Nisi nešto dobro pročitao.
Pročitaj opet.
Vas je stadion.
Upravo tako drzava ga napravila na državnoj zemlji i dala vama u vlasnistvo. I sad ga renovira.
Nisi nešto dobro pročitao.
Izvini molim te kojim pravnim aktom i ko je stadion prepisao na FK Željezničar ?jurisicduska je napisao/la: ↑24 jan 2026, 15:00Pa da , dala vam drzava i kasnije napravila stadion i dan danas ga pravi.NoDi80 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:58Nas stadion otkad je napravljenjurisicduska je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:54
Bolje ko vi , prepisete državnu svojinu na sebe onda vam drzava pravi vase. To je odličan recept samo nisu svi drzavni klubovi i od posebnog značaja za opstinu, grad, kanton i federaciju.
Ulazemo i drugi nas poguraju, jer je svima u interesu moderan stadion na kojem ce repka igrati
Vi nista ne ulazete i necete nista ni dobiti vrlo jednostavno
Dakle
situacija br1:
Drzava ti da zemlju i napravi stadion i ostavi u tvom vlanistvu i renovira ga nekoliko puta
situacija br2 :
Drzava ti ponudi da ti iznajmi stadion za 1 KM ali da ti ulozis 10-15 miliona pa taj stadion vratis drzavi
Besmisleno je pricat o takvom ulaganju.
Kad bi to bilo tacno super za svakoga. Primjer dobre produktivne saradnje i profesionalnog ponasanja. Rijetkost u ovoj kaljuzi od lige i drustva.Herson je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:26Kažu da Poljaci nude 500.000 eura za Mlinarića. Jedna od boljih kupovina Sarajeva u zadnje vrijeme.Threeplanetrees je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:18Logično zašto da veliko Sarajevo započinje išta pa bilo to natkrivanje par hiljada mjesta pošto idejni projekat za to jako komplikovano fudbalsko zdanje košta kao čitav stadion Rođeni. Hajte vi u Zenicu dok neko ne iskešira pedeset miliona
Duska sam :Komplet Zeljina tema 1:0jurisicduska je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:50Vidi ovako.
Dali su nam stadion na zakup za 1 KM ali da se mi obavezemo da ga napravimo pa da ga njima vratimo kad istekne tih 30 godina.
Ne znam bas sta ti tu nije jasno. Evo tebi moja kuca živi u njoj 10 godina, dam ti je za marku, ali ulozi 2-3 miliona u nju pa mi je vrati. Može ?
E golemo 13 miliona, nisam znao da je toliko iskreno.bvsic je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:1313 ili 14 miliona je projekat za istok koji nece biti citav natkriven ako se ne varam, pa ti vidiRodjeniiBrato je napisao/la: ↑24 jan 2026, 13:29Ma nije to bas tako al hajd kad hoces da opravdas nesto pa se hvatas za svaku slamku, koliko kosta natkrivanje istoka? Evo samo istoka, ako je jeftinije moze i sjevera prvo? Nemaju vasi vlasnici 3 4 miliona za natkrit tribinu? Nigdje veze evo sto imaju para evo sto i transfere gurate pa uzimate lovu. Evo sad je Hasic dao u prvoj isplati 300 milja za zdenku a zaokruzio je na 1,8 miliona da ce dat. Nije moguce da vi nemate para, jednostavno bolje neka ih u dzepu odredjenih ljudi nego da ulažu.Herson je napisao/la: ↑24 jan 2026, 12:57
Neisplativo.
Za pare od kojih vi napravite ful natrikivenu tribinu, na Koševu možeš izraditi idejni projekt i udariti par stubova da natrkiješ pola istoka. Svaki građevisnki poduhvat gore košta brdo novca. Opština i politika nemaju koristi od radova i ne vide interes u tome, a ne žele stadion u potpunosti prepustiti Sarajevu. A, Sarajevo ne može samo iznijeti veće zahvate i neke velike rekonstrukcije. Prosto ko pasulj. Ne znam šta vam nije jasno u toj računici.
Oni baš izgleda u teškoj situaciji.
Izvini molim te koliko ste platili zemlju na kojoj se nalazi stadion koji vam je drzava napravila ?Samba71 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 15:07Izvini molim te kojim pravnim aktom i ko je stadion prepisao na FK Željezničar ?jurisicduska je napisao/la: ↑24 jan 2026, 15:00Pa da , dala vam drzava i kasnije napravila stadion i dan danas ga pravi.
Dakle
situacija br1:
Drzava ti da zemlju i napravi stadion i ostavi u tvom vlanistvu i renovira ga nekoliko puta
situacija br2 :
Drzava ti ponudi da ti iznajmi stadion za 1 KM ali da ti ulozis 10-15 miliona pa taj stadion vratis drzavi
Besmisleno je pricat o takvom ulaganju.![]()
Da se ne lažemo, bilo je i kod nas kroz historiju svakakvih nijansi i crvene i bordo. Dabogda nam ovo vazda najveći problem bio.
pa nije mi jasno, ulažu oni u kuću 6-7-8 miliona, vi se ne javljate o ulaganju, a još vam dali kuću za marku. Što onda ulažu milione u tu kuću, a dali je vama da je gradite?jurisicduska je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:50Vidi ovako.
Dali su nam stadion na zakup za 1 KM ali da se mi obavezemo da ga napravimo pa da ga njima vratimo kad istekne tih 30 godina.
Ne znam bas sta ti tu nije jasno. Evo tebi moja kuca živi u njoj 10 godina, dam ti je za marku, ali ulozi 2-3 miliona u nju pa mi je vrati. Može ?
Oni ako nešto ulazu a osim intervjua na TV-u nisam vidio nikakvu lopatu a o bagerima da ne pričam opet ulazu u svoje. Povećavaju vrijednost svog vlasništva.f16 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 15:44pa nije mi jasno, ulažu oni u kuću 6-7-8 miliona, vi se ne javljate o ulaganju, a još vam dali kuću za marku. Što onda ulažu milione u tu kuću, a dali je vama da je gradite?jurisicduska je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:50Vidi ovako.
Pa zamisli apsurda.Riquelme1921 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 15:48Kako sam ja shvatio vlasnici kuće trebaju dati milione i milione da izgrade kuću pa da je poklone podstanarima jer oni nemaju svoje.
Opisao si kako ste vi dobili stadion, da dobro si shvatio. Samo što bi mi sami napravili sve, samo neka ga prepišu nama.Riquelme1921 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 15:48Kako sam ja shvatio vlasnici kuće trebaju dati milione i milione da izgrade kuću pa da je poklone podstanarima jer oni nemaju svoje.
Ostali im pusti snovi.
S druge strane, Grbavica je NASTALA tako sto su radne akcije za izgradnju stadiona poceli clanovi radnickog sprotskog drustva Zeljeznicar 1949. godine, izgradnja zavrsena 4 godine poslije.
Kroz historiju, stadion se vise puta nadogradjivao, a sve to pokrenuto je od strane SD Zeljeznicar.
Moras imati nesto svoje i moras imati bazu da to sve pokrenu, naravno da ce se slihtat svi kad vide da mogu u tome imati koristi. Nevjerovatno je koliko se i dalje drze price koje nemaju veze sa stvarnoscu i po ko zna koji put, bolesno lazu sami sebe dok u mjestu stoje vjeciti podstanari i izbjeglice 1946.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.