Euroliga 2025/26

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Shategabri
Kontakt:

Re: Euroliga 2025/26

Post Postao/la Shategabri » 23 jan 2026, 23:03

Šta ovo bi u Bg?!
Koševo Zapad

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 23 jan 2026, 23:04

A bog te šta Partizan uradi , sa -27 do pobjede :o

Na -27 igrači Hapoela se sprdaju na klupi , auuuuu kako se okrenu :rol:

Sudije su gurale Hapoel , ali džaba ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 23 jan 2026, 23:06

Shategabri je napisao/la:
23 jan 2026, 23:03
Šta ovo bi u Bg?!
Kakav Beograd , jesi bardo ti ? U Minhenu se igralo buraz :kafa:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 jan 2026, 23:07

VensanKasel je napisao/la:
23 jan 2026, 23:06
Šta ovo bi u Bg?!
Ma jbg, Partizan :D
I nabijem ih, koji q se ovim **** više ugađa?!
Oni mogu kući, a kad idu u goste, treba se seliti iz svog grada da se igra s njima :roll:
Koševo Zapad

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 23 jan 2026, 23:13

23 jan 2026, 23:07
Šta ovo bi u Bg?!
Oni mogu kući, a kad idu u goste, treba se seliti iz svog grada da se igra s njima :roll:
Đujish brate , ma jok nije do njih . Zauzeta Arena zbog vaterpola , a Partizan prije 3 dana igrao u Minhenu protiv Bayerna pa tako im lakše bilo . Prije se pričalo da će igrati u Beču , ali ništa ...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 jan 2026, 23:16

23 jan 2026, 23:13

Đujish brate , ma jok nije do njih . Zauzeta Arena zbog vaterpola , a Partizan prije 3 dana igrao u Minhenu protiv Bayerna pa tako im lakše bilo . Prije se pričalo da će igrati u Beču , ali ništa ...
Aha, kontam opet se nešto sere zbog njih.
Kakogod, gledam Itudisa sa ovom lepojkom, fino popishan :D
Koševo Zapad

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 23 jan 2026, 23:23

23 jan 2026, 23:16
23 jan 2026, 23:13

Aha, kontam opet se nešto sere zbog njih.
Kakogod, gledam Itudisa sa ovom lepojkom, fino popishan :D
Ma đe neće , u trećoj četvrtini vodili 27 razlike i izgube . Vanja kameni spavač se probudio sa 3 trojke , a sve je nekako pokrenuo glupi Micić sa preglupom nesportskom greškom ...

Vanja izgleda nayebao , nije mogao hodati .

Sad sam vratio , 99% Vanja Marinković je pokidao Ahilovu tetivu ...

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 27 jan 2026, 16:03

Advokati Partizana, jedan iz Sarajeva, drugi iz Banja Luke :D
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 27 jan 2026, 22:12

U MONAKU PROBLEMI: Plate kasne, situacija neodrživa!?

Košarkaški klub Monako se poslednjih godina etablirao kao jedan od najboljih kubova u Evroligi.

Imaju stabilan sastav kojem pridodaju uvek neku od velikih zvezda, a prošle sezone su igrali i finale Evrolige.

Ono što ih muči je novac. Budet im ja van svih regulativa i Evrolige i francuskog prvenstva pa imaju zabranu dovođenja novih igrača.

Ono što je novina, što prenosi Be Basket, je što igračima kasne plate.

Račun im je u blokadi zbog duga prema francuskom savezu, a navode da su plate nekim igračima isplatili sa računa koji nema veze sa klubom. Među tim igračima nisu četvorica najskupljih koji još uvek čekaju primanja iz novembra.

– Stanje u Monaku iz dana u dan deluje sve teže održivo. A u kratkoročnom periodu, malo šta ukazuje na to da bi se horizont uskoro mogao razvedriti, stoji u tekstu.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 27 jan 2026, 22:19

BIVŠI IGRAČ KRITIKUJE ZVEZDU: Čini mi se da im je budžet neograničen, potpiše se igrač koji se plati 2.5 ili 3 miliona evra!

Košarkaši Crvene zvezde, nanizali su šest mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Posle Beča, već u petak ih očekuje evroligaški okršaj sa Dubaijem. I u ABA ligi i EL su konkurentni, a bivši igrač Igor Rakočević ipak ima zamerki na rad uprave. Posebno govoreći o dovođenju Devontea Grejema.

–Potpiše se igrač koji se plati 2.500.000 ili 3.000.000 evra, Grejem. On niti igra, niti se skida. Ne znam da li tu postoji uopšte neka odgovornost i da li se uopšte razmišlja o našoj košarci, ali prevashodno, kakvu poruku klub želi da pošalje? Da li uopšte želi da pošalje neku poruku našim igračima u inostranstvu, odnosno u Evropi? Da imamo 30 ili više miliona evra, a imamo luksuz da potpišemo igrača koji ne igra, koji se toliko plati, a nema mesta za naše, domaće igrače, rekao je Rakočević u podkastu „Sa Lukom i Kuzmom“.

Potom se nadovezao i o budžetu:

–Ako uzmemo recimo Crvenu zvezdu gde, Crvena zvezda ima budžet od 30 ili više miliona evra, mada se meni čini da je budžet neograničen. Koliko igrača imaju na rosteru, 18, 20? Potpišemo jednog, ne valja… mislim, drugi, treći, peti, znaš, tu fali i malo odgovornosti, zaključuje bivši srpski košarkaš.

Podsetimo, Partizan koji verovatno ima i veći budžet od Zvezde, potpisao je najveći ugovor u klupskoj istoriji sa Džabarijem Parkerom. Izvesno i vredniji od Grejemovog.
Ima smisla ovo sto govori Rakocevic.

Ako ces vec davati veliku lovu, dovedi domaceg igraca, bar zna sta navijacima znace Partizan i Zvezda.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 28 jan 2026, 17:33

Ako je tačno preneseno ovo što je rekao i kako je rekao, žao mi je što moram to reći, ali Rakočević se kvalitetno nalupetao...
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 29 jan 2026, 08:43

alan_kardec je napisao/la:
28 jan 2026, 17:33
Ako je tačno preneseno ovo što je rekao i kako je rekao, žao mi je što moram to reći, ali Rakočević se kvalitetno nalupetao...
Jeste , baš tako je rekao .

Šta se kvalitetno nalupao ?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 29 jan 2026, 08:57

Ne znam što je problem priznati neke stvari, pogleda se roster ekipe, ovi igrači ne igraju za kikiriki.

Pored pomenutog Grahama, tu su Butler, Nwora, Moneke, Izundu, Oyeleye, Miller-McIntyre, pa onda zaboravljeni Caanan, Rivero, Bolomboy...
Uz Kalinića, Yaga, Dobrića, Davidovca...ima i ovaj Carter.
Ne znam da neko ima širi roster, realno. Možda Oly.
Koševo Zapad

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 jan 2026, 09:31

Sejk Milson i Jabari Parker koštaju 10 miliona Eura po sezoni. Bar je tako par puta rečeno od ovih iz Partizana.

Ja se slažem sa Rakocevicem da je bolje bilo tu lovu dati dvojici domaćih igrača. Zaganjas (lupam) Milutinova i Bogdanovica*, bar su domaći igraci i znaju sta je Partizan. Ovi stranci obični placenici. Dodju, uzmu lovu, a igraju preko qrca.

*Pokušavaju dovesti Bogdana za iduću sezonu, ali cini se da on hoce NBA staž od 10 godina i veliku penziju, pa mu se ne vraća iz NBA-a.

Avantii
Kontakt:

Post Postao/la Avantii » 29 jan 2026, 10:42

Ludost je reći da je Grejem ima 2.5M ili 3M. On je išao maksimalno do 1.5M po sezoni, takve su bile informacije kad je dolazio.
Sada je valjda postignut dogovor da dobije januarsku platu i da se sa njim završi saranja.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 29 jan 2026, 11:15

kraljttbvb je napisao/la:
29 jan 2026, 09:31
Sejk Milson i Jabari Parker koštaju 10 miliona Eura po sezoni. Bar je tako par puta rečeno od ovih iz Partizana.

Ja se slažem sa Rakocevicem da je bolje bilo tu lovu dati dvojici domaćih igrača. Zaganjas (lupam) Milutinova i Bogdanovica*, bar su domaći igraci i znaju sta je Partizan. Ovi stranci obični placenici. Dodju, uzmu lovu, a igraju preko qrca.

*Pokušavaju dovesti Bogdana za iduću sezonu, ali cini se da on hoce NBA staž od 10 godina i veliku penziju, pa mu se ne vraća iz NBA-a.
Problem je što je Bogdan načet povredama.
Koja je onda korist dovesti ga?

Tanasković će biti pravi pogodak.
Koševo Zapad

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 29 jan 2026, 11:23

29 jan 2026, 08:43
alan_kardec je napisao/la:
28 jan 2026, 17:33
Jeste , baš tako je rekao .
Pa kvalitetno se nalupao sa cijelom tom pricom oko domacih igraca. I Zvezda i Partizan su nudili Micicu i vece pare nego Grahamu/Miltonu. Covjek odbio i sta se trebalo uraditi, na silu dovesti nekog domaceg? A ko ostaje na poziciji pleja jos a da bi se dovodio da bude nosioc jedne evroligaske ekipe? Samo Avramovic (koji je odabrao Dubai) i to je to. Ima jos Jovic koji je em u godinama, em vec osakacen povredama i sad je vec evrokup igrac da se ne lazemo.

I Milton i Graham su dovedeni da budu nosioci, ispali su promasaji i to je to. Bog te kosarka je u pitanju, takve stvari se stalno desavaju, narocito kod Amera koji dolaze u Evropu. Rakocevic prica kao da ih je neko doveo da budu back up opcije i dao im milione za to. A sigurno ih nije niko doveo da sjede na klupi i da cim ekipe mognu izaci iz tog ugovora, one ce to i uraditi sigurno. Kakva odgovornost tu treba, da se otpusti sportski direktor jer je pogrijesio pri izboru? Trener da dobije otkaz? Pa eto ko bi od vas sa foruma mogao pomisliti da ce jedan Graham, koji je bio sasvim solidan i NBA igrac, ovako lose se snaci u Zvezdi? Ili Milton da ce biti potpuni promasaj?

Eno Dinwiddie otisao iz Bajerna, Diallo iz Baskonije, Cancar iz Olimpije.. Sve igraci koji su dovedeni sa nekim NBA pedigreom, za solidne pare i koji su trebali imati veliku ulogu. Je l se treba traziti da u tim ekipama isto padaju glave sto se neki igraci nisu snasli?

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 29 jan 2026, 11:32

29 jan 2026, 08:43
29 jan 2026, 08:57
Ne znam što je problem priznati neke stvari, pogleda se roster ekipe, ovi igrači ne igraju za kikiriki.

Pored pomenutog Grahama, tu su Butler, Nwora, Moneke, Izundu, Oyeleye, Miller-McIntyre, pa onda zaboravljeni Caanan, Rivero, Bolomboy...
Uz Kalinića, Yaga, Dobrića, Davidovca...ima i ovaj Carter.
Ne znam da neko ima širi roster, realno. Možda Oly.

Činjenica je da novca u Zvezdi kao i u Partizanu ima više nego ikad prije. Cifre koje su ne baš tako davno bile naučna fantastika, sad su realnost. Ali nije činjenica da je Zvezdin budžet 30+ mil ili čak neograničen, kao što tvrdi Rakočević. Zvanična cifra koja se pominjala u medijima bila je 20 mil, koja je vjerovatno za milion ili dva prebačena dovođenjem Motiejunasa i vraćajem Yaga.
Komentarišući igrače i širinu rostera, kaže jedan ne valja, drugi treći peti... Ok, taj jedan koji ne valja je Graham. Lik je doveden iz NBA sa ozbiljnom reputacijom, sa ogromnom platom, za naše uslove. Šta je pokazao? Skoro ništa. Zašto, kako... to su pitanja za struku. Preskup promašaj, činjenica. Al mene sad zanima koji je to drugi treći peti igrač koji ne valja? Ja bih baš volio da saznam koji to još igrač u Zvezdi nije pokazao ništa, koji nije dao svoj neki doprinos u EL, da možeš reći ovaj je promašaj, treba mu dati nogu... Ja evo ne znam ni jednog, a po priči Rakočevića, on ih zna nekoliko...
Širina rostera ne znači puno, ako se zna da su od početka sezone u tom rosteru 4 igrača koja su sve do sad praktično neupotrebljiva, a koja su trebala biti bitna u rotaciji (Carter, Rivero, Caanan, Bolomboy) i ko zna kad će se vratiti u tim i doći na željeni nivo. Bolomboy se polako vraća u ritam, počeo je dobijati minute u Aba ligi, Carter je navodno dobio dozvolu da trenira... Da se povreda Bolomboya nije toliko iskomplikovala tj da se prije vratio treninzima i da je ostao Petrušev (Zvezda je htjela da ga zadrži), Rivero ne bi ni dolazio. Da se nije povrijedio Rivero, ne bi bilo potrebe da se dovede Motiejunas... Da nije bilo teške povrede Caanana i plućne embolije Cartera, ne bi se ni Yago vraćao... Sve ovo su činjenice, na koje Rakočević očito ne obraća pažnju. Iz njegove priče stiče se utisak da neko dovodi i gomila igrače u roster jer eto može se, ima se para...
Posebna priča su srpski igrači u Evropi, o tome sam već pisao par puta. Pokušalo se sa Gudurićem, nije se uspjelo, pokušalo se sa Micićem, nije se uspjelo (doduše nije ni bilo realno da se on vrati), Petruševa su pokušali da zadrže da ga otkupe od Olyja, navodno su klubovi i dogovorili cijenu, ali igrač nije htio da ostaje u Zvezdi... Slična priča kao i u Partizanu. Oni su, po Ostojinoj priči, pokušali da vrate Lučića, Milutinova, kontaktirali su i Micića... Meni kao navijaču Zvezde, uvijek je draže da vidim Gudurića u našem dresu nego tamo nekog padobranca iz Texasa ili Sjeverne Karoline, što je i logično, ali... Svi nabrojani igrači su legitimni EL igrači i svaki od njih bi bio pojačanje, ali očito vani bolje plaćaju još uvijek... Osim njih ja ne znam više nijednog srpskog igrača koji je takvog kvaliteta da bi mogao da isprati ambicije i zahtjeve koje večiti imaju u EL...
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 jan 2026, 13:24

Vjerovatno Rakocevic misli da ako Milutinov ima 2 miliona u Olyju, da mu trebaju ponuditi 3+ da dodje u Partizan.

Ako se već preplacuju igraci, da to trebaju biti domaći, a ne neki iz SAD-a...

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 30 jan 2026, 20:10

Petrusev je ogranicen do bola

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.