je Salah desno, a Mane lijevo, Firmino umjesto Rakića

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 20 jan 2026, 14:26

Pa dobar je sastav, taman u prijateljskim utakmicama da Slavisa vidi ko nije fudbaler u ovoj ekipi.
Curva Sud

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 20 jan 2026, 14:27

Samo vidis Krpic napadac odmah ugasis TV.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 20 jan 2026, 14:33

Levin je napisao/la:
20 jan 2026, 12:05
MrkiMedo je napisao/la:
20 jan 2026, 11:29
Levin je napisao/la:
20 jan 2026, 09:31

Da jesam, i opet bih. Isto tako sam i Denisa a i Slavišu ću. Trener da bi napravio rezultat potrebno mu je vrijeme, podrška i dosta sreće. Adžem ništa od toga nije imao, velikim dijelom i svojom krivicom. Nadam se drukčijem ishodu sa Slavišom a vrlo vjerovatno je da će tako i biti. Vidjet ćemo.
Jedno je braniti nekog na osnovu neceg, a jedno je praviti se slijep. Tako si i za Obradova pisao da je dobar, da ima dobar sut i slicno, govorio meni dw ocito nisam nikad pogledao utakmice i slicno. Na kraju ispade kurko od igraca, moras ga vuci na pripreme jer je pod ugovorom. Nije on jedini, ali se dobro sjecam da smo se oko njega nesto raspravljali.
Stojim iza svega što sam napisao. Ne sjećam se tačno šta sam rekao za Obradova a neda mi se sad vraćati ali kad smo već kod njega da i kažem šta mislim o njemu. Sigurno jedan od najboljih bekova Federalne lige prije nego je došao kod nas i uvijek ću pozdraviti potpis igrača iz Federalne lige ili lige manjeg entiteta. Željo je uvijek dovodio igrače iz nižih rangova i često su se ti igrači pokazali kao vrlo korisni ali eto sad smo postali kao neka gospoda pa nam je to ispod časti.

Nego ti meni reci na osnovu čega si ti zaključio da je Obradov "kurko od igrača"? Na osnovu odigrane 94 minute u 4 utakmice? Bravo majstore, treba te za skauta postaviti ali pod hitno.

Koliko je meni poznato (a nek me bolje upućeni demantuju) Obradov ima mizernu platu za premijerligaški standard tako da ne vidim da bi raskid ugovora nešto mnogo koštao. Također, uvijek se može poslati na posudbu. Tranzicija iz Federalne lige u Premijer ligu nije lagana i potrebno je vrijeme za adaptaciju. Je li Obradov otišao u Tursku samo zbog toga što je na platnom spisku ne znam ali ćemo brzo saznati. Uostalom dečko ima još 6 mjeseci ugovora i ako Slaviša ne bude zadovoljan to je lako riješiti kao i sa većinom igrača a koliko sam ja upoznat nije baš da je potpuno nezadovoljan trenutnim igračkim kadrom. Nemojte se zavaravati, nisu kod nas plate toliko sjajne. Bar ne do sada.
Evo ovo je tvoj problem, slijepo branis pa kad ne znas sta bi onda napadas. Nikom nije ispod casti nego je momak los. Uz par izuzetaka, niko iz federalne ne moze igrati premier ligu. Zakljucio sam na osnovu 94 minute, na osnovu pogledanih treninga i na osnovu toga sto je frajko dosao iz ekipe koja se borila za opstanak u federalnoj.
Nikakav problem nije da igraci dolaze iz federalne, al nikakve koristi mi nemamo niti cemo imati od prosjecnog igraca iz prosjecne ekipe, a na to sve ima i 24 godine.
Kakve god da su plate, greska je.

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 20 jan 2026, 14:35

Bravo Slaviša! Prvo izvesti "drugu" postavu, provjeriti kvalitete igrača za koje većina smatra da su "neznalice" i "menadžerski igrači".

Neka je izveo cijelu Holandiju skupa, zajedno sa povratnicima i potcijenjenim Osmanovićem.

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 20 jan 2026, 14:40

Arma00 je napisao/la:
20 jan 2026, 14:24
sassari je napisao/la:
Sastav po meni smiješan😅
Ma ne treba brate, imamo brzog i prodornog Rakica, Krpica koji može držati visok tempo igre 8 minuta, i nepoznanicu Koningsa. A tu je i Radovac da ubrza igru. :urnebes:
A Želju si pomiješao sa Liverpulom prije 5 godina😅

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 20 jan 2026, 14:42

Ovi što su u prvih 11 znamo da ne znaju

Njima je uspjeh kad ne prime gol prvih 10 minuta.

Na taj biser da primamo gol prvih 10 minuta u ovoj pauzi sam i zaboravio
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 20 jan 2026, 14:45

sassari je napisao/la:
20 jan 2026, 14:40
Arma00 je napisao/la:
20 jan 2026, 14:24
sassari je napisao/la:
Sastav po meni smiješan😅
Ma ne treba brate, imamo brzog i prodornog Rakica, Krpica koji može držati visok tempo igre 8 minuta, i nepoznanicu Koningsa. A tu je i Radovac da ubrza igru. :urnebes:
A Želju si pomiješao sa Liverpulom prije 5 godina😅
Znam ljubi te brat, ovo je pripremna utakmica, svi koji su otišli će dobiti šansu, zato i služe pripreme, rezultat je nebitan.

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 20 jan 2026, 14:48

Nek se uvjeri covjek da je Krpic mlitav ****, Rakic, holandjani, isto, a onda nek pocnu igrat ovi koji iole znaju..
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 20 jan 2026, 14:56

Polako pripreme su,ne treba uopste donositi sud o postavi i rezultatu. Meni je cak i drago da igraju ovi neki koje kritikujemo. Onda sam siguran da mora doci pojacanja hahaahahah

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”