Iako bi mom Rudaru bilo u korist to sve loše što se dešava u Širokom,ja najiskrenije nebi volio da Široki ispane iz lige. Oko opstanka,tj.ko če ispasti,pitaće se i politika u RS dosta. Ni Rudar nema para. Dugovale se tri plate. Jedna je isplaćena na dan kad se otišlo na pripreme i jedna će biti isplaćena do kraja mjeseca.Dodik ,tj.SNSD je na ovim vanrednim predsjedničkim izborima dobro izvisio u PD,neplanski,tako da moguče da će Rudar biti pušten niz vodu. Ali moja prognoza je,da Rudar,Sloga ili Radnik ako budu deveti,da neće niko ispasti od njih,jer.niko po meni u prvoj ligi RS nema ni infrastrukturu ni para. Leotar možda,ali njih je uvjek gurala Elektroprivreda,koja je sad u dobro kanalubvsic je napisao/la: ↑24 jan 2026, 20:45Cak prvo kolo bi to moglo odlucit, ako Rudar uzme vrlo vjerovatno onda ispadabrig je napisao/la: ↑24 jan 2026, 20:43Pisao sam prije nekoliko, ispada ŠB iz ligeZigazaga je napisao/la: ↑24 jan 2026, 15:34
Oni baš izgleda u teškoj situaciji.
Moj Rudar danas izgubio 3:2 od Kopra,drugoplasiranog u prvenstvu SLO. Doduše,Kopar nije igrao u najačem sastavu. Nevolim ni euforiju ni razočaranja kad su prijateljske u pitanju. Raduje što novi špic Romera i danas dao gol. Drugi gol dao Keranović.
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Ne smijem ni zamisliti koja je to količina gluposti sa obje strane.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Normalno kad ne možeš argumentovano i civilizirano vodit diskusiju i svaki put kad si je vodio ispadneš smiješan u najmanju ruku čak i uz pomoc smajli brigade, onda blokiraš ljude koji te naprave klaunom. Kao sto i jesi.
A nije da se godinama nije pokušavalo. Ali lijepo je sebi priznati intelektualnu i svaku drugu inferiornost. Onda ode offline i čita postove pa znam da ces i ovaj pročitati.
A nije da se godinama nije pokušavalo. Ali lijepo je sebi priznati intelektualnu i svaku drugu inferiornost. Onda ode offline i čita postove pa znam da ces i ovaj pročitati.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Nešto najgore što bi se moglo desiti za našu ligu.fks74 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 21:06Katastrofa ako rs bude imao 5 klubova.DoktorXabaras je napisao/la: ↑24 jan 2026, 20:51Jesi stvarno ozbiljan ili..??
To bi bila prava katastrofa jer bi opet u najboljem slučaju imali 4 kluba iz rs-a, ako se Posušje ne uozbilji to bi bila prava katastrofa i igranje lige sljedeće sezone ne bi imalo smisla.
- Combattente87
- Kontakt:
Dodik u BL nije dobio zadnjih 10 godinaZigazaga je napisao/la: ↑24 jan 2026, 21:21Iako bi mom Rudaru bilo u korist to sve loše što se dešava u Širokom,ja najiskrenije nebi volio da Široki ispane iz lige. Oko opstanka,tj.ko če ispasti,pitaće se i politika u RS dosta. Ni Rudar nema para. Dugovale se tri plate. Jedna je isplaćena na dan kad se otišlo na pripreme i jedna će biti isplaćena do kraja mjeseca.Dodik ,tj.SNSD je na ovim vanrednim predsjedničkim izborima dobro izvisio u PD,neplanski,tako da moguče da će Rudar biti pušten niz vodu. Ali moja prognoza je,da Rudar,Sloga ili Radnik ako budu deveti,da neće niko ispasti od njih,jer.niko po meni u prvoj ligi RS nema ni infrastrukturu ni para. Leotar možda,ali njih je uvjek gurala Elektroprivreda,koja je sad u dobro kanalu
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !
Ne možeš porediti Banjaluku i Prijedor. Politički. Prijedor,kao i većina gradova u RS ne mogu ni tekuće obaveze izmirivati bez pomoći države,a kamoli neke veće investicije. Evo,nakon vanrednih izbora Prijedor je kažnjen tim što nema nijednog ministra,a recimo Doboj ima 3 ili 4 .Ili recimo,najavljene veće investicije za ovu godinu,Prijedor nije dobio nijednu.Combattente87 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 21:53Dodik u BL nije dobio zadnjih 10 godinaZigazaga je napisao/la: ↑24 jan 2026, 21:21Iako bi mom Rudaru bilo u korist to sve loše što se dešava u Širokom,ja najiskrenije nebi volio da Široki ispane iz lige. Oko opstanka,tj.ko če ispasti,pitaće se i politika u RS dosta. Ni Rudar nema para. Dugovale se tri plate. Jedna je isplaćena na dan kad se otišlo na pripreme i jedna će biti isplaćena do kraja mjeseca.Dodik ,tj.SNSD je na ovim vanrednim predsjedničkim izborima dobro izvisio u PD,neplanski,tako da moguče da će Rudar biti pušten niz vodu. Ali moja prognoza je,da Rudar,Sloga ili Radnik ako budu deveti,da neće niko ispasti od njih,jer.niko po meni u prvoj ligi RS nema ni infrastrukturu ni para. Leotar možda,ali njih je uvjek gurala Elektroprivreda,koja je sad u dobro kanalu![]()
Ali nebih o politici,mene samo sport zanima
Jel to fala nodiju sto vam vraca klub na staze stare slave ?!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- Threeplanetrees
- Kontakt:
Ne manitam kruva mi i vidit ćeš da ćete nas o jadu zabavit u kupubrig je napisao/la: ↑24 jan 2026, 20:41Ne manitajThreeplanetrees je napisao/la: ↑24 jan 2026, 15:38Ništa ovi rezultati ne znače kako će Široki izgledati na proljeće. Pošto se protiv nas tradicionalno u kupu pretvore u Arsenal nisam siguran ni u prolaz iako je jedna utakmica. Fifti fifti 50:50
Vidis da se raspada ekipa, kup neće biti prioritet. Ostanak tesko. Igrači odlaze a juniori dobivaju mjesta. I tesko ocekivat ista
Borac bi krenuo u prvenstvo sa 48 bodova, što je puno puno je.DoktorXabaras je napisao/la: ↑24 jan 2026, 21:40Nešto najgore što bi se moglo desiti za našu ligu.fks74 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 21:06Katastrofa ako rs bude imao 5 klubova.DoktorXabaras je napisao/la: ↑24 jan 2026, 20:51
Jesi stvarno ozbiljan ili..??
To bi bila prava katastrofa jer bi opet u najboljem slučaju imali 4 kluba iz rs-a, ako se Posušje ne uozbilji to bi bila prava katastrofa i igranje lige sljedeće sezone ne bi imalo smisla.
-
19vendetta87
- Kontakt:
Nodi je fer i korektan momak, ne znam sto ga sprdaju na svim temama na ovom forumu.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Placenici koji zele korist od Zeljeznicara ! Dok nodi zeli klubu dobro. To je razlika !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Nemaju oni pojma sta znaci seljescar niti su kad culi za taj klub.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑24 jan 2026, 19:58Kako to da i mi i Zeljo igramo sljedece subote protiv iste ekipe?Prvo protiv nas ozbiljnu utakmicu pa ce konama poslati drugi tim da se istrce?
Misle da 2 puta igraju sa nama
Intelektualac nađe li izvor ?jurisicduska je napisao/la: ↑24 jan 2026, 21:34Normalno kad ne možeš argumentovano i civilizirano vodit diskusiju i svaki put kad si je vodio ispadneš smiješan u najmanju ruku čak i uz pomoc smajli brigade, onda blokiraš ljude koji te naprave klaunom. Kao sto i jesi.
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️
-
jurisicduska
- Kontakt:
Sta će mi izvor ? To je opste poznata stvar. Svako iole pismen i neostrascen uđe procita o historiji ovog grada i vidi.
Domaćin na stadionu 6.April je bila Slavija, na tom stadionu još je igrao SASK, igrali ste vi a igrali smo i mi. Sa tog stadiona koji nije bio vas, ste na vas stadion prenijeli tu tribinu.
Evo ti i izvor ali ti ces se opet lud Napravit kao i prethodnih puta :
Na tom marindvorskom stadionu domaćin je bio Fudbalski klub Slavija, tada i naš najpoznatiji klub. Na istom stadionu igrao je i SAŠK, kao i neki drugi sarajevski klubovi. Na njemu su, naravno, igrali i Željezničar i Sarajevo, ali zbog različitih rangova, nikad tu nisu odigrali međusobnu utakmicu.
Drvena tribina uvijek se nazivala centralnom tribinom i imala je skoro 1.000 konfornih sjedećih mjesta. Njena posebnost bile su i lože. Bila je pokrivena limom i imala velike noseće stubove, ali vizuelni značaj nije imala dok tadašnje gradske vlasti poslije osobođenja Sarajeva nisu uvidjele tu ljepotu i pa su odlučile da upravo ta drvena konstrukcija treba da ukrasi i historijski utemelji gradnju Željinog stadiona na Grbavici.
Posebno obrati pažnju na dio ; “gradske vlasti su odlučile da tu tribinu prenesu na stadion Grbavica” dakle nije moj otac odlučio, nije ni tvoj nego gradske vlasti. Dakle ponovo drzava odlučila da vama da tribinu.
Da ta tribina nije pripadala vama nego su gradske vlasti odlučile da vam je doniraju govori dovoljno i činjenica da ta tribina datira od 1892. godine dakle puno prije nego sto cete vi biti i osnovani. Pa ti meni ako možeš objasni kako je vasa tribina a napravljena 40 godina prije vašeg osnivanja ?
Naravno na to pitanje nećeš odgovoriti nego ces se praviti lud.
Znaci vraćamo se u 1953. I tad vam gradske vlasti nešto poklanjaju. To ima zapisano u historijskim spisima. Skoro 80 godina poslije i dalje vam gradske vlasti prave tribine i nešto poklanjaju.
Kad sa mnom ulaziš u raspravu moras shvatiti da sam se ja rodio u ovom gradu i da sam živio s ljudima i odrastao koji su ovaj grad napravili. Ne možeš meni pricati ublehe.

Evo ti ovdje odluka u budžetu Saveza Sportova BIH (pare dala drzava ako znas citati to ti ovdje i pise) i dodjele pola tog budžeta sarajevskim plavim. O čemu mi pricamo ? Naravno ni na ovo nećeš odgovoriti. Vi sami napravili a evo vidimo da vam je drzava dala pare. Kako to **** ? Znas li koliko je 2,5 M dinara i sta se sve moglo napravit tim novcem. Dovoljno govori da je budžet bio ukupni 5,7. I molim te nemoj na ove teme sa mnom. Odeš tamo nađeš istomišljenika prodaješ mu ublehu kako vam je dedo lopato i to. Pusti mene s tim.
Pola budžeta republike , one republike zamisli kralju. I vi sami.
Ps. Ako ne budes znao cirilicu da ti skratim : drzava vam napravila stadion.
Domaćin na stadionu 6.April je bila Slavija, na tom stadionu još je igrao SASK, igrali ste vi a igrali smo i mi. Sa tog stadiona koji nije bio vas, ste na vas stadion prenijeli tu tribinu.
Evo ti i izvor ali ti ces se opet lud Napravit kao i prethodnih puta :
Na tom marindvorskom stadionu domaćin je bio Fudbalski klub Slavija, tada i naš najpoznatiji klub. Na istom stadionu igrao je i SAŠK, kao i neki drugi sarajevski klubovi. Na njemu su, naravno, igrali i Željezničar i Sarajevo, ali zbog različitih rangova, nikad tu nisu odigrali međusobnu utakmicu.
Drvena tribina uvijek se nazivala centralnom tribinom i imala je skoro 1.000 konfornih sjedećih mjesta. Njena posebnost bile su i lože. Bila je pokrivena limom i imala velike noseće stubove, ali vizuelni značaj nije imala dok tadašnje gradske vlasti poslije osobođenja Sarajeva nisu uvidjele tu ljepotu i pa su odlučile da upravo ta drvena konstrukcija treba da ukrasi i historijski utemelji gradnju Željinog stadiona na Grbavici.
Posebno obrati pažnju na dio ; “gradske vlasti su odlučile da tu tribinu prenesu na stadion Grbavica” dakle nije moj otac odlučio, nije ni tvoj nego gradske vlasti. Dakle ponovo drzava odlučila da vama da tribinu.
Da ta tribina nije pripadala vama nego su gradske vlasti odlučile da vam je doniraju govori dovoljno i činjenica da ta tribina datira od 1892. godine dakle puno prije nego sto cete vi biti i osnovani. Pa ti meni ako možeš objasni kako je vasa tribina a napravljena 40 godina prije vašeg osnivanja ?
Naravno na to pitanje nećeš odgovoriti nego ces se praviti lud.
Znaci vraćamo se u 1953. I tad vam gradske vlasti nešto poklanjaju. To ima zapisano u historijskim spisima. Skoro 80 godina poslije i dalje vam gradske vlasti prave tribine i nešto poklanjaju.
Kad sa mnom ulaziš u raspravu moras shvatiti da sam se ja rodio u ovom gradu i da sam živio s ljudima i odrastao koji su ovaj grad napravili. Ne možeš meni pricati ublehe.

Evo ti ovdje odluka u budžetu Saveza Sportova BIH (pare dala drzava ako znas citati to ti ovdje i pise) i dodjele pola tog budžeta sarajevskim plavim. O čemu mi pricamo ? Naravno ni na ovo nećeš odgovoriti. Vi sami napravili a evo vidimo da vam je drzava dala pare. Kako to **** ? Znas li koliko je 2,5 M dinara i sta se sve moglo napravit tim novcem. Dovoljno govori da je budžet bio ukupni 5,7. I molim te nemoj na ove teme sa mnom. Odeš tamo nađeš istomišljenika prodaješ mu ublehu kako vam je dedo lopato i to. Pusti mene s tim.
Pola budžeta republike , one republike zamisli kralju. I vi sami.
Ps. Ako ne budes znao cirilicu da ti skratim : drzava vam napravila stadion.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 25 jan 2026, 01:08, ukupno mijenjano 2 puta.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
-
jurisicduska
- Kontakt:
Naravno, pacijent a hopa 2,5 miliona u dzep. Starih dinara.
A budžet republike 5. Za sve radove na sportskim objektima.
Da ne govorimo da se tad materijal kupovao po administrativnim cijenama ne trzisnim jer je drzava bila vlasnik fabrika. Ono sto mogu priznati da ste mozda razmontirali tuđu tribinu dobrovoljno a sumnjam da ste imali pameti da je smontirate za to je drzava dala radnike. I to je otprilike sve sto ste vi uradili na tom stadionu ikad. I jest moj poznanik ofarbao stepenice na jugu jedne prilike.
I ja sam pacijent 16 puta mi traži izvor. Eto mu izvor.
A budžet republike 5. Za sve radove na sportskim objektima.
Da ne govorimo da se tad materijal kupovao po administrativnim cijenama ne trzisnim jer je drzava bila vlasnik fabrika. Ono sto mogu priznati da ste mozda razmontirali tuđu tribinu dobrovoljno a sumnjam da ste imali pameti da je smontirate za to je drzava dala radnike. I to je otprilike sve sto ste vi uradili na tom stadionu ikad. I jest moj poznanik ofarbao stepenice na jugu jedne prilike.
I ja sam pacijent 16 puta mi traži izvor. Eto mu izvor.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Piša ih duška, al ono kvalitetno.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Jos uvijek pacijent i shizobrigada sami sebe ubjedjuju
Dolaskom NDH na vlast 1941 godine Slavija je raspuštena a stadion preuzima Sarajevski nogometni savez i na njemu se igraju utakmice do 1945.
1945 god po oslabađanju Sarajeva stadion mjenja ime u 6 april i na njemu igraju se prvoligaška takmičenja.
Stadion je korišten do 1950. godine, kada se zatvara, a drvena tribina se prebacuje na stadion Grbavica, gdje su već bile u toku radne akcije za izgradnju stadiona koje su započeli članovi Radničkog sportskog društva Željezničar 1949. godine. Izgradnja stadiona završena je četiri godine kasnije.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
-
jurisicduska
- Kontakt:
Pa i ovdje ti pise da vam je drzava dala tribinu da prenesete na svoj stadion. I mi smo igrali na tom stadionu sto je nama nisu dali ?KONTRASVIH je napisao/la: ↑25 jan 2026, 01:08Jos uvijek pacijent i shizobrigada sami sebe ubjedjuju![]()
Dolaskom NDH na vlast 1941 godine Slavija je raspuštena a stadion preuzima Sarajevski nogometni savez i na njemu se igraju utakmice do 1945.
1945 god po oslabađanju Sarajeva stadion mjenja ime u 6 april i na njemu igraju se prvoligaška takmičenja.
Stadion je korišten do 1950. godine, kada se zatvara, a drvena tribina se prebacuje na stadion Grbavica, gdje su već bile u toku radne akcije za izgradnju stadiona koje su započeli članovi Radničkog sportskog društva Željezničar 1949. godine. Izgradnja stadiona završena je četiri godine kasnije.

Vidim ne spominješ ovih 2.5 miliona dinara znam da se to u vašim knjigama historije ne spominje ali ne znaci da se nije desilo.
I ne znam sto se na mene ljutite ovo nisam ja rekao, ovo se desilo , ostalo zapisano.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Pa dragi duška oni su sebe ubjedili da su starosjedioci, kud ćeš dalje od toga.
"Sarajevo je nastalo dolazkom željeznice" kakvi pacijenti

"Sarajevo je nastalo dolazkom željeznice" kakvi pacijenti
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.

.png)