Prva Liga FBiH 2025/26

Moderator/ica: GracanicaAA

linethreader
Kontakt:

Re: Prva Liga FBiH 2025/26

Post Postao/la linethreader » 20 jan 2026, 18:15

BatistutA19 je napisao/la:
20 jan 2026, 14:45
Marokanac po cemu zakljucujes Stupcanica i Travnik a Celik ne ??To Celik se ne moze pojacat nadomjestit Kalesica a Telalovic nije bio prevaga na terenu.
Da li moze Travnik moze naci 4 miliona i Stupcanica lakse nego Celik i gdje ce Stupcanica igrat jer su prosle godine svjesno odustali od ulaska .
Ja bi ligu smanjio na 10 isto kao Wwin liga sistem ,digo bi level vise za licencu za infrastrukturu ,igraj sta mozes i cao ,ima 2 liga i zabranio kad udjes nema zamjenskog stadiona.
Ne treba sada ici iz krajnosti u krajnost, pa govoriti kako Rijad nije bio prevaga na terenu, to je ipak smijesno govoriti, a dok je bio u klubu u drugu se krajnost islo ...

StormX
Kontakt:

Post Postao/la StormX » 20 jan 2026, 18:22

Marokanci58 je napisao/la:
20 jan 2026, 11:35
Ispada samo Tuzla city koja je praktički i odustala od lige i neće bod do kraja osvojiti. Liga se vraća na 16 timova što je i logičan potez. Ostali svi mogu igrati sa minimalnim finansijama i juniorima jer se skoro sve zna. Ne vidim potrebnu ni da se pojačavaju Bratstvo, Igman i Budućnost koja najviše ulaže i dovodi a pitanje ispadanja riješeno. Za prvo mjesto Stupčanica i Travnik i niko više jer Čelik i TOŠK ne žele u Wwin ligu. Valja Zeničane i Tuzlake ovdje trpiti jos godinu i po pogotovo kad Sloboda iduće godine krene kao favorit za ulazak.
Bog te n373ebo gdje si ti procito da TOŠK i Čelik neće u PL, a Stupčanica i Travnik hoće.Nadji mi taj tekst boga ti ili ako ne mozes naci `NACRTAJ MI`.Ni pripreme nisu počele vi sve znate.Lebac te j38o

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 20 jan 2026, 18:32

20 jan 2026, 18:11
Kod mene kroz restoran prođe stotine fudbalera, sudija, delegata već više od deceniju. Znate svi sa TK gdje svi svraćaju. Tako da ako sam napisao iduće sezone liga 16 klubova, to smatrajte završenim, vidjećemo kada se izglasa ko je bio upravu. A forumašu iz Zenice da odgovorim vaš vezni red je sada slabiji od onog kojeg ste imali u trećem rangu. Ako ti treba crtati dalje onda...Ista situacija i u TOŠK-u. Nije ista drastičnija čak. Oni su raspustili 6 ključnih igrača. Sa juniorima do kraja, osiguran opstanak. Troškovi minimalni. Gradi se pomoćni teren.
Slazem se da je vezni TRENUTNO tanak, a jel to ne postoji opcija da se ne pojaca?
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

BosnianRahatluk
Kontakt:

Post Postao/la BosnianRahatluk » 20 jan 2026, 18:39

@ Marokanac ne zayebavaj narod. Ni pomocu trikova naredne sezone liga Ne moze brojati 16 klubova. Da bi to moglo Odluka je morala biti donesena prije starta prvenstva.
Pusti te pjanske,kafanske price.

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 20 jan 2026, 18:48

BosnianRahatluk je napisao/la:
20 jan 2026, 18:39
@ Marokanac ne zayebavaj narod. Ni pomocu trikova naredne sezone liga Ne moze brojati 16 klubova. Da bi to moglo Odluka je morala biti donesena prije starta prvenstva.
Pustimo vrijeme, odluka će biti donesena prije početka prvenstva i sezone 26/27 . Sve po propisima. Odustalo se ujedinjenja i dodatnog skraćivanja zbog RS tako da i ova liga sa 14 klubova gubi smisao.

BosnianRahatluk
Kontakt:

Post Postao/la BosnianRahatluk » 20 jan 2026, 19:04

20 jan 2026, 18:48
BosnianRahatluk je napisao/la:
20 jan 2026, 18:39
Pustimo vrijeme, odluka će biti donesena prije početka prvenstva i sezone 26/27 . Sve po propisima. Odustalo se ujedinjenja i dodatnog skraćivanja zbog RS tako da i ova liga sa 14 klubova gubi smisao.
Drug. Tesko da to moze tako , jer vec bi se moralo znati koliko klubova ispada i da li uopste neko prelazi u nizi rang i ko i na koji nacin popunjava tu prosirenu ligu.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 20 jan 2026, 19:04

Kod mene kroz restoran prođe stotine fudbalera, sudija, delegata već više od deceniju. Znate svi sa TK gdje svi svraćaju. Tako da ako sam napisao iduće sezone liga 16 klubova, to smatrajte završenim, vidjećemo kada se izglasa ko je bio upravu. A forumašu iz Zenice da odgovorim vaš vezni red je sada slabiji od onog kojeg ste imali u trećem rangu. Ako ti treba crtati dalje onda...Ista situacija i u TOŠK-u. Nije ista drastičnija čak. Oni su raspustili 6 ključnih igrača. Sa juniorima do kraja, osiguran opstanak. Troškovi minimalni. Gradi se pomoćni teren.
Tacno za vezni red a to se mi necemo pojacat i ne mozemo a sto se tice lige moguce da se moze na 16 ici ,znam samo da ne mozes ici na manje od 14 cim krene sezona ,mora se prije sezone znati sve a to za 16 moguce da moze ..
Nisi mi odg u vezi Stupcanice i Travnika ,gdje ce Stupcanica igrat isti problem kao prosle sezone i je li lakse Celiku ili njima obezbjedit 4 miliona ,nije to liga vise kad je Varupa igro sa manje od milion budzet prvi rang

Neznam55
Kontakt:

Post Postao/la Neznam55 » 20 jan 2026, 19:29

Skratit i našu i njihovu ligu na 10 makar nikad ne došlo do ujedinjenja. Kome odgovara povratak raznih seljačkih klubova bez ambicije?

legendarnadruga
Kontakt:

Post Postao/la legendarnadruga » 20 jan 2026, 19:39

Neznam55 je napisao/la:
20 jan 2026, 19:29
Skratit i našu i njihovu ligu na 10 makar nikad ne došlo do ujedinjenja. Kome odgovara povratak raznih seljačkih klubova bez ambicije?
Upravo to rahatniji smo kako nema one budale spiskica

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 20 jan 2026, 19:51

20 jan 2026, 17:26
tuzlanskinacin je napisao/la:
20 jan 2026, 14:57
20 jan 2026, 14:45
Marokanac po cemu zakljucujes Stupcanica i Travnik a Celik ne ??To Celik se ne moze pojacat nadomjestit Kalesica a Telalovic nije bio prevaga na terenu.
Da li moze Travnik moze naci 4 miliona i Stupcanica lakse nego Celik i gdje ce Stupcanica igrat jer su prosle godine svjesno odustali od ulaska .
Ja bi ligu smanjio na 10 isto kao Wwin liga sistem ,digo bi level vise za licencu za infrastrukturu ,igraj sta mozes i cao ,ima 2 liga i zabranio kad udjes nema zamjenskog stadiona.
Ma lagani ste ulazite i ti naso ovu bas opsežne i stručnu analizu i predviđanje uzet za ozbiljno. Analiza se čovjeku temelji na nadi, a vi ste u najboljoj formi do sad i to jos od proljeća prosle sezone. Mene vise zanima ovo sto prica za 16 timova, jedino sam to ovdje od njega procitao, a posto znam neke ljude koji imaju info iz moje Slobode pa i mene nesto zapadne ne znam da mi ne bi rekli bas takvu info ako uopste i postoji.
Daleko od toga da bilo ko ulazi 100% ali vala ne mozes rec ni da neko ne ulazi kao Marokanac ,mada ima on dosta realnih stvari kad kaze .
Za ligu ne znam nigdje nisam procito a sad da li se moze mjenjat u toku sezone mozda moze povecavat a skracivat ne moze .
Valjda dodju neke info iz Slobode ali ovde cim spomenes Slobodu eno ga mrzi ilj ljubomoran 😂😂
Pa naravno da ima i tacnih stvari ali daleko od tog da vi nećete iskoristiti i popuniti odlaska Rikija i Dine. Ma nemam ja neke info tek po neku cujem od nekih prijatelja ali ono malo mi nerealna ova priča o proširenju prenio bi do sad neki medij sigurno.

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 21 jan 2026, 08:38

Lupas rodzo momacki, tako si govorio i za Hegiva i Skrijelja da dolaze u NK Celik a jedan i drugi fulas.
Pa valjda imamo dovoljno kesa od obestecenja 300k da mozemo dovest 2 igraca u vezni red koji ce poderat ovu ligu, pa ako treba dat premijerligasku platu i dovest premijerligaske igrace u vezi

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 21 jan 2026, 14:01

convict35 je napisao/la:
21 jan 2026, 08:38
Lupas rodzo momacki, tako si govorio i za Hegiva i Skrijelja da dolaze u NK Celik a jedan i drugi fulas.
Pa valjda imamo dovoljno kesa od obestecenja 300k da mozemo dovest 2 igraca u vezni red koji ce poderat ovu ligu, pa ako treba dat premijerligasku platu i dovest premijerligaske igrace u vezi
Obojica su imala želju da idu u Čelik i u Wwin ligu ali Čelik ih nije htio.Tada sam shvatio ambicije kao i ranije za Slobodu ili sada za TOŠK i Čelik. Vrijeme je najbolji pokazatelj svega, brzo će mart. Parola je uvijek bila tim koji pobjeđuje se ne mjenja a vi ste već 4 igrača sa ozbiljnom minutažom i učinkom izgubili. Ide li još igrača? I ne, nećete dovesti nijednog igrača koji se izdvaja u Prvoj Ligi Federacije a kamoli igrača Wwin kvalitete. Sam pokazuješ nesigurnost kada pišeš VALJDA imamo keša. Bratstvo da ima onaj broj publike i prihode kao Čelik i 100 000 KM od članstva za mjesec dovodilo bi igrače ranga Ovčine i Pršeša. Ja vam želim sve najbolje samo me nemojte spominjati kada se Stupčanica izdvoji na prvom mjestu da sam imao pravo. I nije moje da se miješam u vaše, ovdje ću završiti. Čujemo se sredinom polusezone.👍

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 jan 2026, 14:41

Lupas, ali bas lupas.

Prvo, ti bi pare bez dugova Celika. Kako lijepo.

Drugo, vezni red nije slabiji nego u trecem rangu. Mislim igraci iz tog veznog reda dostavljaju postu po Njemackoj, o cemu mi onda i pricamo?

Trece, nije ti covjek rekao "valjda" u tom konektstu o kojem ti pricas.

Cetvrto, kakva cetiri igraca sa ozbiljnom minutazom?
Celik!3,2,2.

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 21 jan 2026, 15:56

21 jan 2026, 14:01
convict35 je napisao/la:
21 jan 2026, 08:38
Obojica su imala želju da idu u Čelik i u Wwin ligu ali Čelik ih nije htio.Tada sam shvatio ambicije kao i ranije za Slobodu ili sada za TOŠK i Čelik. Vrijeme je najbolji pokazatelj svega, brzo će mart. Parola je uvijek bila tim koji pobjeđuje se ne mjenja a vi ste već 4 igrača sa ozbiljnom minutažom i učinkom izgubili. Ide li još igrača? I ne, nećete dovesti nijednog igrača koji se izdvaja u Prvoj Ligi Federacije a kamoli igrača Wwin kvalitete. Sam pokazuješ nesigurnost kada pišeš VALJDA imamo keša. Bratstvo da ima onaj broj publike i prihode kao Čelik i 100 000 KM od članstva za mjesec dovodilo bi igrače ranga Ovčine i Pršeša. Ja vam želim sve najbolje samo me nemojte spominjati kada se Stupčanica izdvoji na prvom mjestu da sam imao pravo. I nije moje da se miješam u vaše, ovdje ću završiti. Čujemo se sredinom polusezone.👍
Nemas ti veze sa zivotom, previse pametujes a info ti se pokazuju netacne, nista nisi pogodio ima godina.Cuj da Bratstvo ima prihode dovodilo bi, pa levatu mi tesko i dovodimo zato sto se trazi ciljano i kvalitetno da hocemo mogli bi nabacat prosjeka i dovest pola lige.Ogranicen si i ne kontas da mi trazimo igrace koji ce moc igrat i PL

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 21 jan 2026, 17:19

Upravu je covjek, ne samo da necemo dovesti igrace koji su kalibar za PL, nego necemo dovoditi nista. Odustajemo od ulaska.

Delije-podruznica Tuzla slave ulazak ove sezone
Srce, čast i ponos!

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 21 jan 2026, 18:53

Venom je napisao/la:
21 jan 2026, 17:19
Upravu je covjek, ne samo da necemo dovesti igrace koji su kalibar za PL, nego necemo dovoditi nista. Odustajemo od ulaska.

Delije-podruznica Tuzla slave ulazak ove sezone
Glup ti pokušaj provokacije jer prvo to nije ni cilj Slobode bar ne vise, jest se pričalo na početku sezone ali se pogriješilo i vidjeli smo da za to jos nismo spremni. Drugo nez kakve veze Marokanac ima sa Slobodom? Čak ni ne tvrdi da mi ulazimo vec Stupcanica.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 21 jan 2026, 19:34

Da i ja dodam da neke stvari Marokanac lupa obicne kafanske a da ima nesto smisla neki komentar ima ..Zamjerim mu jedino kad mu postavis konkretno pitanje nece da odgovori kao vecina tuzlaka ovdje.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 21 jan 2026, 19:38

Pa tuzlanski nacin pa neozbiljno je od uprave izjavit ulazimo u Wwin ligu i pregazit cemo sve i prema navijacima i sponzorima ,to niste vi navijaci najavili nego uprava.Onda odjednem necemo nemozemo ,nije plan,nije vreme i
kako sutra da vjerujes toj upravi kad ti plan iznese .

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 21 jan 2026, 21:36

Ima istine u ovome da se planira federalna liga i liga rs ujediniti kroz godinu dvije a razlog je da druge lige budu razvoj mladih igraca i s tim ujedno jacas i premijer i prvu ligu Bosne i Hercegovine.
Ali naravno na dalekom je to stapu sve jer kod nas se ne zna nista.
Čelik ce se pojacati ljudi rade i Miru i ne najavljuju unaprijed koga planiraju dovesti.
Polako dosla su dva igraca pravo dobra,doci ce ih jos samo lakapo.
Ambicije za ulazak u premijer ligu su tu i oko toga nema dileme ali da ce biti zanimljiv nastavak sezone hoce.
Stupcanica ce postati filijala zelje to je vise nego očigledno a do njihovog nekog velikog iskoraka ka premijer ligu ima jos puta a ujedno i rada i truda.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

StormX
Kontakt:

Post Postao/la StormX » 21 jan 2026, 23:15

OdmutNicaze1988 je napisao/la:
21 jan 2026, 21:36
Ima istine u ovome da se planira federalna liga i liga rs ujediniti kroz godinu dvije a razlog je da druge lige budu razvoj mladih igraca i s tim ujedno jacas i premijer i prvu ligu Bosne i Hercegovine.
Ali naravno na dalekom je to stapu sve jer kod nas se ne zna nista.
Čelik ce se pojacati ljudi rade i Miru i ne najavljuju unaprijed koga planiraju dovesti.
Polako dosla su dva igraca pravo dobra,doci ce ih jos samo lakapo.
Ambicije za ulazak u premijer ligu su tu i oko toga nema dileme ali da ce biti zanimljiv nastavak sezone hoce.
Stupcanica ce postati filijala zelje to je vise nego očigledno a do njihovog nekog velikog iskoraka ka premijer ligu ima jos puta a ujedno i rada i truda.
Odmut jeli to mahala ona kontra Blatuše, koliko se sjecam i ako je tacno mjesto gdje su oni neboderi.Bio tu slucajno se nasao i upozno par momaka strasnih pravi robovi.Odprilike 10-ak momaka, po mom skromnom misljenju mogli su tribinu usutit.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.