FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
67
19%
2. Borbu za Evropu
170
47%
3. Sredinu tabele
58
16%
4. Borbu za opstanak
63
18%

Ukupno glasova: 358

GavranBeli
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GavranBeli » 31 jan 2026, 21:49

Ferroviere1987 je napisao/la:
31 jan 2026, 19:43
GavranBeli je napisao/la:
31 jan 2026, 18:03
seha77 je napisao/la:
31 jan 2026, 17:55

ma ja, trebali smo svakom protivniku utrpat 5 komada da ti bude dobro :thumbup:
De nam onda objasni sta se promijenilo u igri?
Pa generalno sve. Prvo pristup igri, sjetit cemo se ulazaka u utakmice sa Sirokim, Sarajevom, Radnikom i Slogom, gdje smo izgledali kao amateri, najblaze receno. Ovaj Zeljo i taj Zeljo su dvije razlicite ekipe.

Krenut cu od odbrane i golmana koji je ukljuceniji u organizaciju napada. To smo vidjeli danas, iako je utakmica bila cirkus, a moglo se primijetiti i u prethodnim mecevima. Komunikacija igraca, kretanje u prvoj trecini i organizacija napada podignuti su na visi nivo. Duga lopta ide samo u iznimnim slucajevima, smireno se iznosi i izbacuje se visak, sto apsolutno nije bio slucaj pod Adzemom, igraci se dosta nude i u vezi i bekovi cak se i krila spustaju po loptu.
Dosta smo cvrsci dole Sedorf pogotovo mozda na kraju ispadne i dobar stoper od njega.

U vezi je kombinatorika i kreacija podignuta na zadovoljavajuci nivo, svaki pas ima smisao. Organizovaniji su i u odbrani i u napadu vidi se zelja za vracanjem lopte u posjed cim se izgubi pohvalit cu Dominika jer je fakat pojacanje.
Raznovrsnost u napadu, iako to danas nije bilo toliko vidljivo, u prijasnjim utakmicama je izgledala stvarno dobro napadu idu sa svih strana a ne samo preko lijeve (Alic-Cveta) + Deni i Prokop su izuzetno okomiti, sve je top izuzev zavrsnice koja je bila ocajna. Sigurno bi ove pripreme zavrsili sa vecom gol razlikom i vise samopouzdanja da smo bili konkretniji u zadnjoj trecini al aj imas Rakica i Jaganjca sta ocekivat (Krpic vise nije za Zelju)

Ono sto je surova istina jeste da je Adzem klupirao Vinija, koji bi mozda mogao biti i najvece pojacanje uz Odinaku koji je nenormalno napredovao. Uz to smo dobili Prokopa koji je magija, te Nastica i Pejica koji su klasa.

Apsolutno ima ekstra stvari, a ono sto bih ja izdvojio kao nesto sto smo ocekivali, a nije se desilo, jesu prekidi. Tu nema ni 5 posto napretka.

Ono sto mene zanima kakvo je Posusje i kakvi su bili na pripremama?
Jedina promjena jeste samo da nema nabijanje. Al iz toga se napravilo jako malo akcija za gol. Sve to dodje negdje do pola nista. Vini ima problem s snagom nikad neće moći odigrati 90minuta, zato nikad neće igrati na ozbiljnom nivou to su činjenice.
Sama cinjenica da se pise I primjeti da je Odinaka najbolji govori o tome kako su tek ostali losi bili. Odinaka ne zna pasa odigrati, a jedino za razliku od ostalih ima dobru fiziku moze odigrati dvije utakmice, sto se tice fudbalskog znanja ne daj Boze nikom.
Isto tako nisam rekao da nece bolje biti, al ovo trenutno je nista specijalno. Jasno je da treba vremena da se novi igraci uklope, al isto tako gola opet nema ko dati. Sve kad saberes i oduzmes ne treba puno očekivati jer bez napadaca evropu ne mozemo ganjati.

Zigazaga
Kontakt:

Post Postao/la Zigazaga » 31 jan 2026, 21:56

Pozdrav narode. Zna li se možda termin utakmice Željo - Rudar ?
Negdje sam pročitao da je ponedeljak 16.2. ,ali ne znam u koliko sati.

Frane2020
Kontakt:

Post Postao/la Frane2020 » 31 jan 2026, 22:01

Zigazaga je napisao/la:
31 jan 2026, 21:56
Za sad 16h, trebalo bi se pomjeriti. Pozzz

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 31 jan 2026, 22:01

Zigazaga je napisao/la:
16.02.2026 16:00.
Grupa iznad svakog pojedinca.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 31 jan 2026, 22:02

Zigazaga je napisao/la:
Na zvaničnoj fb stranici Kluba u istoj objavi stoje dva termina. Na slici stoji 16 sati a u opisu slike 18 sati. Datum jeste 16.2. To je ponedjeljak.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Zigazaga
Kontakt:

Post Postao/la Zigazaga » 31 jan 2026, 22:02

Hvala.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 31 jan 2026, 23:00

Zigazaga je napisao/la:
Bujrum na prijateljsku atmosferu. :thumbup:
Fk Željezničar.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 31 jan 2026, 23:31

AhmedNurudin je napisao/la:
31 jan 2026, 22:02
Zigazaga je napisao/la:
Na zvaničnoj fb stranici Kluba u istoj objavi stoje dva termina. Na slici stoji 16 sati a u opisu slike 18 sati. Datum jeste 16.2. To je ponedjeljak.
Pa gdje ce biti u 4 sata ponedeljkom to ce sigurno mijenjati termin .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 01 feb 2026, 00:46

Pact1921 je napisao/la:
31 jan 2026, 23:31
Zigazaga je napisao/la:
Ma ja sam samo prenio šta stoji na zvaničnoj stranici. Meni bi lično odgovarao vikend, ali ne pitamo se mi već nositelj prava. Kod tog nositelja prava se često može naći rumunjska liga u udarnom terminu koju niko ne prati. Ovaj raspred na zvaničnoj jeste nakaradan, stoji da se jedna utakmica igra za 1. mart, baš je ugrubo napravljen.Btw protiv posušja nas izgleda prenosi mytv, tako reče kometator juče na utakmici.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 01 feb 2026, 02:34

31 jan 2026, 21:01
Levin je napisao/la:
31 jan 2026, 18:47
Kad se sjetim koliko se Odinaka pljuvao i tjerao od navijača a danas bio najbolji bez obzira na par grešaka možda ima nade i za ostaje omladince da se podignu. Samo im dati dovoljno vremena. :kafa:
Odinaka je dosta dobro odigrao. Vini mu je dosta pomagao u defanzivi, kao i kompletna ekipa koja se kroz cijele pripreme dobro branila. Kod njega je jedini problem što ima oscilaciije svo ovo vrijeme kod nas, pa tako imaš utakmice kao u vrapčićima gdje donese tri boda, dobar ubačaj protiv zrinjskog, stavljanje u džep vukovića a sa druge strane imaš široki gdje mu frajer kroz noge probaci, istu utakmicu protiv zrinjskog gdje na 3 metra nešto zaustavlja loptu na prsa pa bilbija ubaci go ili protiv sloge prošle sezone kad mu se igrač prikrade sa leđa i zabije gol.... Siguran sam da bi onu situaciju u kojoj je Troupee napravio slobodan udarac za go on riješio bolje. Ja ga vidim kao prvi izbor ovu polusezonu, treba i na ugovor paziti ističe mu na kraju sezone tkd ako nešto pokaže da ga ne izgubimo.
Mislim da je prilično normalno da mlad igrač ima oscilacije u igri. Sve dok napreduje dobro je.

Odinaka je stigao 01.07.2024. godine kod nas i trebalo mi je tačno godina da se ustabili i da počne ličiti na ozbiljnog igrača a u zadnjih pola godine se digao na ozbiljan nivo. Dakle , mladom igraču treba godina i pol dana u klubu da možeš ozbiljno računati na njega.

Slično je i sa Vinijem. Stigao je 16.01.2025 i tek sad možeš reći da se ustabilio. Siguran sam da će u narednih pola godine ostvariti ozbiljan napredak.

Mi moramo zadržati što više igrača na okupu duže vrijeme i onda se nadati nečemu. Naravno, mora se ovaj period adaptacije skratiti. Gledam Ismaila i mislim da njemu malo fali. Ova ekipa bi mogla tek sljedeće sezona biti ona prava.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 01 feb 2026, 12:12

Pact1921 je napisao/la:
Zigazaga je napisao/la:
Idioti ko god je stavio tada, obavezno urgirati, najgledaniji tim staviš u najneatraktivniji termin. Ako mora biti ponedjeljak neka bude 19:00, a ne 16:00.
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 01 feb 2026, 12:41

Hilmo123 je napisao/la:
01 feb 2026, 12:12
Pact1921 je napisao/la:

Idioti ko god je stavio tada, obavezno urgirati, najgledaniji tim staviš u najneatraktivniji termin. Ako mora biti ponedjeljak neka bude 19:00, a ne 16:00.
Treba općenito urgirati i izbijati koliko je moguće te termine radnim danima.
To bukvalno prepolovi posjetu osim ako nije od 19h pa kasnije, ali zimi općenito em je hladno u tim terminima, em magla svako malo. Pa mislim koliko je moguće eto.

seha77
Kontakt:

Post Postao/la seha77 » 01 feb 2026, 15:01

Do kada traje prijelazni rok za igrace koji imaju ugovor, a do kada za ove sto su slobodni?

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 01 feb 2026, 15:32

Laudrup je napisao/la:
31 jan 2026, 16:26
Za kratko vrijeme amo postali ozbiljniji u trenerskom, igračkom, upraviteljskom segmentu, i stvarno je vrijeme da napravimo iskorak i u profesionalnom i riješimo se ovog debila Pekića. Šta koji k…c ovaj čovjek radi s igračima na klupi i svađa se i nagurava s protivničkom klupom i sudijama.
Dino je najbolje godine svog zivota dao ovom klubu i svako ko imalo poznaje Zelju mu je zahvalan. Dino Pekic je pravi mentalitet Zeljinog navijaca i uvijek ce biti

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 01 feb 2026, 15:56

Mi smo trenutno 30% jaci.Sa napadacem 50% jer ova 4 zamisli 4 da ih spojiš zajedno godine igra glavom nogom brzina opet nebi sastavio jednog da je dobar.Znaci na ljeto svu 4 nogom u guzicu.

Redfire16
Kontakt:

Post Postao/la Redfire16 » 01 feb 2026, 16:19

Alipasino je napisao/la:
01 feb 2026, 15:56
Mi smo trenutno 30% jaci.Sa napadacem 50% jer ova 4 zamisli 4 da ih spojiš zajedno godine igra glavom nogom brzina opet nebi sastavio jednog da je dobar.Znaci na ljeto svu 4 nogom u guzicu.
Jaganjac je na pozajmici, on bi se trebao vratiti u Istru. Krpiću ugovor ističe. Rakić ima do ljeta 2028 a Konings 2027.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 01 feb 2026, 16:29

Redfire16 je napisao/la:
01 feb 2026, 16:19
Alipasino je napisao/la:
01 feb 2026, 15:56
Jaganjac je na pozajmici, on bi se trebao vratiti u Istru. Krpiću ugovor ističe. Rakić ima do ljeta 2028 a Konings 2027.
Kad vidim da Rakic ima ugovor do 2028 tacno mozdani hocu dobit

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 01 feb 2026, 16:35

MrkiMedo je napisao/la:
01 feb 2026, 15:32
Laudrup je napisao/la:
31 jan 2026, 16:26
Za kratko vrijeme amo postali ozbiljniji u trenerskom, igračkom, upraviteljskom segmentu, i stvarno je vrijeme da napravimo iskorak i u profesionalnom i riješimo se ovog debila Pekića. Šta koji k…c ovaj čovjek radi s igračima na klupi i svađa se i nagurava s protivničkom klupom i sudijama.
Dino je najbolje godine svog zivota dao ovom klubu i svako ko imalo poznaje Zelju mu je zahvalan. Dino Pekic je pravi mentalitet Zeljinog navijaca i uvijek ce biti

Nikad nisam odgovorao ljudima i postujem svakoga.
Al ovo.... Druze od kada ti pratis Zelju? Znas li uopšte ko je Gospodin Dino Pekic?
Ja ne mogu da vjerujem da postoji neko ovakav i ima obraza nesto poput ovog napisati.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 01 feb 2026, 18:19

slika

Čini mi se da se nije spominjao ovog prelaznog roka ovaj Bayala, Slaviša je rekao da pregovaramo sa još par igrača pa možda je on jedan od tih. Možda transfermarkt nešto zna. Jako respektabilna karijera. Svakako deficitarna pozicija ali stranac viška.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 01 feb 2026, 18:26

Levin je napisao/la:
01 feb 2026, 02:34
31 jan 2026, 21:01
Levin je napisao/la:
31 jan 2026, 18:47
Kad se sjetim koliko se Odinaka pljuvao i tjerao od navijača a danas bio najbolji bez obzira na par grešaka možda ima nade i za ostaje omladince da se podignu. Samo im dati dovoljno vremena. :kafa:
Odinaka je dosta dobro odigrao. Vini mu je dosta pomagao u defanzivi, kao i kompletna ekipa koja se kroz cijele pripreme dobro branila. Kod njega je jedini problem što ima oscilaciije svo ovo vrijeme kod nas, pa tako imaš utakmice kao u vrapčićima gdje donese tri boda, dobar ubačaj protiv zrinjskog, stavljanje u džep vukovića a sa druge strane imaš široki gdje mu frajer kroz noge probaci, istu utakmicu protiv zrinjskog gdje na 3 metra nešto zaustavlja loptu na prsa pa bilbija ubaci go ili protiv sloge prošle sezone kad mu se igrač prikrade sa leđa i zabije gol.... Siguran sam da bi onu situaciju u kojoj je Troupee napravio slobodan udarac za go on riješio bolje. Ja ga vidim kao prvi izbor ovu polusezonu, treba i na ugovor paziti ističe mu na kraju sezone tkd ako nešto pokaže da ga ne izgubimo.
Mislim da je prilično normalno da mlad igrač ima oscilacije u igri. Sve dok napreduje dobro je.

Odinaka je stigao 01.07.2024. godine kod nas i trebalo mi je tačno godina da se ustabili i da počne ličiti na ozbiljnog igrača a u zadnjih pola godine se digao na ozbiljan nivo. Dakle , mladom igraču treba godina i pol dana u klubu da možeš ozbiljno računati na njega.

Slično je i sa Vinijem. Stigao je 16.01.2025 i tek sad možeš reći da se ustabilio. Siguran sam da će u narednih pola godine ostvariti ozbiljan napredak.

Mi moramo zadržati što više igrača na okupu duže vrijeme i onda se nadati nečemu. Naravno, mora se ovaj period adaptacije skratiti. Gledam Ismaila i mislim da njemu malo fali. Ova ekipa bi mogla tek sljedeće sezona biti ona prava.
Slažem se, malo me zabrinulo što Odinaka ispod lijevo koljena neki zavoj. Ustabilio se apsolutno, a i na Ismaila treba računati.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: antibot, Google [Bot], kogmagie46, RajvoSA03, Sarajevskigigant1921, torbica i 73 gosta.