Premijer liga BiH - aktuelno

jurisicduska
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la jurisicduska » 21 jan 2026, 11:25

svemalim1 je napisao/la:
21 jan 2026, 11:12
pa vjerovatno je zapelo u tome sto dodje direktiva od hdz-a gdje da se ulaze, gdje ne.
Imaju novca mogu 9 klubova finansirat svi da budu vrhunski.
Još tacno ne vidim neku drugu perspektivu tamo, kulturni život, neka socijalna angažiranost, skoro svaka kuća bogata, sport im može dosta toga napraviti. Ne mogu da skontam sta je.

Ok Zrinjski kao primarni projekt. Ali zašto ne i Široki.

goGlobal
Kontakt:

Post Postao/la goGlobal » 21 jan 2026, 11:25

Vorovus je napisao/la:
20 jan 2026, 23:52
Koliko moras biti glup da pomislis da ce se Siroki Brijeg ugasiti ili ispasti u nize lige.
Pa i ovakvi kakvi su sad su ozbiljniji i organizovaniji klub od 99% klubova u BiH.

Ko ce igrati u PL ako ne oni? Da nece Rudar Kakanj ili TOSK?
Naravno nema trofeja kao nekad, izlasci u Evropu su rijetki, ali izmedju 5. i 8. mjesta mogu biti uvijek sa pola gasa.
Ma nema nista od tog. Kakvo gašenje, najbolje je opisao gore u postu Bordo10 sve i šta se vjerovatno dešava u klubu. Široki ima infrastrukturu na kojoj im možemo svi pozaviditi. Jest da su mala sredina ali treba bit realan i napisati da su od samog početka zajedničke lige uvijek bili respektabilan konkurent. Imaju i titula, nisu bezveze klub po svim parametrima.

Bili su prvaci 2003./04. i 2005./06 godine.

Osvajači Kupa Bosne i Hercegovine su bili tri puta od ujedinjena lige 2006./07., 2012./13. i 2016./17 godine.

Ljudi igrali mnoštvo finala kupova, bili često za petama osvajačiam a i višestruci su prvaci bili u postratnoj ligi HB.
kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi..

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 21 jan 2026, 11:28

goGlobal je napisao/la:
21 jan 2026, 11:25
Vorovus je napisao/la:
20 jan 2026, 23:52
Koliko moras biti glup da pomislis da ce se Siroki Brijeg ugasiti ili ispasti u nize lige.
Pa i ovakvi kakvi su sad su ozbiljniji i organizovaniji klub od 99% klubova u BiH.

Ko ce igrati u PL ako ne oni? Da nece Rudar Kakanj ili TOSK?
Naravno nema trofeja kao nekad, izlasci u Evropu su rijetki, ali izmedju 5. i 8. mjesta mogu biti uvijek sa pola gasa.
Ma nema nista od tog. Kakvo gašenje, najbolje je opisao gore u postu Bordo10 sve i šta se vjerovatno dešava u klubu. Široki ima infrastrukturu na kojoj im možemo svi pozaviditi. Jest da su mala sredina ali treba bit realan i napisati da su od samog početka zajedničke lige uvijek bili respektabilan konkurent. Imaju i titula, nisu bezveze klub po svim parametrima.

Bili su prvaci 2003./04. i 2005./06 godine.

Osvajači Kupa Bosne i Hercegovine su bili tri puta od ujedinjena lige 2006./07., 2012./13. i 2016./17 godine.

Ljudi igrali mnoštvo finala kupova, bili često za petama osvajačiam a i višestruci su prvaci bili u postratnoj ligi HB.
Njima je malo falilo i za bolje evropske rezultate. Sjećam se onog dvomeča sa Aberdeenom, meni ništa lošije nisu izgledali od Škota, ali bh klubovima uvijek malo fali, a to malo je par miliončića godišnje za 2-3 malo bolja igrača. :lol:

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 21 jan 2026, 11:47

jurisicduska je napisao/la:
21 jan 2026, 11:25
svemalim1 je napisao/la:
21 jan 2026, 11:12
pa vjerovatno je zapelo u tome sto dodje direktiva od hdz-a gdje da se ulaze, gdje ne.
Imaju novca mogu 9 klubova finansirat svi da budu vrhunski.
Još tacno ne vidim neku drugu perspektivu tamo, kulturni život, neka socijalna angažiranost, skoro svaka kuća bogata, sport im može dosta toga napraviti. Ne mogu da skontam sta je.

Ok Zrinjski kao primarni projekt. Ali zašto ne i Široki.
pojma nemam. pretpostavljam da tu postoje neke lokalne i unutar-stranacke relacije za koje mi ne znamo.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 21 jan 2026, 11:48

slika

Dobro nam došao Vizinger
Sve cemo platit - ili obeštećenje ili dobiješ lovu od našeg strateškog partnera da raskineš taj ugovor ili tu klauzulu u ugovoru iskeshiraš

Vizingeru - Vizingeru plavi brate puni smo ko Brod

DOĐI - DOĐI - VIZI

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 21 jan 2026, 11:52

svrakino1921 je napisao/la:
21 jan 2026, 11:48
slika

Dobro nam došao Vizinger
Sve cemo platit - ili obeštećenje ili dobiješ lovu od našeg strateškog partnera da raskineš taj ugovor ili tu klauzulu u ugovoru iskeshiraš

DOĐI - DOĐI - VIZI
Na Transfermarktu piše da ga prati Bačka Topola, ko tu koga zayebava? :D

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 21 jan 2026, 11:55

brig je napisao/la:
21 jan 2026, 10:40
Bordo10 je napisao/la:
20 jan 2026, 23:00
Siroki se rjesava ove uprave, u klub se uskoro vraca Mijo Jelic, i Feal grupacija, tako da nemojte se sekirati, sve je ovo Mijina osveta, zbog lopovluka trenutne uprave, u i dugova koje su napravili. Svi privrednici kad se on vrati, ulaze ponovo u klub.
Ne rjesava se klub nikog iz Uprave, svi ljudi su tu isti koji vec 25 + godina sponzoriraju i vode klub. Pises gluposti. Isto je i u HKK Širokim. Isti ljudi su tu od početka. Samo se direktori mjenjaju, treneri i igrači. Za tvoju info ovi koji su vodili klub sad nisu krali nego ulagali, renoviran stadion, potpuno renoviran kamp. Totalno znači. Sve komplet. Stavljeni reflektori itd
Tako da su smiješni ovi koji u isti koš stavljaju Široki koji je institucija u bh ligi s ostalima (osim velike četvorke kojoj i pripada)
Koliko je meni poznato, jedini Bošnjak koji je imao ponudu od NKŠB je bio Albin Pelak bilvaktile. Čak su mu duple pare u odnosu na Želju tada nudili. Ponudu je isti odbio.

S druge strane HŠKZM od kada je počeo Bošnjake i Srbe da dovodi, tada im počinju rezultatski uspjesi. To je fakt.
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 21 jan 2026, 12:05

Samba71 je napisao/la:
21 jan 2026, 11:55
brig je napisao/la:
Bordo10 je napisao/la:
Siroki se rjesava ove uprave, u klub se uskoro vraca Mijo Jelic, i Feal grupacija, tako da nemojte se sekirati, sve je ovo Mijina osveta, zbog lopovluka trenutne uprave, u i dugova koje su napravili. Svi privrednici kad se on vrati, ulaze ponovo u klub.
Ne rjesava se klub nikog iz Uprave, svi ljudi su tu isti koji vec 25 + godina sponzoriraju i vode klub. Pises gluposti. Isto je i u HKK Širokim. Isti ljudi su tu od početka. Samo se direktori mjenjaju, treneri i igrači. Za tvoju info ovi koji su vodili klub sad nisu krali nego ulagali, renoviran stadion, potpuno renoviran kamp. Totalno znači. Sve komplet. Stavljeni reflektori itd
Tako da su smiješni ovi koji u isti koš stavljaju Široki koji je institucija u bh ligi s ostalima (osim velike četvorke kojoj i pripada)
Koliko je meni poznato, jedini Bošnjak koji je imao ponudu od NKŠB je bio Albin Pelak bilvaktile. Čak su mu duple pare u odnosu na Želju tada nudili. Ponudu je isti odbio.

S druge strane HŠKZM od kada je počeo Bošnjake i Srbe da dovodi, tada im počinju rezultatski uspjesi. To je fakt.
Gdje su onda slični uspjesi Veležu, Sarajevu ili Želji?
Kakve to veze ima sa rezultatima?
Zna se sve kad je sta i kako počelo kome

:bih:

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 21 jan 2026, 12:15

aezakmi je napisao/la:
21 jan 2026, 11:23
LavoviGabela je napisao/la:
21 jan 2026, 11:21
aezakmi je napisao/la:
21 jan 2026, 11:20

Ne može se promijeniti filozofija, kad okolina diktira kako će se i na koji način pristupati u klubu i oko kluba. U biti, nek rade šta žele, ali mišljenja sam da solidno jak Široki treba ovoj ligi zbog nekog općeg balansa.

Jednom prilikom sam putovao iz Njemačke za BiH autobusom, gdje se zadesilo da je bilo par momaka iz Posušja i Širokog u busu. U životu veći fašizam nisam vidio, ali ne mogu reći da su protiv mene nešto imali, jer su mi preci bili u =U=, pa su me smatrali svojim, iako uopće ne baštinim te "vrijednosti".

U tom momentu sam shvatio da je vjerovatno većina ljudi u Širokom, Posušju i sličnim sredinama na taj fazon. Sem tog fašizma u govoru (gdje dominira antisrpski narativ, ali i općenito islamofobija i mržnja prema svim muslimanima, a ne samo Bošnjacima), zayebancija je bila na nivou, ali sve te dobre osobine tog zapadnohercegovačkog čovjeka padnu u vodu kad svakih par minuta izleti neki fašizam.

Ja neću reći da je svaki čovjek dole takav, vjerujem da ima dobrih ljudi i nikad ne treba generalizirati, ali ova situacija u vezi sportske politike Širokog me uopće ne čudi. Stanje jednog naroda se neće promijeniti dok se sam taj narod ne promijeni, a oni dole se ne žele mijenjati. Čast izuzecima.
:urnebes: :urnebes: kakav retardinjo
Pronašao si se u svemu ovome, dakle to znači da je većina ovog teksta vjerovatno i objektivno istinita. :D
jašta, povampirene ustaše iz posušja i širokog :urnebes:
nadam se da nemaš više od 15god, ako imaš, onda si u ozbiljnim psihičkim problemima :roll:
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 21 jan 2026, 12:19

aezakmi je napisao/la:
21 jan 2026, 11:52
svrakino1921 je napisao/la:
21 jan 2026, 11:48
slika

Dobro nam došao Vizinger

DOĐI - DOĐI - VIZI
Na Transfermarktu piše da ga prati Bačka Topola, ko tu koga zayebava? :D

Tako je
Ali je uvijek bilo do onog koji daje više novca
Tu smo jaci od Bačke Topole - e sad je do igraca da bira al u većini slučajeva izaberu vecu količinu novca 😀

Uostalom vidjet ćemo - nama treba špic
Zeznuli smo se Dangubičem pravo

HeavyBassBlues
Kontakt:

Post Postao/la HeavyBassBlues » 21 jan 2026, 12:25

A vala i da se ne ugase... Svi bolecivi zbog navodnog neigranje nekatolika u Širokom, a nedajboze da im se dijete uda/ozeni za "drugu vjeru"
Sto bi rekao Krleza: Sacuvaj me boze srpskog junastva i hrvatske kulture. Ja bih jos dodao: i bosnjacke tolerancije.

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 21 jan 2026, 12:34

brig je napisao/la:
21 jan 2026, 12:05
Samba71 je napisao/la:
brig je napisao/la:

Gdje su onda slični uspjesi Veležu, Sarajevu ili Želji?
Kakve to veze ima sa rezultatima?
Zna se sve kad je sta i kako počelo kome

:bih:
Razumijem šta hoćeš da kažeš.
Suma sumarum, nema generala, nema ko da gura u šb.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 21 jan 2026, 12:35

zrinjski je uspjesan zbog sposobnih ljudi. sulente, beusa i naravno podrske politike... ne sto im igraju srbi i crnci.

previse ste se svezali nacija.

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 21 jan 2026, 12:40

svemalim1 je napisao/la:
21 jan 2026, 12:35
zrinjski je uspjesan zbog sposobnih ljudi. sulente, beusa i naravno podrske politike... ne sto im igraju srbi i crnci.

Postoji politička podrška, ali iznad svega je kvalitetan pristup na zelenom terenu. Više puta sam ih gledao uživo i bez obzira ko je bio trener uvijek su bili kompaktni, dominantni ili makar jednako parirali na gostujućem terenu. Sem one blamaže protiv Portugalaca od prije par godina i protiv kijevskog Dinama, oni su već godinama super ekipa.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 21 jan 2026, 12:42

aezakmi je napisao/la:
21 jan 2026, 12:40
svemalim1 je napisao/la:
21 jan 2026, 12:35

Postoji politička podrška, ali iznad svega je kvalitetan pristup na zelenom terenu. Više puta sam ih gledao uživo i bez obzira ko je bio trener uvijek su bili kompaktni, dominantni ili makar jednako parirali na gostujućem terenu. Sem one blamaže protiv Portugalaca od prije par godina i protiv kijevskog Dinama, oni su već godinama super ekipa.
slazem se. zato i kazem sposobni ljudi. oni su najbolje organizovan klub u ligi i to daleko, a to i rezultati pokazuju.

Truba1905burazeru
Kontakt:

Post Postao/la Truba1905burazeru » 21 jan 2026, 12:44

Samba71 je napisao/la:
brig je napisao/la:
Bordo10 je napisao/la:

A kad je HŠKZ počeo dovoditi B i S ?
Pola ti vijeka ime branili
Trn u oku uvijek bio si
Ni u snu nisu mogli vidjeti
Da titule ce Zrinjski slaviti . . .

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 21 jan 2026, 13:01

Truba1905burazeru je napisao/la:
21 jan 2026, 12:44
Samba71 je napisao/la:
brig je napisao/la:

Da ne zaboravimo na i ovakav jedan dogadjaj .
https://www.google.com/amp/s/sportsport ... cle/467430
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 21 jan 2026, 13:13

“Uostalom, u Zrinjski dolazim iz Hajduka, koji je najveći hrvatski klub. Igranje za Hajduk smatram najvećim uspjehom u karijeri, a sigurno ne bih igrao ni za Hajduk da sam takav kakvog me žele predstaviti“

Frajer bas glup. Ono vise bi te kralju cijenili ljudi da cijeniš svoje. Nisam znao da je ovo izjavio a puna mu usta Grbavice.

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 21 jan 2026, 13:35

Samba71 je napisao/la:
brig je napisao/la:

Koliko je meni poznato mislim da je to krenulo tamo nekad oko 2004.g ili 2005.g. (dozvoli mi da fulim godinu gore dole) kada su doveli Rajovića iz Glasnica, pa onda i Sulejmana Smajića,Vernesa Selimovića, Nusret Muslimović i dr. Sjećam se bio je i onaj Kenan Lizde. Možda je čak i on prvi bio.

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 21 jan 2026, 13:42

Samba71 je napisao/la:
21 jan 2026, 13:35
Samba71 je napisao/la:

Koliko je meni poznato mislim da je to krenulo tamo nekad oko 2005.g. (dozvoli mi da fulim godinu gore dole) kada su doveli Rajovića iz Glasnica, pa onda i Sulejmana Smajića,Vernesa Selimovića i dr.
Jest za vas što imate 20 god i pratite PL Bih od 2010.
Par imena meni iz glave Armin Džinović, Kenan Lizde, Huso Rebac, Elvis Ćorić itd,
brojanje krvnih zrnaca u b komponente :urnebes:
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Arma00, DinGospo21, f16 i 25 gostiju.