Borac i Sloga
Premijer liga BiH - aktuelno
-
jurisicduska
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Željeznicar je definitivno najneuspješniji drzavni projekat ikad, ovoliko para uzeti sa svih nivoa i biti ovoliko neuspješan je za izučavanje.
Ko o cemu, Dule o Zelji
Sta ces priznajte ljudima se u klubu svidja najljepsa boja i to je to.
BašČelik!🖤❤️
-
RodjeniiBrato
- Kontakt:
Sve je jasno, znaci necete nikad pocet renovirat taj stadion zahvaljujuci vasoj opstini centar, evo od rata pokusavate i znaci ona koči sve. Nije mi jasno kako ih ne moze stisnut nijedna uprava, jer ovo izgleda nece krenut nikad.nokee je napisao/la: ↑24 jan 2026, 11:29Ko kaze da nece da cuje? Sam klub naravno ne moze i ne treba jer se stadion vodi na opštini Centar i bez njih i njihovog angazmana nema ništa.RodjeniiBrato je napisao/la: ↑24 jan 2026, 10:26E ovo je je vala najveca tuga od svega, ovako uredjen klub i pun love za nase standarde mora ic u drugi grad igrat euro tekme, jre njihova uprava nece da cuje za ulaganje jedne marke. Haj drugo smo mi evo igrali smo u drugom gradu al evo borimo se ima nekog pomaka,evo u svakog se nesto radi samo kod vas stoji a pare se klepaju.bordobijeli je napisao/la: ↑24 jan 2026, 10:05Ovo je kad budemo išli igrat euro utakmice u Zenici da se osjećamo domaćinski.
Isto kao sto nema nista ni od Grbavice da opstina i grad nisu 90% finansirali i istok i jug.
Isto kao sto bi Bilino polje bilo kao oranica da nije savez nije ulozio ogromnu lovu, bar 80%,ostalo grad vjerojatno.
Poenta je da klubovi u BiH nemaju ta sredstva niti tako jake investitore da sami prave svoje stadione pa su naravno zavisni od milosti opstina, gradova, kantona, saveza.. Tako da ce i Sarajevo koliko god uređeno ili ne uređeno bilo zavisiti od toga da neko ulozi u Koševo, sa podrškom kluba. Evo sada je idejno rijesenje za Koševo napravio upravo FKS ali dalje ne moze samo..
Tako da ne znam sta se cudite i sta tu nije jasno?
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶
-
jurisicduska
- Kontakt:
Pa raspravljate ovdje 50 postova može se sumirati u jedan.
Od zadnjih 30 godina 20 najmanje opstajete isključivo zahvaljujući vlastima.
Vi ste i do sad imali strateške partnere samo su to bili Federacija, kanton, grad, opština.
Zamisli kad ste “udruženje od posebnog značaja za Federaciju” da bi mogli dobijat pare i s tog nivoa. Svi ostali klubovi su kantonalna udruženja. Znaci vi ste i službeno državni projekat. Crno na bijelo.
I hajd nema veze neka ste, nego što ste neuspješni. Svugdje kad na ovaj način drzava stane iza kluba to bude 15 titula zaredom
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 24 jan 2026, 12:53, ukupno mijenjano 1 put.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Džaba kad smo najveći klub u državi, vi i jeste za kantonalni nivo.jurisicduska je napisao/la: ↑24 jan 2026, 12:52Pa raspravljate ovdje 50 postova može se sumirati u jedan.
Vi ste i do sad imali strateške partnere samo su to bili Federacija, kanton, grad, opština.
Zamisli kad ste “udruženje od posebnog značaja za Federaciju” da bi mogli dobijat pare i s tog nivoa. Svi ostali klubovi su kantonalna udruženja. Znaci vi ste i službeno državni projekat. Crno na bijelo.
I hajd nema veze neka ste, nego što ste neuspješni. Svugdje kad na ovaj način drzava stane iza kluba to bude 15 titula zaredom
I budite zahvalni što su vam dali gradski stadion da igrate, inače bi molili ostale klubove da vam se smiluju, kao što molite kad treba Europu igrat.
kako sad to?jurisicduska je napisao/la: ↑24 jan 2026, 12:52Zamisli kad ste “udruženje od posebnog značaja za Federaciju” da bi mogli dobijat pare i s tog nivoa. Svi ostali klubovi su kantonalna udruženja. Znaci vi ste i službeno državni projekat. Crno na bijelo.
pa ti si duska danima ovdje trubio da imamo problem sa statutom i kantonalnim ministarstvom pravde. sad kad si shvatio da smo u federalnom registru, ne kantonalnom, valja izmisljati nesto novo.
bezveze ti je ovo.
Neisplativo.RodjeniiBrato je napisao/la: ↑24 jan 2026, 12:47Sve je jasno, znaci necete nikad pocet renovirat taj stadion zahvaljujuci vasoj opstini centar, evo od rata pokusavate i znaci ona koči sve. Nije mi jasno kako ih ne moze stisnut nijedna uprava, jer ovo izgleda nece krenut nikad.nokee je napisao/la: ↑24 jan 2026, 11:29Ko kaze da nece da cuje? Sam klub naravno ne moze i ne treba jer se stadion vodi na opštini Centar i bez njih i njihovog angazmana nema ništa.RodjeniiBrato je napisao/la: ↑24 jan 2026, 10:26
E ovo je je vala najveca tuga od svega, ovako uredjen klub i pun love za nase standarde mora ic u drugi grad igrat euro tekme, jre njihova uprava nece da cuje za ulaganje jedne marke. Haj drugo smo mi evo igrali smo u drugom gradu al evo borimo se ima nekog pomaka,evo u svakog se nesto radi samo kod vas stoji a pare se klepaju.
Isto kao sto nema nista ni od Grbavice da opstina i grad nisu 90% finansirali i istok i jug.
Isto kao sto bi Bilino polje bilo kao oranica da nije savez nije ulozio ogromnu lovu, bar 80%,ostalo grad vjerojatno.
Poenta je da klubovi u BiH nemaju ta sredstva niti tako jake investitore da sami prave svoje stadione pa su naravno zavisni od milosti opstina, gradova, kantona, saveza.. Tako da ce i Sarajevo koliko god uređeno ili ne uređeno bilo zavisiti od toga da neko ulozi u Koševo, sa podrškom kluba. Evo sada je idejno rijesenje za Koševo napravio upravo FKS ali dalje ne moze samo..
Za pare od kojih vi napravite ful natrikivenu tribinu, na Koševu možeš izraditi idejni projekt i udariti par stubova da natrkiješ pola istoka. Svaki građevisnki poduhvat gore košta brdo novca. Opština i politika nemaju koristi od radova i ne vide interes u tome, a ne žele stadion u potpunosti prepustiti Sarajevu. A, Sarajevo ne može samo iznijeti veće zahvate i neke velike rekonstrukcije. Prosto ko pasulj. Ne znam šta vam nije jasno u toj računici.
Uzmi jedan dan slobodno, izađi negdje, odmori malo od Zelje. Raspametice te, ako vec nije.jurisicduska je napisao/la: ↑24 jan 2026, 12:52Pa raspravljate ovdje 50 postova može se sumirati u jedan.
Obolit ces od Zelje, nesretnice.
Kakav bolesnik duška, hibrid
velez je na kraju najpametnije odradio pripreme, a i posluzila ih je sreca sto se tice vremena. vratice se najuigraniji.
Posusje - Sesvete 2:1 zavrseno
Zrinjski - Vrsac 4:0 zavrseno
Nalic zabio
Rudar - Koper 2:3 zavrseno
Siroki - Croatia 0:0 20 minuta
Radnik - Koper 17:00
Zrinjski - Vrsac 4:0 zavrseno
Nalic zabio
Rudar - Koper 2:3 zavrseno
Siroki - Croatia 0:0 20 minuta
Radnik - Koper 17:00
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 24 jan 2026, 13:17, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Koja ironija, da neko ‘zaradi’ silne milione kao vi osvojio bi 5 titula ali jbg.jurisicduska je napisao/la: ↑24 jan 2026, 12:52Pa raspravljate ovdje 50 postova može se sumirati u jedan.
Fk Željezničar.
Pa plava je njihova boja, dodali i crnu na sal.
Kod vas ni jedna boja na salu nije vasa, u tome je razlika.
- dubioza144
- Kontakt:
Tanka je linija izmedju za bordo bijele boje i imam snove crveno crne boje
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Pogledaš Zvezdu dominantni, Dinamo dominantan, gdje god se okreneš da je drzava ovako i infrastrukturalno i finansijski stala iza nekog kluba ti klubovi odmakli miljama od ostatka lige, samo ovdje drzava ulupala milione u klub, oni biletarnicu sopstvenim parama napravili za 30 godina i opet ništa, neuspješni na svim frontovima. Prvi tim bez titule 15 godina, škola fudbala jedna od najgorih na području kantona, tempo ih udari 6-7:0. To moras biti doktor pa uspjeti.
-
RodjeniiBrato
- Kontakt:
Ma nije to bas tako al hajd kad hoces da opravdas nesto pa se hvatas za svaku slamku, koliko kosta natkrivanje istoka? Evo samo istoka, ako je jeftinije moze i sjevera prvo? Nemaju vasi vlasnici 3 4 miliona za natkrit tribinu? Nigdje veze evo sto imaju para evo sto i transfere gurate pa uzimate lovu. Evo sad je Hasic dao u prvoj isplati 300 milja za zdenku a zaokruzio je na 1,8 miliona da ce dat. Nije moguce da vi nemate para, jednostavno bolje neka ih u dzepu odredjenih ljudi nego da ulažu.Herson je napisao/la: ↑24 jan 2026, 12:57Neisplativo.RodjeniiBrato je napisao/la: ↑24 jan 2026, 12:47Sve je jasno, znaci necete nikad pocet renovirat taj stadion zahvaljujuci vasoj opstini centar, evo od rata pokusavate i znaci ona koči sve. Nije mi jasno kako ih ne moze stisnut nijedna uprava, jer ovo izgleda nece krenut nikad.nokee je napisao/la: ↑24 jan 2026, 11:29
Ko kaze da nece da cuje? Sam klub naravno ne moze i ne treba jer se stadion vodi na opštini Centar i bez njih i njihovog angazmana nema ništa.
Za pare od kojih vi napravite ful natrikivenu tribinu, na Koševu možeš izraditi idejni projekt i udariti par stubova da natrkiješ pola istoka. Svaki građevisnki poduhvat gore košta brdo novca. Opština i politika nemaju koristi od radova i ne vide interes u tome, a ne žele stadion u potpunosti prepustiti Sarajevu. A, Sarajevo ne može samo iznijeti veće zahvate i neke velike rekonstrukcije. Prosto ko pasulj. Ne znam šta vam nije jasno u toj računici.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶
- OldTownDistrict
- Kontakt:
ŽNK źeljo?
Pa samo o vam i treba pisati i treba pratit sve, kakav cirkus i pisanje filozofije. Joj godine ismijanvanja, mita i lazi dolaze na naplatu.
Moj Reufe samo Libero? nikom te ne damo
Pa samo o vam i treba pisati i treba pratit sve, kakav cirkus i pisanje filozofije. Joj godine ismijanvanja, mita i lazi dolaze na naplatu.
Moj Reufe samo Libero? nikom te ne damo
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Paromlinac i 10 gostiju.