FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Los_Blanos2
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Los_Blanos2 » 29 apr 2011, 00:12

Čitava nogometna javnost se oglasila povodom Pepeovog isključenja.

Rio Ferdinand "Ovo simuliranje je sramotno.Pa ragbi igrači bi se nasmijali na ovo.Kada bi mene vidjeli na nosilima u jednom trenutku pa poslije na terenu u drugom, dao bih svakom zeleno svijetlo da me sruši sa dvije noge"

Michael Owen "Alvesova reakcija mnoge je naljutila, ali siguran sam da iz njegovog kluba nemaju ništa protiv ovoga."

Rory Mcilroy "Dani Alves, ti si sramota. Valjaj se još malo po terenu."

Chad Ochocinco "Ne mogu vjerovati da je Pepe dobio crveni karton."

Pete Jenson, The Independent "Pepeu je dosudjen crveni karton nakon teatralne reakcije Alvesa a trebao je dobiti žuti."

Daily Mirror "Pepe je u 62.minutu dobio crveni karton za duel sa Alvesom. U najgorem slučaju trebao je dobiti žuti. Medjutim, cijeli tim Barcelone je vršio pritisak na Starka kojem je ovaj podlegao."

Jacopo Gerna, Gazzeta dello Sport "Prestrogo dosudjen crveni karton. Da se nije desio, meč bi drugačije završio."

L'Equipe "U meču koji je obilovao neregularnostima i sudijskim greškama, najgori momenat je isključenje Pepea."

Marca "Nepravedno dosudjen crveni karton Pepeu ostavio je Real sa 10 igrača 4.utakmicu za redom."

AS "Stark je pogriješio kada je Pepeu dao crveni karton, ali njegov najveći grijeh je što je uništio utakmicu."

El Mundo "Još jednom je Real Madrid ostao sa igračem manje protiv Barcelone, iako je onaj faul bio za žuti karton, nikako za crveni."

ABC "Stark je napravio haos kada je Pepeu pokazao crveni karton a ne žuti u najgorem slučaju. Uništio je duel jednom greškom. Uništio je Real Madrid a dao krila Barceloni koja je tek poslije crvenog dobro zaigrala."

La Gaceta "Njemački najgori sudija je nepravedno pokazao Pepeu crveni i tako uništio duel."

El Pais "Faul Pepea nije bio za crveni već za žuti karton, ali je Wolfgang Stark uništio Real."
I ovaj klip nije montaza , mozete Vegasu , cak i u movie makeru to provjeriti tako sto ce te ici frame po frame...
[youtube][/youtube]

Josep urednik / voditelj emisije "Punto Pelota" je fan Barce..ovu emisiju gleda citava Spanija, u emisiji ucestv. Culesi i Madridiste, bivsi igraci, novinari itd..i opet neki kazu da je ovo montaza :mrgreen:
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 29 apr 2011, 00:19

Sve su to pisale i izjavile Realove pristalice, ovi koji nisu Realove pristalice ne razumije bas najbolje pravila da nije bitan samo fizicki kontakt nego i namjera, a ovi treci Ferdinand i Owen su se prepali Barcelone pa sad malo laprdaju, siguran sam da se njih dvojica ne bi bunili da je npr neko od Barceloninih igraca ovako startovao nad npr Ronaldom i dobio crveni.
Zadnja izmjena: thenaturalone, dana/u 29 apr 2011, 00:20, ukupno mijenjano 1 put.

passa007
Kontakt:

Post Postao/la passa007 » 29 apr 2011, 00:19

Evo citam ove vase rasprave i cudim se ovim realovim navijacima sta oni pokusajavu napravit sa svim ovim izjavama ovim clipovima ovim poredjenjima mislim rezulta se pise a sve ostalo se brise ljudi. I sudija je od krvi i mesa pa pogrijesi ako je pogrijesio al po njegovoj reakciji je to bilo za crveni i prihvatite to tako kako je bit ce vama lakse nama je svakako dobro dosao taj karton smjestili smo vam dva komada i ne treba vam vise. Pozz

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 29 apr 2011, 00:28

passa007 je napisao/la:Evo citam ove vase rasprave i cudim se ovim realovim navijacima sta oni pokusajavu napravit sa svim ovim izjavama ovim clipovima ovim poredjenjima mislim rezulta se pise a sve ostalo se brise ljudi. I sudija je od krvi i mesa pa pogrijesi ako je pogrijesio al po njegovoj reakciji je to bilo za crveni i prihvatite to tako kako je bit ce vama lakse nama je svakako dobro dosao taj karton smjestili smo vam dva komada i ne treba vam vise. Pozz
Nije problem u tome tj. sto se jednom desilo , to se desava se iz godine u godinu , pa sjeti se Ovreba , mati mila tad sam navijao za Barcu jer mrzim Celzi i ruska **** ,ali da ne sviras 1 od 3 100 postotna penala i jos 3 bare-bare ... e ne znam...prije toga Milanu ponisti cist pogodak Shevchenka na Camp Nou , pa onda nema smisla igrati ovo takmicenje...

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 29 apr 2011, 00:34

Ma Unicef je za sve kriv, kao i Andzelina Dzoli i Dzeko koji su clanovi Unicefa a i simpatisu Barcelonu tako da je to ta veza.

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 29 apr 2011, 00:38

thenaturalone je napisao/la:Sve su to pisale i izjavile Realove pristalice, ovi koji nisu Realove pristalice ne razumije bas najbolje pravila da nije bitan samo fizicki kontakt nego i namjera, a ovi treci Ferdinand i Owen su se prepali Barcelone pa sad malo laprdaju, siguran sam da se njih dvojica ne bi bunili da je npr neko od Barceloninih igraca ovako startovao nad npr Ronaldom i dobio crveni.
:lol: :lol: Dobro kako god ti kazes, samo da mije vidjeti tvoju facu sada :mrgreen:

El Barça denunciará a Mourinho ante la UEFA... y el Madrid hará lo propio con el Barça
http://www.marca.com/2011/04/28/futbol/ ... 42344.html

Kad je bal nek je maskenbal :mrgreen:

FK Željezničar

Podrška Papetu

passa007
Kontakt:

Post Postao/la passa007 » 29 apr 2011, 00:43

Los_Blanos2 je napisao/la:
thenaturalone je napisao/la:Sve su to pisale i izjavile Realove pristalice, ovi koji nisu Realove pristalice ne razumije bas najbolje pravila da nije bitan samo fizicki kontakt nego i namjera, a ovi treci Ferdinand i Owen su se prepali Barcelone pa sad malo laprdaju, siguran sam da se njih dvojica ne bi bunili da je npr neko od Barceloninih igraca ovako startovao nad npr Ronaldom i dobio crveni.
:lol: :lol: Dobro kako god ti kazes, samo da mije vidjeti tvoju facu sada :mrgreen:

El Barça denunciará a Mourinho ante la UEFA... y el Madrid hará lo propio con el Barça
http://www.marca.com/2011/04/28/futbol/ ... 42344.html

Kad je bal nek je maskenbal :mrgreen:
E da ti je bas vidjet moju facu jos bi bio bjesniji i ljuci jer se cjepam od smijeh zbog tvoje patetike. :lol: :lol: :lol:

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 29 apr 2011, 00:44

HZ_ilidzaa je napisao/la:
passa007 je napisao/la:Evo citam ove vase rasprave i cudim se ovim realovim navijacima sta oni pokusajavu napravit sa svim ovim izjavama ovim clipovima ovim poredjenjima mislim rezulta se pise a sve ostalo se brise ljudi. I sudija je od krvi i mesa pa pogrijesi ako je pogrijesio al po njegovoj reakciji je to bilo za crveni i prihvatite to tako kako je bit ce vama lakse nama je svakako dobro dosao taj karton smjestili smo vam dva komada i ne treba vam vise. Pozz
Nije problem u tome tj. sto se jednom desilo , to se desava se iz godine u godinu , pa sjeti se Ovreba , mati mila tad sam navijao za Barcu jer mrzim Celzi i ruska **** ,ali da ne sviras 1 od 3 100 postotna penala i jos 3 bare-bare ... e ne znam...prije toga Milanu ponisti cist pogodak Shevchenka na Camp Nou , pa onda nema smisla igrati ovo takmicenje...
Potpis @HZ

Prosao sam eru R.Madrida (Figo, Raul, Zizu) nikad nismo osv. LP zah. sudijama, nikad nismo bili benificirani tzv. sudijskim greskama, uzivao sam, nikad se nije pricalo posle tekme o tome, bogami nikad nije bilo ovoliko glume tj. ovolikog pritiska na sudiju, sinoc je bilo po 8,9 igraca Barce na sudiji, Valdez 40m od svog gola :?
Barca igra lijep nogomet, ali velika mrlja je Ovrebo, godinama ce se o tome pricati, naravno oni ce se potruditi da u revenasu uzmu R.Madrid bar kod kuce posteno, ali vijerujem dace i R.Madrid ma koliko oslabljen igrao na Camp Nou pokazati obraz, i vidjecemo koliko je uticala ova sudijska greska u 1 tekmi..
Zadnja izmjena: Los_Blanos2, dana/u 29 apr 2011, 00:45, ukupno mijenjano 1 put.

FK Željezničar

Podrška Papetu

passa007
Kontakt:

Post Postao/la passa007 » 29 apr 2011, 00:45

HZ_ilidzaa je napisao/la:
A prijatelju moj uvijek su sudije pomagale boljim ekipama i to je bilo i to ce biti isto ti je i sa barsom trenutno je najbolja i svi joj pomalo pomaze, asto to jednom ne prihvatite kao tako i gotovo.

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 29 apr 2011, 00:47

A prijatelju moj uvijek su sudije pomagale boljim ekipama i to je bilo i to ce biti isto ti je i sa barsom trenutno je najbolja i svi joj pomalo pomaze, asto to jednom ne prihvatite kao tako i gotovo.
WTF :lol:

Pa eto navedi mi primijer kad je R.Madrid u eri (Figo, Zizu, Raul) :?

FK Željezničar

Podrška Papetu

passa007
Kontakt:

Post Postao/la passa007 » 29 apr 2011, 00:51

Los_Blanos2 je napisao/la:
WTF :lol:

Pa eto navedi mi primijer kad je R.Madrid u eri (Figo, Zizu, Raul) :?
Iskreno tad je real bio bolji od barse i pobjedjivali tako i ako je bilo nekih pogresaka ne zamjerim a navedi ti meni kad je u toj eri neki od tih istih igraca igrali grubo kao ovi sadasnji realovi igraci gledaj malo tako pa ces uvidjet razliku. I da pepe nije udario alvesa al onaj start sam po sebi je katastrofalana.

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 29 apr 2011, 00:53

Postao/la passa007 dana 29 apr 2011, 00:45
E da ti je bas vidjet moju facu jos bi bio bjesniji i ljuci jer se cjepam od smijeh zbog tvoje patetike.
Jesam tebe pitao :?
Moje patetike :? jesam li sta rekao prije tekme, jesam li posle osvj. Kup Spanije provacirao ove navijace Barce ovdje?
Pateticno 8-)
Iskreno tad je real bio bolji od barse i pobjedjivali tako i ako je bilo nekih pogresaka ne zamjerim a navedi ti meni kad je u toj eri neki od tih istih igraca igrali grubo kao ovi sadasnji realovi igraci gledaj malo tako pa ces uvidjet razliku. I da pepe nije udario alvesa al onaj start sam po sebi je katastrofalana.
Vrati malo film unazad, znas li da je Pep Guardiola po statistici igrac koji ima najvise crveni kartona u povijesti Barcelone, era Van Gala bilo je svasta, sijeti se malo onih burazera De Bur, onog mesara holandijskog Bogardea, Abelarda :? A bogami nije ni F.Cocu bio cvijetic..Jeli dovoljno 8-)

FK Željezničar

Podrška Papetu

passa007
Kontakt:

Post Postao/la passa007 » 29 apr 2011, 01:06

Ja se ne sjecam ti nekih slicnih situacija iako sam pratio sve te utakmice.A na kraju krajeva ova rasprava nema smisla jer vam ne moze niko ubjedit ako nije onako kako realu odgovara tako da sam ja licno zadovoljan sa ovih 2:0 dovoljno za finala hehe. P.S. laku noc svima iako nekim nece biti. manet

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 29 apr 2011, 01:39

A volim sto pate....
a volim sto placu...
a volim sto muda jedu ....
a volim sto im se u Hali neko popisa...
a volim sto nas ubjedzuju...
a volim sto su to oni isti koji su nam spremali katastrofu...
a zao mi sto ova zivotinja dole uopste igra fudbal...
i nije mi zao sto pate, pate, pate slicni njemu ...
a mi uzivamo u placu i uzivamo :mrgreen:

Eto vam zivotinja FRANKOVCI pa i vi uzivajte ....

[youtube][/youtube]

AL KRAJ JE NAJBOLJI :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 29 apr 2011, 01:54

VICTOR VALDES protiv Real Madrida odigrao je 24 pasa, više od bilo kojeg igrača Real Madrida. Najbliži Valdesu bili su: Marcelo (22) i Alonso (21)!

Izvinjavam se ako je vec neko ranije napisao, ne da mi gledat ranije postove :)
Side before self

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 29 apr 2011, 02:25

mexy_whites je napisao/la:VICTOR VALDES protiv Real Madrida odigrao je 24 pasa, više od bilo kojeg igrača Real Madrida. Najbliži Valdesu bili su: Marcelo (22) i Alonso (21)!

Izvinjavam se ako je vec neko ranije napisao, ne da mi gledat ranije postove :)
:? I da to je moc Barce - Valdez, zadnja linija sa Xavijem odigra 300 tacnih pasova do 60 te minute npr.. :mrgreen:

R.Madrid je zadnjih 30 minuta odigrao sa igracem manje, znaci imao je 23 % loptu i u samo toliki procent igraci Barce su napravili cak 22 faula :?

Znaci kad god je R.Madrid imao loptu nije je mogao imati duze od 50 sekundi inace je bio faul, inace Real Madrid je napravio 18 faulova u citavoj tekmi, napomena da do 60 te minute imao je 8 samo, Barca je do 60te imala 14

Barca je imala 77 % loptu u nogama, svako 4.5 minute su pravili faul, a znas zbog cega :?

Zbog toga sto nisu imali razloga da fauliraju Valdeza, Masca, Puyola, Alvesa, Xavija...
Kazu igraci R.Madrida bili grubi, pa eto imali su cak 4 faula manje na tekmi i eto popusili su tzv epitet grube ekipe "crveni", imali su manje i loptu u nogama, zar nije logicno da oni trebaju imati vise faulova..

Kljucni trenutak tekme se desio u polju Barce tj. 60 tim kad je sudija popusio o zelio da popusi foru Alvesa 8-)
Real Madrid - Barcelona

9(3) Shots (on Goal) 11(5)
18 Fouls 22
Zadnja izmjena: Los_Blanos2, dana/u 29 apr 2011, 02:35, ukupno mijenjano 1 put.

FK Željezničar

Podrška Papetu

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 29 apr 2011, 02:35

Evo vam jos jedan primjer vasih mesara protiv monstruma Messija. Pogledaj na 3:06 kako idijot Ramos ramenom ide vanzemaljcu u glavu i ne dobija zasluzeni karton. Ali zato vam odmah blaugrana zabija gol. Messi ustaje ko da nista nije bilo. Monstrum samo ulazi da vas razvali i to mu uspjeva. Ali to (ramos)- 3:06 nije ga stid nije ni pomislio da ide na loptu. Koja muka i ocaj ... :oops:

[youtube][/youtube]

ITEKAKO STE VI CILJANO GRUBI I KAO TAKVI S RAZLOGOM ZASLUZILI EPITET GRUBE EKIPE. FUDBAL STE OSTAVILI A PRIHVATILI KUKAVICLUK I GRUBOST KAO NACIN IGRE. KRVAVIH OCIJU ZASLJEPLJENI OCAJNOM ZELJOM DA NAS SRUSITE TO NEMOZETE NIKAKO DA SHVATITE I PRIHVATITE.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 29 apr 2011, 06:52

Vazda je bilo "ko zna zna, ko ne zna udara"
To pravilo vazi jos od skolskih igralista, a po Realu se vidi da je prisutno i u profesionalnom fudbalu, mada Real razumijem, nije lahko progutati DOMINACIJU Barcelone.

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 29 apr 2011, 09:31

Jedini čija je izjava odskakala od ostalih je golman i kapiten Reala, Iker Casillas:

- "Možemo samo tiho, ugristi se za jezik i razmišljati o revansu. Bit će vrlo, vrlo teško, ali pokušat ćemo..."

Nije slučajno da je baš Iker Casillas, najdugovječniji stanovnik Realove svlačionice i čovjek koji je svjestan šta Real predstavlja u svijetu, i kako je Real došao do svojih velikih rezultata i bogate povijesti, jedini koji nije "kupio" Mourinhovu priču o sucima, koji je spustio glavu i više-manje rekao kako se Madriđani trebaju poklopiti po ušima...

Casillas je igrao sa Zidaneom, Figom i Ronaldom i zna kako to izgleda kada Real igra kako i priliči nadimku kluba – kraljevski. I Casillas zna da ono što je Mourinho pripremio za Barcelonu nije za Realov nivo, posebno ne jer Real u svojoj ekipi itekako ima španera koji bi mogli i trebali igrati lijep, ili barem napadački nogomet...

Svaka mu cast!

@leN_BarcA
Kontakt:

Post Postao/la @leN_BarcA » 29 apr 2011, 10:13

Evo ja sam novi navijač Barce, i mislim da ne postoji ekipa koja se može oduprijeti sili barsine igre. To smo vidjeli u svakoj utakmici Premiere ali i lige Prvaka gdje je FCB razvalillia svaku ekipu koja je se mogla razvaliti. Priznajem, Real ima mnogo boljih igrača od barse ALI oni nemaju stil igre koja posjeduje ova ekipa.
Uz pravo dobru taktiku i realizaciju igre real bi mogao doci do mnogo toga pa možda i do titule u PREMIERI.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.