Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DamirT
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la DamirT » 05 feb 2026, 10:51

edvaE2 je napisao/la:
05 feb 2026, 10:27
Vjerovatno se mnogi neće složiti, ali meni je iskreno žao što će mu uzeti tu lucidnost i staviti ga u kalup. Kerimu to očigledno ne rade i ima tu slobodu, a Esmira školuju na potpuno suprotan način. Prijašnji fudbal je imao taj vic, tu tzv. "romantiku" i bio je mnogo zabavniji. Esmir je podsjećao na te igrače, a oni mu izgleda brže bolje žele izbaciti to iz glave. Šteta.

EDIT: Ovo što nisu s njim slavili mi je jako čudno. Nešto ima iza toga.
Ma nece to ni uraditi Alajbegovicu u Salzburgu koji je fakticki razvojni klub. Kad ode u neki drugi klub, to cak i ocekujem. Mada je najbitnije da obojica igraju, svakako znamo da su u reprezentaciji medju najboljim.

Eto govorili smo prije Rumunije da Bajraktarevica sputavaju u PSV-u sa onom njegovom lucidnoscu, pa bude najbolji protiv Rumuna. Necemo svakako ocekivati istu igru u PSV-u i reprezentaciji. Tamo imaju bolji od njega na njegovim pozicijama, a u reprezentaciji nema.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 05 feb 2026, 11:03

U reprezentaciji će uvijek imati više slobode.
I on i Kerim nam donose taj pozitivni nered u zadnjoj trećini terena i tako treba ostati. Protivnici se teško nose s takvim igračima jer su nepredvidivi.

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 05 feb 2026, 11:05

Ma nece on ostati bez tog urodjenog driblinga, mlad je on decko jos mora se malo silom na njega on bi se sad samo igro, al je fazon sa tim njegovim vicom da je to momenat inspiracije njemu neocekivan a kamoli saigracima, a ovi holandjani igraju kao tim, tako se krecu trener hoce da ima tu ideju a ne individualna rjesenja

Ja da me svezes ne bih mogao vise od ove jedne utakmice PSV gledati da mi ne znam ko igra. To je tipicni hloandski hladni autisticni pogled na svijet, de jednostavno de efikasno zajebi visak, pa oni se ni radovati ne znaju, sumnjam da ima neki duboki razlog osim tog

Esmir sad vidno prati sta tim radi kako formacija izgleda gdje je ko koga moze uposliti, i nije bas da mu je tehnika zabranjena, svako njegovo dodavanje je bilo ko rukom, a to ne bi moglo bez tog njegovog osjecaja, onda ubacivanja u peterac lopte ko dronovi, kako niko ne dade gola na ona dodavanja nije mi jasno, al to ti je ta standardizacija da svi idu sto jednostavnije pa i ne vidis ko zna lopte a ko ne zna tu

On na ovu disciplinu kad stavi jos svoju lucidnost bice daleko daleko vazniji igrac i za nas i vrijedniji na marketu, i kad predje u kakav tim na jug evrope dje se ima strasti i njemu ce svanuti a doce i radovanja po nasem ukusu

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 05 feb 2026, 11:09

PS ona dvojica marokanaca sto udjose na kraju pa pocese driblati finte prodavat nece jos dugo odigrati kod ovog trenera svih 90 min

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 05 feb 2026, 11:23

Da pokušam uprostiti, mislim da će mu svaki trener reći: ako imaš slobodnog igrača kojem loptu možeš dati u for, uradi to i nemoj driblati, sigurnije je.

Međutim, dribling ako prođe, izaći ćeš u napad sa 2 igrača umjesto sa jednim, dok ako dribling ne prođe, rizikuješ kontru, ali u svakom slučaju gubiš loptu. Eh, mišljenja sam da u tom smislu treneri danas gledaju na fudbal da je bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Mnogo više se danas gleda da je ekipa stabilna, kompaktna, nego da daju go više. Možda je izuzetak trenutna igra Barcelone. Oni i daju i primaju, ali igrači imaju ogromnu slobodu. Kad pogledaš, odbrana im pola utakmice bude na sredini terena što jeste rizik, ali i više opcija za napad. Takav fudbal je puno atraktivniji za gledati.

Ja se ipak nadam da ste svi vi u pravu i da će mu ostati tog njegovog dara kojeg ima, odnosno da će se vidjeti/koristiti u igri.

UtdBiH21
Kontakt:

Post Postao/la UtdBiH21 » 05 feb 2026, 11:31

Coolpanda24 je napisao/la:
05 feb 2026, 09:21
Evo još nekih izjava trenera i Esmira od sinoć:
“U fudbalskoj mašini kakva mi želimo biti, on mora ići u korak s nama, kako u presingu, tako i u defanzivnom dijelu. Ali i u donošenju odluka: kada ide u dribling, a kada igra na posjed lopte - to mora biti dovedeno do savršenstva. On je u procesu prelaska iz omladinskog u zrelog, odraslog igrača. Zadovoljan sam tim razvojem“, rekao je trener na konferenciji za medije nakon utakmice.

“Svidio mi se i protiv Feyenoorda, tamo je također odigrao vrlo dobro. On je, zajedno s Paulom Wannerom, jedan od mlađih momaka i takvima treba dati vrijeme. Nikad ne znaš kada će se ‘klik’ zaista desiti. Sada je odigrao dvije dobre utakmice, ali to naravno nije dovoljno. Ja želim da igra stabilno tokom cijele sezone. Ipak, jako sam zadovoljan što je u dvije utakmice od po devedeset minuta pokazao da razumije šta tražim od njega.“
Esmir:
“Nakon pauze sam želio postići i treći gol i tako doći do svog prvog hat-tricka. Prišao sam i pitao Schoutena da li mogu ja izvesti penal, rekao mi je ‘naravno, samo naprijed’. To mi još nije pošlo za rukom u profesionalnoj karijeri i šteta je što sam večeras propustio tu priliku, ali jednom će se sigurno desiti. Ne želim se previše opterećivati time. Idemo dalje“, rekao je Bajraktarević o promašenom penalu.

“Zadovoljan sam svojim razvojem i minutama koje sada redovno dobijam“, rekao je. “Trener je sa mnom razgovarao o mojoj igri i o tome da ona mora biti produktivnija i zrelija. Na tome predano radim. Želim više zabijati i dijeliti asistencije. U protekloj godini sam se u potpunosti prilagodio PSV-u. Mislim da je to bila najvažnija promjena. Sada želim biti odlučujući igrač.
Mnogo mi pomaže Ivan. Bosanski jezik je jako sličan hrvatskom, tako da mogu lako razgovarati sa njim. Mnogo učim od njega i Ivan mi pomaže savjetima. Djelimično zahvaljujući njemu osjećam se kao kod kuće u Eindhovenu. Ivan je zabavan tip s nevjerovatno mnogo energije. On je u karijeri postigao toliko toga tako da je dobro imati ga pored sebe.”
Ma nije moguce da mu se svidio i protiv fejnorda ovdje strucnjaci pisali da je los , da ga saigraci ignorisu , da je najlosije ocjenjen , da ne dribla i ne puca kad dobije loptu valjda oni bolje znaju od trenera :D

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 05 feb 2026, 11:55

Haha normalno da mu nece “usmrtiti” dribling ni sposobnost da prodje igraca poenta je da od njega naprave igraca koji zna kada da koristi dribling a kada da igra jednostavnije. Kako bi bio produktivniji kroz asistencije i golove. Nema velike koristi od toga da nekoga predribla ili provuce kroz noge ako iz toga ne nastane opasnost po gol visak igraca ili prava prilika za ekipu itd.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 05 feb 2026, 12:15

edvaE2 je napisao/la:
05 feb 2026, 11:23
Da pokušam uprostiti, mislim da će mu svaki trener reći: ako imaš slobodnog igrača kojem loptu možeš dati u for, uradi to i nemoj driblati, sigurnije je.

Međutim, dribling ako prođe, izaći ćeš u napad sa 2 igrača umjesto sa jednim, dok ako dribling ne prođe, rizikuješ kontru, ali u svakom slučaju gubiš loptu. Eh, mišljenja sam da u tom smislu treneri danas gledaju na fudbal da je bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Mnogo više se danas gleda da je ekipa stabilna, kompaktna, nego da daju go više. Možda je izuzetak trenutna igra Barcelone. Oni i daju i primaju, ali igrači imaju ogromnu slobodu. Kad pogledaš, odbrana im pola utakmice bude na sredini terena što jeste rizik, ali i više opcija za napad. Takav fudbal je puno atraktivniji za gledati.

Ja se ipak nadam da ste svi vi u pravu i da će mu ostati tog njegovog dara kojeg ima, odnosno da će se vidjeti/koristiti u igri.
Jasno je šta je atraktivnije, međutim ekipama je prvi prioritet pobjeđivanje. Ne znam koliko si u pravu sa "vrabac u ruci, golub na grani" retorikom, s obzirom da ima nebrojeno mnogo primjera strahovito "ružnog", defanzivnog fudbala unazad 20-30 godina koji je ekipama donio titule i slavu gdje se upravo žrtvovao fudbal lijep za oči.

Istina da zadnjih 15ak godina u usporedbi sa onih 15 godina ekipe manje dozvoljavaju mangupluka na terenu, što je u utjecaj toga da imaš nekoga poput Guardiole koji je srezao dosta toga, podredio više manje svakog igrača da igra za ekipu i zna razmišljati prije nego odradi potez i prilagodit se taktici i to se pokazalo kao nevjerovatno efikasno. I naravno da će danas svi ozbiljniji klubovi (izuzev rijetkih izuzetaka kao što si ti naveo) htjeti to jer na kraju klub želi titule i novac.

Mislim da Esmir neće zaboraviti driblati, to je nešto što očigledno voli otkad je prvi put uzeo loptu u noge. Ja ovo u PSV-u vidim kao pozitivan razvoj jer će se preslikati sigurno i u igru u reprezentaciji gdje će isto bistrije gledati na ostatak terena i donosit bolje odluke (da bogdom imamo bolje veznjake).

Isto, morate uzeti u obzir, naša reprezentacija, kao i mnoge druge (pogotovo pod Barbarezom) nema skoro nikakvu složenu taktičku igru. Nikad nismo ni imali, iz onog što se može čuti, većina trenera i idu sa konceptom "izvedi najboljih 11 i pusti ih da igraju", eventualno igrači se brzo naviknu jedni na druge i sposobni su sami akcije da igraju ako su iole tehničkih vješti. Teško je krojiti i uigravati taktike sa ekipom koja se sastane par puta godišnje, takav luksuz imaš otprilike samo sa ekipama na nivou recimo Španije gdje ne samo da su ti u prvih 11 svi igrači vrhunskog kalibra tehnički, nego nerijetko ih pola igrači iste ekipe i već su nevjerovatno uigrani.

Ukratko, ne brinem se za Esmira, u PSV-u će naučit igrat moderan fudbal, a igrat moderan fudbal je neizbježno ako hoćeš bit profesionalan fudbaler.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 05 feb 2026, 12:38

Ovo miriše na top razvoj za Esmira, a imao sam mnoge sumnje. :salut:

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 05 feb 2026, 13:09

Koja je šansa sljedeći update na Transfermarktu da ide makar na 7.500.000€?

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 05 feb 2026, 13:23

viKK je napisao/la:
05 feb 2026, 12:15
edvaE2 je napisao/la:
05 feb 2026, 11:23

Jasno je šta je atraktivnije, međutim ekipama je prvi prioritet pobjeđivanje. Ne znam koliko si u pravu sa "vrabac u ruci, golub na grani" retorikom, s obzirom da ima nebrojeno mnogo primjera strahovito "ružnog", defanzivnog fudbala unazad 20-30 godina koji je ekipama donio titule i slavu gdje se upravo žrtvovao fudbal lijep za oči.

Istina da zadnjih 15ak godina u usporedbi sa onih 15 godina ekipe manje dozvoljavaju mangupluka na terenu, što je u utjecaj toga da imaš nekoga poput Guardiole koji je srezao dosta toga, podredio više manje svakog igrača da igra za ekipu i zna razmišljati prije nego odradi potez i prilagodit se taktici i to se pokazalo kao nevjerovatno efikasno. I naravno da će danas svi ozbiljniji klubovi (izuzev rijetkih izuzetaka kao što si ti naveo) htjeti to jer na kraju klub želi titule i novac.

Mislim da Esmir neće zaboraviti driblati, to je nešto što očigledno voli otkad je prvi put uzeo loptu u noge. Ja ovo u PSV-u vidim kao pozitivan razvoj jer će se preslikati sigurno i u igru u reprezentaciji gdje će isto bistrije gledati na ostatak terena i donosit bolje odluke (da bogdom imamo bolje veznjake).

Isto, morate uzeti u obzir, naša reprezentacija, kao i mnoge druge (pogotovo pod Barbarezom) nema skoro nikakvu složenu taktičku igru. Nikad nismo ni imali, iz onog što se može čuti, većina trenera i idu sa konceptom "izvedi najboljih 11 i pusti ih da igraju", eventualno igrači se brzo naviknu jedni na druge i sposobni su sami akcije da igraju ako su iole tehničkih vješti. Teško je krojiti i uigravati taktike sa ekipom koja se sastane par puta godišnje, takav luksuz imaš otprilike samo sa ekipama na nivou recimo Španije gdje ne samo da su ti u prvih 11 svi igrači vrhunskog kalibra tehnički, nego nerijetko ih pola igrači iste ekipe i već su nevjerovatno uigrani.

Ukratko, ne brinem se za Esmira, u PSV-u će naučit igrat moderan fudbal, a igrat moderan fudbal je neizbježno ako hoćeš bit profesionalan fudbaler.
A pitanje je i to koliko je dobro podrediti baš sve rezultatu. Ljudi i danas pljuju i mršte se na EP 2004. godine kada je Grčka pobijedila, pa i Chelsea kako je igrao finale LP 2012. godine. Nešto ne vidim da je to osvajanje Grčkoj donijelo slavu, a pitanje i da li bi Chelsea bio to što jest bez para od nafte. Naposljetku Di Matteo je tada ni kriv ni dužan postao trener, osvojio LP, pa nije imao takvu slavu obzirom šta je uspio napraviti. Juventus je najpoznatija ekipa koja igra defanzivni fudbal, pa se i oni već godinama muče da transformišu svoju igru na nešto atraktivnije. Iako je to njihov DNK, navijači traže promjenu u igri.

Dok s druge strane recimo znalo se desiti da 3,4 driblinga prodaju igrača, iako se to na prvu čini nerealno. Pa i Esmir je upao na radar nakon utakmica za repku i par atraktivnih poteza. Ne smatram naravno da je to jedini razlog zašto su ga kupili, ali možda je tek tada postao vidljiv. Takvi potezi dižu publiku, a valjda se zbog nas i igra taj sport. Džaba pare, džaba sve, sjeti se korone i koliko su svi jaukali što nema navijača na stadionu. Ne smatram da će Esmir zaboraviti driblati, daleko od toga, ali da li će mu to prestati biti navika, da li će se priviknuti na drugačije automatizme, e to očekujem.

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 05 feb 2026, 13:24

Pa nigdje na jednom mjestu nema vise fudbalskih laika i neznalica a da vise komentarisu o fudbalu i da nisu spremni prihvatit drugo(u pravilo bolje od njihovog) mišljenje,,.. kao sto ovdje na forumu.

A dokaz tome je i ova izjava Bosza o njegovom razvoju kao i o utakmici protiv Fejnorda

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 05 feb 2026, 14:04

Babo je sve objasnio za Esmu, mrsko mi trazit moje postove. Bravo za Perisica kako kulturno i inteligentno proziva celavo spadalo :rol: Bravo Ivane tako se postupa sa svinjom. Kada su levati sa ovog propalog foruma pisali da Omerovic i Kulasin su bolji od njega, da su zasluzili poziv :urnebes: Da Omerovic igra standard u mrtvoj Hnl,i da Kulasin igra za smrdljivi Borac, a Esmir sjedi na klupi u malom Psv :urnebes: kakve levatine, bolje ne pisat ali nekad covjek nece da presuti budale jer ih je sve vise u ovom glupom propalom drustvu.

Igraj Esmooo do medaljeee :bih: 🇺🇸🇺🇸🇺🇸 hvala USA sto ste napravili narkomanskoj Bih igraca.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 05 feb 2026, 14:08

edvaE2 je napisao/la:
05 feb 2026, 13:23
Ne smatram da će Esmir zaboraviti driblati, daleko od toga, ali da li će mu to prestati biti navika, da li će se priviknuti na drugačije automatizme, e to očekujem.
Pa dobro, to je neizbježno.

Mislim da nan kraju će nam se diskusija svesti na "stari fudbal" vs. "novi fudbal" što na kraju je subjektivna stvar. Sport evoluira, pronalaze se novi, efektivniji načini igre i igrači se adaptiraju tome. Esmir ne može igrati na taj blago divlji način jer tome nema mjesta u modernom fudbalu, osim ako si nevjerovatan generacijski talenat kao Yamal, što Esmir ruku na srce nije (u tom slučaju eventualno se način igre ekipe počne prilagođavati tebi). Isto kao što je NBA drastično evoluirao u zadnjih 15ak godina do toga da danas skoro svaki igrač ako hoće da bude iole ofanzivno učinkovit mora znati trice pogađati. I tu imaš masu starih fanova koji trube kako je prije bilo bolje.

Meni je drago ako nam se igrači, pogotovo krila (Kerim i Esmir) razviju u kvalitetne moderne igrače, naravno uz nadu da ih povrede zaobiđu. Dovoljno smo se dugo patili bez toga.

eleGancy
Kontakt:

Post Postao/la eleGancy » 05 feb 2026, 14:25

Meni se sve vise cini da njega Bosz bas voli i doslovno sportski ga odgaja. Meni lici kao odnos Fergusona i Ronalda hahaha..

Ali fakat mogao bi to biti i razlog zasto ga ne vole saigraci, neka ljubomora mozda sa tog aspekta, jer realno nema drugog razloga.

Tako da nadam se da je tako, i da cemo dobiti svjetsku klasu.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 05 feb 2026, 14:36

viKK je napisao/la:
05 feb 2026, 14:08
edvaE2 je napisao/la:
05 feb 2026, 13:23
Ne smatram da će Esmir zaboraviti driblati, daleko od toga, ali da li će mu to prestati biti navika, da li će se priviknuti na drugačije automatizme, e to očekujem.
Pa dobro, to je neizbježno.

Mislim da nan kraju će nam se diskusija svesti na "stari fudbal" vs. "novi fudbal" što na kraju je subjektivna stvar. Sport evoluira, pronalaze se novi, efektivniji načini igre i igrači se adaptiraju tome. Esmir ne može igrati na taj blago divlji način jer tome nema mjesta u modernom fudbalu, osim ako si nevjerovatan generacijski talenat kao Yamal, što Esmir ruku na srce nije (u tom slučaju eventualno se način igre ekipe počne prilagođavati tebi). Isto kao što je NBA drastično evoluirao u zadnjih 15ak godina do toga da danas skoro svaki igrač ako hoće da bude iole ofanzivno učinkovit mora znati trice pogađati. I tu imaš masu starih fanova koji trube kako je prije bilo bolje.

Meni je drago ako nam se igrači, pogotovo krila (Kerim i Esmir) razviju u kvalitetne moderne igrače, naravno uz nadu da ih povrede zaobiđu. Dovoljno smo se dugo patili bez toga.
Mislim da si s tim u pravu, a i generalno s ovim postom. Esmir je baš bio divlji kada je došao, ono potezi kao Brazilci na Copacabani, ali to treneri danas ne vole, prevelik im je rizik, a prije je to bila vrlina. Prije se gledalo da to zadržiš, još ti usade znanje o taktici, malo te nauče i odbranu igrati, i to je to. Mnogo se više dopuštalo igraču da ga nosi inspiracija. Danas djecu, čak i napadače, od malih nogu uče kako da igraju odbranu i stavljaju baš veliki akcenat na to. Sve to se jako primjeti kod Esmira, iako je relativno kratko u PSV-u. Dok s druge strane, isto krilo, isto mlad igrač (Kerim), njemu se nogo više dopušta da solira, da improvizira, odnosno nije toliko opterećen taktikom. Ako ništa, obzirom da za sada imaju različite načine razvoja, biće zanimljivo kako će se jedan a kako drugi ponašati u repki koja, kao što kažeš, ne može imati previše taktičkih zadataka.

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 05 feb 2026, 14:53

Prije PSV-a Esmir je driblao i išao 1 na 1 skoro svaki put kad je dobio loptu. Trener je vjerovatno shvatio da jedino maksimalna disciplina i ograničenje toga je moglo da pomogne da to umanji to iz razloga što su neki ovdje napisali. Nekad nema izbora i mora sam ići ali to su iznimke. Treba nam stabilnost, odgovornost i zrelost za takvog igrača. Driblinga i lijepi golova će biti al samo umjereno kako i treba.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 05 feb 2026, 15:03

bhfanatic14 je napisao/la:
05 feb 2026, 14:04
Babo je sve objasnio za Esmu, mrsko mi trazit moje postove. Bravo za Perisica kako kulturno i inteligentno proziva celavo spadalo :rol: Bravo Ivane tako se postupa sa svinjom. Kada su levati sa ovog propalog foruma pisali da Omerovic i Kulasin su bolji od njega, da su zasluzili poziv :urnebes: Da Omerovic igra standard u mrtvoj Hnl,i da Kulasin igra za smrdljivi Borac, a Esmir sjedi na klupi u malom Psv :urnebes: kakve levatine, bolje ne pisat ali nekad covjek nece da presuti budale jer ih je sve vise u ovom glupom propalom drustvu.

Igraj Esmooo do medaljeee :bih: 🇺🇸🇺🇸🇺🇸 hvala USA sto ste napravili narkomanskoj Bih igraca.
Jesu li udobne stolice na Vonovia Ruhrstadion? :yawn:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 feb 2026, 15:46

bhfanatic14 je napisao/la:
05 feb 2026, 14:04
Babo je sve objasnio za Esmu,

To isto ne mozemo zahvaliti i tvome babi. Kondom definitivno nije skup.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 05 feb 2026, 16:09

Sveti je napisao/la:
05 feb 2026, 10:44
edvaE2 je napisao/la:
05 feb 2026, 10:27
Vjerovatno se mnogi neće složiti, ali meni je iskreno žao što će mu uzeti tu lucidnost i staviti ga u kalup. Kerimu to očigledno ne rade i ima tu slobodu, a Esmira školuju na potpuno suprotan način. Prijašnji fudbal je imao taj vic, tu tzv. "romantiku" i bio je mnogo zabavniji. Esmir je podsjećao na te igrače, a oni mu izgleda brže bolje žele izbaciti to iz glave. Šteta.

EDIT: Ovo što nisu s njim slavili mi je jako čudno. Nešto ima iza toga.
Druze nije poenta u tome da mu oduzmu lucidnost, vec da ga nauce da u svakoj prilici bira kvalitetnije rjesenje. Ako ce probacit liku kroz noge i onda se zabit u korner zastavicu i izgubit loptu onda je to daleko losije rjesenje od pasa saigracu
....upravo tako i samo da dodam da nema ništa čudno kod proslave gola. Kad postigneš gol na asistenciju onda valjda slaviš sa asistentom a ne sa publikom.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Micron, Proximic, Sheyi i 47 gostiju.