Postao/la NisamInSajder » 31 jan 2026, 19:48
Ni malo ovo nije dobro. Cvitanović je imao čitave pripreme, evo kroz sve ove utakmice, nismo imali niti jedan uigran automatizam u igri, otvaranja jako teške i sporo radimo, a nisu ovo bile ekipe koje su toliko superiorne u odnosu na nas da nam to onemoguće. Mislim, meni prvom jest rezultat u zadnjem planu, u prvom treba biti igra, mi smo najmanje pokazali igre, u nekim momentima bljeskovima. Ove današnje utakmice, umjesto da nam bude posljednje uigravanje, Citanović je izveo dva kombinovana sastava, u kojima linijski jako teško da se ove polusezone ikad više sretnu ovi igrači zajedno na terenu. Dakle, u tom segmentu, igre, uigravanja, tima.. u ovim pripremama nismo dobili ništa.
Što se tiče pojedinaca, Ignatkov danas, u najmanju ruku djeluje zbunjen. Objektivno, on je nazadovao u ovih par sedmica. Bralić, greška sa greškom, danas je par puta krenuo sam u neki prenos lopte, povukao je, i skoro uvijek fulao u predaji lopte, izabere loš pas i ukopa se. Ranije pokazivao loše postavljanje i predviđanja situacija (ovo je bila velika mana i tokom prošle polusezone), pa ispadne iz igre i onda protivnik ima autoput do gola, a on spor. Renan, pa evo upravo sam gledao zadnju utakmicu iz prošle polusezone, i sad ovu protiv Vardara, momak definitvno ima koju kilu više. Kad na to dodaš da je lijen i da praktično bira kad će potrčati, imaš top napadača, al za donji dio tablice. Mislim da ovako igra neko naše dijete i da se ovako ponaša, prvo što bi već davno dobio raskid ugovora kakav god da je on, drugo što bi ga navijači razapeli toliko da mu se zgadi nogomet. Pa Turkeš, kakav god da je, ove pripreme je odradio bolji posao od Renana, par akcija i šansi namjestio za saigrače, jeste i on trom, ali je bar visok, pa možeš i nabaciti neku loptu na njega. Dobili smo, Telalovića, već sad odmah u ekipu uz Cimirota, dobili smo H.Mehmedovića i Gelsona, i na duže staze dobio si Drecu. Stjepanović je također imao svojih minuta, no tu imaš već Maroodzu i Mujkića koji mora biti treći stoper i nikako wingbek.
Vidjet ćemo, iako je do Radnika 6 dana, malo je vremena ostalo, to su jedan ili dva ozbiljna treninga i to je to.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi