Carlos nije tvrdoglav i do sada povlači dobre poteze. Ovo sa servisom je dobra promjena jer nema one 'pauze' koju je ranije pravio. Rastanak sa Fererom također pozdravljam. Volio bih da mu Murrey bude trener, ako bude uzimao joše nekoga uz Lopeza.CAGarfia je napisao/la: ↑23 jan 2026, 17:18Ni meni nije zanimljivo jer je ozbiljnost meča bila nikakva. I sam Moutet je rekao da zna da ne može dobiti Alcaraza. Od prvog gema se vidjelo to. Međutim nikakvog ritma nije bilo s osnovne, Moutet ga je ubacio u mašineriju tog mouse and cat ludila, a Carlos ko Carlos, živi za takve trenutke.LenyYoro15 je napisao/la: ↑23 jan 2026, 16:49Meni je ono totalno negledljivo. Nisam tip kojem je ono zanimljivo, a pogotovo ne da budem oduševljen nečim. Ustao sam da gledam meč, a na kraju sam više slušao tv nego gledao.
Nadam se opet sa Paulom da ide dnevni termin. Siguran sam da u dnevnom Carlos dobije svakog. Moguće da će De Minaura i Bublika staviti u noćni na Rod Laver pa rastu šanse da Carlos bude dnevni.
Tommy Paul mu može napraviti probleme. Njega kad krene, može svakog razbiti u jednom setu (Sinnera prvi set u Rimu prošle godine pomeo). Problem mu je što ne može dugo držati taj nivo. Pogotovo ne na 3 seta. Nadam se.
Alcaraz mi djeluje dobro s osnovne linije, Hanfmann je bio ozbiljan test. Međutim mislim da bi mu se kratkoročno moglo obiti od glavu što je dirao servis jer vidi se da nije to to kao od US Opena do kraja prošle sezone. Dugoročno bi trebalo biti rezultata i zbog fluidnosti tehnike da manje tijelo optereti, ali bi i na preciznosti mogao dobiti. Tomica je zajeban protivnik i Alcaraz ako bude u klaun fazi, najebat će.
Sinnera nisam gledao ništa, mada mislim da je na svom klasičnom nivou. Stavili su ga u dnevni termin večeras, a najavljuju + 40 temperaturu. To mu je puno veći protivnik nego bilo koji teniser do četvrtfinala.
Meni je malo slabiji ovdje nego na US Openu prošle godine, ali je bolji nego inače u Australiji.
Onaj US Open je teško ponoviti. Onakvu dominaciju servisa i forhenda kroz svih 7 mečeva teško da će ikada ponoviti. Momak je dopustio slovom i brojem 3 (TRI) brejk lopte kroz turnir. Ono je bio GOAT mod i negdje sam pričitao 3. najubjedljivije osvojen Slam u Open eri.
Sinner je standardan. Mašina bez oscilacija. Iako nisam ljubitelj lika i djela Bena Sheltona, taj meč u 1/4 finala bi trebao da nam pokaže na kojem je nivou SInner ove godine.

.jpg)