Kerim Alajbegović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

edvaE2
Kontakt:

Re: Kerim Alajbegović

Post Postao/la edvaE2 » 23 jan 2026, 12:51

Shategabri je napisao/la:
23 jan 2026, 12:34
Lavcina je napisao/la:
23 jan 2026, 10:38
Bilo bi dobro, da Leverkusen izbori iducu sezonu LP pa, da se momak pokaze na najvecem nivou i samim tim si trasira put do nekog velikana. Mozda bi mu Spanija legla, al yebat ga tamo imas Real i Barcu koji te lako mogu unistiti, Atletico koji nije nikako za Kerima, ostalo buranija.
Mozda Leverkusen pa posle Bayern, da bi bilo najidealnije.
Što nije Modrića uništio?
Pa i Barsa Rakitića?

Ako ti imaš kvalitet, nema te šta ko uništiti.

Ovo više izgleda kao izgovor.
Rakitić i Modrić su imali 26/27 godina kada su prešli. Znači već formirani igrači. Kerim se još razvija. Nije to isto. Nije svako Yamal

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 jan 2026, 12:56

edvaE2 je napisao/la:
23 jan 2026, 12:51
Lavcina je napisao/la:
23 jan 2026, 10:38
Bilo bi dobro, da Leverkusen izbori iducu sezonu LP pa, da se momak pokaze na najvecem nivou i samim tim si trasira put do nekog velikana. Mozda bi mu Spanija legla, al yebat ga tamo imas Real i Barcu koji te lako mogu unistiti, Atletico koji nije nikako za Kerima, ostalo buranija.
Mozda Leverkusen pa posle Bayern, da bi bilo najidealnije.
Pa i Barsa Rakitića?

Rakitić i Modrić su imali 26/27 godina kada su prešli. Znači već formirani igrači. Kerim se još razvija. Nije to isto. Nije svako Yamal
Nije, al nisu Marcelo, Vinicijus, Rodrygo, Carvajal, Valverde...da ne nabrajam, masa je primjera igrača koji su se razvili kroz Real, tako da ta priča ne stoji.
Sad ćeš ti vjerovatno izvući masu propaliteta koje je kao uništio Real, ok ima onih koji možda nisu dobili pravu priliku, al kad dolaziš s reputacijom wonderkida kao recimo onaj Mastastuono, dobićeš sigurno priliku.
Koševo Zapad

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 23 jan 2026, 12:58

Nekad pred novu godinu sam bio na sijelu kod jednog druga koji je jako dobar drug Edina Dzeke. I tako se dotaknemo price oko reprezentacije, ostao mi je njegov komentar da je Dzeko posebno Kerima istakao, prije Esmira, i kako ga je fasciniralo koliko je Kerim prodoran i nepredvidiv, igra s obje noge itd.

Ako kaze Dzeko da je masina, onda nema zime.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 23 jan 2026, 13:04

23 jan 2026, 12:56
edvaE2 je napisao/la:

Pa i Barsa Rakitića?

Nije, al nisu Marcelo, Vinicijus, Rodrygo, Carvajal, Valverde...da ne nabrajam, masa je primjera igrača koji su se razvili kroz Real, tako da ta priča ne stoji.
Sad ćeš ti vjerovatno izvući masu propaliteta koje je kao uništio Real, ok ima onih koji možda nisu dobili pravu priliku, al kad dolaziš s reputacijom wonderkida kao recimo onaj Mastastuono, dobićeš sigurno priliku.
Ma neću ništa izvlačiti, taman posla. Mislim da mu se nigdje ne žuri. Ako bude pravi, neće zakasniti ni sa 22,23,24 godine da pređe u jedan takav klub, a u tim godinama će biti mnogo jači fudbalski, karakterno i iskustveno.

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 23 jan 2026, 13:06

_dreamer_ je napisao/la:
23 jan 2026, 12:58
Nekad pred novu godinu sam bio na sijelu kod jednog druga koji je jako dobar drug Edina Dzeke. I tako se dotaknemo price oko reprezentacije, ostao mi je njegov komentar da je Dzeko posebno Kerima istakao, prije Esmira, i kako ga je fasciniralo koliko je Kerim prodoran i nepredvidiv, igra s obje noge itd.

Mislim da se već vidi da bi mogao veće stvari napraviti u karijeri Kerim, ali ovo je samo moje lično mišljenje. Možda bi za Esmirovu karijeru također bolje bilo da je otišao prvo u RB Salzburg.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 jan 2026, 13:41

edvaE2 je napisao/la:

Pa i Barsa Rakitića?

Baljic :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 23 jan 2026, 13:42

To da igrač iz Salzburga direkt pređe u neki apsolutni top klub skoro se nikad ne dešava, ako zanemarimo to da su Okafor i Pavlović otišli u Milan. Mada nikad nisam skroz shvatio zašto je Milan uopšte kupio Okafora – što se na kraju i potvrdilo time da je vrlo brzo i otišao od tamo.

Veza Salzburg → Bundesliga je možda i najuspješnija putanja trenutno: Szoboszlai, Šeško, Keïta i Haidara su ubrzo nakon toga završili u top klubovima, Adeyemi je otišao u Dortmund i tamo postao njemački reprezentativac.
Vjerujem da će to biti i Kerimov put. On je ipak iz Njemačke i logično je da će htjeti da se dokaže kod kuće. Ako bi otišao u Leverkusen, praktično bi bio ‘kod kuće’, mislim da je porijeklom iz Kölna, a Leverkusen mu je praktično predgrađe. Dortmund i Leipzig su isto sjajne stanice za veliki transfer dalje. Siguran sam da će već ovog ljeta otići – i da će sa 19 godina igrati za klub iz ranga 11–25 u Evropi, a ako sve nastavi ovako, za 1–2 godine završiti u jednom od najboljih klubova na svijetu.
Igrači koji iz Salzburga odu u Bundesligu skoro uvijek se odlično snađu, dok oni koji odmah skaču u Englesku, Španiju ili Italiju često imaju puno više problema.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 jan 2026, 13:48

DamirT je napisao/la:
23 jan 2026, 13:41
edvaE2 je napisao/la:

Baljic :mrgreen:
On je očito došao načet u Real, e sad, pitanje je i da nije bilo tako da li bi uspio, bliže je svakako Luki Joviću i tako to :mrgreen:
Koševo Zapad

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 23 jan 2026, 13:58

Sjaj sjaj dijamantuu :clap:

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 23 jan 2026, 14:49

Bravo! Uskoro u dresu Manchester Cityja.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 23 jan 2026, 15:08

N3R3D je napisao/la:
23 jan 2026, 14:49
Bravo! Uskoro u dresu Manchester Cityja.
Arsenal je idealan za Kerima :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

GokuSSJG
Kontakt:

Post Postao/la GokuSSJG » 23 jan 2026, 15:16

Koliko znam ima u ugovoru da ga Leverkusen moze za sicu vratiti

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 jan 2026, 15:39

marlostanf1eld je napisao/la:
23 jan 2026, 11:39
Najjaci su mi ovi komentari tipa da je sebičan i da puno šutira. Kao da je lako napraviti separaciju i šutirati sa obje noge iz svih uglova. Igrači koji mogu sebi stvoriti prostor za šut po 5/6 puta na utakmici su suho zlato. Najveći skill koji jedan igrač u zadnjoj trećini terena može posjedovati.
Jesi li gledao sinoc utakmicu?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 23 jan 2026, 15:59

_dreamer_ je napisao/la:

Kerim je mega talenat jedan od najveci talenata Evrope. Ako ga zaobidju povrede i ako pametno bira klub on ce daleko dogurat nismo svjesni sta imamo. On ima kljucne stvari da postane world class igrac. Sa pravim klubom koji ce ga dodatno razviti ocekujem brutalnu karijeru.

Esmir je isto talenat, ali je level ispod Kerima. I on naravno moze imati jako finu karijeru.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 jan 2026, 16:04

Sindikat12 je napisao/la:
23 jan 2026, 15:59
_dreamer_ je napisao/la:

Kerim je mega talenat jedan od najveci talenata Evrope. Ako ga zaobidju povrede i ako pametno bira klub on ce daleko dogurat nismo svjesni sta imamo. On ima kljucne stvari da postane world class igrac. Sa pravim klubom koji ce ga dodatno razviti ocekujem brutalnu karijeru.

Esmir je isto talenat, ali je level ispod Kerima. I on naravno moze imati jako finu karijeru.
Potpis. Bajraktarevic nas je prvenstveno kupio onom asistencijom u Holandiji. Mada je igrao odlicno kod nas i nakon toga. Ali Alajbegovic je dimenzija vise u odnosu na njega.

Zbog toga mi je najvise krivo da neko od njih dvojice grije klupu u reprezentaciji, a vec sad trebaju igrati u prvih 11.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 jan 2026, 16:10

Na klupu ga Sergeje :kafa:

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 23 jan 2026, 16:31

Ne moze bosnjo da ne poredi dva igraca :crazy: kao da im neki dusman namjerno baca kosku a oni se glodju

Realno se Salzburg zajebao pa nije mogao ispregovarat otkup (mada je vjv Lever zatezao) dobice fakticki siću za ovakog igraca. Mogli su hladno uzeti 30-40 mliona, zavisno od duzine ugovora naravno.

uprkos svemu...ja ocekujem da bude klupiran na pocetku sljedece sezone. Vec vidim bosnje kako pjene sto ne igra od prve minute. :P Ali izborice se Alajbeg...Ovakav talenat mora isplivati!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 23 jan 2026, 16:51

Ako igraju Kerim i Esmir,ko je u spicu,Ermedin ili Tabak?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 23 jan 2026, 17:11

L-Train je napisao/la:
23 jan 2026, 16:51
Vasilj
Muharemović - Katić - Malić/Barišić
Kolašinac/Memić - Šunjić - Tahirović - Dedić
Alajbegović - Bajraktarević
Demirović/Tabak

3-4-2-1 sa dvije desetke. Kerimu je vjerovatno i najbolja pozicija 'lijeva desetka', a Bosz je dao naslutiti da će i Esmir biti napadački vezni. S ovom formacijom maskiraš individualni nekvalitet Šunjića i Tahirovića, odbranu stabilizuješ. Dediću svakako wingback najbolje leži, ako Kolašinac više to ne može igrati staviš Memića koji sve može pokriti. Ako je Kolašinac štoper, pomjeriš desno svakog štopera i riješio si problem. Napad Tabak ili Demirović u zavisnosti od protivnika. :mrgreen:

Mislim ovo malo se igram Barbe, nije baš lagano uigrati formaciju s tri štopera. Tako da možda kroz ligu nacija ovo furati bi bilo najbolje.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 23 jan 2026, 17:29

CAGarfia je napisao/la:
23 jan 2026, 17:11
L-Train je napisao/la:
23 jan 2026, 16:51
Vasilj
Muharemović - Katić - Malić/Barišić
Kolašinac/Memić - Šunjić - Tahirović - Dedić
Alajbegović - Bajraktarević
Demirović/Tabak

3-4-2-1 sa dvije desetke. Kerimu je vjerovatno i najbolja pozicija 'lijeva desetka', a Bosz je dao naslutiti da će i Esmir biti napadački vezni. S ovom formacijom maskiraš individualni nekvalitet Šunjića i Tahirovića, odbranu stabilizuješ. Dediću svakako wingback najbolje leži, ako Kolašinac više to ne može igrati staviš Memića koji sve može pokriti. Ako je Kolašinac štoper, pomjeriš desno svakog štopera i riješio si problem. Napad Tabak ili Demirović u zavisnosti od protivnika. :mrgreen:

Mislim ovo malo se igram Barbe, nije baš lagano uigrati formaciju s tri štopera. Tako da možda kroz ligu nacija ovo furati bi bilo najbolje.
Na stranu sastav ali nije li ti formacija malo napako :crazy:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983 i 23 gosta.