KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Tramvaji29877
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Tramvaji29877 » 05 feb 2026, 00:09

Dosad najjača teorija zavjere, da ce Murcia i Rostock dogovoriti.

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 05 feb 2026, 00:12

CAZIN je napisao/la:
05 feb 2026, 00:00
Amirutah1988 je napisao/la:
04 feb 2026, 23:10
CAZIN je napisao/la:
04 feb 2026, 22:49
Jedina kombinacija u kojoj Rostock ispada a prolaze Mađari je ta da Murcia odigra maksimalno i pobjedi Rostock 4 dana prije igraju protiv Breogana a 3 dana poslije igraju protiv San Pabla (obje ekipe za koje je Atara igrao u Španiji :D ). Kad sam vidio da su u drugom kolu došli u Sarajevo bez dvije zvijezde imam osjećaj da će barem jednog glavnog igrača odmoriti (ako ne i oba).

Rostock pobjedom ide dalje i to je njima jedino u igri, osim da oni i Mađari izgube u što sumnjam. Sve će biti jasnije kad se završi utakmica između Szombathelia i Sopota koja se igra sljedeće srijede u 18 časova dok Rostock protiv Murcie počinje u 19 časova a mi protiv Reggiane u 19:30. Tako da bi potencijalnog protivnika mogli znati već na poluvremenu. Treba ići sada do kraja i probati dobiti Iliriju i Reggianu u Zetri uz nadam se dobro popunjenu dvoranu gdje karta od utakmice protiv Ilirije vrijedi i za Reggianu. Proslaviti plasman u Top 8 ABA lige i u Top 16 EuropeCupa u dobro popunjenoj dvorani da bude dokaz da se vraća košarka u Sarajevo :bih: :ljepota:

Pošto se 1/4 finala igra na dvije utakmice (jedna kući i jedna u gostima) vjerujem ako dobijemo Mađare da možemo ići na dvije pobjede i da bi morali. Ako bi igrali protiv Rostocka mislim da bi isto trebali ići na dvije pobjede. Ako budemo igrali protiv Murcie ući u ta dva meča kao autsajderi, nadam se da idemo na drugog iz te grupe pa da se sa Murciom potučemo u finalu :mrgreen:
Nema sanse da Bosna pobjedi Rostock u obje utakmice,to odma da ti kazem,s obzirom na to kako Bosna igra u gostima.
Sta je veceras bilo Rostocku da izgubi od madarske ekipe ne znam,ali to je velika senzacija.
Veliki ce se sigurno međusobno dogovoriti između sebe,tako da ja ocekujem pobjedu švaba i duel protiv Bosne.
Svakako da je pobjeda Szombathelia iznenađenje ali ne treba dizati Rostock u nebesa da se ne treba ići na pobjedu na njihovom parketu. Moram te napomenuti da je taj Rostock izgubio u prošlom kolu od ekipe Sopota koji je na granici za playoff u Poljskoj ligi. Iznenađenje je da se jednom izgubi od slabije ekipe ali realno govoreći da Bosna nema šanse pobjediti ekipu koja je izgubila od prosječnih ekipa Poljske i Mađarske lige je po meni suludo.

Od trenutnih ekipa Bosna se može potući sa svima osim sa Murciom, Bilba-om i PAOK-om. Sa Reggianom smo tu negdje, nemoj samo reći da su nas rasuli u Italiji gdje su naši igrači došli umorni jer su 2 dana prije odigrali veoma tešku utakmicu protiv jake EL ekipe u Beogradu te putovali od Beograda do Reggio Emilie sigurno više od 15 sati putovanja u autobusu. Sa ekipama Peristeri i Petkimsport možemo igrati i imali bi dobre šanse protiv njih.

Dakle najkvalitetnije ekipe su Murcia, PAOK i Bilbao ali mislim da Murcia prednjači dosta kao najkvalitetnija ekipa.
Ma nema bratu pomoći, sve sto moze gleda negativno.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 05 feb 2026, 00:19

Tramvaji29877 je napisao/la:
05 feb 2026, 00:12
CAZIN je napisao/la:
Amirutah1988 je napisao/la:
04 feb 2026, 23:10

Nema sanse da Bosna pobjedi Rostock u obje utakmice,to odma da ti kazem,s obzirom na to kako Bosna igra u gostima.
Sta je veceras bilo Rostocku da izgubi od madarske ekipe ne znam,ali to je velika senzacija.
Veliki ce se sigurno međusobno dogovoriti između sebe,tako da ja ocekujem pobjedu švaba i duel protiv Bosne.
Svakako da je pobjeda Szombathelia iznenađenje ali ne treba dizati Rostock u nebesa da se ne treba ići na pobjedu na njihovom parketu. Moram te napomenuti da je taj Rostock izgubio u prošlom kolu od ekipe Sopota koji je na granici za playoff u Poljskoj ligi. Iznenađenje je da se jednom izgubi od slabije ekipe ali realno govoreći da Bosna nema šanse pobjediti ekipu koja je izgubila od prosječnih ekipa Poljske i Mađarske lige je po meni suludo.

Od trenutnih ekipa Bosna se može potući sa svima osim sa Murciom, Bilba-om i PAOK-om. Sa Reggianom smo tu negdje, nemoj samo reći da su nas rasuli u Italiji gdje su naši igrači došli umorni jer su 2 dana prije odigrali veoma tešku utakmicu protiv jake EL ekipe u Beogradu te putovali od Beograda do Reggio Emilie sigurno više od 15 sati putovanja u autobusu. Sa ekipama Peristeri i Petkimsport možemo igrati i imali bi dobre šanse protiv njih.

Dakle najkvalitetnije ekipe su Murcia, PAOK i Bilbao ali mislim da Murcia prednjači dosta kao najkvalitetnija ekipa.
Razumijem ga, želi biti realan pa malo pretjera tako što precjeni protivnike (potencijalne). Jedino što se slažem sa njim je sreća što kad smo igrali protiv Spartaka nije igrao Cerovina te u revanšu Nikolić i slobodna bacanja Spartaka kad se igralo u Sarajevu gdje su imali 8/19 :crazy:

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 05 feb 2026, 00:20

LloriS je napisao/la:
23 jan 2026, 01:38
Vidim svi pisete da je Murcia vec protivnik u 1/4, sacekajmo Regianu da vidimo kako ce proci u Rumuniji, ako se okliznu Bosna bi sa dvije pobjede isla na Rostock
Samo da se citiram, blizu smo da izbjegnemo Murciu u 1/4 😁😁
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 05 feb 2026, 00:33

CAZIN je napisao/la:
05 feb 2026, 00:19
CAZIN je napisao/la:

Razumijem ga, želi biti realan pa malo pretjera tako što precjeni protivnike (potencijalne). Jedino što se slažem sa njim je sreća što kad smo igrali protiv Spartaka nije igrao Cerovina te u revanšu Nikolić i slobodna bacanja Spartaka kad se igralo u Sarajevu gdje su imali 8/19 :crazy:
Pa dobro ali ne može sve biti sreca, gdje ćemo završiti s takvim razmišljanjem, da se svaki dobar rezultat obezvrjeđuje , i da su svi drugi zaslužni, osim igraca Bosne.

Haman ispada da je ovo sve rezultat srecnih okolnosti, i da su protivnici losi ili da su nisu imali svoj dan, ili da nisu bili kompletni, ili kao za Megu sto je pisao kad smo igrali i vodili puno razlike, da se cudi kako je takva ekipa uopće u ligi.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 05 feb 2026, 00:48

05 feb 2026, 00:33
CAZIN je napisao/la:

Pa dobro ali ne može sve biti sreca, gdje ćemo završiti s takvim razmišljanjem, da se svaki dobar rezultat obezvrjeđuje , i da su svi drugi zaslužni, osim igraca Bosne.

Haman ispada da je ovo sve rezultat srecnih okolnosti, i da su protivnici losi ili da su nisu imali svoj dan, ili da nisu bili kompletni, ili kao za Megu sto je pisao kad smo igrali i vodili puno razlike, da se cudi kako je takva ekipa uopće u ligi.
Isto tako možemo reći da nama nije bio dan protiv Reggiane ali ne treba se izvlačiti. Svakome se desi loš dan. Dobro je jer kad ima ovakvih znamo da smo na dobrom putu.

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 05 feb 2026, 00:58

CAZIN je napisao/la:
05 feb 2026, 00:48
05 feb 2026, 00:33
CAZIN je napisao/la:

Isto tako možemo reći da nama nije bio dan protiv Reggiane ali ne treba se izvlačiti. Svakome se desi loš dan. Dobro je jer kad ima ovakvih znamo da smo na dobrom putu.
Ma naravno, desavaju se povrede, lose utakmice, naporan ritam utakmica, a i pored toga nismo ni Budućnost ili Cedevita pa da tek tako možemo u kontinuitetu igrati dobro protiv jakih ekipa, pogotovo u gostima.

I naravno biti oprezan je svakako normalno i nema nista pogrešno u tom načinu razmišljanja.

Ali vec pisati teorije zavjere, ili baviti se sta bi bilo kad bi bilo, i konstantno se vraćati na to da mi ne bi dobili Oradeu u gostima da njima nisu falili neki igrači, je već za mene besmisleno.

U svakom slučaju Bosna igra fenomenalno, a ako jos Sheppard bude dobar onda mislim da imamo cak i sansu za top 6 u drugoj fazi aba lige.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 05 feb 2026, 06:38

U fiba eurocupu od 1/4 finala nisu potrebne iskljucivo dvije pobjede nad protivnikom da bi prosao dalje, dovoljno je jedan mec pobijediti vise razlike nego sto drugi izgubis.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 05 feb 2026, 07:03

PeppermintSA je napisao/la:
04 feb 2026, 22:06
svrakino1921 je napisao/la:
04 feb 2026, 21:31

Poštujem
Ti govoriš da stručne strane
Pa pretpostavljam da je lakše sa Mađarima

Ja govorim o Državi Njemačkoj
Bolje s njima pa i ispasti al znaš gdje si igrao i gdje si bio
jebla te njemačka, čuj znaš gdje si bio. :roll: :roll:
U pravo tako
Odeš u Mađarsku izgubiš od njih
Gdje si bio u cetvrtfinalu - u Mađarskoj

Ideš u Deutschland
Hajd ga znaj kako ce bit iduće sezone
Jel ostaje gosp.Barbarić
Jel pada trojka u KS u oktobru

Treba uživati u trenutku ovom i izvuc sve najbolje i najljepše iz ove sezone

To sam htio rezonovati

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 05 feb 2026, 07:26

JohnCleese je napisao/la:
05 feb 2026, 06:38
U fiba eurocupu od 1/4 finala nisu potrebne iskljucivo dvije pobjede nad protivnikom da bi prosao dalje, dovoljno je jedan mec pobijediti vise razlike nego sto drugi izgubis.
Znam ali kažem da ne vidim zašto mi ako bi igrali protiv Rostocka ne vi išli da pobjedimo obje utakmice jer ekipa sigurno ima kvalitet za to.

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 05 feb 2026, 07:35

CAZIN je napisao/la:
05 feb 2026, 07:26
Znam ali kažem da ne vidim zašto mi ako bi igrali protiv Rostocka ne vi išli da pobjedimo obje utakmice jer ekipa sigurno ima kvalitet za to.
Gledao sam ih sinoć(lijepi You Tube), ni jedni ni drugi me nisu impresionirali, sa dobrim pristupom trebamo ih u obje uzeti.
U obje utakmice treba ići na pobijedu, jer ako kreneš sa razmišljanjem da ideš da budeš poražen, ide potop, a gleda se koš razlika. :kafa:
No prije toga treba pobijediti italijane.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 05 feb 2026, 07:46

Bosna je slabija i od rumuna, a tek od talijana iz ove nase grupe.
Tu mislim organizaciono, igracki, budzetom.....drugi par opanaka je sto Bosna od postavljanja Pasalica igra konstanto blizu svojih gornjih limita pa pravi ekstra rezultate sto je odlicno naravno.
Ne treba se navikavati da je sve ovo u posljednja dva i po mjeseca bas normalno a jos manje zanositi se i ocekivati nerealne stvari u blizoj buducnosti
Probati nastaviti ovako, uzivati u sezoni, sto manje autobus putovanja i bez povreda ako moze :)
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 05 feb 2026, 08:40

Jel nama dovoljna bilo kakva pobjeda protiv Regiane za prvo mjesto? Zar nije tako da ih moramo dobit sa više razlike nego sto su oni nas u italiji?? Kako to?
Haris

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 05 feb 2026, 08:43

amkeivke je napisao/la:
05 feb 2026, 08:40
Jel nama dovoljna bilo kakva pobjeda protiv Regiane za prvo mjesto? Zar nije tako da ih moramo dobit sa više razlike nego sto su oni nas u italiji?? Kako to?
Imat ce 2 poraza, a mi samo 1.
To je ta razlika.

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 05 feb 2026, 08:44

LloriS je napisao/la:
05 feb 2026, 00:20
LloriS je napisao/la:
Vidim svi pisete da je Murcia vec protivnik u 1/4, sacekajmo Regianu da vidimo kako ce proci u Rumuniji, ako se okliznu Bosna bi sa dvije pobjede isla na Rostock
blizu znaci dobiti reggianu kuci? mislim da je 50-50

Student94
Kontakt:

Post Postao/la Student94 » 05 feb 2026, 08:56

Rostock hahahahah pa mi smo favoriti protiv njih kakva njemacka liga o cemu vi pricate. Samo da izbjegnemo Spance ostali su svi fair game, dizete PAOK gledao sam ih ove sezone oni su u rangu nas i Igokee. Regine isto nista specijalno uhvatili nas na teskom gostovanju namucio bi nas i Orlovik pod tim uslovima.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 feb 2026, 09:06

DjaniTarik je napisao/la:
05 feb 2026, 08:44
LloriS je napisao/la:
05 feb 2026, 00:20
LloriS je napisao/la:
blizu znaci dobiti reggianu kuci? mislim da je 50-50
Tu Mursiju smo razguzili kući, red je i Ređijana da se napraši.
Koševo Zapad

adicrnac
Kontakt:

Post Postao/la adicrnac » 05 feb 2026, 09:31

Rostock podsjeca na utakmice s Albom '07 i '08, kako je samo dobro imati opet kosarku u gradu. Bas je dobar bio momenat protiv Albe kad ih je Lens razmontirao s ekipom, a krcata Skenderija grmi "Alba Berlin aufwiedersehen".

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 05 feb 2026, 09:40

Jadnimi je napisao/la:
05 feb 2026, 07:35
CAZIN je napisao/la:
Gledao sam ih sinoć(lijepi You Tube), ni jedni ni drugi me nisu impresionirali, sa dobrim pristupom trebamo ih u obje uzeti.
U obje utakmice treba ići na pobijedu, jer ako kreneš sa razmišljanjem da ideš da budeš poražen, ide potop, a gleda se koš razlika. :kafa:
Potpis!

Samo me strah kada krenu jače utakmice, ABA liga Top 8 gdje se mi realno od 8 utakmica možemo u 3 nadati nekoj pobjedi, i krenu porazi a bit će ih da narod prestane biti zainteresovan.

Bejker
Kontakt:

Post Postao/la Bejker » 05 feb 2026, 09:54

CAZIN je napisao/la:
05 feb 2026, 09:40
Jadnimi je napisao/la:
05 feb 2026, 07:35
CAZIN je napisao/la:

Potpis!

Samo me strah kada krenu jače utakmice, ABA liga Top 8 gdje se mi realno od 8 utakmica možemo u 3 nadati nekoj pobjedi, i krenu porazi a bit će ih da narod prestane biti zainteresovan.
Mislim da je raja svjesna da je top8 i 1/4 finale europa cupa samo po sebi ogroman uspjeh u prvoj sezoni povratka u evropu i u ABA prvu. S kim god sam pricao rekli su da su momci premasili ocekivanja. Golemo, treba samo zadrzati kontinuitet, imati konzistenciju prvenstveno ucesca i laktanja za play off. Golemo.
Roy Keane mentality.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: MSOZ101 i 8 gostiju.