Kad vi planirate u prvenstvu pobijediti?Sarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 10:56Kad upišete prvu pobjedu u 2026 onda se mozemo prepucavati ovako nije zanimljivo![]()
Premijer liga BiH - aktuelno
- SilaMoc1946
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Sarajevo ljubavi moja 1946
Zato ste mu poslali ponudu.Sarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 11:28Luka Menalo: Sindrom igrača koji je ostao u "čekaonici"
Moj stav prema fudbalu postoji jedna specifična, za karijeru pogubna zona a to je ona u kojoj si previše dobar za prosjek, a nedovoljno konkretan za vrh. Luka Menalo je školski primjer te zone. Iako mu niko ne može osporiti tehničku pismenost i povremeni bljesak, surova realnost terena govori da je Menalo ostao zarobljen u statusu drugorazrednog krila koje blista samo tamo gdje je otpor minimalan.
Dominacija ali samo plitkoj vodi
Menalo je kralj malih terena. U ligama poput slovenačke ili bosanskohercegovačke, on izgleda kao svjetska klasa. Međutim, čim se nivo podigne, čim dueli postanu čvršći, a taktičke zamke dublje, Menalo nestaje. On je igrač koji profitira na sporom ritmu i lošim odbranama; u modernom, agresivnom fudbalu, on je samo putnik namjernik koji ne pravi razliku.
potrčko a ne nosilac je dokaz,
njegov boravak u zagrebačkom Dinamu najbolje je ogledalo njegove karijere. Dok su se oko njega smjenjivali igrači koji su pravili milionske transfere, Menalo je ostao vječita rezerva s klupe ili materijal za pozajmice. Klubovi poput Dinama ne griješe u procjeni da je posjedovao taj ekstra kvalitet, ne bi ga godinama slali po regionalnim destinacijama da traži formu.
Fudbal bez konkretnog pečata za
Moderni fudbal ne trpi krila koja su onako u svemu. Menalo nije dovoljno brz da bude klasični sprinter, niti dovoljno fizički snažan da zadrži loptu pod pritiskom, a njegov centaršut i završnica su previše nekonstantni za ozbiljne evropske kriterije. On igra fudbal koji je lijep za oko dok se ne pogleda semafor i statistika a tamo, u ključnim utakmicama, obično stoji nula.
Reprezentativni limit čak i u trenucima kada je reprezentacija BiH bila u očajnom stanju i tražila bilo kakvu svježu krv, Menalo nije uspio postati nezamjenjiv. Njegovi nastupi su često bili svedeni na trčanje u prazno, bez konkretnog uticaja na rezultat. On je igrač koji će popuniti broj na terenu, ali nikada neće biti taj koji će preokrenuti utakmicu protiv ozbiljnog protivnika.
Luka Menalo je klasičan produkt prevelikih očekivanja koja nisu utemeljena u surovom profesionalizmu. On je drugorazredni igrač jer je izabrao liniju manjeg otpora – dominaciju u osrednjim sredinama umjesto mukotrpne borbe za status u evropskoj eliti. On je fudbaler koji ima talenat za aplauz, ali ne i karakter za velika djela.
I na kraju svijeta, tebe bodriti.
-
Sarajevskigigant1921
- Kontakt:
Kako sportbezcenture saznaje: Trener FK Sarajevo Mario Cvitanović prijavio je ekipu i stručni stab za takmičenje skokovi u bazen. Takmičenje se održava 1-8. marta. Haj na hajr da bar ovdje pobjedite u 2026 

Šta je ovo, jbt? Ko okoti ovo?
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
-
rimljanin90
- Kontakt:
Ima li gdje spisak kartoniranih igraca koji propustaju ovo kolo?
-
Sarajevskigigant1921
- Kontakt:
Renan Oliveira – ne igra zbog akumuliranih žutih kartona.rimljanin90 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 13:41Ima li gdje spisak kartoniranih igraca koji propustaju ovo kolo?
Mohamed Gorzi – suspendovan zbog kartona.
-
Sarajevskigigant1921
- Kontakt:
U Rudaru niko ne propušta utakmicu zbog kartona,jer je maestralni Gigović sve kartonirao predzadnje kolo protiv Doboja,pa su svi igrači očistili kartone u zadnjem jesenjem kolu.rimljanin90 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 13:41Ima li gdje spisak kartoniranih igraca koji propustaju ovo kolo?
-
primussucks
- Kontakt:
Nije bio opsajd protiv Širokog ...
- Bersaga
- Kontakt:
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
Ja bi vas opet zamolio da se ne spustate na ovaj nivo. Decko je bolestan i to je svima jasno. U pp ti mogu napisati i o kome se radi.
Radije preskoci brate !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Navijači kontaminirane zone do neki dan psovali Markale, sad pišu ne zaboravi Markale. Valjda došli pameti.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Veoma zlonamjeran i bezobrazan post.
A i ovo kontaminirani dolazi grada koji se istice kao svjetski lider u zagađenju
Srce, čast i ponos!
Zlonamjeran i bezobrazan naravno. Nikad ništa od vas lijepo čuo nisam.
Što se drugog dijela tiče, ta zagađenost je 15-20 dana. A u Zenici kad otvoriš prozor na naplatnim kućicama, nije bitno godišnje doba, štipa i za oči i za nos.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Ovom bolesnom djetetu neko treba pomoći.
Mrzim bojac, četnike, lišticu i ustaše 🥰
Nisi nista lijepo cuo jer ne ocito ne zelis da cujes.mnon46 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 15:12Zlonamjeran i bezobrazan naravno. Nikad ništa od vas lijepo čuo nisam.
Što se drugog dijela tiče, ta zagađenost je 15-20 dana. A u Zenici kad otvoriš prozor na naplatnim kućicama, nije bitno godišnje doba, štipa i za oči i za nos.
A ta zagađenost ocigledno ostavi traga za citavu godinu, iz svega sto si naveo djelujes poprilicno kontaminirano
Srce, čast i ponos!
Ne sultane, nego nemaš šta lijepo čuti od ljudi iz Zenice. Samo mržnju.Venom je napisao/la: ↑05 feb 2026, 15:20Nisi nista lijepo cuo jer ne ocito ne zelis da cujes.
A ta zagađenost ocigledno ostavi traga za citavu godinu, iz svega sto si naveo djelujes poprilicno kontaminirano
Evo za 24 sata napokon pocinje najzanimljivija liga na kugli zemaljskoj .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Vidis, kazem ja umobolno celjade. Samo grijeha zaraditi zbog njega. Neka te DilBereSarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 15:16Pitari nemaju pravo glasa sta ti je njihov psiholog je to naredio da urade.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Trenutno korisnika/ca: StarmoCity i 6 gostiju.