Kada govorimo o toj ekipi, Sejo bi namarisao ove Rumune na Zetri.Adnan33 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 14:55To je bila sezona 2023/2024 kad smo Igokeu zveknuli u polufinalu a onda Široki u finalu, u maloj dvorani Skenderije nije mogla više čačkalica da stane. Poslije toga suze radosnice i prvi trofej nakon toliko godina, ma ovo sad je stvarno jedan san iz kojeg se ne želiš probuditi. Ko je Bosnu pratio bar zadnjih 4-5 godina zna o čemu pričam.CAZIN je napisao/la: ↑22 jan 2026, 14:49Kad se sjetim Božovića i finala protiv Igokee kad smo osvojili Kup a da sada ne uživamoAdnan33 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 14:42Ja sam uživao kad sam gledao Pašalića, Sejfića, Verlaševića, Buzu, Collinsa, Avdića, Dragovića i druge, a da ne uživam sadmeni je ovo trenutno NBA kvalitet šta sam gledao 2022/2023
![]()
te sezone je krenuo napredak a sljedeće je ušao Dubravko u klub i sve ostalo je priča za sebe
![]()
![]()
KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Pomogao bi i bio bi od pomoći u vecini utakmica ove sezone.Jadnimi je napisao/la: ↑22 jan 2026, 16:18Kada govorimo o toj ekipi, Sejo bi namarisao ove Rumune na Zetri.Adnan33 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 14:55To je bila sezona 2023/2024 kad smo Igokeu zveknuli u polufinalu a onda Široki u finalu, u maloj dvorani Skenderije nije mogla više čačkalica da stane. Poslije toga suze radosnice i prvi trofej nakon toliko godina, ma ovo sad je stvarno jedan san iz kojeg se ne želiš probuditi. Ko je Bosnu pratio bar zadnjih 4-5 godina zna o čemu pričam.
Koristan i vrijedan igrač,što su ga pustili nije mi jasno
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Prerano jeste pitati, ali sta mislite kakve su sanse Bosni protiv igoke-e u prvenstvu BiH ?
Da li BiH moze imati 2 predstavnika u Shamp.L ?
Sta je potrebno da se igra Eurocup, $$$$ i koji rezultat je potreban za to ?
Znam da vas malo to zna i zeli komentarisati, ono "glupa pitanja". Nema glupih pitanja, samo odgovori mogu biti takvi
SKENDERIJO, volimo te

Znam da vas malo to zna i zeli komentarisati, ono "glupa pitanja". Nema glupih pitanja, samo odgovori mogu biti takvi
SKENDERIJO, volimo te
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Samozdravlje je napisao/la: ↑22 jan 2026, 16:33Prerano jeste pitati, ali sta mislite kakve su sanse Bosni protiv igoke-e u prvenstvu BiH ?
Znam da vas malo to zna i zeli komentarisati, ono "glupa pitanja". Nema glupih pitanja, samo odgovori mogu biti takvi![]()
SKENDERIJO, volimo te![]()
![]()
Kad su u pitanju Euroliga i Eurocup tu se ulazi preko pozivnice, odnosno Euroligu bi trebao igrati osvajac Eurocupa ali i tu je cesto znalo doci do problema. Iz razloga sto Euroligu samo prebogati mogu igrati, i pored toga ima nekih xy faktora koje gledaju.
Za Champions League se isto moze dobiti pozivnica. Mozemo imati i 10 predstavnika nicim nije ograniceno. Prvak drzavne lige je igrao kvalifikacije za to takmicenje, nesto na fazon kvalifikacija u nogometu.
Objektivno gledano sanse Bosne i Igokee su 50%-50%. Zbog zainteresovanosti za samo takmicenje, navijaca, pa i situacije u kojoj se klubovi nalaze ja bih ipak dao prednost Bosni. Igokea je imala praksu da otpusti par igraca pred zavrsnicu i tako ustedi na jednoj plati. Mada oni decenijama u toj ligi nisu imali ravnopravnog konkurenta, evo sad ga imaju.
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Hvala, sad znam cije komentare citatiInatSilniBosanski je napisao/la: ↑22 jan 2026, 16:45Samozdravlje je napisao/la: ↑22 jan 2026, 16:33Prerano jeste pitati, ali sta mislite kakve su sanse Bosni protiv igoke-e u prvenstvu BiH ?
Znam da vas malo to zna i zeli komentarisati, ono "glupa pitanja". Nema glupih pitanja, samo odgovori mogu biti takvi![]()
SKENDERIJO, volimo te![]()
![]()
Kad su u pitanju Euroliga i Eurocup tu se ulazi preko pozivnice, odnosno Euroligu bi trebao igrati osvajac Eurocupa ali i tu je cesto znalo doci do problema. Iz razloga sto Euroligu samo prebogati mogu igrati, i pored toga ima nekih xy faktora koje gledaju.
Za Champions League se isto moze dobiti pozivnica. Mozemo imati i 10 predstavnika nicim nije ograniceno. Prvak drzavne lige je igrao kvalifikacije za to takmicenje, nesto na fazon kvalifikacija u nogometu.
Objektivno gledano sanse Bosne i Igokee su 50%-50%. Zbog zainteresovanosti za samo takmicenje, navijaca, pa i situacije u kojoj se klubovi nalaze ja bih ipak dao prednost Bosni. Igokea je imala praksu da otpusti par igraca pred zavrsnicu i tako ustedi na jednoj plati. Mada oni decenijama u toj ligi nisu imali ravnopravnog konkurenta, evo sad ga imaju.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Samo prve 4 su jace od ABA lige !Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 10:22To je negdje 9-10 liga u Evropi,bolje suVensanKasel je napisao/la: ↑22 jan 2026, 09:20ABA liga prosle godine bila po jačini 7 liga u Evropi, ove sezone je 5 . Kako je to slabije iz sezone u sezonu ?Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 07:46
Zato što je ABA liga iz sezone u sezonu sve slabija.
Stavili Dubai i Cluj čisto da bi učinili zanimljivijim ligu jer su svjesni lošeg kvaliteta ostalih klubova,neracunajuci Partizan-Zvezdu-Olimpiju-Buducnost.
Kada Bosna muku muči u ovom takmicenju,suludno je sa ovim rosterom ciljati Ligu Prvaka ili Eurocup,jer su tamo timovi 2-3stepenice bolji od timova iz ovog takmicenja.
Što se tiče Igokee,znamo kako su prošli tamo 1:5,a hajde da mi napravimo onaj najvažniji korak,skinuti taj klub sa trona naše lige,ako mozemo![]()
Spanska
Italijanska
Grčka
Francuska
Njemačka
VTB liga
NBL Češka
Izraelska
Litvanska
Poljska
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
bordobijeli je napisao/la: ↑22 jan 2026, 17:36Samo prve 4 su jace od ABA lige !Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 10:22To je negdje 9-10 liga u Evropi,bolje suVensanKasel je napisao/la: ↑22 jan 2026, 09:20
ABA liga prosle godine bila po jačini 7 liga u Evropi, ove sezone je 5 . Kako je to slabije iz sezone u sezonu ?
Spanska
Italijanska
Grčka
Francuska
Njemačka
VTB liga
NBL Češka
Izraelska
Litvanska
Poljska
Sta lik prica pa ovo je za ban.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Jača je Njemačka i VTB liga i po infrastrukturi bolja od ABA ligebordobijeli je napisao/la: ↑22 jan 2026, 17:36Samo prve 4 su jace od ABA lige !Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 10:22To je negdje 9-10 liga u Evropi,bolje suVensanKasel je napisao/la: ↑22 jan 2026, 09:20
ABA liga prosle godine bila po jačini 7 liga u Evropi, ove sezone je 5 . Kako je to slabije iz sezone u sezonu ?
Spanska
Italijanska
Grčka
Francuska
Njemačka
VTB liga
NBL Češka
Izraelska
Litvanska
Poljska
ABA je negdje oko 7 mjesta po meni
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Baš će mi naučiti tvoj komentarInatSilniBosanski je napisao/la: ↑22 jan 2026, 17:38bordobijeli je napisao/la: ↑22 jan 2026, 17:36Samo prve 4 su jace od ABA lige !Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 10:22
To je negdje 9-10 liga u Evropi,bolje su
Spanska
Italijanska
Grčka
Francuska
Njemačka
VTB liga
NBL Češka
Izraelska
Litvanska
Poljska![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sta lik prica pa ovo je za ban.
- VensanKasel
- Kontakt:
https://www.google.com/url?sa=t&****= ... hUOLDT-BrkAmirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 10:22To je negdje 9-10 liga u Evropi,bolje suVensanKasel je napisao/la: ↑22 jan 2026, 09:20ABA liga prosle godine bila po jačini 7 liga u Evropi, ove sezone je 5 . Kako je to slabije iz sezone u sezonu ?Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 07:46
Zato što je ABA liga iz sezone u sezonu sve slabija.
Stavili Dubai i Cluj čisto da bi učinili zanimljivijim ligu jer su svjesni lošeg kvaliteta ostalih klubova,neracunajuci Partizan-Zvezdu-Olimpiju-Buducnost.
Kada Bosna muku muči u ovom takmicenju,suludno je sa ovim rosterom ciljati Ligu Prvaka ili Eurocup,jer su tamo timovi 2-3stepenice bolji od timova iz ovog takmicenja.
Što se tiče Igokee,znamo kako su prošli tamo 1:5,a hajde da mi napravimo onaj najvažniji korak,skinuti taj klub sa trona naše lige,ako mozemo![]()
Spanska
Italijanska
Grčka
Francuska
Njemačka
VTB liga
NBL Češka
Izraelska
Litvanska
Poljska
Evo ti , pročitaj .

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
-
bordobijeli
- Kontakt:
Govorim o kvalitetu ekipa . Ni jedna ekipa osim Bajerna nebi bila top 5 u ABA ligi .Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 18:18Jača je Njemačka i VTB liga i po infrastrukturi bolja od ABA ligebordobijeli je napisao/la: ↑22 jan 2026, 17:36Samo prve 4 su jace od ABA lige !Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 10:22
To je negdje 9-10 liga u Evropi,bolje su
Spanska
Italijanska
Grčka
Francuska
Njemačka
VTB liga
NBL Češka
Izraelska
Litvanska
Poljska
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Italijanska i Njemacka liga su bolje,kroz Dubai a ove sezone i Cluj nastoji se s mrtve tačke pokrenuti ABA liga.VensanKasel je napisao/la: ↑22 jan 2026, 18:24https://www.google.com/url?sa=t&****=we ... hUOLDT-BrkAmirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 10:22To je negdje 9-10 liga u Evropi,bolje suVensanKasel je napisao/la: ↑22 jan 2026, 09:20
Spanska
Italijanska
Grčka
Francuska
Njemačka
VTB liga
NBL Češka
Izraelska
Litvanska
Poljska
Evo ti , pročitaj .
![]()
Sumnjam da bi bilo ko van regiona rekao da je ABA liga u top 7,a i sigurno se ne prati u zemljama van regiona.
Ovdje nema VTB lige a ona je sigurno u top 5,znamo zašto je nema
Sve ove lige koje su unutar top10 mogu napredovati,a ja za ABA ligu ne vidim da moze,svake sezone sve se vrti u tom nekom trouglu-Zvezda-Partizan-Buducnost
-
Amirutah1988
- Kontakt:
O moj Bože,da li se ovdje zaista radi o nepoznavanju liga ili želite samo kontra da napišete pa nije bitno jel tacno ili nije.bordobijeli je napisao/la: ↑22 jan 2026, 19:12Govorim o kvalitetu ekipa . Ni jedna ekipa osim Bajerna nebi bila top 5 u ABA ligi .Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 18:18Jača je Njemačka i VTB liga i po infrastrukturi bolja od ABA lige
Wurzburg-Alba-Ulm-Rostock-Bamberg-Trier-Bonn,jesi li nekada čuo za ove ekipe?
Da li si jednom gledao Ulm u Eurocupu koji igra redovno tamo?
O Albi da ne pisem,Wurzburg vrlo dobra igra u LP ove sezone.
I šta je ove sezone top5 Aba lige, odnosno svake sezone?
Ko su te ekipe,Zvezda-Partizan-Buducnost-Olimpija i Dubai koji i ne treba da je u ovoj ligi.
Partizan kakav jeste ove sezone sigurno bi izgubio od 2-3 ekipe iz Njemačke osim Bayerna,Budućnost i Olimpija isto tako ako ne i gore bi prosli
-
bordobijeli
- Kontakt:
Pricamo o ovoj sezoni a ne sta je prije bilo ili sta ce biti. Ja ti kazem Zvezda, Partizan,Dubai bi osvojile prva tri mjesta u Njemačkoj . Buducnost,Olimpija,Cluj bi bili u vrh tabele .Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 19:27O moj Bože,da li se ovdje zaista radi o nepoznavanju liga ili želite samo kontra da napišete pa nije bitno jel tacno ili nije.bordobijeli je napisao/la: ↑22 jan 2026, 19:12Govorim o kvalitetu ekipa . Ni jedna ekipa osim Bajerna nebi bila top 5 u ABA ligi .Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 18:18
Jača je Njemačka i VTB liga i po infrastrukturi bolja od ABA lige
Ko su te ekipe,Zvezda-Partizan-Buducnost-Olimpija i Dubai koji i ne treba da je u ovoj ligi.
Partizan kakav jeste ove sezone sigurno bi izgubio od 2-3 ekipe iz Njemačke osim Bayerna,Budućnost i Olimpija isto tako ako ne i gore bi prosli
Pa Bajern ima samo jedan poraz u Njemačkoj a losiji tim od Zvezde,Partizana i Dubai. ABA ima 3 ekipe u euroleague i 3 u euro kupu . Koliko Njemačka ima u euroleague i euro kupu.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
I ova i prethodna i svaka naredna ABA nije u top 5,to je smijesno.bordobijeli je napisao/la: ↑22 jan 2026, 19:39Pricamo o ovoj sezoni a ne sta je prije bilo ili sta ce biti. Ja ti kazem Zvezda, Partizan,Dubai bi osvojile prva tri mjesta u Njemačkoj . Buducnost,Olimpija,Cluj bi bili u vrh tabele .Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 19:27O moj Bože,da li se ovdje zaista radi o nepoznavanju liga ili želite samo kontra da napišete pa nije bitno jel tacno ili nije.bordobijeli je napisao/la: ↑22 jan 2026, 19:12
Govorim o kvalitetu ekipa . Ni jedna ekipa osim Bajerna nebi bila top 5 u ABA ligi .
Pa Bajern ima samo jedan poraz u Njemačkoj a losiji tim od Zvezde,Partizana i Dubai. ABA ima 3 ekipe u euroleague i 3 u euro kupu . Koliko Njemačka ima u euroleague i euro kupu.
I nije poenta da stavljas Partizan-Zvezdu i nekog trećeg u ligu gdje ne pripadaju.
Ove klubove koji preko noći nastaju ne pratim nit volim,zna se na koga mislim i Dubaiju apsolutno nije mjesto u ovoj ligi.
Francuska ima 3 kluba u EL,a Njemacka1 i gdje je tu logika?
Euro Cup 3 kluba iz Njemacke,2 u LP,a u Fiba Europa Cupu 2 kluba.
Jedino je nepravedno broj njemačkih klubova u Euroleague
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Euroleague treba da funkcionira po nekim pravilima,da postoji i skupina za ispadanje,svake sezone postoji po par klubova kojima nije mjesto u istoj ali su tu
-
bordobijeli
- Kontakt:
To je sad druga stvar da li Dubai I Cluj pripadaju ABA ligi pa ne trpam ja nikog nego poredimo timove iz ove dvije lige i pricamo o trenutnom kvalitetu ABA lige i Njemacke lige . Ja ti dajem argumente da je ABA trenutno kvalitetnija liga sta ce sutra biti to niko ne zna mozda se i raspadne lige sl trenutno ABA liga kvalitetnija od Njemačke ! Pa Budućnost,Cluj i Olimpija predstavnici ABA u euro kupu su izderali Njemačke predstavbike ,Hamburg i Chemnitz Ulm i u gostima i kod kuće .Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 19:54I ova i prethodna i svaka naredna ABA nije u top 5,to je smijesno.bordobijeli je napisao/la: ↑22 jan 2026, 19:39Pricamo o ovoj sezoni a ne sta je prije bilo ili sta ce biti. Ja ti kazem Zvezda, Partizan,Dubai bi osvojile prva tri mjesta u Njemačkoj . Buducnost,Olimpija,Cluj bi bili u vrh tabele .Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 19:27
O moj Bože,da li se ovdje zaista radi o nepoznavanju liga ili želite samo kontra da napišete pa nije bitno jel tacno ili nije.
I nije poenta da stavljas Partizan-Zvezdu i nekog trećeg u ligu gdje ne pripadaju.
Ove klubove koji preko noći nastaju ne pratim nit volim,zna se na koga mislim i Dubaiju apsolutno nije mjesto u ovoj ligi.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Dobro ti imaš svoje mišljenje,ja svoje,ako se ABA liga samo svodi na ovaj trio i Dubai,onda bolje da je i nema.bordobijeli je napisao/la: ↑22 jan 2026, 20:02To je sad druga stvar da li Dubai I Cluj pripadaju ABA ligi pa ne trpam ja nikog nego poredimo timove iz ove dvije lige i pricamo o trenutnom kvalitetu ABA lige i Njemacke lige . Ja ti dajem argumente da je ABA trenutno kvalitetnija liga sta ce sutra biti to niko ne zna mozda se i raspadne lige sl trenutno ABA liga kvalitetnija od Njemačke ! Pa Budućnost,Cluj i Olimpija predstavnici ABA u euro kupu su izderali Njemačke predstavbike ,Hamburg i Chemnitz Ulm i u gostima i kod kuće .Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 19:54I ova i prethodna i svaka naredna ABA nije u top 5,to je smijesno.bordobijeli je napisao/la: ↑22 jan 2026, 19:39
Pricamo o ovoj sezoni a ne sta je prije bilo ili sta ce biti. Ja ti kazem Zvezda, Partizan,Dubai bi osvojile prva tri mjesta u Njemačkoj . Buducnost,Olimpija,Cluj bi bili u vrh tabele .
A godinama se svodi samo na 3-4 kluba,ostali su tu radi forme
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Doslo je do sukoba na relaciji Dubravko - Cocalic, tj. mislim da je Cocalic bio odsutan 02.01.2026. protiv Zadra i Dubravko je to zamjerio i mislim da ga necemo vise gledati u ulozi spikera. Sinoc je Emir bio na utakmici, ali u svojstvu gledaoca.ventilateur je napisao/la: ↑21 jan 2026, 23:23Ta je bila jaka a i ona Miralem “miki” Halilovic
Joeesar![]()
-
bordobijeli
- Kontakt:
Upravu si .Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 20:15Dobro ti imaš svoje mišljenje,ja svoje,ako se ABA liga samo svodi na ovaj trio i Dubai,onda bolje da je i nema.bordobijeli je napisao/la: ↑22 jan 2026, 20:02To je sad druga stvar da li Dubai I Cluj pripadaju ABA ligi pa ne trpam ja nikog nego poredimo timove iz ove dvije lige i pricamo o trenutnom kvalitetu ABA lige i Njemacke lige . Ja ti dajem argumente da je ABA trenutno kvalitetnija liga sta ce sutra biti to niko ne zna mozda se i raspadne lige sl trenutno ABA liga kvalitetnija od Njemačke ! Pa Budućnost,Cluj i Olimpija predstavnici ABA u euro kupu su izderali Njemačke predstavbike ,Hamburg i Chemnitz Ulm i u gostima i kod kuće .Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 19:54
I ova i prethodna i svaka naredna ABA nije u top 5,to je smijesno.
A godinama se svodi samo na 3-4 kluba,ostali su tu radi forme
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.