Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

jestamaji
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la jestamaji » 15 jan 2026, 22:42

sinneru, ako uopšte dođe do SF

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 16 jan 2026, 17:24

Dobar žrijeb, izbalansiran.

Zverev bi mogao najebati u prvom kolu, a i De Minaur će morati kopati protiv Berete.

Sve u svemu, mislim da novo Sincaraz finale može spriječiti samo povreda jednog od njih dvojice. Čini se da su pofino igrački iznad ostatka toura. Vidjet ćemo kako će Alcaraz reagovati na ovo sve oko JCF.

Medvedevu predviđam dobar turnir, jako dobro je izgledao u Brisbaneu, servirao i returnirao fantastično.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 jan 2026, 16:57

Od većih iznenađenja Fonseca izletio u prvom kolu (vjerovatno nedovoljno spreman), Felix predao zbog grčeva i Cobolli zbog sraćke. :crazy:

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 20 jan 2026, 17:04

Lehečka je isto ispao u 1.kolu, možda Korda malo iznenađenje.
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

LenyYoro15
Kontakt:

Post Postao/la LenyYoro15 » 20 jan 2026, 17:27

Moja projektovana četvrtinala su:

Alcaraz - De Minaur (De Minaur - Bublik 50%-50%)
Rublev - Medvedev

Fritz - Mensik (Mensik - Hurkacz 50%-50%)
Shelton - Sinner

Iznenadila me lagana pobjeda Sheltona nad najboljim nenosiocom po meni (Humbert), zato mu dajem sigurno četvrtifnale sa Sinnerom koji ima autoput do istog.

Fritz ima lagana uvodna kola i mislim da će u tom dijelu ždrijeba doći do 1/4, jer Musetti ima neke probleme fizičke prirode. Novaku ne vjerujem više protiv dobrih servera na hardu, tako da ako Mensik (nije ubjedljivo startao) dođe do 4. kola mislim da dobija Novaka jer ima već iskustvo velike pobjede protiv njega.

Rublev mi se sviđa na startu sezone i mislim da dobija Zvereva, dok je Meda u formi u ima fin ždrijeb sada kada je Felix out.

Carlos ne bi trebao imati većih problema, iako bih volio da izbjegne Tommy Paula u 4. kolu. Nadam se da će Davidovich odraditi Paula. De Minaur je obično dobar do 1/4 i ovdje ga samo Bublik može realno dobiti, ali dajem malu prednost De Minauru zbog domaće publike i kretanja koje je umjetnost.

Polufinala:

Alcaraz - Medvedev (bilo bi TOP da se sretnu konačno na hardu na GS poslije US Opena 2023 kad je Meda bio u best modu)
Fritz - Sinner

FInale:

Alcaraz - Sinner 3-2 :pray:

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 20 jan 2026, 17:36

Gdje po tebi ispada Novak onda?

LenyYoro15
Kontakt:

Post Postao/la LenyYoro15 » 20 jan 2026, 17:43

RobertHrkac555 je napisao/la:
20 jan 2026, 17:36
Od Mensika u 4. kolu.

Čak i ako ne bude tu Mensik, vjerovatno će biti Hurkacz pa će tip meča biti sličan. Mada mnogo više dajem šansi Mensiku da ga izbaci nego eventualno Hurkaczu ako bi išao na Novaka.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 jan 2026, 20:53

LenyYoro15 je napisao/la:
20 jan 2026, 17:43
Od Mensika u 4. kolu.

Čak i ako ne bude tu Mensik, vjerovatno će biti Hurkacz pa će tip meča biti sličan. Mada mnogo više dajem šansi Mensiku da ga izbaci nego eventualno Hurkaczu ako bi išao na Novaka.
Novak ako fizički izdrži ide sigurno u polufinale po meni. Djelovao je jako dobro u onoj egzibiciji protiv Tiafoea i u prvom kolu protiv Sinnera. Njemu je najbitnije da što manje vremena troši na terenu. Prošle godine je fantastično odigrao dok nije šehidio. Međutim tu mu je kraj po svemu sudeći.

U finalu Alcaraz - Sinner dajem Sinneru veće šanse zbog iskustva osvajanja ovog turnira, večernjeg termina koji će smanjiti odskok loptice na idealnu visinu za Sinnera i još nepoznate reakcije Alcaraza na sve sa Ferrerom. U finalu ATP Finals je Alcaraz odigrao vrhunski meč gdje je bio poen do prvog seta (Sinner riskirao na drugi servis, savršeno odservirao) i imao je break prednosti u drugom gdje je zaradio povredu zbog koje je propustio DC. Naravno da je sve ovo relativno i ne mora ništa da znači, ali može da daje neke signale. Rekao bih da se finale igra na suncu u dnevnom terminu da je 50:50, ovako 60:40 u korist Sinnera.

Sve u svemu, debelo ću biti iznenađen ako ne odigraju 4. finale u nizu.

LenyYoro15
Kontakt:

Post Postao/la LenyYoro15 » 20 jan 2026, 21:03

CAGarfia je napisao/la:
20 jan 2026, 20:53
20 jan 2026, 17:43
Od Mensika u 4. kolu.

Novak ako fizički izdrži ide sigurno u polufinale po meni. Djelovao je jako dobro u onoj egzibiciji protiv Tiafoea i u prvom kolu protiv Sinnera. Njemu je najbitnije da što manje vremena troši na terenu. Prošle godine je fantastično odigrao dok nije šehidio. Međutim tu mu je kraj po svemu sudeći.

U finalu Alcaraz - Sinner dajem Sinneru veće šanse zbog iskustva osvajanja ovog turnira, večernjeg termina koji će smanjiti odskok loptice na idealnu visinu za Sinnera i još nepoznate reakcije Alcaraza na sve sa Ferrerom. U finalu ATP Finals je Alcaraz odigrao vrhunski meč gdje je bio poen do prvog seta (Sinner riskirao na drugi servis, savršeno odservirao) i imao je break prednosti u drugom gdje je zaradio povredu zbog koje je propustio DC. Naravno da je sve ovo relativno i ne mora ništa da znači, ali može da daje neke signale. Rekao bih da se finale igra na suncu u dnevnom terminu da je 50:50, ovako 60:40 u korist Sinnera.

Sve u svemu, debelo ću biti iznenađen ako ne odigraju 4. finale u nizu.
Slažem se.

Čak sam navijao da Alcarazov dio ždrijeba krene prvi. I dobro je da je tako. To garantuje dnevni meč u eventualnom polufinalu. Siguran sam da u dnevnom meču dobija bilo koga. Ovaj Hanfmann večeras nije nimalo bezazlen (najbolji omjer winnera i ufo u prvom kolu od svih igrača) i dobro je da je dnevni meč.
Carlos ne voli noćni termin. To je već svima poznato.

Idealan scenarij za polufinala bi bio Carlos - Medvedev u dnevnom i onda Jannik - Novak u noćnom. Taj petak se ne bi radilo definitivno :mrgreen:

Sinner bi bio favorit u finalu, ali bi se potukli dobro. Carlos je uvijek bio dobar u ono malo mečeva u karijeri u kojima nije bio smatran favoritom.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 22 jan 2026, 10:56

badosa i ciciban ne mogu više nikoga dobit

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 22 jan 2026, 10:58

Bravo Sinner!

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 22 jan 2026, 16:49

Kakav doktor Stan Wawrinka, kako je izvukao pobjedu. Vjerojatno mu je kraj protiv Frizura iduće kolo ali i ovo je velika stvar

LenyYoro15
Kontakt:

Post Postao/la LenyYoro15 » 22 jan 2026, 17:07

22 jan 2026, 16:49
Kakav doktor Stan Wawrinka, kako je izvukao pobjedu. Vjerojatno mu je kraj protiv Frizura iduće kolo ali i ovo je velika stvar
Gledao sam Džumhur - Wawrinka prošle godine u Umagu :) Nevjerovatno je uživo vidjeti onu backhand paralelu kada si na tribini iza njega nekih 10 metara.

slika

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 22 jan 2026, 17:21

22 jan 2026, 17:07
22 jan 2026, 16:49
Gledao sam Džumhur - Wawrinka prošle godine u Umagu :) Nevjerovatno je uživo vidjeti onu backhand paralelu kada si na tribini iza njega nekih 10 metara.

slika
Stan je romantik, igra tenis jer mu se igra i nema nikakav problem rudariti po challengerima i u 40. godini, a egzistencija se davnih dana osigurala. :thumbup:

Večeras svi dobri mečevi.

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 22 jan 2026, 19:52

Valentin Vacherot prolazi ispod radara, uzima pobjede gdje treba, ne brani ništa do 10.mjeseca, mogao bi ako ovako nastaviti upasti u top10. Znam da je rano to predviđati ali kupi solidno bodova

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 23 jan 2026, 14:50

Carlos i Tomica ce biti dobar mec.Nadam se da nece biti u nekom NBA terminu :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 23 jan 2026, 15:53

Alcaraz - Moutet svaki drugi poen se igrali mačke i miša, kakva dva cirkusanta. Teferič od meča

LenyYoro15
Kontakt:

Post Postao/la LenyYoro15 » 23 jan 2026, 16:49

CAGarfia je napisao/la:
23 jan 2026, 15:53
Alcaraz - Moutet svaki drugi poen se igrali mačke i miša, kakva dva cirkusanta. Teferič od meča
Meni je ono totalno negledljivo. Nisam tip kojem je ono zanimljivo, a pogotovo ne da budem oduševljen nečim. Ustao sam da gledam meč, a na kraju sam više slušao tv nego gledao.

Nadam se opet sa Paulom da ide dnevni termin. Siguran sam da u dnevnom Carlos dobije svakog. Moguće da će De Minaura i Bublika staviti u noćni na Rod Laver pa rastu šanse da Carlos bude dnevni.
Tommy Paul mu može napraviti probleme. Njega kad krene, može svakog razbiti u jednom setu (Sinnera prvi set u Rimu prošle godine pomeo). Problem mu je što ne može dugo držati taj nivo. Pogotovo ne na 3 seta. Nadam se.

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 23 jan 2026, 17:08

Stvarno jako zanimljiv turnir, favoriti prolaze dalje, kreću jaki mečevi

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 23 jan 2026, 17:18

23 jan 2026, 16:49
CAGarfia je napisao/la:
23 jan 2026, 15:53
Meni je ono totalno negledljivo. Nisam tip kojem je ono zanimljivo, a pogotovo ne da budem oduševljen nečim. Ustao sam da gledam meč, a na kraju sam više slušao tv nego gledao.

Nadam se opet sa Paulom da ide dnevni termin. Siguran sam da u dnevnom Carlos dobije svakog. Moguće da će De Minaura i Bublika staviti u noćni na Rod Laver pa rastu šanse da Carlos bude dnevni.
Tommy Paul mu može napraviti probleme. Njega kad krene, može svakog razbiti u jednom setu (Sinnera prvi set u Rimu prošle godine pomeo). Problem mu je što ne može dugo držati taj nivo. Pogotovo ne na 3 seta. Nadam se.
Ni meni nije zanimljivo jer je ozbiljnost meča bila nikakva. I sam Moutet je rekao da zna da ne može dobiti Alcaraza. Od prvog gema se vidjelo to. Međutim nikakvog ritma nije bilo s osnovne, Moutet ga je ubacio u mašineriju tog mouse and cat ludila, a Carlos ko Carlos, živi za takve trenutke.

Alcaraz mi djeluje dobro s osnovne linije, Hanfmann je bio ozbiljan test. Međutim mislim da bi mu se kratkoročno moglo obiti od glavu što je dirao servis jer vidi se da nije to to kao od US Opena do kraja prošle sezone. Dugoročno bi trebalo biti rezultata i zbog fluidnosti tehnike da manje tijelo optereti, ali bi i na preciznosti mogao dobiti. Tomica je zajeban protivnik i Alcaraz ako bude u klaun fazi, najebat će.

Sinnera nisam gledao ništa, mada mislim da je na svom klasičnom nivou. Stavili su ga u dnevni termin večeras, a najavljuju + 40 temperaturu. To mu je puno veći protivnik nego bilo koji teniser do četvrtfinala.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.