FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
83
18%
2. Borbu za Evropu
185
39%
3. Sredinu tabele
84
18%
4. Borbu za opstanak
118
25%

Ukupno glasova: 470

Emindoks20
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Emindoks20 » 26 jan 2026, 16:46

Ja ne znam sta je problem sto sam rekao za 1 igraca da ste ga prenapuhali. Ne znam kako niste vidjeli ispadanja u igri Radije bih Cosicu dao aplauz, Radovcu i Alicu. Prvo poluvrijeme je odlicno bilo, da Rakic zna dati gola bilo bi odmah 4-0.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 26 jan 2026, 16:52

Jucer se vala dostao ubacivao naprijed i to ne kao bek, vec je ulazio unutar sesnaesterca a i vrlo cesto je bio na poziciji veznog..
Po meni do sad ima dobru kontrolu lopte, ali da je spor,spor je

P.s. Pozitivno je da su oba beka danas asistirala odlicno za golove, tako da vjerujem da ce biti mrtva trka izmedju Nastica i Alica za poziciju u prvih 11.. pocetnu prednost u prvih par kola bih dao Nasticu kao prvom izboru prvenstveno radi iskustva i ekipa u kojima je nastupao..

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 26 jan 2026, 17:04

Meni su Nastić i Troupee dosta slični profili. Sigurni na lopti ali dosta sporiji i defanzivno dobri s tim da Nastić djeluje dosta kvalitetnije iako je čovjek u pravu, dosta često ispadne ali dajte tek je došao i pripremna je utakmica. Sa druge strane, Alić i Odinaka su slični, dosta brži, pokrivaju više terena i aktivniji u napadu. Defanzivno su mi malo lošiji od prve dvojice.

Sve u svemu mislim da imamo dosta dobra bekovska rješenja s tim da mi se čini da tu Obradov otpada kako stvari stoje. Moglo bi se lako desiti da presjedi ovo pola sezone do kraja ugovora i da mu se daju papiri. Šteta, trebao se Deni ostaviti umjesto njega bar da stekne još iskustva. Ovako nismo ništa dobili.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 26 jan 2026, 17:13

Emindoks20 je napisao/la:
26 jan 2026, 16:46
Ja ne znam sta je problem sto sam rekao za 1 igraca da ste ga prenapuhali. Ne znam kako niste vidjeli ispadanja u igri Radije bih Cosicu dao aplauz, Radovcu i Alicu. Prvo poluvrijeme je odlicno bilo, da Rakic zna dati gola bilo bi odmah 4-0.
Ovo je duskajurisic malo napusena

Ramirez
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez » 26 jan 2026, 17:15

Jos veceras bi papire dao Obradovu,Sabicu,Koningu,Rakicu,Pejicu..Oni su amaterski igraci i to je cinjenica.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 26 jan 2026, 17:18

Ako dodje Muharem Husković imali bi 5 špiceva, koji su ove sezone u 56 utakmica u svojim ligama zabili, pazi sad, PUNA 2 (ako je gol protiv Zrinjskog na kraju Rakićev 3) GOLA!

Da stvar bude bolja, upisali su ukupno 1 (jednu) asistenciju.

Prokop top, Nastić top, ali nama najviše škripi špic…

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 26 jan 2026, 17:21

Sileks je u rangu Toska .. Nema potrebe komentarisati, korektno odigrala druga ekipa.

Obradov,Konings,Pejic,Rakic su viska, ne mogu pomoci ekipi ni u kojem slucaju, sve im najbolje pozeljeti

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 26 jan 2026, 17:39

GrbavicaHrammm je napisao/la:
26 jan 2026, 17:21
Sileks je u rangu Toska .. Nema potrebe komentarisati, korektno odigrala druga ekipa.

Obradov,Konings,Pejic,Rakic su viska, ne mogu pomoci ekipi ni u kojem slucaju, sve im najbolje pozeljeti
Mircevski im najbolji igrac… Ko se protiv njih nije pokazao nije za Zelje.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 26 jan 2026, 17:43

Nama trebaju dva krila (jedan obavezno ljevak), defanzivni vezni (klasična šestica, visoka) i još jedan štoper pa tek onda napadač. :kafa:

Nadam se da su Obradov na krilu i Pejić na šestici pili samo eksperimenti da se vidi ko šta može. Mada je Pejić odradio dosta korektno (da ne bude da ga svi kude) :eh:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 26 jan 2026, 17:51

Levin je napisao/la:
26 jan 2026, 17:04
Meni su Nastić i Troupee dosta slični profili. Sigurni na lopti ali dosta sporiji i defanzivno dobri s tim da Nastić djeluje dosta kvalitetnije iako je čovjek u pravu, dosta često ispadne ali dajte tek je došao i pripremna je utakmica. Sa druge strane, Alić i Odinaka su slični, dosta brži, pokrivaju više terena i aktivniji u napadu. Defanzivno su mi malo lošiji od prve dvojice.

Sve u svemu mislim da imamo dosta dobra bekovska rješenja s tim da mi se čini da tu Obradov otpada kako stvari stoje. Moglo bi se lako desiti da presjedi ovo pola sezone do kraja ugovora i da mu se daju papiri. Šteta, trebao se Deni ostaviti umjesto njega bar da stekne još iskustva. Ovako nismo ništa dobili.
Nastić nađe rješenje pod pritiskom 2-3 igrača,to je doktorat za sve naše bočne igrače zadnjih 10 godina,pričam o igri u polju.
Blago nama da je konkurencija na toj poziciji kako treba,kad tako bude još na 6-7 pozicija,tad će ekipa biti zrela za veće domete.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 26 jan 2026, 17:57

ELDIABLO20 je napisao/la:
26 jan 2026, 16:39
gegenpressing je napisao/la:
26 jan 2026, 16:13
Emindoks20 je napisao/la:
26 jan 2026, 16:08
Nastica kada bolje pogledam dosta ispada, nisam ocekivao da je igrac koji ni ne prelazi centar, spor pa bi mu vracanje previse bilo. Odinaka mi je dosta zanimljiviji bio. Previse napravimo bum cim je neko iz fine lige dosao, i onda se kasnije razocaramo
:urnebes:
Ma jok Obradov je klasa…ojjjjj hljebe
Ma ti si isključen :damn:
Brohra ribo se...

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 26 jan 2026, 18:04

De malo pisite o novom treneru, pomocniku, igri, vise ste dosadni s pričom otjerat ovog, otjerat onog. Isto polu retardirani svaka utakmica ista prica.

seha77
Kontakt:

Post Postao/la seha77 » 26 jan 2026, 18:16

GavranBeli je napisao/la:
26 jan 2026, 18:04
De malo pisite o novom treneru, pomocniku, igri, vise ste dosadni s pričom otjerat ovog, otjerat onog. Isto polu retardirani svaka utakmica ista prica.
kako da ne pricas kada imas Rakica u spicu i tek sad vidim kakve sanse upropastava, nevjerovatno...

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 26 jan 2026, 18:27

Ja ne vjerujem da je Rakić i dalje naš igrač.. Ako neće sporazumni raskid sa juniorima treniraj kralju, on nije ni za 18 u rosteru.
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 26 jan 2026, 18:30

Ramirez je napisao/la:
26 jan 2026, 17:15
Jos veceras bi papire dao Obradovu,Sabicu,Koningu,Rakicu,Pejicu..Oni su amaterski igraci i to je cinjenica.
I ja bih isto osim Rakica, jer uvijek se nalazi u sansama, a doce vrijeme kad ce rutinirati te situacije
Sto se tice ostalih slazem se, ma i Rakica bih dao za nekog boljeg, ali tesko je to sve u jednom zimskom roku odraditi

Koliko nam je unisten umladinski pogon dovoljno govori cinjenica da Sabic jedini igra i da ne mozemo izbaciti boljeg od ovih sto si nabrojao
Nadam se da ce unjamiti nekog trenera iz Salzburga i tako tih timova
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

SG1921
Kontakt:

Post Postao/la SG1921 » 26 jan 2026, 18:44

Iako sam odavno izašao iz navijačkog svijeta, kao neko ko ga je nekada živio osjećam potrebu da napišem jedan post vezan za grafite u Sarajevu.

Moram priznati da sam se iskreno iznenadio stanjem u gradu kada je riječ o našim obilježjima. Svi znamo kakvu organizaciju Manijaci imaju, koliko znaju biti složni i jaki kada treba, upravo zato i pogađa što je situacija na terenu daleko lošija nego što sam očekivao. Zna se isto da Manijaci nikad nisu bili posebno fokusirani na masovno obilježavanje grafita, jer si godinama imao s druge strane aktivne „molere“ koji su po cijele noći šarali sve živo. Ti uradiš nešto, oni to prešaraju, pa opet ti njima, pa oni tebi i tako u krug. U jednom trenutku je to postalo potpuno besmisleno i nastupio je taj period „suše“ kada nijedan naš grafit, ali ni njihov, nije mogao preživjeti duže od 48 sati. Danas je stanje, bez pretjerivanja, nikad lošije. Vide i osjete tu pasivnost i nezainteresovanost, pa na sve načine obilježavaju i crtaju makar ih bilo i znatno manje, jer znaju da će im to proći. Kilometar od stadiona, na jednoj Čengić Vili, naši grafiti su prekrečeni, na lokacijama koje su oduvijek bile većinski naše, u krajevima gdje je godinama rasla raja koja je vodila Jug. Danas na tim istim mjestima skoro svaka druga zgrada nosi boje druge grupe, iako ni danas nisu ni blizu jači u tim naseljima. Ali jesu organizovaniji. Dok oni aktivno rade, obilježavaju i održavaju prisutnost, naši su nezainteresovani. Moraju svi znati da se tako polako gubi teren koji je uvijek bio naš. U SG je gotovo nemoguće da naš grafit ostane netaknut. U moje vrijeme silazili su momci sa Hotonja da brane taj dio grada. Mi koji smo tamo živjeli nismo mogli opstati od ljudi koji dolaze sa strane da „brane“ svoje imaginarne teritorije. Sjećam se da je čak i grafit rahmetli Pace na Bistriku bio prešaran.

Još jedan primjer iz mog vremena: na Pofalićima ih je nekad bilo za prebrojati na prste ruke. Ali i takvi su prvo napravili grafit za Srebrenicu, što naravno niko nije dirao. Pa grafit za Puljića, opet naravno niko nije dirao. A onda ogroman grafit njihove grupe na najfrekventnijoj lokaciji u naselju, koji i danas stoji. U omjeru 10:1 za Manijake, oni su uspjeli da odrade, sačuvaju i zadrže to mjesto. A uz to su sigurno kasnije pridobili i dio novih klinaca iz tog naselja, jer mnogi navijačku pripadnost prvo osjete upravo kroz ono što vide oko sebe. Ako u svojoj mahali ne vide našu prisutnost, teško da će izgraditi tu vezu. Jer imaš njih koliko hoćeš koji nemaju da prime od koga tu ljubav „sa koljena na koljeno“, nego gledaju na te načine ko im je bliži. I tada i danas su puno ozbiljniji u tom segmentu jer vide kompletnu pasivnost grupe, a mi neozbiljniji pa nam dolaze pred vrate da crtaju grafite. Moramo svi svhatiti da grafiti nisu beznačajni, kad se već rade neka se radi kako treba i gdje treba. Osim na Grbavici i Alipašinom nisam vidio našu prisutnost igdje drugo, pogotovo uz glavne ceste. Za neutralnog posjetioca grada oni su prvi vizualni kontakt sa navijačkom kulturom Sarajeva. Danas, kada prođeš kroz grad, stiče se pogrešan utisak da smo manjina, iako je realnost ne samo drugačija nego višestruko suprotna po brojnosti navijača i simpatizera, a ako ćemo gledati i posjete, prosjeke i druga mjerljiva realna stanja, u samom smo vrhu, pa čak i regiona, a daleko prvi u državi. Ali tu ovi drugi vide priliku jer očito znaju da se naši ni danas ne bave time onoliko koliko bi trebali. Suština je da su i u moje vrijeme, a kako stvari stoje i danas, oni itekako znali prepoznati priliku upravo u tom segmentu obilježavanja da pokažu svoju prisutnost. Vjerovatno imaju i mnogo jaču finansijsku injekciju iz kluba, pa ne razmišljaju kao naši „šta će nam, prešaraće se“. Danas su u tom dijelu jednostavno puno aktivniji, i zato sam osjetio potrebu da ovo podijelim, jer sam siguran da bi jedan ozbiljniji pristup brzo promjenio stanje na terenu. Zbog te pasivnosti ti se dešava da ti pred derbi šaraju grafite i crtaju svoje, i tu se vidi koliko njima to sve znači. Njihovo obilježavanje se već odavno ne radi stihijski, nego sistemski, ciljano biraju i vidljiva mjesta, i frekventne lokacije, često i tamo gdje ih nema skoro pa nikako. Možda je glupo što pišem ovako, ali to je realnost, surova.
The South will rise again

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 26 jan 2026, 18:59

Šta će on rutinirati, fuli 2 puta 1na1 i prazan gol. Jedino kitom sa linije da ga da.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 26 jan 2026, 19:16

SG1921 je napisao/la:
26 jan 2026, 18:44
Iako sam odavno izašao iz navijačkog svijeta, kao neko ko ga je nekada živio osjećam potrebu da napišem jedan post vezan za grafite u Sarajevu.

Moram priznati da sam se iskreno iznenadio stanjem u gradu kada je riječ o našim obilježjima. Svi znamo kakvu organizaciju Manijaci imaju, koliko znaju biti složni i jaki kada treba, upravo zato i pogađa što je situacija na terenu daleko lošija nego što sam očekivao. Zna se isto da Manijaci nikad nisu bili posebno fokusirani na masovno obilježavanje grafita, jer si godinama imao s druge strane aktivne „molere“ koji su po cijele noći šarali sve živo. Ti uradiš nešto, oni to prešaraju, pa opet ti njima, pa oni tebi i tako u krug. U jednom trenutku je to postalo potpuno besmisleno i nastupio je taj period „suše“ kada nijedan naš grafit, ali ni njihov, nije mogao preživjeti duže od 48 sati. Danas je stanje, bez pretjerivanja, nikad lošije. Vide i osjete tu pasivnost i nezainteresovanost, pa na sve načine obilježavaju i crtaju makar ih bilo i znatno manje, jer znaju da će im to proći. Kilometar od stadiona, na jednoj Čengić Vili, naši grafiti su prekrečeni, na lokacijama koje su oduvijek bile većinski naše, u krajevima gdje je godinama rasla raja koja je vodila Jug. Danas na tim istim mjestima skoro svaka druga zgrada nosi boje druge grupe, iako ni danas nisu ni blizu jači u tim naseljima. Ali jesu organizovaniji. Dok oni aktivno rade, obilježavaju i održavaju prisutnost, naši su nezainteresovani. Moraju svi znati da se tako polako gubi teren koji je uvijek bio naš. U SG je gotovo nemoguće da naš grafit ostane netaknut. U moje vrijeme silazili su momci sa Hotonja da brane taj dio grada. Mi koji smo tamo živjeli nismo mogli opstati od ljudi koji dolaze sa strane da „brane“ svoje imaginarne teritorije. Sjećam se da je čak i grafit rahmetli Pace na Bistriku bio prešaran.

Još jedan primjer iz mog vremena: na Pofalićima ih je nekad bilo za prebrojati na prste ruke. Ali i takvi su prvo napravili grafit za Srebrenicu, što naravno niko nije dirao. Pa grafit za Puljića, opet naravno niko nije dirao. A onda ogroman grafit njihove grupe na najfrekventnijoj lokaciji u naselju, koji i danas stoji. U omjeru 10:1 za Manijake, oni su uspjeli da odrade, sačuvaju i zadrže to mjesto. A uz to su sigurno kasnije pridobili i dio novih klinaca iz tog naselja, jer mnogi navijačku pripadnost prvo osjete upravo kroz ono što vide oko sebe. Ako u svojoj mahali ne vide našu prisutnost, teško da će izgraditi tu vezu. Jer imaš njih koliko hoćeš koji nemaju da prime od koga tu ljubav „sa koljena na koljeno“, nego gledaju na te načine ko im je bliži. I tada i danas su puno ozbiljniji u tom segmentu jer vide kompletnu pasivnost grupe, a mi neozbiljniji pa nam dolaze pred vrate da crtaju grafite. Moramo svi svhatiti da grafiti nisu beznačajni, kad se već rade neka se radi kako treba i gdje treba. Osim na Grbavici i Alipašinom nisam vidio našu prisutnost igdje drugo, pogotovo uz glavne ceste. Za neutralnog posjetioca grada oni su prvi vizualni kontakt sa navijačkom kulturom Sarajeva. Danas, kada prođeš kroz grad, stiče se pogrešan utisak da smo manjina, iako je realnost ne samo drugačija nego višestruko suprotna po brojnosti navijača i simpatizera, a ako ćemo gledati i posjete, prosjeke i druga mjerljiva realna stanja, u samom smo vrhu, pa čak i regiona, a daleko prvi u državi. Ali tu ovi drugi vide priliku jer očito znaju da se naši ni danas ne bave time onoliko koliko bi trebali. Suština je da su i u moje vrijeme, a kako stvari stoje i danas, oni itekako znali prepoznati priliku upravo u tom segmentu obilježavanja da pokažu svoju prisutnost. Vjerovatno imaju i mnogo jaču finansijsku injekciju iz kluba, pa ne razmišljaju kao naši „šta će nam, prešaraće se“. Danas su u tom dijelu jednostavno puno aktivniji, i zato sam osjetio potrebu da ovo podijelim, jer sam siguran da bi jedan ozbiljniji pristup brzo promjenio stanje na terenu. Zbog te pasivnosti ti se dešava da ti pred derbi šaraju grafite i crtaju svoje, i tu se vidi koliko njima to sve znači. Njihovo obilježavanje se već odavno ne radi stihijski, nego sistemski, ciljano biraju i vidljiva mjesta, i frekventne lokacije, često i tamo gdje ih nema skoro pa nikako. Možda je glupo što pišem ovako, ali to je realnost, surova.
Svako svoju mahalu mora aktivirati i ne biti minder navijač. Brate respekt.

lexluthor
Kontakt:

Post Postao/la lexluthor » 26 jan 2026, 19:41

SG1921 je napisao/la:
26 jan 2026, 18:44

Ovo dobro procitajte svi vi mladji. A i stariji Boga mi.
Ne pokrenemo li se svi zajedno uskoro se nece ni znati da postojimo u svom gradu!

SG1921
Kontakt:

Post Postao/la SG1921 » 26 jan 2026, 19:43

Admir74 je napisao/la:
26 jan 2026, 19:16

Svako svoju mahalu mora aktivirati i ne biti minder navijač. Brate respekt.
Prvo treba krenuti od sebe, ali i kao grupa moraš biti svjestan toga. Ne mogu da shvatim da niko od momaka koji su toliko toga dobrog uradili, da ovo ne vide. Organizacija i volja rješavaju sve. Ko imalo obrati pažnju, vrlo lahko može primijetiti sve ovo što sam napisao. Ni danas, kao ni prije petnaestak godina, s naše strane se praktično ništa nije promijenilo, i dalje smo pasivni i samo posmatramo. Čim se Vogošća povezala sa trolom prema Trgu, odmah su počeli iskakati. Dolaze sa svih strana, crtaju i tako opstaju. Naši svi u centru i starom gradu su prešarani.
The South will rise again

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []