Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

LenyYoro15
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la LenyYoro15 » 23 jan 2026, 17:32

CAGarfia je napisao/la:
23 jan 2026, 17:18
LenyYoro15 je napisao/la:
23 jan 2026, 16:49
CAGarfia je napisao/la:
23 jan 2026, 15:53
Alcaraz - Moutet svaki drugi poen se igrali mačke i miša, kakva dva cirkusanta. Teferič od meča
Meni je ono totalno negledljivo. Nisam tip kojem je ono zanimljivo, a pogotovo ne da budem oduševljen nečim. Ustao sam da gledam meč, a na kraju sam više slušao tv nego gledao.

Nadam se opet sa Paulom da ide dnevni termin. Siguran sam da u dnevnom Carlos dobije svakog. Moguće da će De Minaura i Bublika staviti u noćni na Rod Laver pa rastu šanse da Carlos bude dnevni.
Tommy Paul mu može napraviti probleme. Njega kad krene, može svakog razbiti u jednom setu (Sinnera prvi set u Rimu prošle godine pomeo). Problem mu je što ne može dugo držati taj nivo. Pogotovo ne na 3 seta. Nadam se.
Ni meni nije zanimljivo jer je ozbiljnost meča bila nikakva. I sam Moutet je rekao da zna da ne može dobiti Alcaraza. Od prvog gema se vidjelo to. Međutim nikakvog ritma nije bilo s osnovne, Moutet ga je ubacio u mašineriju tog mouse and cat ludila, a Carlos ko Carlos, živi za takve trenutke.

Alcaraz mi djeluje dobro s osnovne linije, Hanfmann je bio ozbiljan test. Međutim mislim da bi mu se kratkoročno moglo obiti od glavu što je dirao servis jer vidi se da nije to to kao od US Opena do kraja prošle sezone. Dugoročno bi trebalo biti rezultata i zbog fluidnosti tehnike da manje tijelo optereti, ali bi i na preciznosti mogao dobiti. Tomica je zajeban protivnik i Alcaraz ako bude u klaun fazi, najebat će.

Sinnera nisam gledao ništa, mada mislim da je na svom klasičnom nivou. Stavili su ga u dnevni termin večeras, a najavljuju + 40 temperaturu. To mu je puno veći protivnik nego bilo koji teniser do četvrtfinala.
Carlos nije tvrdoglav i do sada povlači dobre poteze. Ovo sa servisom je dobra promjena jer nema one 'pauze' koju je ranije pravio. Rastanak sa Fererom također pozdravljam. Volio bih da mu Murrey bude trener, ako bude uzimao joše nekoga uz Lopeza.

Meni je malo slabiji ovdje nego na US Openu prošle godine, ali je bolji nego inače u Australiji.

Onaj US Open je teško ponoviti. Onakvu dominaciju servisa i forhenda kroz svih 7 mečeva teško da će ikada ponoviti. Momak je dopustio slovom i brojem 3 (TRI) brejk lopte kroz turnir. Ono je bio GOAT mod i negdje sam pričitao 3. najubjedljivije osvojen Slam u Open eri.

Sinner je standardan. Mašina bez oscilacija. Iako nisam ljubitelj lika i djela Bena Sheltona, taj meč u 1/4 finala bi trebao da nam pokaže na kojem je nivou SInner ove godine.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 23 jan 2026, 18:02

23 jan 2026, 17:32
Carlos nije tvrdoglav i do sada povlači dobre poteze. Ovo sa servisom je dobra promjena jer nema one 'pauze' koju je ranije pravio. Rastanak sa Fererom također pozdravljam. Volio bih da mu Murrey bude trener, ako bude uzimao joše nekoga uz Lopeza.
Promjena servisa će se sigurno pokazati kao dobra vremenom, ali treba vremena da postane rutina i da donose pune rezultate. I prošle godine se 'blamirao' jedno 2-3 mjeseca dok se nisu kockice posložile. Postotak ubačenog prvog mu je u ova tri meča između 65-70%, što je vrlo dobro, ali procent osvojenih poena na prvi servis nešto manji nego inače. I ja se slažem za Murraya da bi bio najbolje rješenje jer su obojica raja i dobri. Međutim ako bude dodavao novog trenera (u šta sumnjam jer je danas izjavio da je Alvaro burazer drugi trener što je još jedan cirkus) tipujem na nekog kome je španski maternji jezik. Tu mu treba jedan sa igračkim iskustvom na top nivou kao što je JCF bio, a Moya ili Ferrer se najbliže uklapaju u taj koncept.

Evo dobro objašnjenje novog servisa:

Meni je malo slabiji ovdje nego na US Openu prošle godine, ali je bolji nego inače u Australiji.

Onaj US Open je teško ponoviti. Onakvu dominaciju servisa i forhenda kroz svih 7 mečeva teško da će ikada ponoviti. Momak je dopustio slovom i brojem 3 (TRI) brejk lopte kroz turnir. Ono je bio GOAT mod i negdje sam pričitao 3. najubjedljivije osvojen Slam u Open eri.
Apsolutno, tu je sve kliknulo. Spremali su se 2-3 sedmice tu samo za Sinnera, a i ostali su najebali. Taj turnir mu treba biti prikaz šta je u stanju da odigra kad sve klikne, a nikako pokazatelj kako svaki turnir da igra jer je onaj nivo tenisa nemoguće držati svaki GS.
Sinner je standardan. Mašina bez oscilacija. Iako nisam ljubitelj lika i djela Bena Sheltona, taj meč u 1/4 finala bi trebao da nam pokaže na kojem je nivou SInner ove godine.
Shelton je prošle godine imao neke set lopte u polufinalu ako me sjećanje dobro služi, ali poslije ga je Sinner ugasio kao i svaki put. Shelton ima katastrofalan return i to je glavni razlog što ne može prismrdit Sinneru. Njega on može dobiti samo kad bi ubacivao prvi servis ko lud i šibao lopticu što prije forhendom, a da Sinner dođe van svog prosječnog nivoa. Ogromna je razlika u kvaliteti tu, a Amerikanac nema kvalitet da egal drži lopticu u rallyu sa Sinnerom. Run and gun tenis jedino i Sinner ispod prosjeka. :mrgreen:

Stvarno bih baš bio iznenađen da Sinner ne dođe do finala. Možda jedino ako Novak udarački bude kao prošle godine i da preživi tijelo, ali i to možda ne bi bilo dovoljno. Opet kažem, njemu je visoka temperatura najveći belaj jer je dokazao da ima problema s tim, ne snalazi se baš najbolje kad su ogromne vrućine.

Carlos ako rutinski riješi Paula, isto važi i za njega. Jedino eventualno Zverev ako ponovi onaj meč iz 2024. godine, ali taj Carlos i ovaj sad su nebo i zemlja. :thumbup:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 24 jan 2026, 04:40

Magično heating rule nastupi kad je Sinner bukvalno, ali bukcalno jedva na nogama. Sramota još jednom kako štite ATP Golden boya :rol:
There is NO WAY the heat index passed 5 EXACTLY as Sinner started having a full on cramp.

It was hovering around 4.5

:rol:

HP46
Kontakt:

Post Postao/la HP46 » 24 jan 2026, 06:48

Lijepi strah. Najbolji igrac svijeta ce ponovo na AO pregaziti sve do kraja. :yawn:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 24 jan 2026, 09:32

Ne kontam vas sto sad pisete protiv sinnera ili bilo kojeg igraca u ovim situacijama. Sta treba da igraci padaju i kolabriraju i da dolazi do tezih povreda ili tragicnih dogadjaja? Ljudi imaju uslove da sprijece to, naravno da ce iskoristiti. Pa jel se svjetsko u fudbalu igralo pod klimom i to van kalendara kad se igra uvijek.

Razumijem da ti nije drag da preferiras nekog drugog. Ne znam da li bi pisao tako da je Alcaraz bio u pitanju?

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 24 jan 2026, 10:20

ronaldo99 je napisao/la:
24 jan 2026, 09:32
Ne kontam vas sto sad pisete protiv sinnera ili bilo kojeg igraca u ovim situacijama. Sta treba da igraci padaju i kolabriraju i da dolazi do tezih povreda ili tragicnih dogadjaja? Ljudi imaju uslove da sprijece to, naravno da ce iskoristiti. Pa jel se svjetsko u fudbalu igralo pod klimom i to van kalendara kad se igra uvijek.

Razumijem da ti nije drag da preferiras nekog drugog. Ne znam da li bi pisao tako da je Alcaraz bio u pitanju?
nisam gledao..
je li bas u tim trenucima imao grceve?

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 24 jan 2026, 10:29

babino je napisao/la:
24 jan 2026, 10:20
ronaldo99 je napisao/la:

nisam gledao..
je li bas u tim trenucima imao grceve?
Nije se bukvalno mogao kretati i noga i ruka, pa trenutno je u melbournu 20:40h i trenutno je temperatura 36 stepeni, pa Novak igra sad pod zatvorenim krovom, danas su uslovi katastrofalni za igru. Sutra se ocekuje dosta bolje vrijeme, a u utorak se ocekuje preko 43 stepena i onda dodju öjudi i kazu trebaju igrati po takvim uslovima, evo ne znam, sta mi radimo kad je 43 stepena u hladu da se razumijemo? Zamisli igras mec od 3-4 sata po tim uslovima, pa to je za kolabrirati.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 jan 2026, 10:41

Nemoguće je da se igra na +40, ako već postoji način da se olakša igra pa neka se i odradi tako. Naravno, da će najbolji da imaju privilegiju. Imao bi je i Alcaraz, kao što su je imali i Nole i Rafa i Fed. A isto tako i kontam prozivke protivničke strane, i to je dio sporta.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 24 jan 2026, 10:46

Unofficialpage je napisao/la:
24 jan 2026, 10:41
Nemoguće je da se igra na +40, ako već postoji način da se olakša igra pa neka se i odradi tako. Naravno, da će najbolji da imaju privilegiju. Imao bi je i Alcaraz, kao što su je imali i Nole i Rafa i Fed. A isto tako i kontam prozivke protivničke strane, i to je dio sporta.
Pa citav program se igra od tad pod zatvorenim, evo 21h je navece krovovi su zatvoreni, jer su nehumani uslovi, zdravlje igraca treba da je na prvom mjestu.

Nije se trebalo ni pocinjati niti jedan danas mec na otvorenom. I mislim da od danas vise to nece ni pokusavati kad su ovakvi uslovi, citav dan zatvoren krov i da imaju koliko toliko normalne uslove.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 24 jan 2026, 12:00

Nekada nije bilo krova pa se igralo,sad ako mu sjena smeta odmah talijankosu zatvaraj krov :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 jan 2026, 12:16

Najbolji teniski dan će biti kad ovaj glupi kanal izgubi prava prenosa GS turnira. Pola kvalitetnih mečeva ne možemo vidjeti zbog njihove gluposti. Na jednom ide skijanje a na drugom emisija o tome kako je Nole pobjedio.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

HP46
Kontakt:

Post Postao/la HP46 » 24 jan 2026, 12:25

Noklo je i danas trebao biti diskvalificiran. Klaun. :yawn:

LenyYoro15
Kontakt:

Post Postao/la LenyYoro15 » 24 jan 2026, 12:52

Nole imao mnogo sreće. 10 cm ga dijelilo od sigurne diskavlifikacije. Potpuno zasluženo bi bio izbačen.

Sinnerova nafaka ili 'nafaka' je beskonačna. Prvo Wimbledon prošle godine i Dimitrov, sada ovo u Australiji. Dodajte od ranije 'nafaku' da suspenziju (najkraću u historiji za doping) odradi baš između slemova.

Jasno je da su vidjevši njegovo stanje i da 99% gubi meč ako ne dođe do prekida istog iz bilo kog razloga, odlučili da je HEAT faktor odjednom 5 i da sve staje. Sebi dao pauzu, tuširanje, masažu i promjenu opreme. Protivnika potpuno izbacio iz takta. Malo li je.
Zadnja izmjena: LenyYoro15, dana/u 24 jan 2026, 13:30, ukupno mijenjano 1 put.

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 24 jan 2026, 13:17

Šta je bilo s Novakom pa umalo bio diskvalificiran?
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 24 jan 2026, 13:40

Ako Rudd pobijedi onda mwdju 16 imamo sve nositelje ( ne prvih 16) , evo ne znam kad se to tako nesto desilo. Obicno bude iznenadjenja i visoko rangiranih igraca. Ali jos Marin ima sanse da to pokvari :)

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 24 jan 2026, 13:43

ronaldo99 je napisao/la:

sve je to ok i tako treba ali nije svima isto. to je problem. kada je nole 2009. kao branilac titule predao rodiku zbog vrucine bio je ismijavan i bilo je ako nije spreman neka ne igra. svima je isto. taj turnir je vise igraca kolabriralo i predalo. a onda su sereni zaustavili igru na pola sata i spustili krov kada je gubila protiv kuznjecove. na istom turniru. tako je kako i uvjek je bilo, sta vazi za zevsa ne vazi za vola.

https://www.theguardian.com/sport/2009/jan/28/australian-open-womens-draw

elem, 400 pobjeda na slemovima, idemo polako.
TheGoldenGOAT

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 24 jan 2026, 13:55

Unofficialpage je napisao/la:
24 jan 2026, 10:41
da narocito nole. diskvalifikovan zbog neceg za sta mnogi nisu. deportovan zbog necega sto niko nije. cak i pritvaran. zaledjeno mu 22 sedmice na br1 kada je trebao preci samprasa i feda. osvoji vimbldon a izgubi 2000 poena. doke je fed bio top10 a da ise od godinu dana nije ni igrao (od AO20 do dohe21, bio br6 u dohi a onda jos do sredine oktobra top10 a da je odigrao samo 5 turnira bez i jednog SF za ukupnih 630 poena)! banovan, na slemu i 4 mastersa. propustio 2 slema i 6 mastersa jer se nije htjeo bez potrebe bosti iako je imao antitijela dok siner nije propustio prakticki nista zbog dopinga!
TheGoldenGOAT

LenyYoro15
Kontakt:

Post Postao/la LenyYoro15 » 24 jan 2026, 13:59

ronaldo99 je napisao/la:

Najbolje da mu sve naprave indoor, pod klimom i temperaturom 22 stepena.

Druže ovo je OTVORENO prvenstvo Australije. Od malena se uče da igraju i po hladnom i po sparnom i pod vjetrom. To spada u dio fizičke pripremljenosti igrača.

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 24 jan 2026, 14:07

CAGarfia je napisao/la:
23 jan 2026, 18:02
23 jan 2026, 17:32
Promjena servisa će se sigurno pokazati kao dobra vremenom, ali treba vremena da postane rutina i da donose pune rezultate. I prošle godine se 'blamirao' jedno 2-3 mjeseca dok se nisu kockice posložile. Postotak ubačenog prvog mu je u ova tri meča između 65-70%, što je vrlo dobro, ali procent osvojenih poena na prvi servis nešto manji nego inače. I ja se slažem za Murraya da bi bio najbolje rješenje jer su obojica raja i dobri. Međutim ako bude dodavao novog trenera (u šta sumnjam jer je danas izjavio da je Alvaro burazer drugi trener što je još jedan cirkus) tipujem na nekog kome je španski maternji jezik. Tu mu treba jedan sa igračkim iskustvom na top nivou kao što je JCF bio, a Moya ili Ferrer se najbliže uklapaju u taj koncept.

Evo dobro objašnjenje novog servisa:

TheGoldenGOAT

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 24 jan 2026, 16:04

ronaldo99 je napisao/la:
24 jan 2026, 13:40
Ako Rudd pobijedi onda mwdju 16 imamo sve nositelje ( ne prvih 16) , evo ne znam kad se to tako nesto desilo. Obicno bude iznenadjenja i visoko rangiranih igraca. Ali jos Marin ima sanse da to pokvari :)

slika

Evo odgovor na moje pitanje, tacno sam znao da je moguce da nije do sada to bio slucaj.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.