FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Najveća sramota je da za sve ove godine koliko imamo investitora nismo mogli jednu tribinu natkriti.
Investitor će ulagati u tim, ali u infrastrukturu koja ne pripada klubu (njemu), konkretno stadion Koševo koji je rupa bez dna niti jedan normalan, pametan investitor neće ulagati.
Mi na sve ovo gledamo iz navijačke perspektive, ali Koševo je prevelik stadion koji je za daleko veće klubove od Sarajeva.
Imamo 4600 članova, nećemo vjerovatno preći cifru od 6 ili 7000 ove godine + dodajmo dijasporu preko ljeta, ma nama ne treba veći stadion od 12.000 mjesta, natkrivenih.
Juventus ima stadion od otprilike 41.000 mjesta, onakav evropski gigant Juventus... Srušiti Koševo, praviti tribinu po tribinu, napraviti 2 tribine po 6000 mjesta - istok i zapad, jedan dio recimo tog novog zapada odvojiti pregradom za gostujuće navijače i to je to, svi naši problemi riješeni.
-
KarloIvandic
- Kontakt:
da se iducih 10 godina tribina po tribina gradi svako bi pristao . ALi ulagati odnosno sminkati u ovo raspadnuto izdanje nije normalan niko. Srusiti istok prvo, prici terenu i novi napraviti 4-5k kapacitet.aezakmi je napisao/la: ↑27 jan 2026, 13:25Investitor će ulagati u tim, ali u infrastrukturu koja ne pripada klubu (njemu), konkretno stadion Koševo koji je rupa bez dna niti jedan normalan, pametan investitor neće ulagati.
Mi na sve ovo gledamo iz navijačke perspektive, ali Koševo je prevelik stadion koji je za daleko veće klubove od Sarajeva.
Imamo 4600 članova, nećemo vjerovatno preći cifru od 6 ili 7000 ove godine + dodajmo dijasporu preko ljeta, ma nama ne treba veći stadion od 12.000 mjesta, natkrivenih.
Juventus ima stadion od otprilike 41.000 mjesta, onakav evropski gigant Juventus... Srušiti Koševo, praviti tribinu po tribinu, napraviti 2 tribine po 6000 mjesta - istok i zapad, jedan dio recimo tog novog zapada odvojiti pregradom za gostujuće navijače i to je to, svi naši problemi riješeni.
Gdje ces istok priblizavati terenu bit ce mrtvih na ulazu u tunel, suspenzija tribine svako drugo koloKarloIvandic je napisao/la: ↑27 jan 2026, 13:28da se iducih 10 godina tribina po tribina gradi svako bi pristao . ALi ulagati odnosno sminkati u ovo raspadnuto izdanje nije normalan niko. Srusiti istok prvo, prici terenu i novi napraviti 4-5k kapacitet.aezakmi je napisao/la: ↑27 jan 2026, 13:25Investitor će ulagati u tim, ali u infrastrukturu koja ne pripada klubu (njemu), konkretno stadion Koševo koji je rupa bez dna niti jedan normalan, pametan investitor neće ulagati.
Izvini ali nije.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
rimljanin90
- Kontakt:
+1aezakmi je napisao/la: ↑27 jan 2026, 13:25Investitor će ulagati u tim, ali u infrastrukturu koja ne pripada klubu (njemu), konkretno stadion Koševo koji je rupa bez dna niti jedan normalan, pametan investitor neće ulagati.
Da imamo titule i brojnost na tribinama moglo bi se pricati o novom stadionu i slicno ali do tad mozemo svirat k
- Jet2Holiday
- Kontakt:
mosarajvosa83 je napisao/la: ↑27 jan 2026, 07:51Mnogi smo protiv mnogih stvari al ovo prelazi sve granice sva sreca pa ovaj forum nikad nije bio mjerilo bilo.cega, kad vec spominjes u kakvom ce neko stanju ostaviti klub onda po toj logici bi trebao da napises i budes zahvalan sto ti je neko vratio dug poslije Sabrine kad za kifle nisu imali? Uglavnom neka sibaju do kad misle da trebaju, svakako smo narod koji nikad nista uraditi nece nego ce gledat, kad smo mogli gledat da nas Vico terorise evo 4 godine bez da mrdnemo onda ces morati gledati i Mirvica do kad on to bude zelio ili mu mozda direktno pokucas na vrata u AmerikuJet2Holiday je napisao/la: ↑27 jan 2026, 07:43Najjaca ona, doveo lik husrefa da skine ukletstvo njegovih suza.![]()
A to sto pisete da ce neko ma stadionu poceti skandirati protiv mirvica, nece. Pokusalo se, dosli neki ljudi i tišu mišu.
Al sam ce on pokupiti i otici, samo je pitanje koliko stete ce klubu napraviti dok ne ode.![]()
I sa ovakvim treba pricati o zahvalnosti nekome sto otplacuje dug, a ne shvata da se to ciljano radi
Eto dosao Mirvic iz ljubavi dao pare da bi spasio klub od dugova
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
- IstinskiPitar
- Kontakt:
Svaka čast za post.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑27 jan 2026, 07:51Mnogi smo protiv mnogih stvari al ovo prelazi sve granice sva sreca pa ovaj forum nikad nije bio mjerilo bilo.cega, kad vec spominjes u kakvom ce neko stanju ostaviti klub onda po toj logici bi trebao da napises i budes zahvalan sto ti je neko vratio dug poslije Sabrine kad za kifle nisu imali? Uglavnom neka sibaju do kad misle da trebaju, svakako smo narod koji nikad nista uraditi nece nego ce gledat, kad smo mogli gledat da nas Vico terorise evo 4 godine bez da mrdnemo onda ces morati gledati i Mirvica do kad on to bude zelio ili mu mozda direktno pokucas na vrata u AmerikuJet2Holiday je napisao/la: ↑27 jan 2026, 07:43Najjaca ona, doveo lik husrefa da skine ukletstvo njegovih suza.![]()
A to sto pisete da ce neko ma stadionu poceti skandirati protiv mirvica, nece. Pokusalo se, dosli neki ljudi i tišu mišu.
Al sam ce on pokupiti i otici, samo je pitanje koliko stete ce klubu napraviti dok ne ode.![]()
Ovom logikom zeljko i Velez bi igrali na pomocnim terenima.rimljanin90 je napisao/la: ↑27 jan 2026, 13:40+1aezakmi je napisao/la: ↑27 jan 2026, 13:25Investitor će ulagati u tim, ali u infrastrukturu koja ne pripada klubu (njemu), konkretno stadion Koševo koji je rupa bez dna niti jedan normalan, pametan investitor neće ulagati.
Da imamo titule i brojnost na tribinama moglo bi se pricati o novom stadionu i slicno ali do tad mozemo svirat k
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Evo sad novi termin.
koji je sad tvoj izgovor
koji je sad tvoj izgovor
Željo i Velež u odnosu na nas imaju stadiončiće (kada gledamo kapacitet).TETRAPAK je napisao/la: ↑27 jan 2026, 13:57Ovom logikom zeljko i Velez bi igrali na pomocnim terenima.rimljanin90 je napisao/la: ↑27 jan 2026, 13:40+1aezakmi je napisao/la: ↑27 jan 2026, 13:25
Investitor će ulagati u tim, ali u infrastrukturu koja ne pripada klubu (njemu), konkretno stadion Koševo koji je rupa bez dna niti jedan normalan, pametan investitor neće ulagati.
Da imamo titule i brojnost na tribinama moglo bi se pricati o novom stadionu i slicno ali do tad mozemo svirat kO stadionu se mora pricati i pritiskati vlast da nesto rjesava, aposlutno svi u ligi to rade i svi su dobili nesto. Mi ni popust za autoput kad nas opet nabiju nogom u Zenicu.
U Grbavicu ulaže država iz razloga što žele da imaju u Sarajevu makar 1 uslovan stadion za reprezentaciju koja ponekad igra u glavnom gradu.
Grbavica je objektivno daleko manji zalogaj za ulaganje od Koševa, nema atletsku stazu, već je imala natkriven sjever itd. i kad se cijela kompletira opet neće imati više od 20.000 sjedećih mjesta, što je super.
Nisi mi ni jucer odgovorioIstinskiPitar je napisao/la: ↑27 jan 2026, 13:45Svaka čast za post.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑27 jan 2026, 07:51Mnogi smo protiv mnogih stvari al ovo prelazi sve granice sva sreca pa ovaj forum nikad nije bio mjerilo bilo.cega, kad vec spominjes u kakvom ce neko stanju ostaviti klub onda po toj logici bi trebao da napises i budes zahvalan sto ti je neko vratio dug poslije Sabrine kad za kifle nisu imali? Uglavnom neka sibaju do kad misle da trebaju, svakako smo narod koji nikad nista uraditi nece nego ce gledat, kad smo mogli gledat da nas Vico terorise evo 4 godine bez da mrdnemo onda ces morati gledati i Mirvica do kad on to bude zelio ili mu mozda direktno pokucas na vrata u AmerikuJet2Holiday je napisao/la: ↑27 jan 2026, 07:43Najjaca ona, doveo lik husrefa da skine ukletstvo njegovih suza.![]()
Zasto je Ismir Mirvic dozvolio quravama da vode klub i da su glavne, zasto je dozvolio da mu srozavaju 98% vlasnistva?
Zasto je Aylah Bog u klubu, kad pojma sekunde ona nema o fudbalu, zasto tu nije neko strucan na njenom mjestu?
- IstinskiPitar
- Kontakt:
Inspektore, kako ja mogu znati odgovore na ta pitanja? Pitaj njega.bvsic je napisao/la: ↑27 jan 2026, 14:14Nisi mi ni jucer odgovorioIstinskiPitar je napisao/la: ↑27 jan 2026, 13:45Svaka čast za post.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑27 jan 2026, 07:51
Mnogi smo protiv mnogih stvari al ovo prelazi sve granice sva sreca pa ovaj forum nikad nije bio mjerilo bilo.cega, kad vec spominjes u kakvom ce neko stanju ostaviti klub onda po toj logici bi trebao da napises i budes zahvalan sto ti je neko vratio dug poslije Sabrine kad za kifle nisu imali? Uglavnom neka sibaju do kad misle da trebaju, svakako smo narod koji nikad nista uraditi nece nego ce gledat, kad smo mogli gledat da nas Vico terorise evo 4 godine bez da mrdnemo onda ces morati gledati i Mirvica do kad on to bude zelio ili mu mozda direktno pokucas na vrata u Ameriku![]()
Zasto je Ismir Mirvic dozvolio quravama da vode klub i da su glavne, zasto je dozvolio da mu srozavaju 98% vlasnistva?
Zasto je Aylah Bog u klubu, kad pojma sekunde ona nema o fudbalu, zasto tu nije neko strucan na njenom mjestu?
-
Pitaristok
- Kontakt:
Čisti primjer je ovaj član foruma i njegovo mišljenje.PajoZdjelar je napisao/la: ↑27 jan 2026, 13:06Radi takvih kao ti, naš klub je izgubio identitet i došao do toga da naš narcisoidni predsjednik za ovaj idiotski portal izjavi, "što se mene tiče navijači ne moraju ni dolaziti".Pitaristok je napisao/la: ↑27 jan 2026, 09:16Ovdje kad neko neutralan komentariše po pitanju Mirvića u klubu, orvo mora reći da je neutralan, kako mu nakav iz predrasuda ne bi reko da po.puši Mirviću.
Moje mišljenje, jedine fule Mirvića su titule, da ima titula vi bi bili za njega, 100%. A titula nema, jer se lutalo sa dovođenjem igrača i trenera, jer nas savez ****, itd. Kaže neko škart doveli nekom od bivših trenera, da Vam kažem, pravi trener znalac od škarta napravi tim, Muslić je imo škart pa je prvi, a cilj kluba bio opstanak, sredina.
Jel Vi tražite da Mirvić ulaže više svojih para, ili da on ulaže a Vi stručnjaci da odlučujete kako da se radi, ili da on ulaže pa da Vas pita može li danas ranije sa posla izaći po sata.
Glavno pitanje je šta će se promjeniti promjenom vlasnika?
Možda ništa, možda bude još gore, možda bude bolje. MOŽDA.
Jel se zna koliko para klub sam obezbjedi za popunjavanje budžeta a koliko mirvić dodaje?
Po pitanju dovođenja igrača, fula, pa nije to od Mirvića, mi smo i prije od 10 dovedenih jednog ostavili za sledeću sezonu, ovih 9 fule.
Je.beno je voditi klub što se tiče igrača, united troši pare ogromne, luta sa trenerima, navijači ljuti, ali stadion pun. Kod nas, izgubimo od Prijedora, sledeća Koševo prazno, budimo realni. Pola Nas samo sere onako, bez činjenica.
A Horde su mi još gore, znaš da će te savez kazniti boli glava cifrom, i ti opet baklje bacaš, i onda kažeš Mirvić kriv.
Akademija je isto to, dovođena su djeca, jedan izađe godišnje da valja, malo. Kad se sjetim npr Kljajić(il slično, doved iz zrinjskog sa bratom) talenata boli glava, fula, ni minute u seniorima.
Moje mišljenje da imamo nerealna očekivanja i to nas ubi.
Kad Vlasnik il investitor bude ubacivao 30/40m km u budzet e tad ćemo biti neko, vako Mirvić/Tan/Nam dao 3/4, nema od toga ništa.
I Tan iNam i Mirvić su cijelo vrijeme govorili da moramo biti, doći do toga, SAMOODRŽIV klub, znači, da nisu imali namjeru ulagati velike pare. Tako će i sledeći vlasnik reči. Ja ću vam dati par miliona ostalo morate sami. A nikad, NIKAD, u BiH fudbalski klub neće biti samoodrživ
Problem je što ne učimo iz grešaka.
Što se tiče sjevera i baklji ja ću ti lično reći da je na sastancima sa tvojim vrhovnim vođom dogovoreno da mogu paliti baklje kada god žele i da on protiv toga nema ništa, da mu se čak i sviđa, a kazne koje dobiješ za to, svakako je sa svojim prijateljem Vicom dogovorio da to kompenzira tako što će reprezentacija trenirati u butmiru.
Čovjek je papak, narcis i ubleha koja je za taoca uzela FKS, zaposlio u klub sve što nema hašimagu između nogu, Ajli dao prava kakva Tito nije imao u svoj vakat, pa je ona toliko pustila korijenje da još samo fali da počne šamarati uposlenike (koji svakako to zaslužuju zbog svega što su nanijeli ovom klubu u posljednje četiri godine) koji ne smiju obavljati nuždu ako ona ne aminuje.
Osloboditi ćemo se ublehe i njegovih sfk-a rospija jednom.
Priča čovjek bez ičega.
Navodi da ja sam kriv što je klub izgubio "identitet". Koji "identitet" je klub izgubio??? Ja koliko znam jedina razlika u odnosu na prije "investitora" je da u skupštini diže ruku ko ima upravljačka prava.
Mada to nema nikake veze sa identitetom.
Dozvolio mu homer da pali baklje i da plaća kazne iz budzeta kluba, dakle direktni si suizvršilac za štetu nanesenu klubu sa tim homerom.
""Zaposlio i dao im prava""
Jok tebi će dati i tebe će pitati kome će dati prava, dođe homer i tebe će pitati: izvini čiko sad kad uložim par miliona, kome ja mogu dati prava?
Čist primjer zalutlog navijača.
Ti si ovde dosao s informacijama i predstavio se kao da si upravu a da ostali nisuIstinskiPitar je napisao/la: ↑27 jan 2026, 14:16Inspektore, kako ja mogu znati odgovore na ta pitanja? Pitaj njega.
- IstinskiPitar
- Kontakt:
Uopšte nisam. Ja sam samo iznio svoje mišljenje. To ne mora značiti da sam u pravu. Što se tiče informacija, ne znam kakve ti tačno informacije trebaju i šta sam to ja iznio da je novo? Svi portali su prenijeli vijest da je Mirvić otkupio uloge od Tana, pa i klub je imao zvaničnu objavu o tome. To što neko vjeruje pisanju 2-3 osobe po forumu o tome šta se dešava u klubu umjesto objavama kluba to nije moj problem.bvsic je napisao/la: ↑27 jan 2026, 14:23Ti si ovde dosao s informacijama i predstavio se kao da si upravu a da ostali nisuIstinskiPitar je napisao/la: ↑27 jan 2026, 14:16Inspektore, kako ja mogu znati odgovore na ta pitanja? Pitaj njega.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Naš problem je što smo kao narod skloni ili idolopoklonstvu ili potpuno iracionalnoj pljuvačini. To je isto ko s Titom. Nekima je doslovno pejgamber, nekima je sotona. Prvi ti oči iskopaju ako pisneš i jednu negativnu riječ o njemu, drugi zakmeče ako kažeš i jednu pozitivnu. A stvar nikad u životu nije crno-bijele. Postoje istorijski pozitivne ličnosti koje takođe imaju neke svoje negativne ili mračne strane. Isto tako, postoje istorijski potpuno negativne i pogubne ličnosti, koje ipak imaju i svoju poneku pozitivnu zaslugu.
Tako je i sa Ismirom. I pticama na grani je jasno da ne zna voditi fudbalski klub. Da mu je kadrovska politika užasna, da je pozapošljavao raznorazne idiote i pokvarenjake. Da je divljao, glupirao se, razbacivao se. Da prosto fudbalski klub nije za njega. To je bespredmetno. S druge strane, takodje je istina da je ušao u klub kad smo bili pred stečajem - i to ne zbog Sabrine, kako ovdje bilmezi vole reci, nego zbog Nama i korone. Da je dao pare da nam riješi dugove, da je neke segmente kluba zaista podigao. Današnji fan shop, naprimjer, uz sve svoje mane je svemirski brod za onaj stari kojeg je vodio Kantardzic. Nadalje, etablirao nas je kao klub koji prodaje igrače u dobre lige za poprilično velike pare.
Hoću reći, može se u istom dahu tražiti da Ismir ode i prepusti klub nekom ko umije klub voditi, s kime ćemo biti fudbalski klub a ne Import-export preduzeca, ko će znati osvajati trofeje itd., a isto tako mu se zahvaliti na onim dobrim stvarima koje je uradio - a bilo ih je.
Tako je i sa Ismirom. I pticama na grani je jasno da ne zna voditi fudbalski klub. Da mu je kadrovska politika užasna, da je pozapošljavao raznorazne idiote i pokvarenjake. Da je divljao, glupirao se, razbacivao se. Da prosto fudbalski klub nije za njega. To je bespredmetno. S druge strane, takodje je istina da je ušao u klub kad smo bili pred stečajem - i to ne zbog Sabrine, kako ovdje bilmezi vole reci, nego zbog Nama i korone. Da je dao pare da nam riješi dugove, da je neke segmente kluba zaista podigao. Današnji fan shop, naprimjer, uz sve svoje mane je svemirski brod za onaj stari kojeg je vodio Kantardzic. Nadalje, etablirao nas je kao klub koji prodaje igrače u dobre lige za poprilično velike pare.
Hoću reći, može se u istom dahu tražiti da Ismir ode i prepusti klub nekom ko umije klub voditi, s kime ćemo biti fudbalski klub a ne Import-export preduzeca, ko će znati osvajati trofeje itd., a isto tako mu se zahvaliti na onim dobrim stvarima koje je uradio - a bilo ih je.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Ako se mogu nadovezati na tvoj post dodao bih još, da poslje Nama nije bio niko drugi osim Ismira koji bi nas spasio od sigurnog bankrota isto tako ne postoji niko drugi trenutno ko bi preuzeo klub od njega.PeppermintSA je napisao/la: ↑27 jan 2026, 14:30Naš problem je što smo kao narod skloni ili idolopoklonstvu ili potpuno iracionalnoj pljuvačini. To je isto ko s Titom. Nekima je doslovno pejgamber, nekima je sotona. Prvi ti oči iskopaju ako pisneš i jednu negativnu riječ o njemu, drugi zakmeče ako kažeš i jednu pozitivnu. A stvar nikad u životu nije crno-bijele. Postoje istorijski pozitivne ličnosti koje takođe imaju neke svoje negativne ili mračne strane. Isto tako, postoje istorijski potpuno negativne i pogubne ličnosti, koje ipak imaju i svoju poneku pozitivnu zaslugu.
Ljudi koji govore da on mora otići niko od njih ne prezentuje šta je riješenje i ko je ta njegova zamjena i na koji način misle da bi klub trebao funkcionisat. Obično na takva pitanja odgovaraju, treba krenuti iz Kantona e onda tu prestaje svaka rasprava jer se vidi da nemaju ništa.
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
To je poenta svega, smislit nemogu ovu plavu rospiju od zene i zenturace u klubu al nemamo bolje opcije na zalost, ovi sto zele da on ode bez da imammo nekog ko ce sve preuzeti a ne da nemamo za olata i da se srozamo su gori od bilo koga jer im klub nije prioritet.DoktorXabaras je napisao/la: ↑27 jan 2026, 14:49Ako se mogu nadovezati na tvoj post dodao bih još, da poslje Nama nije bio niko drugi osim Ismira koji bi nas spasio od sigurnog bankrota isto tako ne postoji niko drugi trenutno ko bi preuzeo klub od njega.PeppermintSA je napisao/la: ↑27 jan 2026, 14:30Naš problem je što smo kao narod skloni ili idolopoklonstvu ili potpuno iracionalnoj pljuvačini. To je isto ko s Titom. Nekima je doslovno pejgamber, nekima je sotona. Prvi ti oči iskopaju ako pisneš i jednu negativnu riječ o njemu, drugi zakmeče ako kažeš i jednu pozitivnu. A stvar nikad u životu nije crno-bijele. Postoje istorijski pozitivne ličnosti koje takođe imaju neke svoje negativne ili mračne strane. Isto tako, postoje istorijski potpuno negativne i pogubne ličnosti, koje ipak imaju i svoju poneku pozitivnu zaslugu.
Ljudi koji govore da on mora otići niko od njih ne prezentuje šta je riješenje i ko je ta njegova zamjena i na koji način misle da bi klub trebao funkcionisat. Obično na takva pitanja odgovaraju, treba krenuti iz Kantona e onda tu prestaje svaka rasprava jer se vidi da nemaju ništa.

.png)