FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
67
19%
2. Borbu za Evropu
168
47%
3. Sredinu tabele
58
16%
4. Borbu za opstanak
62
17%

Ukupno glasova: 355

perodeformero
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la perodeformero » 22 jan 2026, 16:54

delinjo je napisao/la:
22 jan 2026, 16:46
Sinoć pisem polako,ndma zvanicno,kad zvanicna objavi onda trebs komentarisati,ono sto me brine je sto smo prespori,15 tak dana do utakmice a doveli smo samo 2 igraca,ok dobra igrača ali je premalo.za bilo kakav iskorak.
Hehe gde ti je šiptar, koljači bakljave, najbolji svih vremena, ko je sledeći Recoba?!

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 22 jan 2026, 16:55

delinjo je napisao/la:
Sinoć pisem polako,ndma zvanicno,kad zvanicna objavi onda trebs komentarisati,ono sto me brine je sto smo prespori,15 tak dana do utakmice a doveli smo samo 2 igraca,ok dobra igrača ali je premalo.za bilo kakav iskorak.
Ove godine i ne mozes napraviti iskorak jer ti ova godina sluzi da se kadar u klubu popuni. Da se odradi reorganizacija omladinskog pogona i da se zavrse zapoceti infrastrukturni projekti. Ne trebamo razmisljati o bilo kakvom iskoraku dok nam prvi i drugi bjeze 15+ bodova.

Ova ekipa ce da se bori za europu i izborili je ili ne, ja ocekujem sastavljanje jace ekipe tek na ljeto. Sad nemas ljudi u klubu niti sistema koji to moze brzo i kvalitetno uraditi. Renome kluba treba malo da se podigne da bi sve stvari dosle na scoje mjesto.

Mi ocekujemo da cemo nakon 5 godina bunara u klubu odjrdnom postati PSG. Treba biti malo realan. Ako smo mogli saburati ovolike godine sav ovaj nerad i nestrucnosty valjda mozemo i godinu dana saburati dok sve ne legne na svoje mjesto.

Ja mislim da nam treba kvalitetan napadac a da smo na svim ostalim pozicijama pokriveni i pojacani za dva igraca koji su PROFESIONALCI. Eh sad da li ce se to bolje uklopiti nego kod proslog trenera, vidjet cemo.

Za dovodjenje i zvucnijih igraca i imena prvo onaj jug treba zavrsiti jer ko ima motiv igrwti ili zavrsavati karijeru kad je osnovna stvar a to je infrastruktura ocajna i na sve to imas 2 upotrebljive tribine.

Seher1921
Kontakt:

Post Postao/la Seher1921 » 22 jan 2026, 16:55

Ja da sam ovaj 1921boy deaktiviro bi se

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 22 jan 2026, 17:02

Duh KANE usao u 1921 boya.
Ne treba razapinjati decka,ok sad je predmet podjebavanja,ali bez obzira sto sad nudimo odlicne uslove igracima,jednostavno ce trebati vremena da u ocima igraca postanemo ozbiljan klub.
Malo iritira sto se nama desavaju ovakve stvari da gotovo dogovoreni transferi propadnu u zadnji cas,nekako nas to prati duzi period.
Ali ja vjerujem da ce to sve doci na svoje . Vjerovatno cemo mi i mozda malo pod nekim pritiskom na pocetku sad pretplatiti neke igrace,ali sve je to proces. Jednistavno moras igrati Europu,i biti zanimljiv ovakvim igracima.
Siguran sam da ce i pred sami nastavak prvenstva i kad se krene kako se prelazni rok bude blizio kraju,doci neki igrac. Ali najgore od svega sto smo mi nestrpljivi. Evo npr propadne neki transfer mi svi padamo u depresiju i sjebe nam dan.
To sve pokazuje koliko je ljudima stalo do kluba.
Uglavnom ne razapinjite momka. Fulio pa fulio....
Sigurno nije bio daleko od istine. Ponese svakoga u dobroj namjeri.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 22 jan 2026, 17:05

delinjo je napisao/la:
Ne može se ligaški iskorak napraviti znalo se već na polusezoni, ogroman je zaostatak. Ostaje Evropa za koju smo u igri i koju ćemo nadam se aBd izboriti. Ali to nije iskorak i "slabiji" rosteri su je izborili. U kupu nam se otvara do polufinala, ali ni to realno nije iskorak već smo dva puta bili tu u zadnje 3 godine, iskorak bi bio jedino osvajanje. A što se igračkog kadra tiče očito je bilo da će svi imati novu šansu i evo utakmica sa NP je to i pokazala. Ekipi za iskorak se nadam na ljeto aBd.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 22 jan 2026, 17:08

Ma pustite Berishu. Nama treba neki dobar špic. Ako ne dovedemo špica teško ćemo osvojiti bilo šta, a pogotovo izborit Evropu.
1921!

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 22 jan 2026, 17:09

Igraca platiš i on ce doci

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 22 jan 2026, 17:15

GavranBeli je napisao/la:
22 jan 2026, 17:09
Igraca platiš i on ce doci
Sigurno je berishi ponudjena clanska u no limitu i moze jest cevape prije tekme dzaba ispred stadiona

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 22 jan 2026, 17:15

Nema igraca, znaci para nema. Dodje igrac, bezveze trosimo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 22 jan 2026, 17:19

Hajde malo i vi spustite lopticu. Nije mi nešto žao Valona (posebno što je ovako završilo), mislim da imamo konačno vezni red koji liči na ozbiljnu ekipu (Milošević, Prokop, Erick, Radovac, Šabić, Gojak, Dragovič - još kad nam se vrate Šošić i Fočo). Neki su van forme i nekima fali iskustva ali nadam se da se to može podići na dosta veći nivo. Još ako uzmemo da Deni, Dominik i Šaba mogu i na krila

Prije bih tražio jednog brzog ljevaka na krilnoj poziciji ili napadača tipa Dangubića. Štaviše, možda i jednog defanzivca da pokrije desnu stranu odbrane i tu pojača konkurenciju.

Znam da bi pojedini sad sve otjerali i doveli neke nove momke ali mislim da to nije najpametnije rješenje.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 22 jan 2026, 17:20

Bolje oslobodit platu Krpica Rakica za normalnog napadaca a ne kod nas je kontra sve.
Istina je jedino da da treba vremena, al evropu ganjati s Krpicem je ravno samoubistvu.

To je sve pod pretpostavkom da pokušas nesto uraditi. Ako ti mislis da ce ti Rakic i Krpic davat golove onda niko pojma nema. Prvi ima 20 godina ne moze potrcati, a drugi u penzija ima godina.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 22 jan 2026, 17:29

Levin je napisao/la:
22 jan 2026, 17:19
Hajde malo i vi spustite lopticu. Nije mi nešto žao Valona (posebno što je ovako završilo), mislim da imamo konačno vezni red koji liči na ozbiljnu ekipu (Milošević, Prokop, Erick, Radovac, Šabić, Gojak, Dragovič - još kad nam se vrate Šošić i Fočo). Neki su van forme i nekima fali iskustva ali nadam se da se to može podići na dosta veći nivo. Još ako uzmemo da Deni, Dominik i Šaba mogu i na krila

Prije bih tražio jednog brzog ljevaka na krilnoj poziciji ili napadača tipa Dangubića. Štaviše, možda i jednog defanzivca da pokrije desnu stranu odbrane i tu pojača konkurenciju.

Znam da bi pojedini sad sve otjerali i doveli neke nove momke ali mislim da to nije najpametnije rješenje.
Krilo svakako očekujem, jer je Bolja otišao. Ostali smo samo na 3 krila koja su imala neku minutažu. Vidjeli smo svi koliko Slaviši znače krila protiv nas sa Koperom. Za desetku sumnjam da će dolaziti, tu nekako vidim Prokopa, Miloševića i Gojaka. Što se tiče te desne strane odbrane Odinaki dajem prednost na beku a na stoperu mislim da je podjela minutaže Sedorf/Šukilović.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 22 jan 2026, 17:30

BiHSportman je napisao/la:
22 jan 2026, 17:08
Ma pustite Berishu. Nama treba neki dobar špic. Ako ne dovedemo špica teško ćemo osvojiti bilo šta, a pogotovo izborit Evropu.
Doce uskoro, trebaju neke sitnice da se rjese....

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 22 jan 2026, 17:32

Valjda nece doci onaj sto si ga najavio

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 22 jan 2026, 17:33

BarbareZeljin je napisao/la:
22 jan 2026, 17:02
Ne treba razapinjati decka,ok sad je predmet podjebavanja,ali bez obzira sto sad nudimo odlicne uslove igracima,jednostavno ce trebati vremena da u ocima igraca postanemo ozbiljan klub.
Malo iritira sto se nama desavaju ovakve stvari da gotovo dogovoreni transferi propadnu u zadnji cas,nekako nas to prati duzi period.
Ali ja vjerujem da ce to sve doci na svoje . Vjerovatno cemo mi i mozda malo pod nekim pritiskom na pocetku sad pretplatiti neke igrace,ali sve je to proces. Jednistavno moras igrati Europu,i biti zanimljiv ovakvim igracima.
Siguran sam da ce i pred sami nastavak prvenstva i kad se krene kako se prelazni rok bude blizio kraju,doci neki igrac. Ali najgore od svega sto smo mi nestrpljivi. Evo npr propadne neki transfer mi svi padamo u depresiju i sjebe nam dan.
imalo je puno ljudi istu informaciju, njegova greska je sto je napisao javno. sigurno u najboljoj namjeri, ali to jedan od razloga zasto to nikad ne treba raditi.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 22 jan 2026, 17:34

Jel istina ovo sto qitari pisu da nije usvojen statut

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 22 jan 2026, 17:36

zeljovolimte je napisao/la:
22 jan 2026, 17:32
Koga sam najavio?

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 22 jan 2026, 17:39

Hazre je napisao/la:
22 jan 2026, 17:36
Koga sam najavio?
Ako je onaj Hasukovic sto si spominjao. Ne djeluje iskreno ko neka pljacka od napadaca.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 jan 2026, 17:43

22 jan 2026, 17:39
Hazre je napisao/la:
22 jan 2026, 17:36
Koga sam najavio?
Ako je onaj Hasukovic sto si spominjao. Ne djeluje iskreno ko neka pljacka od napadaca.
Mlad je on jos tek 23 puni i ako nije tamp bio neki golgeter ne znaci da nece kod nas razlika u ligi
A davao je i tamo golove i asistirao
Vidjet cemo ja bih sutra dao Koningsa za njega

Arma00 je napisao/la:
22 jan 2026, 16:19

Opusti se NoDi brate, šlogirat ćeš se, ima ko uzima pare da misli o tome

avalPacidoroP je napisao/la:
22 jan 2026, 16:25
Ma upravo to, opustite se ljudi, ja vjerujem više Nijazu nego ijednom članu UO u posljednjih 10+ godina.
To je čovjek sa kredibilitetom i konekcijama.
Sve najbolje što možemo izvući iz ovog zimskog prelaznog roka, siguran sam da ćemo i kontaktirati, a neke od njih i potpisati.
U pravu ste
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 22 jan 2026, 17:49

svemalim1 je napisao/la:
22 jan 2026, 17:33
BarbareZeljin je napisao/la:
22 jan 2026, 17:02
imalo je puno ljudi istu informaciju, njegova greska je sto je napisao javno. sigurno u najboljoj namjeri, ali to jedan od razloga zasto to nikad ne treba raditi.
Ma znam,zato i kazem bezveze se razapinje momak. Svasta ljudi pisu,i covjek poleti da zacepi usta. Vjerovatno bi 90 posto ljudi uradili istu stvar.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.