FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
67
19%
2. Borbu za Evropu
170
47%
3. Sredinu tabele
58
16%
4. Borbu za opstanak
63
18%

Ukupno glasova: 358

Levin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin » 04 feb 2026, 20:02

LoveFootball1987 je napisao/la:
04 feb 2026, 19:49
Levin je napisao/la:
04 feb 2026, 19:42
Hvala i sretno Marine...
Ode Splitska šminka...
Čitam ove neke komentare. Nekima je bezveze igrač, nekima prosjećan a čovjeka uzima lider na tabeli značajno jače lige. :think: Ne morate baš dotle ići da opravdate transfer. Ovaj klub svakako treba da prodaje igrače. Ipak je to biznis.

Kako god... Marin je jedan od nas... i odličan igrač...

https://www.facebook.com/share/r/17ymZkeXD8/
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 04 feb 2026, 20:07

Marinu sve najbolje..
Ja sam ga zavolio,drag mi lik posto...

Ide bomba za kraj ;D

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 feb 2026, 20:07

Hvala marinu i sretno, a vi se ne sikirajte imamo opcija i trener je zadovoljan odbranom
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Zhustri
Kontakt:

Post Postao/la Zhustri » 04 feb 2026, 20:12

Pojava Karamarka na terenu je korisnija nego da neki igrač pretrči 5 km u poluvremenu. Igrač koji je vrhunski i nisam baš sretan zbog njegovog odlaska. Bilje da su mu ponudili bolju lovu da odtane.

lexluthor
Kontakt:

Post Postao/la lexluthor » 04 feb 2026, 20:15

Ferroviere1987 je napisao/la:
04 feb 2026, 18:17
muharemovicdzelo je napisao/la:
04 feb 2026, 16:33
lexluthor je napisao/la:
04 feb 2026, 14:25
Volio bih da me neko demantuje.
Sad ću ja da te demantujem. Da sumiramo šta su to trenutni uradili u nešto jače od mjesec dana. Krenimo od toga šta ih je dočekalo pri dolasku u klub:
- neisplaćena decembarska plata.
- neisplaćeni doprinosi.
- neisplaćene rate prema PU.
- nula maraka u kasi.
Osim toga dobar dio para koje su planirane u tekućoj godini su naplaćene unaprijed i potrošene. Plus su prošli digli kredit da isplate plate jer nisu imali odakle da isplate a tobože prihodi rekordni. Trebalo je to isplatiti a u kasi nula maraka. Treba još reći da su neplaćanjem doprinosa i rata PU reprogrami bili ugroženi.

Šta su još uradili:
- prodali smo Bolju. Rekli su mu da besplatno neće otići iako je dobio obećanje od prošlih da može ići besplatno ako dobije bolju ponudu od naše. Kako ima 30 godina dobro smo ga prodali. Nemam namjeru da pišem cifru.
- Turci poslali ponudu da potpišu Alića, naši su odbili jer je nama bila premala. Rečeno im je koliko moraju platiti ako ga žele odmah.
- plaćeno obeštećenje Hartbergu. Nemam namjeru da pišem cifru.
- Muharem došao besplatno iako se pričalo da plaćamo 150.000€ što nije bilo tačno. Na kraju došao samo na procente.
- Aleksa došao nije se cjenkao sekunde jedne jedine. Dobio je produženo jer čeka rođenje djeteta. Da ne pričam da niko nije čuo do potpisa.
- Blizu su da prodaju Karamarka.
- Pričali sa strašnim igračima i slali ponude od 150-200k obeštećenja i dali plate da budu najplaćeniji igrači ekipe i među najplaćenijim igračima lige. To što nisu došli je drugi par cipela. Jedan klub je odbio našu ponudu, solidnu, a igrač im neće produžiti saradnju i otići će na ljeto za dž. Eno ga sad sjedi na klupi i sa klupe počinje. Drugi otišao u ligu gdje je dobio nekoliko puta ono što smo mu nudili.
- Dobio si nekoliko skauta kod nas i u regionu. Baš na preporuku jednog od skauta je i došao Muharem. Dugogodišnji uspješni sportski radnik u BiH i šire.
- Dobićeš u junu direktora omladinskog pogona koji je špica kad je riječ o radu sa omladinskim kategorijama.
- Traje priča oko kampa i jako su blizu rješenja.
- Pojačan stručni štab. I na ljeto će ga još pojačati.

I sad pričamo sa nekoliko igrača gdje ni jednog jedinog nema u člancima i medijima a ekstra su igrači. Sa pola igrača koji su se spominjali u medijima se nije ni pričalo. A sad mogu nabrojati petoricu sa kojim se pričalo a nije ih bilo ni u medijima ni na forumima. Špic Mure što je otišao u Maribor nije ni bio opcija. Samo obično dizanje cijene. Kao i nekolicina ostalih. Bičakčić nas nije odbio i nisu u pitanju pare bile, nego dužina trajanja saradnje. On je tražio samo do ljeta ali da nema opcije produženja nego da on odluči da ima bolju situaciju ako budu pričali o još jednoj godini saradnje kad mu isteknu ta četiri mjeseca.

Menalo će skoro duplo dobiti kod kona nego što je imao u Rijeci.

Šta ćemo sa Adžemom? Šta ćemo sa igračima koji imaju enormna primanja a tehnički su višak u ekipi i sklonjeni su u stranu a niko ne raskida? Šta ćemo sa Koningsom koji ima platu nekoliko tisuća eura mjesečno a ima saradnju do ljeta iduće godine? Hoće li se neko počešati što je došao igrač a ne mogu mu se papiri riješiti a ima saradnju sa nama? Šta ćeš sa igračima koji neće raskid? Dobro su se pojednci napeli da Sanin ne uđe u klub nikako ali eto nije im uspjelo.

Toliko od mene. Odmorio sam od foruma jedan period ali gomila gluposti me natjerala da opet pišem. Ako bude još dobronamjernih i zabrinutih biću ja tu da progledaju.
Hajmo redom, malo ko nesto i znam

Sve obaveze prema poreskoj se redovno izmirivale!
-nula maraka u kasi? Ne bih rekao s obzirom da od dzabera treba da dodje jos cca 300.000 eur.
- Boljevic otisao dzaba al se odrekao bonusa za evropu,
-alic kako cujem hoce ide svakako, vidjecemo sta ce biti s njim, — karamarko ide, ako budu transparentni vidjecemo za koji iznos.

-Muharem sto je dosao upitnik, budemo vidjeli kakav je.

-Za skaute ne znam, moguce je al kako ja cujem sve ove ulazne transfere je odradio samir muratovic, to kako radi vidjeli smo dok je bio u tuzla citiju. Kao sto su prethodnici se natovarli na nizozemce ovi su na bazen iz austrije. Pojacan struxni stab??? Sa dinom iz penzije il sa cicom i gusom?? To da pricamo s nekim igracima je prica za malu djecu, isto kao sto su pricali s dzekom pa ligata napisa da to nije realno uopste. Ovo sto je doslo to je realno i to je ono sto smo ostvarili to s kim smo pricali je nevazno.
Kamp?
Direktor omladinskog? Sve to je neka bliza il dalja buducnost i dok ne bude spada u domen bajki.
Mene samo zanima zasto nisu doveli 2 kapitalca, toliko su mogli ako je prica bila na presu da ce iskljucivo dovoditi igrace koji su najbolji na svojim pozicijama.

Opet kazem, nisam uopste zlonamjeran, niko sretniji od mene ako sve bude top, ja ovde dodjem i pojedem sve sto sam posro.

Kazes menalo duplo dobio od kona, to je znaci nekih 15 k eur. Jel puno to za nekog ko je rekao da hoce sa zeljom grupnu fazu da igra?? Il misli tu grupnu fazu dohvatiti sa dva krila od koje ni jedno ne moze odigrati citavu utakmicu???

Adzem? Realno fula, evo na tom polju su doveli bar na papiru boljeg trenera. Sve ostalo je u zraku i opravdano se ljudi pitaju je li sve ovo moglo i bez investitora…

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 feb 2026, 20:17

Moze bez investitora, ali u kurcu !!!!
Nemojte mi te suplje nakon 10 godina patnje i prezivljanja
Sta ste ocekivali za mjesec da napravimo Real Madrid?
Zar vi mislite da ce zbog para sad igraci sami dolaziti?
Nastic dosao iz prve ekipe u Poljskoj, dva igraca smo doveli iz prve lige Austrije..
Kad smo doveli takve igrace?
Doveli smo one sto imaju nesto u cv i vracali ih u zivot poput Boljevica koji
Ovo je prvi put u nekih 10 godina da smo doveli igrace iz ozbiljnih liga i da su ti igraci spremni
Vidjecete sve u nastavku da ne perem, ali smijesno je govoriti da nam ne treba investitor
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 04 feb 2026, 20:29

NoDi80 je napisao/la:
04 feb 2026, 20:17
Moze bez investitora, ali u kurcu !!!!
Nemojte mi te suplje nakon 10 godina patnje i prezivljanja
Sta ste ocekivali za mjesec da napravimo Real Madrid?
Zar vi mislite da ce zbog para sad igraci sami dolaziti?
Nastic dosao iz prve ekipe u Poljskoj, dva igraca smo doveli iz prve lige Austrije..
Kad smo doveli takve igrace?
Doveli smo one sto imaju nesto u cv i vracali ih u zivot poput Boljevica
Znaci dodje investitor rasproda sve što je valjalo i sta si uradio onda s tim? Opet jovo nanovo, vrati se Sosic odigra polusezonu prodas njega. Za to ne služi investitor u nasem slučaju. Mi moramo graditi ekipu od igraca koji su trenutno dobri a ostalo nadopunjavati.
Ako mi sad nemamo para sta ce biti ako ne odemo u evropu. Manite se šupljiranja u prazno.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 04 feb 2026, 20:32

Ono sto znam je da smo se itekako vratili na trziste, sto nam je veliki plus, a cini mi se da radimo pametno.

Za Sosica smo istrpili ponude ljetos, znamo da mogu biti vise, a i da on moze bolje.

Karamarko jaka pojava, dosao kao fino pojacanje, ispostovao, nista spektakularno, cini mi se bas ono kako je i ocekivano, neko je napisao malo iznad prosjeka, slazem se. I naravno dosao besplatno otisao uz odstetu.

Bolja u godinama sve cesce izvan terena, cudi me da smo uspjeli ikakve pare uzeti, extra.

Sto znam, bilo je jos ponuda za nase igrace, ali ne zurimo, ne prodajemo prvom zainteresiranom, pojacavamo ugovore bitnim igracima da ostanu.

Sve u svemu fino.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 feb 2026, 20:35

GavranBeli je napisao/la:
04 feb 2026, 20:29

Znaci dodje investitor rasproda sve što je valjalo i sta si uradio onda s tim? Opet jovo nanovo, vrati se Sosic odigra polusezonu prodas njega. Za to ne služi investitor u nasem slučaju. Mi moramo graditi ekipu od igraca koji su trenutno dobri a ostalo nadopunjavati.
Ako mi sad nemamo para sta ce biti ako ne odemo u evropu. Manite se šupljiranja u prazno.

Sta sad ne valja?
Osmanovic bolji igrac sa loptom nego Karamarko i zato su ga prodali, jer trener vjeruje i ostalim igracima
Karamarko je lider, fajter kojeg svi vole da se razumijemo i sretno mu
Mora se prodavati da se vrati transfer reputacija kluba Karamarko kad se pokaze tamo ljudi ce sami dolaziti da kupuju u Zelji
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 04 feb 2026, 20:39

Karamarko hvala i vozdra. Moze se naci i bolji stoper. Koliko ga raja gotivi zatvarala je oci na njegove greske. S loptom uzasan ne sjecam se da je ijednu dugu loptu poslao tacno, kad krene da je zategne znas da od nje nema nista. Na kraju krajeva trener se pita.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 04 feb 2026, 20:39

Čuj povratak na tržište, kao otišli negdje sa tržišta pa eto sad se vratili. Ako je povratak na tržište prodaja najboljih igrača po cijeni jednog dobrog lovačkog kera onda svaka čast

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 04 feb 2026, 20:44

Nisam nikada shvatao igrace koji se prodaju na polusezoni,a pri tome su standardni u klubu. Karamarka mi nije previse zao,imao je on svojoh bubica.

seha77
Kontakt:

Post Postao/la seha77 » 04 feb 2026, 20:45

perodeformero je napisao/la:
04 feb 2026, 20:39
Čuj povratak na tržište, kao otišli negdje sa tržišta pa eto sad se vratili. Ako je povratak na tržište prodaja najboljih igrača po cijeni jednog dobrog lovačkog kera onda svaka čast
kojih najboljih igraca???
Bolja nije ni imao zacementiranu poziciju u prvih 11, vecinom je klupa bio
Dan ako ti je medju glavnim igracima svaka cast onda
Karamarko se i jedini moze nazvati glavnim igracem mada su i njegove igre toplo-hladno

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 04 feb 2026, 20:47

Koji bijednik da se nazivas navijacem zelje a njegove igrace usporedjujes sa kerovima

koji si jad i cemer al neka samo ce ti zuc biti sve jaci i jaci :kafa:

KrajinaTm87
Kontakt:

Post Postao/la KrajinaTm87 » 04 feb 2026, 20:48

Ovo znaci samo jedno da je drugi stoper vec dogovoren i da dolazi jer nema sanse da bi tek tako pustili najboljeg na toj poziciji

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 04 feb 2026, 20:51

NoDi80 je napisao/la:
04 feb 2026, 20:35
GavranBeli je napisao/la:
04 feb 2026, 20:29

Sta sad ne valja?
Osmanovic bolji igrac sa loptom nego Karamarko i zato su ga prodali, jer trener vjeruje i ostalim igracima
Karamarko je lider, fajter kojeg svi vole da se razumijemo i sretno mu
Mora se prodavati da se vrati transfer reputacija kluba Karamarko kad se pokaze tamo ljudi ce sami dolaziti da kupuju u Zelji
Kao prvo Marin ima kontinutet za ekipu. Puno znači kad imas duze stoperski par. Treće da je tako prodali bi Osmanovica a ne Marina. Tako da to nema veze s mozgom.
Investitor kad je ulazio znao je kakvo je stanje u klubu. Ako si prihvatio dugove zato si ti tu da to platiš, i isto tako da platiš igraca da napraviš ekipu da izboris evropu. A tebi sad Krpic Sukilovic i Radovac ostaju. Nema potrebe braniti nesto sto se ne može odbraniti jer to su činjenice. Isto tako niko ne kaže da neće biti bolje al trenutno lose i tanko.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 feb 2026, 20:52

Ma vidi gavrane odu Messi i Neymar iz Psg, pa Psg osvoji ligu prvaka bez njih
Bitan je tim koji fukcionise i zato je zrinjski najjaci godinama, jer igra tim i koga god da ubace oni isto igraju

I da se razumijemo ne vrti se svijet oko prvog tima djeca vise ne placaju clanarine
Eto koliko smo mi neobiljan klub bili kad djeca placaju clanarine

Preformero kakvo trziste brate pancevo proda igraca od 17 godina za 4 miliona eura, Buducnodt podgorica prodaje igrace u prvi tim Juventusa
Treba dugo naraditi ovaj nerad u posljednjih 10 godina, bilo je dobrih stvari, ali nedovoljno i jos puno je posla pred nama
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 feb 2026, 20:57, ukupno mijenjano 1 put.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 04 feb 2026, 20:56

TefalTava je napisao/la:
04 feb 2026, 20:47
Koji bijednik da se nazivas navijacem zelje a njegove igrace usporedjujes sa kerovima

koji si jad i cemer al neka samo ce ti zuc biti sve jaci i jaci :kafa:
Upoređujem cijenu, ti igrači trebaju da služe da bi djeca uz njih rasla i onda njih unovčiti, ali nema veze evo valjda ovi novi stručnjaci znaju bolje, ako Mirvić odluči da ide za marku klub tu ne može ništa

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 04 feb 2026, 20:57

NoDi80 je napisao/la:
04 feb 2026, 20:52
Ma vidi gavrane odu Messi i Neymar iz Psg, pa Psg osvoji ligu prvaka bez njih

I da se razumijemo ne vrti se svijet oko prvog tima djeca vise ne placaju clanarine
Eto koliko smo mi neobiljan klub bili kad djeca placaju clanarine
Odu oni iz Psga nakon četiri pet godina

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 feb 2026, 21:05

Formira se i zenski tim Zeljeznicara koji ce teziti da osvaja trofeje i igra Europu
Jug se gradi, pitanje kampa se rijesava, radi se na trenerima, skautima, igracima, djeca vise ne placaju clanarine, uskoro pocinju radovi na fasadi i sve to kosta braco moja mila
Doveli smo trenera koji je prvak Srbije i Slovenije, doveli smo cetiri spremna igraca i to nije kraj
Opustite se tek je mjesec prosao od ulaska strateskog partnera
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 feb 2026, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.