Edin Džeko
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
napapijri1987
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Nije medijski. Jbg nisu tik tok, Instagram,fb, YouTube u to vrijeme bili toliko razvijeni kao sad. Ovo sada je apsolutni bum. Ja pratim sky Deutschland, Amazon Prime, Bundesliga profil,neke njemacke medije,novinare njihove i ovo je bomburina druze. Ljudi pricaju o najvecem pojacanju ikad koje je igralo drugu bundesku. Edin dobija priznanje za ono sto je uradio u karijeri. Na insta su ljudi pricali ako potpise da ce past Fan Shop. Sve se obistinilo. Edin ima priliku da postane jedan od najvecih ikad u Schalke. Porede ga sa raulom. Edin bas ovdje ima teret na ledjima u vidu ocekivanja ali ima i motivaciju da pomjeri granice. Rijetko koji igrac u njegovim godinama je imao priliku da bude heroj nacije zbog odlaska na SP i heroj Schalke kao nosioc ekipe za ulazak u bl.Edincapitano je napisao/la: ↑23 jan 2026, 17:06Jeste, kada je otisao iz Cityja u Romu, na aerodromu ga je docekalo 6000 dusa. U to vrijeme Babuka je bio vrhunski igrac u najboljim godinama, pa je mnoge iznenadilo sto je otisao u Rim.napapijri1987 je napisao/la: ↑23 jan 2026, 12:06Daj drug presao je on i u fiorentinu pa nije bilo ovako. Nemoj zezat bolan.Beduin je napisao/la: ↑22 jan 2026, 20:55Muslic odradi vrhunski marketinski potez za klub, materijalno ce dobro profitirati.
Ne znam zasto cas cudi ovoliki hajp, Dzeko je jedan od najboljih napadaca posljednjih 10-15 godina, medju par igraca sa najvise postignutih golova od aktivnih fudbalera, a dolazi u Cvajtu, medju najposjeceniju ekipu lige. Sve mirise na prelijepu pricu za kraj karijere.
Danas pres konferencija Kompanija i pitanje za Dzeku. Stuttgart izgubi protiv rome Demirovica pitaju za Dzeku.Treba biti realan i reci da dosada nikad nije izazvao hype kao sada.
Bukvalno cijeli fudbalski svijet koji ima veze sa njemackom prica o njemu.
I da nije problem sto ovdje ljudi misle da Schalke zaradi 600.00€ od 6000 dresova. Problem je sto to objavi najcitaniji internet portal u drzavi.
-
Edincapitano
- Kontakt:
To jeste, danas je skroz drugi nivo drustvenih mreza. Upravu si.napapijri1987 je napisao/la: ↑23 jan 2026, 17:23Nije medijski. Jbg nisu tik tok, Instagram,fb, YouTube u to vrijeme bili toliko razvijeni kao sad. Ovo sada je apsolutni bum. Ja pratim sky Deutschland, Amazon Prime, Bundesliga profil,neke njemacke medije,novinare njihove i ovo je bomburina druze. Ljudi pricaju o najvecem pojacanju ikad koje je igralo drugu bundesku. Edin dobija priznanje za ono sto je uradio u karijeri. Na insta su ljudi pricali ako potpise da ce past Fan Shop. Sve se obistinilo. Edin ima priliku da postane jedan od najvecih ikad u Schalke. Porede ga sa raulom. Edin bas ovdje ima teret na ledjima u vidu ocekivanja ali ima i motivaciju da pomjeri granice. Rijetko koji igrac u njegovim godinama je imao priliku da bude heroj nacije zbog odlaska na SP i heroj Schalke kao nosioc ekipe za ulazak u bl.Edincapitano je napisao/la: ↑23 jan 2026, 17:06Jeste, kada je otisao iz Cityja u Romu, na aerodromu ga je docekalo 6000 dusa. U to vrijeme Babuka je bio vrhunski igrac u najboljim godinama, pa je mnoge iznenadilo sto je otisao u Rim.napapijri1987 je napisao/la: ↑23 jan 2026, 12:06
Daj drug presao je on i u fiorentinu pa nije bilo ovako. Nemoj zezat bolan.
Danas pres konferencija Kompanija i pitanje za Dzeku. Stuttgart izgubi protiv rome Demirovica pitaju za Dzeku.Treba biti realan i reci da dosada nikad nije izazvao hype kao sada.
I da nije problem sto ovdje ljudi misle da Schalke zaradi 600.00€ od 6000 dresova. Problem je sto to objavi najcitaniji internet portal u drzavi.
Tesko da ce do Raula, jer ih je doveo do polufinala Lige prvaka, ali sigurno je ogroman transfer i bas mi je drago zbog njega i dobar potez da igra malo pred baraz. Izabrao je dobar klub + Katic i Muslic su tu pa se mogu malo zayebavati.
Kad pogledas kakav stadion ima Schalke u poredjenju sa stadionom Fiorentine, to su bukvalno dva potpuno razlicita svijeta..
Merak gledati one klipove na TikToku Schalkea, kaze Edin ”Polako, star sam ja igrac”
Sretno Edine!
A jos se tad vjerovalo da sa njim mogu titulu uzeti. Kad se sjetim, drugo kolo stize Juventus u Rim. Pjanic iz slobodnjaka ja mislim i Dzeko zabili. Dobili 2-1. Sad dobijem osip kad cujem Roma, koliko smo ih pratili i nista nisu uzeli...Edincapitano je napisao/la: ↑23 jan 2026, 17:06Jeste, kada je otisao iz Cityja u Romu, na aerodromu ga je docekalo 6000 dusa. U to vrijeme Babuka je bio vrhunski igrac u najboljim godinama, pa je mnoge iznenadilo sto je otisao u Rim.napapijri1987 je napisao/la: ↑23 jan 2026, 12:06Daj drug presao je on i u fiorentinu pa nije bilo ovako. Nemoj zezat bolan.Beduin je napisao/la: ↑22 jan 2026, 20:55Muslic odradi vrhunski marketinski potez za klub, materijalno ce dobro profitirati.
Ne znam zasto cas cudi ovoliki hajp, Dzeko je jedan od najboljih napadaca posljednjih 10-15 godina, medju par igraca sa najvise postignutih golova od aktivnih fudbalera, a dolazi u Cvajtu, medju najposjeceniju ekipu lige. Sve mirise na prelijepu pricu za kraj karijere.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ponavljam.Muslic je sam sebi skočio u stomak.Rizik ogroman.Za Dzeku ne ali za njega ko trenera rizicno.Cak mislim da ovo nije dobro ni za baraz.Nadam se da griješim.Volio bi da Dzekson odvede Salke u Bundes ligu a nas na svjetsko ali mi nesto govori da će bit sa obadvije strane popuslic.Kazem nadam se da griješim.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ja sam isto bio siguran da ce uzeti scudetto, imali su bas dobru ekipu na papiru ali nista.DamirT je napisao/la: ↑23 jan 2026, 17:43A jos se tad vjerovalo da sa njim mogu titulu uzeti. Kad se sjetim, drugo kolo stize Juventus u Rim. Pjanic iz slobodnjaka ja mislim i Dzeko zabili. Dobili 2-1. Sad dobijem osip kad cujem Roma, koliko smo ih pratili i nista nisu uzeli...Edincapitano je napisao/la: ↑23 jan 2026, 17:06Jeste, kada je otisao iz Cityja u Romu, na aerodromu ga je docekalo 6000 dusa. U to vrijeme Babuka je bio vrhunski igrac u najboljim godinama, pa je mnoge iznenadilo sto je otisao u Rim.napapijri1987 je napisao/la: ↑23 jan 2026, 12:06
Zukanovic je valjda isto bio u Romi tada?
Ne seriAlipasino je napisao/la: ↑23 jan 2026, 17:52Ponavljam.Muslic je sam sebi skočio u stomak.Rizik ogroman.Za Dzeku ne ali za njega ko trenera rizicno.Cak mislim da ovo nije dobro ni za baraz.Nadam se da griješim.Volio bi da Dzekson odvede Salke u Bundes ligu a nas na svjetsko ali mi nesto govori da će bit sa obadvije strane popuslic.Kazem nadam se da griješim.
naprijed rejal
Cini mi se da jeste. Mada znamo zbog koga se pratila Roma tadaEdincapitano je napisao/la: ↑23 jan 2026, 17:58Ja sam isto bio siguran da ce uzeti scudetto, imali su bas dobru ekipu na papiru ali nista.DamirT je napisao/la: ↑23 jan 2026, 17:43A jos se tad vjerovalo da sa njim mogu titulu uzeti. Kad se sjetim, drugo kolo stize Juventus u Rim. Pjanic iz slobodnjaka ja mislim i Dzeko zabili. Dobili 2-1. Sad dobijem osip kad cujem Roma, koliko smo ih pratili i nista nisu uzeli...Edincapitano je napisao/la: ↑23 jan 2026, 17:06
Jeste, kada je otisao iz Cityja u Romu, na aerodromu ga je docekalo 6000 dusa. U to vrijeme Babuka je bio vrhunski igrac u najboljim godinama, pa je mnoge iznenadilo sto je otisao u Rim.
Zukanovic je valjda isto bio u Romi tada?
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Zbog Zukanovića, logično.DamirT je napisao/la: ↑23 jan 2026, 18:10Cini mi se da jeste. Mada znamo zbog koga se pratila Roma tadaEdincapitano je napisao/la: ↑23 jan 2026, 17:58Ja sam isto bio siguran da ce uzeti scudetto, imali su bas dobru ekipu na papiru ali nista.
Zukanovic je valjda isto bio u Romi tada?![]()
Ne moze biti logicnijeaezakmi je napisao/la: ↑23 jan 2026, 18:44Zbog Zukanovića, logično.DamirT je napisao/la: ↑23 jan 2026, 18:10Cini mi se da jeste. Mada znamo zbog koga se pratila Roma tadaEdincapitano je napisao/la: ↑23 jan 2026, 17:58
Ja sam isto bio siguran da ce uzeti scudetto, imali su bas dobru ekipu na papiru ali nista.
Zukanovic je valjda isto bio u Romi tada?![]()
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Alipasino je napisao/la: ↑23 jan 2026, 17:52Ponavljam.Muslic je sam sebi skočio u stomak.Rizik ogroman.Za Dzeku ne ali za njega ko trenera rizicno.Cak mislim da ovo nije dobro ni za baraz.Nadam se da griješim.Volio bi da Dzekson odvede Salke u Bundes ligu a nas na svjetsko ali mi nesto govori da će bit sa obadvije strane popuslic.Kazem nadam se da griješim.
Jedan od navijača kluba iz Gelsenkirchena je kupio dva dresa odjednom, a za njemački Sky Sports je objasnio svoju odluku:
"Kupio sam dva dresa, jedan da uokvirim, a drugi da nosim."
"Kupio sam dva dresa, jedan da uokvirim, a drugi da nosim."
Samo da im ne prisjedne ovaj hype u nedjelju i da ih ne trehne stari rival Kaiserslautern, od kojeg su izgubili u prvom dijelu sezone.
A što se tiče nas, lako ćemo sad ide trolanje svaku sljedeću utakmi od one iste ekipice s Demirovićeve teme.
A što se tiče nas, lako ćemo sad ide trolanje svaku sljedeću utakmi od one iste ekipice s Demirovićeve teme.
To mu je i najveca greska u karijeri. Roma je i tada bila a i danas je smijesan klub. Trebao je poslije Citya ganjati nesto u tom rangu, jak tim sa potencijalom za velike stvari.Edincapitano je napisao/la: ↑23 jan 2026, 17:06Jeste, kada je otisao iz Cityja u Romu, na aerodromu ga je docekalo 6000 dusa. U to vrijeme Babuka je bio vrhunski igrac u najboljim godinama, pa je mnoge iznenadilo sto je otisao u Rim.napapijri1987 je napisao/la: ↑23 jan 2026, 12:06Daj drug presao je on i u fiorentinu pa nije bilo ovako. Nemoj zezat bolan.Beduin je napisao/la: ↑22 jan 2026, 20:55Muslic odradi vrhunski marketinski potez za klub, materijalno ce dobro profitirati.
Šta misliš što se @neutralni nije izjasnio do sada? Jedno vrijeme je pisao na tri teme kada S04 igra
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Eto im i Ljubičića u Schalke,to je bjese onaj sto je dzamiju gadjao 
Ovdje je Trump poguro oko transfera kako bi se makla paznja svjetske javnosti sa ovih desavanja oko Grenlandanapapijri1987 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 19:12Ali da dozivim da jedan nas igrac izazove ovakav hype nakon transferabukvalno fb,instagram i YouTube gore. Samo se o njemu prica,njemci pricaju nas jezik,novinari cekaju pred fan shop Schalke da intervjuisu covjeka koji kupi prvi dres dzeke.
Kakva vremena za biti ziv.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Slazem se.HP46 je napisao/la: ↑23 jan 2026, 20:42To mu je i najveca greska u karijeri. Roma je i tada bila a i danas je smijesan klub. Trebao je poslije Citya ganjati nesto u tom rangu, jak tim sa potencijalom za velike stvari.Edincapitano je napisao/la: ↑23 jan 2026, 17:06Jeste, kada je otisao iz Cityja u Romu, na aerodromu ga je docekalo 6000 dusa. U to vrijeme Babuka je bio vrhunski igrac u najboljim godinama, pa je mnoge iznenadilo sto je otisao u Rim.napapijri1987 je napisao/la: ↑23 jan 2026, 12:06
Nema sanse da nije mogao u Milan ili Inter poslje Citya, neznam otkud to da ode u Romu. Mozda zbog Pjanica i Zukanovica?
Al dobro, Rim je fin grad. Ljepsi od Milana ako nista.
Tad je vec bio ozenjen a i Amra se pita od kako zive zajedno
Edin je u cijeloj karijeri morao da trpi sumnjicavost izvikanih kvazistrucnjaka jer je prvi iz svoje generacije ulazio u top fudbal a dolazio iz male fudbalske nacije. Prakticno sam bez zaledja bez podrske starijih kolega a jako mlad bez zivotnog iskustva je prolazio sve zadatke i klubove postizuci uvijek vise nego sto su mu davali sanse na pocetku.
On tek u zadnjih par godina dozivljava respekt koji je objektivno trebao imati jos od Citija prvi dan a nije. Koga je on sve morao otrpiti i sacekati na klupi vise se i zaboravilo… i igrace i trenere, danas ih ni na mapi nema i niko ih se ne sjeca a on sa svojom inteligencijom, karakterom, pobjednickim iskustvom, a naravno i igrackim znanjem danas izaziva hype kojeg je uvijek trebao imati, i pokazace opet da je svjetskog kalibra igrac jedan od rijetkih te vrste, kompletan igrac i licnost.
Ova kombinacija sa Mironom je odlicna jer ga Miron poznaje cijeni i zna za sta mu moze trebati, i ovde se ne radi o ekipi za jedno polugodje, ima Miron dalje planove, ne bi Schalke bio prvi ni jedini novi prvoligas koji je dobacio do prvih 3-4 ekipe i plazmana u Evropu.
Zasluzio je Edin respekt davno davno, sreca Nijemci cijene rad i objektivni su, pa to dolazi do izrazaja sad, a mi … nasa posla …. kao i obicno nemamo pojma ni sta imamo
On tek u zadnjih par godina dozivljava respekt koji je objektivno trebao imati jos od Citija prvi dan a nije. Koga je on sve morao otrpiti i sacekati na klupi vise se i zaboravilo… i igrace i trenere, danas ih ni na mapi nema i niko ih se ne sjeca a on sa svojom inteligencijom, karakterom, pobjednickim iskustvom, a naravno i igrackim znanjem danas izaziva hype kojeg je uvijek trebao imati, i pokazace opet da je svjetskog kalibra igrac jedan od rijetkih te vrste, kompletan igrac i licnost.
Ova kombinacija sa Mironom je odlicna jer ga Miron poznaje cijeni i zna za sta mu moze trebati, i ovde se ne radi o ekipi za jedno polugodje, ima Miron dalje planove, ne bi Schalke bio prvi ni jedini novi prvoligas koji je dobacio do prvih 3-4 ekipe i plazmana u Evropu.
Zasluzio je Edin respekt davno davno, sreca Nijemci cijene rad i objektivni su, pa to dolazi do izrazaja sad, a mi … nasa posla …. kao i obicno nemamo pojma ni sta imamo
Trenutno korisnika/ca: Iceplayer, napapijri1987, Proximic i 15 gostiju.