Serie A
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Al opet cirkus sa penalima, pa Jel moguce da se sviraju ovakvi penali. Lika lopta prvo pogodi u nogu pa od noge u ruku i sviraju penal. Fuj
Il Club più titolato al mondo!
Druže ja ne znam odakle tebi da se penal ne svira ako je lopta igrača prije pogodila u neki dio tijela pa onda igrao rukom? Nije nikakav cirkus, oba penala su ispravno dosuđena. Čak je na Interovoj utakmici sudac i pokazao zašto je svirao penal (radi položaja ruke, a lopta ide prema golu).
Imaš tu pravila pa prouči.
https://www.footballrules.com/offences- ... /handball/
Vidio sam ovu situaciju za Como sto je bio penal, i upravu je kolega muxa, nije ni meni ono za penal.
Eto bas sa tog linka sto ai ti postavio:
Bas zbog ovoga, kako sam vidio igrac Torina nije igrao rukom prvo, vec se odbila od tijela u ruku. Drugo, nije bio ni udarac upucen u gol pa da bi se moglo i o tome raspravljati.A handball offence is not committed when a player:
heads, kicks or plays the ball with another part of their body and it then hits their own hand/arm (unless the ball goes directly into the opponents’ goal or the player scores immediately afterwards)
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Ali nije bitno jeli udarac upućen u gol ili je dobacivanje, lopta ide u smjeru gola. Zato ga je VAR i zvao iako je sudac na terenu pogriješio i na prvu nije svirao. Kad je pogledao snimak i sam je skontao da se radi o penalu. Glup penal, nije baš bila opasna situacija da će Torino primit gol, al jbg. pravila su pravila. I sreća što se radi o utakmici Como - Torino, gdje je rezultat već 2-0 i Como kontrolira utakmicu, tako da nema prostora za neke priče o sudačkom namjernom guranju.milanist je napisao/la: ↑24 jan 2026, 19:34Vidio sam ovu situaciju za Como sto je bio penal, i upravu je kolega muxa, nije ni meni ono za penal.
Bas zbog ovoga, kako sam vidio igrac Torina nije igrao rukom prvo, vec se odbila od tijela u ruku. Drugo, nije bio ni udarac upucen u gol pa da bi se moglo i o tome raspravljati.A handball offence is not committed when a player:
heads, kicks or plays the ball with another part of their body and it then hits their own hand/arm (unless the ball goes directly into the opponents’ goal or the player scores immediately afterwards)
Da se radi o Napoliju/Interu/Juventusu/Milanu, sad bi ovdje imali 20 bezveznih komentara o natezanju za jednu ekipu, a u pitanju je ispravno dosuđen penal.
Kada je u pitanju sudjenje ja ni sad a ni ranije nisam pričao o namještaju, već o glupim odlukama sudija
Il Club più titolato al mondo!
A kako ovo nije crveni za barelu?
Pa bitno bi trebalo biti jel ide u gol lopta ili ne. To sto ti kazes ide u smjeru gola, pa onda svaka lopta ide u smijeru gola. Kad povedes loptu od svog golmana ides u smijeru gola protivnikaImp je napisao/la: ↑24 jan 2026, 19:46Ali nije bitno jeli udarac upućen u gol ili je dobacivanje, lopta ide u smjeru gola. Zato ga je VAR i zvao iako je sudac na terenu pogriješio i na prvu nije svirao. Kad je pogledao snimak i sam je skontao da se radi o penalu. Glup penal, nije baš bila opasna situacija da će Torino primit gol, al jbg. pravila su pravila. I sreća što se radi o utakmici Como - Torino, gdje je rezultat već 2-0 i Como kontrolira utakmicu, tako da nema prostora za neke priče o sudačkom namjernom guranju.milanist je napisao/la: ↑24 jan 2026, 19:34Vidio sam ovu situaciju za Como sto je bio penal, i upravu je kolega muxa, nije ni meni ono za penal.
Da se radi o Napoliju/Interu/Juventusu/Milanu, sad bi ovdje imali 20 bezveznih komentara o natezanju za jednu ekipu, a u pitanju je ispravno dosuđen penal.
Ja bi mogao ovo i shvatiti kao penal da je recimo na drugoj strani bio sam igrac Coma i cekao samo da mu dodje lopta , ali nije.
Niko ne prica o sudackom guranju Coma, ljudi su ih ionako rasuli. Pisemo samo svoje vidjenje situacije. Koja nekad se svira, a nekad ne. Nikad da to u Italiji dovedu u red......
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
- zamorano1plus8
- Kontakt:
Obzirom da je barela ušao kad je inter vec imao prednost, vjeruj da bi za ostatak sezone vjerovatno pojačanje bilo da barela odmori dvije utakmice.
Nego hocel biti najnepravednije osvojen scudeto na kraju godine kad Inter osvoji
"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump
Ma nisam ni mislio da pričaš o namještanju, nego sam se uključio jer sam zaključio iz tvojih postova da misliš da ne može biti penal ako se odbije lopta prvo od neki drugi dio tijela braniča.
Namještanje sam spomenuo čisto jer nema smisla reći da je sudac svirao penal da bi pomogao Comu jer za tim nije bilo potrebe, dakle VAR se javio isključivo iz razloga jer je stvarno bio penal po pravilima.
Ja tebe ne kontam, jesi ti stvarno na toj razini da uvijek uspiješ izvući neke ovake zaključke koji su razine predškolarca ili ti je to neka fora, al ajde, nije ni bitno.milanist je napisao/la: ↑24 jan 2026, 20:30Pa bitno bi trebalo biti jel ide u gol lopta ili ne. To sto ti kazes ide u smjeru gola, pa onda svaka lopta ide u smijeru gola. Kad povedes loptu od svog golmana ides u smijeru gola protivnika![]()
Ja bi mogao ovo i shvatiti kao penal da je recimo na drugoj strani bio sam igrac Coma i cekao samo da mu dodje lopta , ali nije.
Niko ne prica o sudackom guranju Coma, ljudi su ih ionako rasuli. Pisemo samo svoje vidjenje situacije. Koja nekad se svira, a nekad ne. Nikad da to u Italiji dovedu u red......
Valjda je svima osim tebi jasno da pričamo o situacijama kad branič igra rukom koja je u "neprirodnom" položaju unutar svojih 16m a lopta ide prema golu. To gdje je bio igrač Coma uopće nije bitno, isto bi bilo i da je ovaj igrač Coma bio sam u 16 metara a svi ostali igrači Coma u svojih 16 metara. Sudac je tu da slijedi pravila, a ne da predviđa kako bi se akcija završila i jeli prestroga kazna penal za određenu situaciju.
Tebi nitko ne smeta da nastaviš ne znati tumačiti pravila pa ih tumačiš na svojoj način, no to je sasvim nebitno i ne mijenja činjenicu da je penal ispravno dosuđen, jedina greška je što je VAR morao intervenirati. Ova situacija se svira ovako u 99% slučajeva, odnosno ja nisam još vidio da sudac ovaku situaciju nije svirao kao penal, no postoji mogućnost da je neki sudac jednom negdje i pogriješio, no to je iznimka, a ne pravilo.
Ne znam, mogao mu je komotno i crveni pokazati, tako glupo startati na igrača u 90. minuti za neku totalno nebitnu loptu dok vodiš 5-2 je van svake pameti. Treba od Chivua dobiti 1 šamar jer je riskirao crveni karton, a 2. šamar jer je bez razloga dobio žuti karton u trenucima kad je utakmica već gotova.
Forza Juve večeras, treba Juve izborit CL i naredne sezone za dobrobit lige 
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Gora ja budala sa kime i raspravljam. Kad moram crtati sta znaci ide u smijeru gola (to si ti rekao) i lopta koja ide u okvir gola.
Naveo sam ti banalan primjer da svaki napad ide u smijeru gola protivnika jer jednostavno tako mozes i skontati, ali opet nisi uspio.
Lopta koju je uputio igrac Coma uopste ne bi isla u okvir gola, vec pored gola, zato sam i rekao da ovu loptu koja se odbila od tijela pa udarila u ruku ne bi svirao kao penal
Da je situacija da je pucao u gol i da je igranje rukom sprijecilo cisto gol onda bi rekao OK penal je.
Ovako kako je i bilo stvarno po meni je previse za penala.
Naveo sam ti banalan primjer da svaki napad ide u smijeru gola protivnika jer jednostavno tako mozes i skontati, ali opet nisi uspio.
Lopta koju je uputio igrac Coma uopste ne bi isla u okvir gola, vec pored gola, zato sam i rekao da ovu loptu koja se odbila od tijela pa udarila u ruku ne bi svirao kao penal
Da je situacija da je pucao u gol i da je igranje rukom sprijecilo cisto gol onda bi rekao OK penal je.
Ovako kako je i bilo stvarno po meni je previse za penala.
Dovodjenje Spalletija je najbolja odluka uprave Juventusa unazad 5 godina. Konacno izgledaju kao ozbiljan tim i kako vrijeme prolazi sve bolji i bolji su.
E čuj Juan Jesus, taj nije mogao ni u Romi igrati i to prije koliko godina.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
I napoli je pao qurcu za usi, ljetos su doveli brdo nekih igraca ova postava veceras je sramotna. Mogli bi imati problema za top4.
embrace the chaos
Napoliju fali vise od pola prve ekipe, dobro i guraju kako cutavu sezonu tako igraju.
Nego marnemo vas vcrs i inter i mi se malo odvajamo od ostatka karavana
Juve napravio velik korak ka CL mjestu, nadam se da če i Roma včrs dobit. I Roma u CL bi bila dobra za ligu 
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Ubili nimet u njima. Iako je Napoli bas osakacen, ovo veceras je bilo bas slabo od njih....
Jesus nije za ozbiljan fudbal....
Jesus nije za ozbiljan fudbal....
Gdje je @Chinaglia?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.