FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Evo Nidal opet na klupi za Lens, valjda dobije koji minut.
Ako neko ima vremena neka pogleda kako to treba da izgleda 3-4-2-1, što mi pokušavamo.
Ako neko ima vremena neka pogleda kako to treba da izgleda 3-4-2-1, što mi pokušavamo.
- napoleon72
- Kontakt:
Tacno, al realnost je da su pruzile pipke i prije Mirvica. Sabrina je bivsa igracica u SFK, pa i ona Ema Bukovica je bila neki qrac u koordinaciji zenskog tima sa FIFAom itd. Punu slobodu su dobile otkad je Homer zasjeo, i sad imamo ovo sto imamo.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑24 jan 2026, 20:39Ok, ali neko im je morao dati da uzjašu.napoleon72 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 20:33Ne bi to bio problem da one nisu uzjahale i muski tim. Uvalile se u upravu, fanshop, marketing, sve. Gase himnu kluba i pustaju Cecu u kampu. Da one rade iskljucivo kao zenski ogranak kluba pa hajd. I Chelsea ima zenski tim, ponajbolji u Evropi, pa ne vidim da im bivse igracice dolaze u Cobham da partijaju i da se klebere u prostorijama kluba. Cure igraju fudbal, jedva se zna za njih i to je to.
Hoće još hiljade ljudi da uzjaše na poziciju u FKS, pa ne uzjaše, jer im neko, logično, ne da.
Ako Boehly kaže da će igračice biti dio uprave, onda će i uzjahat.
Evo što ih sad sve manje u klubu ima? Jer je vlasnik napokon normalnom čovjeku dao da vodi klub, i on je rekao da više neće jahat.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
-
jurisicduska
- Kontakt:
100%.bvsic je napisao/la: ↑24 jan 2026, 20:36Opet sve to vodi do jednog covjeka, ja njih ne krivim ni sekundejurisicduska je napisao/la: ↑24 jan 2026, 20:35Mrsko mi je i objašnjavati.
Otkako su SFK dame dio ovog kluba nas klub je izgubio identitet, viziju, obrukali smo se gdje smo stigli, smije nam se pola drzave.
Protiv ženskog fudbala nema niko ništa, al da ostanu u domenu ženskog fudbala. Njima njihovo nama naše a ne postavljati u muski fudbal nekakve dame koje ne znaju ništa o tom. E zbog tog smeta. I smetat će uvijek. Da Bog da se ugasile.
Jedino sto ja ne kontam u ovoj zemlji i zbog tog ozbiljno razmišljam da odem iz nje je sto kod nas ljudi nemaju moralnu odgovornost ni za sta. Ti sad ovdje na forumu da ponudiš ljudima da budu treneri prvog tima oni bi pristali, iako ne znaju ništa o tom. Ja nisam nikad čuo da je neko odbio neki posao a da je razlog jer ne zna to da radi. Kod nas su ljudi u stanju upropastiti firmu i pravit se da znaju nešto dok ih ne provalis za 10 plata, i 5 plata otpremnine. Svi misle da mogu biti predsjednik drzave. E to je u ovoj zemlji najveci problem, jer ljudi nisu svjesni svojih kompetencija. Ponudi sad Samiri Hurem da bude direktor Sarajeva ona će to prihvatiti jer “dobra Plata”. Gadi mi se iz dana u dan sve vise taj mentalitet.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ma dobro, uzjahale su one i prije, ali ybg i tu je neko morao odobriti. Samo što je Homer dodatno im dao slobode, pa baš što kažeš, imamo još veće cirkuse nego prije.napoleon72 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 20:48Tacno, al realnost je da su pruzile pipke i prije Mirvica. Sabrina je bivsa igracica u SFK, pa i ona Ema Bukovica je bila neki qrac u koordinaciji zenskog tima sa FIFAom itd. Punu slobodu su dobile otkad je Homer zasjeo, i sad imamo ovo sto imamo.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑24 jan 2026, 20:39Ok, ali neko im je morao dati da uzjašu.napoleon72 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 20:33Ne bi to bio problem da one nisu uzjahale i muski tim. Uvalile se u upravu, fanshop, marketing, sve. Gase himnu kluba i pustaju Cecu u kampu. Da one rade iskljucivo kao zenski ogranak kluba pa hajd. I Chelsea ima zenski tim, ponajbolji u Evropi, pa ne vidim da im bivse igracice dolaze u Cobham da partijaju i da se klebere u prostorijama kluba. Cure igraju fudbal, jedva se zna za njih i to je to.
Hoće još hiljade ljudi da uzjaše na poziciju u FKS, pa ne uzjaše, jer im neko, logično, ne da.
Ako Boehly kaže da će igračice biti dio uprave, onda će i uzjahat.
Evo što ih sad sve manje u klubu ima? Jer je vlasnik napokon normalnom čovjeku dao da vodi klub, i on je rekao da više neće jahat.
Ali opet kažem, sreća ne još dugo
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Pa dobro je neko napisao. Uzjahal su u doba Svrine. Gdje su sva operativna mjesta i pozicije dobile krave iz SFK.
To se poslije samo naslijedilo i nastavilo. Sekundu slabije neko u doba Sabrine, ali su bile tu cijelo vrijeme. Od menagerskih pozicija, organizacije, pregovora u ime FKS ...svega, svd su bile te glupace.
Trenutno stanje ne znam, ali do nedavno je bilo tako. Neke nformacije govore da su sada u drugom planu i da najbrutalniji govore kontra Mamica i ostalih. Vidjet cemo na sta ce ovo izroditi.
Ali ja da se pitam sada, a ne sutra, biih sve istjerao iz iz prostorija i iz kampa kluba pa neka se nose u puc.kz materinu, sa svojim amaterskim sportom i sugavim SFK.
To se poslije samo naslijedilo i nastavilo. Sekundu slabije neko u doba Sabrine, ali su bile tu cijelo vrijeme. Od menagerskih pozicija, organizacije, pregovora u ime FKS ...svega, svd su bile te glupace.
Trenutno stanje ne znam, ali do nedavno je bilo tako. Neke nformacije govore da su sada u drugom planu i da najbrutalniji govore kontra Mamica i ostalih. Vidjet cemo na sta ce ovo izroditi.
Ali ja da se pitam sada, a ne sutra, biih sve istjerao iz iz prostorija i iz kampa kluba pa neka se nose u puc.kz materinu, sa svojim amaterskim sportom i sugavim SFK.
- FKS -
Ibrakovic hadzic janjos ibricic leterme mamic kapcija. Nije tacno da he iko od zena ikad vodio nas klub u sportskom segmentu. Ajla je jedino imala neku indirektnu funkciju radi koje bar po mom koliko znam iz medija nijedan trener sd nisu rekli dao sam odkaz radi ajle.
Cak su svi rekli da su imali potpunu slobodu u svom poslu.
Ok smeta meni TO AKO JE NEKO UGASIO HIMNU STAVIO CECU, bezobzira ko je to uradio, takodje smetami boja sala itd itd.
Ali mi moramo detektovat sve probleme i poredat sve probleme koliko koji problem je kostao nas kluba da ne osvoji titule.
1) Vico/ Beus
2) sudije
3) zavrzlame orkrestrirane kroz pravljenje travnjaka 330 dana
4) Uigrane igre colpa pilav sarajevski savez nasa stranka balije u savezu magoda itd itd
5) UEFA FIFA
6) fule naseg kluba sa trenerima tipa vasovski mirza rozman
7) fule sa ibricicom letermom
8) promasaji u vidu igraca
Ali opcije pod 6 pod 7 i pod 8 su 70% utjecale na to da ja to podvodim pod fule promasaji, nekazem da nisu ali ovi ljudi sa svoim nedostacima a bez 1,2,3,4,5 stavke bi donijeli neki rezultat koji bi bio podnosiv lupam mozda 1 tirulu i jos 2 kupa sto nebi mozda nama odgovaralo u podpunosti ali bi bilo bolje nego sad
9) ajla
10) fudbalski zenski nogomet
11) mandic
12) federacija
Drzava itd itd
Ok smeta meni TO AKO JE NEKO UGASIO HIMNU STAVIO CECU, bezobzira ko je to uradio, takodje smetami boja sala itd itd.
Ali mi moramo detektovat sve probleme i poredat sve probleme koliko koji problem je kostao nas kluba da ne osvoji titule.
1) Vico/ Beus
2) sudije
4) Uigrane igre colpa pilav sarajevski savez nasa stranka balije u savezu magoda itd itd
5) UEFA FIFA
Ali opcije pod 6 pod 7 i pod 8 su 70% utjecale na to da ja to podvodim pod fule promasaji, nekazem da nisu ali ovi ljudi sa svoim nedostacima a bez 1,2,3,4,5 stavke bi donijeli neki rezultat koji bi bio podnosiv lupam mozda 1 tirulu i jos 2 kupa sto nebi mozda nama odgovaralo u podpunosti ali bi bilo bolje nego sad
9) ajla
11) mandic
12) federacija
Drzava itd itd
1) shrekPitar6785 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 22:09Ibrakovic hadzic janjos ibricic leterme mamic kapcija. Nije tacno da he iko od zena ikad vodio nas klub u sportskom segmentu. Ajla je jedino imala neku indirektnu funkciju radi koje bar po mom koliko znam iz medija nijedan trener sd nisu rekli dao sam odkaz radi ajle.
1) Vico/ Beus
2) sudije
5) UEFA FIFA
9) ajla
11) mandic
12) federacija
Drzava itd itd
Onda deset mjesta praznih pa sve ostalo
Iskoristio skoro sve izmjene, Nidala nije uveoDoktorXabaras je napisao/la: ↑24 jan 2026, 20:46Evo Nidal opet na klupi za Lens, valjda dobije koji minut.
Ma neće nikad ni debitovati, koristi ga da popuni klupu bezveze je na platnom spisku, za godinu dana eto ga nazad u VeležLucas je napisao/la: ↑24 jan 2026, 22:52Iskoristio skoro sve izmjene, Nidala nije uveoDoktorXabaras je napisao/la: ↑24 jan 2026, 20:46Evo Nidal opet na klupi za Lens, valjda dobije koji minut.
Ako neko ima vremena neka pogleda kako to treba da izgleda 3-4-2-1, što mi pokušavamo.![]()
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...
Pehar obećav'o...
Članska narucena prvi dan kampanje,stigla danas za Njemačku.
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️
Akrep je napisao/la: ↑24 jan 2026, 22:451) shrekPitar6785 je napisao/la: ↑ Ibrakovic hadzic janjos ibricic leterme mamic kapcija. Nije tacno da he iko od zena ikad vodio nas klub u sportskom segmentu. Ajla je jedino imala neku indirektnu funkciju radi koje bar po mom koliko znam iz medija nijedan trener sd nisu rekli dao sam odkaz radi ajle.
1) Vico/ Beus
2) sudije
5) UEFA FIFA
9) ajla
11) mandic
12) federacija
Drzava itd itd
Onda deset mjesta praznih pa sve ostalo
Ja sam 100% ubjedjen da smo imali regularno sudjenje POD VLADAVINOM ISMIRA MIRVICA IMALI BI minimanlno 3 kupa 1 prvenstvo.
Ako smatras da je Mirvic trebao zavrsavat VICA BEUSA SUDIJE SAVEZ tu se JA I TI TOTALNO NESLAZEMO I VIDIMO NEKE STVARI NA DRUGI NACIN.
Covjek biznismen iz AMERIKE nerazmislja na takav nacin, odnosno to je za te ljude nesto zadnje u zivotu da rade.
EVO jedan primjet ZORAN ZEKIC; on nikad nebi napusto nas kluba da je imao fer sudjenje,; covjek je javno rekao prije par mjeseci sta znaci kad te sudije kolji, sta kaze ti cim pocnes da se dizes oni te sasjeku, i onda samim tim cinom dizu tvoje protivnike, kad protivnicima neide sudija im da bod-bodove dignu im krila a tvoja ekipa sve to teze i teze podnosi dok nepukne neki zaostatak koji te dotuce do nogu.
Isto identicno isto je rekao ibricic rozman.
PO MOM MISLJENJU ONO STO JE DO PRESJEDNIKA KLUBA (do ismira) on je uradio. Imao je ekipu igrace trenere i sve sto je trebalo da bude prvak bar jednom i da osvoi jos 2 kupa bh. KAZEM MINIMUM
INVESTITOROVO NIJE DA PODplacuje VICU BEUSA GIGOVICpetog devetog da imam regularne uslove koji se podrazumiju..
A colpa pilav husic i ostali iz B kompononte ako neko od bilo koje strane druge pokusa to da NEREGULARNIM STVARIMA ILI STVARIMA KOJE SU NEREGULARNE VAN SPORTSKI PRAVA ostete bilo koji klub moraju reagovat A POGOTOVO BOSNNJACKI KLUB..
SVAKE GODINE ODKAD JE MIRVIC TU igracki trenerski kadar je bio najbolji u pl bh.
NIKO NIJE TUZIO KLUB OD IGRACA DOBAVLJACA, nikad se nije desilo da nesobijemo licencu za plbh za euro takmicenje.
Igraci su dovodjeni i sad ih ima koji imaju platu od 600 k km pa cak i po milion maraka, i raskidani su dogovor ne dogovorom prodajom neprodajom al niko nije rekao klub mu je ostao duzan cak i zoran i njeg pomcnik ibricic rozman svi su rekli da je IM JE CAST BILO VODIT NAS KLUB DA HE FK SARAJEVO NAJVECI KLUB DA PLACA NAJBOLJE U BH I DA JE REAL MADRID ZA BH USLOVE.
To nije obezbjedio kanton sarajeva niti federacija niti drzava bh niti opstina.
Niti neki sponzor lige niti tv prava
A I OD OVIH GORE SVIH STVARI NAVIJACI NAJMANJE FINANCISKI SU POMOGLI KLUBU
TO JE OBEZBJEDIO MIRVIC ISMIR I TAN
Što mi klepi frajko profilnu hahaha.
Šala, nosaj svakako
On topic: Šta mislite koji je domet ekipe sad? Mislimda možemo uzet kup opet, a za ligu ne vidim da možemo bolje od 3. mjesta shodno trenutnom bodovnom zaostatku…
I na kraju svijeta, tebe bodriti.
Dosad niko se od prve 3 ekipe nije nesto posebno pojacao, mi smo mozda najslabije pripreme odradili radi padavina, al realno ako se gleda zadnjih 10 utakmica mi smo bodove pogubili na pocetku prvo kolo zrinjski 1-1 93 minuta i radnik drugo kolo (gdje oraonica uradila svoje) uz naravno katastrofalan rezultat u prijedoru gdje inas 0-1 do 74 minute i onda izgubis. Al osim ove tri, tacnije 2 utakmice mi smo bili bolji u svim ostalim utakmicama i minimalno smo mogli uzet jos bar 4 boda zrinjski na kosevu i vekez u vrabcicima.
Mi smo ostali bez gulija vratio se gojkovic i smatram da cemo dobit nekog spica koji ce bit bolji od Renana, i ako se to desi i sko uzmemo prvih 8 utakmica mogli bi mi uzet titulu, al u najgorem slucaju drugo mjesto. Raspored nam ide na ruku, jes da gosujemo borcu i zelji al ako zelimo titulu moramo pobjedit sve u 3cem krugu i vidjet koliko cemo bit u minusu
Radnik
Sloga
Posusje
Rudar
Sb
Borac
Velez
Super Kup i Kup se podrazumjeva kao i drugo mjesto.
NARAVNO, ovo govorim da je sudjenje ko u zadnjih 5-6 kola tacnije fer i posteno 50/50 svima
- napoleon72
- Kontakt:
Haj jasno mi je da ljudi vjeruju u iluzije kad je liga u pitanju, da smo mogli do tih nekih titula, mada je i to apsurdno al hajd, mi zakinuti negdje, Borac/Zrinjski negdje pogurani pa i ima smisla. Al kako ba 3 kupa, gdje nadje 3 kupa?
Mirvic usao u klub u sezoni 21/22, kad smo igrali finale kupa i izgubili na penale. Jesu li sudije krive sto fulamo prvo 3 zicera u regularnih 90 minuta pa onda fulamo dva penala?
Sezona poslije toga, 22/23 ispadamo u prvom kolu od Celika. Mali iz skolskih klupa nam zabija gol i ispadamo takodje na penale. Tu tekmu da ti je Hakala sudio to je epska sramota, ispali smo od yebenog treceligasa.
E jedino u sezoni 23/24 se mozemo zalit na nesta, al i tad nas srednjoskolac na Kosevu napunio k'o redneck curku za Thanksgiving. Jesu nas onda klali, nema sta, i ide najveci debilizam ikad vidjen na BH terenima i prekid utakmice u 90. minuti.
Sezona 24/25 osvajamo kup.
I haj ti meni reci, gdje si ovdje vidio sansu za 3 kupa uz bolje sudjenje? Il jednostavno volite lupat stvari i izmisljat cifre koliko smo trofeja pokradeni u ovom periodu, iako smo tek prosle sezone bili na nivou ekipe koja moze do trofeja. Jer bolje zvuci "yebo nas je Vico za 3 lige i 3 kupa" nego "mozda smo mogli imat jedan do dva trofeja vise, ostalo smo sami po sebi bili losi i ekipa za maksimalno treceg mjesta".
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Pa vidi koliko god je nas kralo toliko bar još 5X su druge gurali i to je ta razlika gdje mi ispadamo loši i sami sebi najveći krivci. Zekić je to najbolje objasnio kako je teško podići ekipu nakon tih lakrdija.napoleon72 je napisao/la: ↑25 jan 2026, 08:26Haj jasno mi je da ljudi vjeruju u iluzije kad je liga u pitanju, da smo mogli do tih nekih titula, mada je i to apsurdno al hajd, mi zakinuti negdje, Borac/Zrinjski negdje pogurani pa i ima smisla. Al kako ba 3 kupa, gdje nadje 3 kupa?
Mirvic usao u klub u sezoni 21/22, kad smo igrali finale kupa i izgubili na penale. Jesu li sudije krive sto fulamo prvo 3 zicera u regularnih 90 minuta pa onda fulamo dva penala?
Sezona poslije toga, 22/23 ispadamo u prvom kolu od Celika. Mali iz skolskih klupa nam zabija gol i ispadamo takodje na penale. Tu tekmu da ti je Hakala sudio to je epska sramota, ispali smo od yebenog treceligasa.
E jedino u sezoni 23/24 se mozemo zalit na nesta, al i tad nas srednjoskolac na Kosevu napunio k'o redneck curku za Thanksgiving. Jesu nas onda klali, nema sta, i ide najveci debilizam ikad vidjen na BH terenima i prekid utakmice u 90. minuti.
Sezona 24/25 osvajamo kup.
I haj ti meni reci, gdje si ovdje vidio sansu za 3 kupa uz bolje sudjenje? Il jednostavno volite lupat stvari i izmisljat cifre koliko smo trofeja pokradeni u ovom periodu, iako smo tek prosle sezone bili na nivou ekipe koja moze do trofeja. Jer bolje zvuci "yebo nas je Vico za 3 lige i 3 kupa" nego "mozda smo mogli imat jedan do dva trofeja vise, ostalo smo sami po sebi bili losi i ekipa za maksimalno treceg mjesta".
Svi klubovi na svijetu imaju krizu rezultata i neka prviranja u ekipi u određenom periodu sezone samo kod nas dva politička projekta nikad.
U sezoni 23/24 bi sigurno bilo konkurenti za jedan trofej kao i u 24/25 samo što je ekipa iz prošle sezone bila bolja i nekako uspjela izgurati taj Kup a ligu smo brutalno pokradeni i to planski na početku gdje kad dođeš do kraja više to niko i ne spominje.
Ne sporom da ima krivice i u nama po raznim osnovama ali vjerujem da nije ovoliko se radilo protiv nas da bi i mi unutar kluba drugačije reagovali na neke stvari.
- napoleon72
- Kontakt:
Sve okej, samo mi reci kako smo mogli imat 3 kupa vise kad smo jednom posteno izgubii finale a drugi put posteno ispali od treceligasa u prvoj rundi. Oba puta od ekipa B komponente uz posteno sudjenje.
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
-
KosevoZove
- Kontakt:
U koliko je sati ova druga pripremna i imali prijenos mozda na my tv?
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻
Kiša ne prestaje, ali teren je u okej stanju
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.
.png)